Konu Babaannem:(

Aynı benim babaannemi anlattınız diğer torunlarını el üstünde tutardı biz yetimleri kapıdan sokmazdi kucukken. Biraz büyüdük işine yarayinca hep iş yaptırirdi bayramda koskoca erkek torunlara harçlık verirdi biz daha küçük olduğumuz halde bize vermezdi. Kurbanda 2 tane koyun keserdi birini amcama verirdi birini kendine ayırır dolaba atar bir ay yerdi bize bir parça et vermezdi. Yine bizim elimizde öldü hastane köşelerinde ablamla biz baktık o çok kayırdığı torunları kapısını bile açmadı. Şimdiki aklım olsa bende kapısını açmazdım ama o zamanlar gençtik cahildik 20li yaşlarda.En son bayramda mezarına gittim saydırdım beddualari mezarinda rahat uyumasın inşallah hem anneme hem bize çok çektirdi.
 
Son düzenleme:
Merhamet li bir insansiniz çünkü benim babaannem başı dara düşse bizde kalırdı hastalansa bize gelirdi her cefasini annem çekti ses etmedi .ama o diğer gelinini el üstünde tuttu hoş bı gece evinde kalmışlığı yok köyden gelince ama biliyor musunuz vefat edince ve üzerinden zaman geçince insan çok özlüyor ya ..keşke boş boş konussaydi da sağ olsaydı diyorum
 
1 gr bile üzülmem. Bakın hepsi sizde şuan travma. Eskiden yaşattıkları nasılda yaralı içinizde. Benzer şeyleri yaşamışız gerçi rahmetli oldu yalın zamanda ama umrumda bile değil açıkçası. Vicdansız falan da diyen olabilir fakat çocuklukta yaşananlar yetişkinliği öyle bir etkiliyor ki!
 
Aynı benim babaannem gibi babaneniz ne eksik ne fazla..Yaşlanınca yatalak olunca neyin ne olduğunu anladı ama geç oldu.O çok sevdiği torunlarını artık bize şikayet etmeye başladı zamanında çok seviyordu dilinden düşünmezdi onları.Şu an yoğun bakımda 40 gündürde hastanede ordan sağ çıkmasıda imkansız gibi duruyor dr öyle diyor..gurbetteyim bayramda memlekete gideceğim inşallah görmek nasip olur.Biz yapılanları unutuk can bizim canımız deyip üzülüyoruz
 
Bazı insanlar yaşattığıni yaşamadan ölmez, sendeki vicdan onda olsa yapamazdı bunları zaten.
 
Hani size al bak deseler, bakar gibisiniz.
Kötüye üzülmek harcım değil,
"İçinizdeki iyilik" romantizmini yapamayacağım,
İyilikle-enayilik arasında ince bir cizgi var ve siz diğer tarafa meyillenmişiniz.
Bu kadın o kötülükleri yaparlen aklı başındaydı, sonrasında yaptıklarına dar bir pişmanlık emaresi gördünüz mü?
Eğer görmediyseniz, neyine üzüldünüz tam olarak?
 
Aslinda uzulmuyorsunuz zamaninda babannneniz sizi sevmediği icin, su an uzuntunuzu göstererek "bak ben herseye ragmen senin icin üzülüyorum, hadi bari beni bu sefer sev" diye babannenizin sevgisini istiyorsunuz hala.

Üzgünüm bu merhamet ya da vicdan degil, bir eksigi tamamlama cabasi ve cok insani bir duygu. Kendinizi yipratmayin, bu kadar kotu diye bahsettiginiz kisi boyle bi duruma dusse uzulunmez, gereksiz merhamet kisinin kendine hakarettir.
 
kim bakıyor şimdi , üzülmeniz çok normal . üzülmezseniz sıkıntı
 
Ben babanıza üzüldüm.icimizde merhamet duygusu olduğu için üzülüyoruz.ben halamdan amcamdan nefret ederim anneme çok cektirmisler ama amcama uzuldugum noktalar oluyor.siz temiz kalbinizden birşey eksiltmeyin inanin kötülük yapanlar bir şekilde karşılığını buluyor
 
O sizi ayırırken aklı başındaydı,bile bile yaptı tüm kötülüğü.Herkese bolca dağıttığı sevgisini siz mevzu olunca kesti.Şimdi düştü o onun sınavı sizin değil,üzülmek normal ama oturup gecelerce ona ağlamak çok sağlıklı değil.Size yapılanlar için kin duymayın ama hiç bir şey yaşanmamış gibi üzülmeniz ileri hayatınızda en çok size zarar verir, doğruyu yanlıştan ayıramıyorsanız babanneniz karakterinde insanların elinde ziyan olursunuz....
 
Ki bu karakterdeki insanlar ne yazikki merhametli insanlardan daha cok, sevgiyi gostermeyi bilmeyen, sevgisini adaletli paylastirmayan, cikari kimdeyse onu sevip digerini saymayan, parasi olan cocugunu daha cok seven ya da erkek kiz ayrimi yapip erkek cocugu ya da kiz cocugunu daha cok seven adalet ve merhamet duygusundan nasibini almamis ama sirf yasli diye sevilmeye mecbur edilen insan sayisi bizlerden daha cok.

Sadece yaslilarda degil, merhametsiz insan sayisi cok, mesela eş secerken de merhametli olup olmadigina bakmali kadinlarimiz, kizlarimiz, seviyor olabilir, asik olabilir ama yeri geldiginde merhametle bir tas corba yapip icirecek mi bu bence cok onemli.

Insan herseyden once kendine merhamet edecek, kendine aciyacak, bu bana ne yapti diye soracak, uzgunum her ilişki bir alisveristir ve alisveriste denge cok onemlidir.

Ben bu babanneye merhamet etmezdim.


Ekleme yapmadan duramadim, iki gun sonra su olacak bu babanne o cok kayirdigi torunlarindan aradigi bakimi alamayacak ve konu sahibine dusecek, konu sahibinin karsisinda "cahildim bi hata ettim" diye gozyasi dokecek, buna adim gibi eminim, cunku boyle kotu yaslilarin sinavi bu en cok kayirdiklarindan vurulmak, ancak ayirdina varamadiklari nokta su, bu bi cahillik degil, kotuluk. Umarim konu sahibi ve babasi kendilerini onceliklemeyi becerebilirler.
 
Kötü kv konuları okuyoruz burada yüzlerce ,bile bile eziyet eden.....Düşünce hastalanınca ne oluyor tüm yaptığı kötülükler siliniyor mu? İnsan olarak üzülmek başka konu sahibi gibi kendini harap etmek başka.Evet konu sahibinin yapısındaki insanları anlamam mümkün değil.Çok istiyorsa gitsin baksın ama dediğin gibi kendine merhameti yok gelen vurur giden vurur oda oturup arkalarından ağıt yakar bu da onun seçtiği hayat .....
 
Ben de unuturum, balık hafızalıyım ama çabuk unutmamak lazım, hep hoşgörü hep iyi niyet hep merhamet çok ta iyi olmuyor.
 
Saçma. Torunlarin buyukanne buyukbabalarini ileride hatirlama ihtimalleri %10 bile degil. Baska acilariniz da olmali, su an babaannenize merhamet seklinde cikiyor icinizden. Yaslanip hastalanip ölecekler. Dogal döngü bu. Ustelik size karsi iyi biri de degilmis. Vah vah deyip gecmeniz lazim. Bu kadar dahi aklinizi mesgul etmesi size yasattiklarinin sizin kaybiniz olmasi ve su an hesap sorabileceginiz halde de degil. Bence :)
 
Ben normal bulmadım demek ki size acı çektireni affedip sevmeye devam eden bir kisiliginiz var düşünsenize bu kişi babaanneniz değil de eşiniz de olabilir boşanmanız ya da ciddi tepki göstermeniz gerekir iken sevginiz galip geliyor
Ben doğru bulmadım
 
üzülmen normal insani bir duygu
şimdi kim bakıyor
 
Hani size al bak deseler, bakar gibisiniz.
Ben de konunun direkt sonuna doğru baktım böyle bir şey var mı diye, iyi ki yokmuş.

Üzülmenize bir şey diyemiyorum, ben olsam üzülür müydüm üzülmez miydim onu da kestiremiyorum ancak üzüldüğünüzle kalın, sorumluluk üstlenmeye kalkmayın ya da ebeveynlerinizi de bu yönde desteklemeyin böyle bir düşünceleri varsa. Bırakın kıymetlileri ilgilensin, yatırım yapmış onlara, şimdi karşılığını verme zamanı.
 
Ben de üzülürüm ama kimi kayırdıysa o baksın derim.

Hem geçmişte üzüp hem de baktırmalara karşıyım.
 
Benim babannem de bizle yaşamasına rağmen bize çok kötü davranırdı sevmezdi. Açık açık diğer torunlarıyla kıyaslardı bizi küçükken sevmezdim kendisini. Ama sonra kimsenin ona faydasının olmadığını bizim baktığımızı görünce (ölmeden önceki son 2 yıl) çok iyi davrandı. Önce kısmi felç oldu sonra hafızasını kaybedip yatalak oldu. Ona çok özenle baktım. Öncesinde de bakardık tabi ama sonra çok şefkat gösterdim sağ eliyle yemek yiyemez hale gelmişti sol elle de zorlanıyordu yaşlıydı zayıftı. Yemeğini yedirir sonra kendim yerdim içim rahat etmezdi. Her şeyi anlayınca kimi görse o benim sadece torunum değil kızım arkadaşım derdi. Hafızasını kaybedince bile bilinçsizce benimle ilgili bir şeyler sorardı kimden bahsediyorsun diyince kızım nerede derdi. Bana beni sorardı yani o halde. Mekanı cennet olsun babannemin, siz de kalbi büyük bir insansınız ki merhamet etmişsiniz. Bu halde kin güdülmez zaten boşverin.
 
`