Konu Babaannem:(

Derdiniz mi yok

Üzülmek insani duygudur. İyi veya kötü kan bağınız var üzülmemek anormal olurdu bana göre. Herkes kendine yakışanı yapar diyorum.

Hayır bakmam zaten çok uzaktayım istesem de olmaz. Şu an pişman olduğunu bilemeyecek derecede kötü konuşamıyor kimseyi tanımıyor maalesef. Sanırım yaptığı kötülüklere üzülüyorum bir insan nasıl bu denli deccal olabilirdi hiç mi ilerisini düşünmedi diye üzüntüm aslında

Ya hayır hiç de öyle düşünmüyorum inanın. Bir insanın göz göre göre yaptığı kötülüklere üzülüyorum aslında. Neden evlat kayırdığını, neden torun kayırdığını, bizim karşı evde ne zorluklar çektiğimizi görmediğine üzülüyorum.

Ben kötülüğü yapan kişilere üzülmüyorum. Karşımda canlı bir örneği var ve bile isteye yaptı resmen gözlerimizin önünde erimesi ve bunu hiç düşünmemesine çok üzülüyorum. Ya ölüm olduğunu hiç düşünmüyor muydu da bize çok kötü davrandı diye hep düşünüyorum

Kendime merhametim olmadığını nereden çıkardınız ? Gayet insanı olarak kötü bir insanın sonuna üzülüyorum.

Bu onun sorunu sizin değil,size bunu yaparken bilinci yerinde ve gayet istekliydi.Son haline üzülmeniz normal gayet insani, anormal olan gece gündüz düşünüp bunu dert etmeniz....

Bu onun sorunu sizin değil,size bunu yaparken bilinci yerinde ve gayet istekliydi.Son haline üzülmeniz normal gayet insani, anormal olan gece gündüz düşünüp bunu dert etmeniz....
Evet özellikle geceleri daha çok üzülüyorum dediğiniz gibi insani bir durum

Üzülmeniz insan olduğunuzu gösterir.Herkes niyetinin ekmeğini yer.Allah şifa versin babaannenize.

Allah affedermi bilmem tabi kime nasıl davrandiysa .Sonuçta helallik var .İyi olaydı iyi anılırdı belkide .Yaoacak birşey yok .

Üzülmeyin insanda kötü insandir demem.Bunu annenize sormak lazım en çok .Size artcılari gelmiş yapilanlarin .Asıl depremi anneniz yaşamıştır.İnsanlara çok cektirince insanlar üzülmeye debilir .Bizde dışardan cefayi çekene üzülmüyor şimdi diye oturduğumuz yerden birşey diyemeyiz

ortada bir babaanne göremiyorum.
siz biraz aptal mısınız?

Ahahah bu nasil tavsiye ya asdfghkl

ölüm hastalık engeller herkese var . Sağlıkta her kötülüğü yapanı hastalandı die affedecek miyiz ? Varsa bana da var yapmasaydı .
Yani Allah çektirmesin diyelim de iyi ve kötü insanı nasıl ayırt edeceğiz.Bence çok çok kendinizi unutacak kadar üzülmek kendi kul hakkina gitmek .Bende bunu iyi insan özelliği olarak değil yeterince kazık yememiş insan özelliği olarak görüyorum.Hani napsam kaldırır bu insan sınırı yok gibi .Sol yanağına vur sağı cevirsin .

Aynen dediğiniz gibi . Edemiyoruz ama yapılanlar davranış şekli bariz belli ediyor .

Ben teyzemin birine kırgınım beni doğumumda aramadı çocuğum 4 gun küvezdeyken aramadı . az zaman geçti duydum ki bi sabah kalkıp yürüyememıs 6-7 aydır tedavi alıyormuş felç yani ayaklar bana da annem anlatıyor ara sor diyor mesela , ama aramam diyorum ortada büyük bi küslük yokken Wp grubunda bi konuşma yüzünden küsmüş güya ee yolu açık olsun o zaman ne diyeyim . Allah şifa versin dedim gectım .

Şöyle konuşmayı da kısaca özetliyim onedıo da bir haber vardı yurt dışında bir ülkede çıplaklar sineması yapmışlar, sinema salonunda alt çamaşırı ile erkekler oturuyorlar fotoğraflarını çekip paylaşmışlar haber yani .ben de akraba grubuna atmıştım sonra teyzem bana oradan laf saymaya başladı “abdestimizi bozdun günah böyle şeyler” die
ben de dedim ki “sen denizi olan bi şehirde yaşıyorsun her hafta sonu sahil kenarlarında mangal keyfi yapıyorsun akşama kadar çıplak erkeklerın arasında oturuyorsun şimdi mi abdestin bozulduğu aklına geldi haberle de abdestın bozuluyorsa bu benım değil senin sorunun ” sonra kızlarıyla falan hepsi numaramı silmişler.

Belki bazı insanlar başına geleni hak ediyordur… tanımadığım insana bile üzülürüm ama bunu dert edecek kadar değil. Bir teyze vardı kafası gitmeye başlamıştı, eski sobalı evde tek kalmış. Halbuki 3 kızı vardı. Anneme sordum. Kızları neden bakmıyor ki diye. O da annesine aynısını yapmıştı. Onu çekiyor sadece boşver hayırlısı dedi…

Üzülebilirsin ama bu konuyu hayatınızın merkezi yapmayın. Bakanları da varmış. Bir çoğunun o şansı da olmuyor. Allah şifa versin ne diyelim

`