- Emoji Skoru
- 2.313
- Puanlar
- 63
- Konu Sahibi Luppooooooooo
-
Merhamet li bir insansiniz çünkü benim babaannem başı dara düşse bizde kalırdı hastalansa bize gelirdi her cefasini annem çekti ses etmedi .ama o diğer gelinini el üstünde tuttu hoş bı gece evinde kalmışlığı yok köyden gelinceMerhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü
1 gr bile üzülmem. Bakın hepsi sizde şuan travma. Eskiden yaşattıkları nasılda yaralı içinizde. Benzer şeyleri yaşamışız gerçi rahmetli oldu yalın zamanda ama umrumda bile değil açıkçası. Vicdansız falan da diyen olabilir fakat çocuklukta yaşananlar yetişkinliği öyle bir etkiliyor ki!Merhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü
kim bakıyor şimdi , üzülmeniz çok normal . üzülmezseniz sıkıntıMerhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü
Ki bu karakterdeki insanlar ne yazikki merhametli insanlardan daha cok, sevgiyi gostermeyi bilmeyen, sevgisini adaletli paylastirmayan, cikari kimdeyse onu sevip digerini saymayan, parasi olan cocugunu daha cok seven ya da erkek kiz ayrimi yapip erkek cocugu ya da kiz cocugunu daha cok seven adalet ve merhamet duygusundan nasibini almamis ama sirf yasli diye sevilmeye mecbur edilen insan sayisi bizlerden daha cok.O sizi ayırırken aklı başındaydı,bile bile yaptı tüm kötülüğü.Herkese bolca dağıttığı sevgisini siz mevzu olunca kesti.Şimdi düştü o onun sınavı sizin değil,üzülmek normal ama oturup gecelerce ona ağlamak çok sağlıklı değil.Size yapılanlar için kin duymayın ama hiç bir şey yaşanmamış gibi üzülmeniz ileri hayatınızda en çok size zarar verir, doğruyu yanlıştan ayıramıyorsanız babanneniz karakterinde insanların elinde ziyan olursunuz....
Kötü kv konuları okuyoruz burada yüzlerce ,bile bile eziyet eden.....Düşünce hastalanınca ne oluyor tüm yaptığı kötülükler siliniyor mu? İnsan olarak üzülmek başka konu sahibi gibi kendini harap etmek başka.Evet konu sahibinin yapısındaki insanları anlamam mümkün değil.Çok istiyorsa gitsin baksın ama dediğin gibi kendine merhameti yok gelen vurur giden vurur oda oturup arkalarından ağıt yakar bu da onun seçtiği hayat .....Ki bu karakterdeki insanlar ne yazikki merhametli insanlardan daha cok, sevgiyi gostermeyi bilmeyen, sevgisini adaletli paylastirmayan, cikari kimdeyse onu sevip digerini saymayan, parasi olan cocugunu daha cok seven ya da erkek kiz ayrimi yapip erkek cocugu ya da kiz cocugunu daha cok seven adalet ve merhamet duygusundan nasibini almamis ama sirf yasli diye sevilmeye mecbur edilen insan sayisi bizlerden daha cok.
Sadece yaslilarda degil, merhametsiz insan sayisi cok, mesela eş secerken de merhametli olup olmadigina bakmali kadinlarimiz, kizlarimiz, seviyor olabilir, asik olabilir ama yeri geldiginde merhametle bir tas corba yapip icirecek mi bu bence cok onemli.
Insan herseyden once kendine merhamet edecek, kendine aciyacak, bu bana ne yapti diye soracak, uzgunum her ilişki bir alisveristir ve alisveriste denge cok onemlidir.
Ben bu babanneye merhamet etmezdim.
Ben de unuturum, balık hafızalıyım ama çabuk unutmamak lazım, hep hoşgörü hep iyi niyet hep merhamet çok ta iyi olmuyor.Merhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü
üzülmen normal insani bir duyguMerhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü
Ben de konunun direkt sonuna doğru baktım böyle bir şey var mı diye, iyi ki yokmuş.Hani size al bak deseler, bakar gibisiniz.
Benim babannem de bizle yaşamasına rağmen bize çok kötü davranırdı sevmezdi. Açık açık diğer torunlarıyla kıyaslardı bizi küçükken sevmezdim kendisini. Ama sonra kimsenin ona faydasının olmadığını bizim baktığımızı görünce (ölmeden önceki son 2 yıl) çok iyi davrandı. Önce kısmi felç oldu sonra hafızasını kaybedip yatalak oldu. Ona çok özenle baktım. Öncesinde de bakardık tabi ama sonra çok şefkat gösterdim sağ eliyle yemek yiyemez hale gelmişti sol elle de zorlanıyordu yaşlıydı zayıftı. Yemeğini yedirir sonra kendim yerdim içim rahat etmezdi. Her şeyi anlayınca kimi görse o benim sadece torunum değil kızım arkadaşım derdi. Hafızasını kaybedince bile bilinçsizce benimle ilgili bir şeyler sorardı kimden bahsediyorsun diyince kızım nerede derdi. Bana beni sorardı yani o halde. Mekanı cennet olsun babannemin, siz de kalbi büyük bir insansınız ki merhamet etmişsiniz. Bu halde kin güdülmez zaten boşverin.Merhaba herkese. Direkt konuya girmek istiyorum. Babaannem ameliyat sonucu yatalak oldu yaşı da baya var. Ama kendisi bizi hep diğer torunlarından ayırdı hiç sevmedi. Küçüktük yanına giderdik sofrasına denk gelirdik bizi çağırmazdı, torunları evinde toplanırdı bizi davet etmezlerdi, babam çok borca düştüğünde yiyecek bir lokma ekmeğimiz yoktu ama o ramazanda başkalarını davet eder bizim açlığımızı hiç görmezdi. Kurbanda et keser bize etin en kötü tarafını gönderilerdi. Hiç unutmam babam bir kere geri götürmüştü et o kadar kötüydü. Kısacası bize çok kötü davrandı babaannem ve şu an yatalak ama ben bu durumuna çok üzülüyorum bir zamanların esip gürleyen kadını şu an kimseyi tanımıyor ve çok kötü durumda. Üzülmem normal mi ? Kendimi hiç iyi hissetmiyorum çünkü