• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu basligi tabikide kv kp

Hangisi küçük oğlu?
Eşiniz mi kaynınız mı küçük?
Siz dert etmemeye çalışın eşiniz üzülsün. Kendi babası.
İnsan ister istemez beklentiye giriyor sanırım. "O oğluna yaptı bize neden yapmadı?"
Her çocuk rızkıyla doğar.
Esim kucuk. Oyle Allah buyuk.

Pardon! Belirtmemişim.
Eltiniz çirkin kalpli.
İleriyi düşünüyor demek. Çocuk olursa ona ilgi kayar diye düşünüyor.
Sevmiyorum fesat insanları. Kötü enerjileri var. Uzak olsunlar.
Siz takılmamaya çalışın. Allah büyük.
Eşinizi sakinleştirin. Tabiri caizse gazlamayın eşinizi.
Kırıcı durum evet ama yapacak bir şey yok.
İşe devam etmeniz gerekiyorsa çocuk yapmayın.
Çok mu büyük borcunuz?
Her çocuk rızkıyla doğar. Kalbiniz iyi olsun.

Esim kucuk. Oyle Allah buyuk.

Büyükler. Abiler. İstediklerini yaptırıyor.
Doğuştan sanırım. Diretiyorlar. İstiyorlar. Zorla istediğini yaptırıyorlar.
İlgiçtir benin kaynım da istediğini yaptırır.
Benim nişanlımda küçük. Daha sakindir ve isteklerini diretmez.
Bu yapı faarkından dolayı da aileler ona çok şey yapmış(isteyerek) görünüyor.
Abiler arsız olabiliyor. Yapılacak diye diretiyorlar. İstiyorlar

Pardon! Belirtmemişim.
Eltiniz çirkin kalpli.
İleriyi düşünüyor demek. Çocuk olursa ona ilgi kayar diye düşünüyor.
Sevmiyorum fesat insanları. Kötü enerjileri var. Uzak olsunlar.
Siz takılmamaya çalışın. Allah büyük.
Eşinizi sakinleştirin. Tabiri caizse gazlamayın eşinizi.
Kırıcı durum evet ama yapacak bir şey yok.
İşe devam etmeniz gerekiyorsa çocuk yapmayın.
Çok mu büyük borcunuz?
Her çocuk rızkıyla doğar. Kalbiniz iyi olsun.
Eltim zaten basli basina bi dert. Patavatsizlik, hadsizlik, yalan hepsi onda. Allah saglik sihhat versin onemli olan o. 10 yil ayda 1500 lira oducez epey var. Ama dediginiz gibi yapmazsa yapmaz allah saglik versin is versin oderiz

Kendin çalış kendin yap. Sonra kimsenin lafının altında ezilip büzülme. Bebek konusunu biraz daha rafa kaldır bence.
Evimizin borcu bittikten iki ay sonra hamile kaldım. Öyle istedim elhamdülillah Allah öyle nasip etti. Çocuk zaten zor büyüyor. Bir de maddi sıkıntı olsa halimi düşünemiyorum.

Sahsima verilsin demiyorum cunku. Nasil kaynima yapiliyorsa esime de yapilabilir. Yapilabilinecek maddi olanak var cunku. Bu hakla olabilir. Illaki verilsin de demiyorum adaletsiz bnce diyorum.
İşte sizin bir şey dememeniz gerekir.
Aile kendisi bilir ne yapacağını.
Ayrım yapıyorlarsa, kendilerine yakıştırıyorlarsa eşiniz dışında kimseye söz düşmez.
Ayrıca miras zaten ortaktır.
Birkaç akrabamız da sizin yaşadığınız durumu çocuklarına yapıyor, kendilerince haklı sebepleri var.
Diyorlar ki; bir çocuğumuz gitti okudu şehir dışına vs, işlerle hiç ilgilenmedi.
Diğer çocuğumuz bizimle gece gündüz çalıştı, tabi araba dükkan ev ne varsa ona alırız onun da alın teri bu diye durumu açıklıyorlar.
Her ne olursa olsun, aile yaptı diye ne mutlu olun ne de yapmadı diye üzülün çünkü sizi ilgilendiren mevzu yok.

Kendin çalış kendin yap. Sonra kimsenin lafının altında ezilip büzülme. Bebek konusunu biraz daha rafa kaldır bence.
Evimizin borcu bittikten iki ay sonra hamile kaldım. Öyle istedim elhamdülillah Allah öyle nasip etti. Çocuk zaten zor büyüyor. Bir de maddi sıkıntı olsa halimi düşünemiyorum.
Bnm 10 yil beklemem lazim borcumun bitmesi icin o da mumkun degil malesef. Bi sure bnde ertelicem ama mecbur borc varken dogacak

İşte sizin bir şey dememeniz gerekir.
Aile kendisi bilir ne yapacağını.
Ayrım yapıyorlarsa, kendilerine yakıştırıyorlarsa eşiniz dışında kimseye söz düşmez.
Ayrıca miras zaten ortaktır.
Birkaç akrabamız da sizin yaşadığınız durumu çocuklarına yapıyor, kendilerince haklı sebepleri var.
Diyorlar ki; bir çocuğumuz gitti okudu şehir dışına vs, işlerle hiç ilgilenmedi.
Diğer çocuğumuz bizimle gece gündüz çalıştı, tabi araba dükkan ev ne varsa ona alırız onun da alın teri bu diye durumu açıklıyorlar.
Her ne olursa olsun, aile yaptı diye ne mutlu olun ne de yapmadı diye üzülün çünkü sizi ilgilendiren mevzu yok.
Elbette sahsi olarak beni ilgilendirmiyo. Ama dolayli olarak ilgilendiriyo. Bi tarafin cocuklari nasil bolluk icinde allah vermesin tbiki sıkıntı ama. Rahatlik icinde buyuyosa bnmde dogacak cocugumun bunlara hakki var. Ayni sekilde biz ay sonunu nasil getiririz derken bi taraf luks yasiyorsa evet bu bni de ilgilendirir. Cnku bnde bu adamin esiyim. Maddiyat var ustelik yok degil. Verir veya vermez o ayri konu. Kimseyi biseye zorlayamayiz. Tabiki her ailenin durumu farkli. Bnm esim tatil nedir bilmeden calismis babasiyla. Kaynim da calismis. Ama bi suru borc acmis. Ne anladim o calismaktan. Esim yazin calismis harcligini biriktirmis kisin okula gitmis. Ortaokul yaz tatilinde bile calisiyormus. Dusunun o yasta. Bnm ailem bu konuda cok adil blkide bnde oyuzden sasirdim

Elbette sahsi olarak beni ilgilendirmiyo. Ama dolayli olarak ilgilendiriyo. Bi tarafin cocuklari nasil bolluk icinde allah vermesin tbiki sıkıntı ama. Rahatlik icinde buyuyosa bnmde dogacak cocugumun bunlara hakki var. Ayni sekilde biz ay sonunu nasil getiririz derken bi taraf luks yasiyorsa evet bu bni de ilgilendirir. Cnku bnde bu adamin esiyim. Maddiyat var ustelik yok degil. Verir veya vermez o ayri konu. Kimseyi biseye zorlayamayiz. Tabiki her ailenin durumu farkli. Bnm esim tatil nedir bilmeden calismis babasiyla. Kaynim da calismis. Ama bi suru borc acmis. Ne anladim o calismaktan. Esim yazin calismis harcligini biriktirmis kisin okula gitmis. Ortaokul yaz tatilinde bile calisiyormus. Dusunun o yasta. Bnm ailem bu konuda cok adil blkide bnde oyuzden sasirdim
İşte siz hala eşinizin kardeşi bolluk bereket kısmındasınız.
Onlar öyle olabilir, kayınpederiniz büyük bir haksızlık yapıyor, evet.
Ama bunun hukuki sonuçları var, haklarınız elinizde.
Miras paylaşımında bu haklarınızı kullanıp, ispat edebilirsiniz durumu.
Yani şöyle söyleyeyim, Allah'ın adaleti o kadar büyük ki, bugün olmasa emin olun yarın çıkar.
Kimsenin hakkı da kimsede kalmaz.
Hak yerini bulduktan sonra onlar borca düşer, siz refah içinde yaşarsınız belli mi olur?

İşte siz hala eşinizin kardeşi bolluk bereket kısmındasınız.
Onlar öyle olabilir, kayınpederiniz büyük bir haksızlık yapıyor, evet.
Ama bunun hukuki sonuçları var, haklarınız elinizde.
Miras paylaşımında bu haklarınızı kullanıp, ispat edebilirsiniz durumu.
Yani şöyle söyleyeyim, Allah'ın adaleti o kadar büyük ki, bugün olmasa emin olun yarın çıkar.
Kimsenin hakkı da kimsede kalmaz.
Hak yerini bulduktan sonra onlar borca düşer, siz refah içinde yaşarsınız belli mi olur?
Elbette soylediklerinize katiliyorum. Ben sizi ilgilendiren mevzu yok dediginiz icin iki mesajda da neden ilgilendirdigini acikladim. Allahin lutfu adaleti cok buyuktur o yardim eder tabiki sozlerinizde haklisiniz

Hem kv kpden para ısteyıp hemde "sana mı sorcaktık" dıyemezsınız. Ayrımcılık mı? Evet. Ama zorla alamazsınız ıstedıgı cocuguna verır. Benım aılem kardesıme akıtıp, bana damlatmıyorsa öyle ailenın yuzune bakmazdım, bıseyde demezdım.

Rica ediyorum kendinize bu kotulugu yapmayin.

Kayin tarafinin olanaklarini size yapilmayanlari hesaplamayi birakin. Yaptiginiz kendinize eziyet.

Zaten adaletli olan ayni olcude cocuklari istemeden yapar.

Ama yapmiuorsa istemeyin. Ayaginizi yorganiniza gore uzatin.

1verirler 1000kere basiniza kakarlar.

Bu tür durumlarda işin iç yüzünün görünenden farklı olduğuna inanırım ben. Kayınpedere keşke sorabilseydim nedenini. Elbet söyleyecek bir sebebi vardır. Sizin yapacağınız şey verilene de verilmeyene razı olup kimseden beklenti içine girmeden kendi yağınızda kavrulmanız.

Bu tür durumlarda işin iç yüzünün görünenden farklı olduğuna inanırım ben. Kayınpedere keşke sorabilseydim nedenini. Elbet söyleyecek bir sebebi vardır. Sizin yapacağınız şey verilene de verilmeyene razı olup kimseden beklenti içine girmeden kendi yağınızda kavrulmanız.
Sebep mi bilemem ama kp ikiniz de universite mezunusunuz calisirsiniz diyor. Eltim ortaokul terk kaynim esnaf. torunlara bakiyolar vs. Sirayla olmasi gerekir. Isin komigi adam sanki durumumuzu bilmiyor bizden bekliyor daha.

Hem kv kpden para ısteyıp hemde "sana mı sorcaktık" dıyemezsınız. Ayrımcılık mı? Evet. Ama zorla alamazsınız ıstedıgı cocuguna verır. Benım aılem kardesıme akıtıp, bana damlatmıyorsa öyle ailenın yuzune bakmazdım, bıseyde demezdım.
Sana mi sorcaktik diyemezsiniz demissiniz ya onu nerden alinti yaptiniz hangi kismi kastettiniz anlamadim. esimde hic bir tavir yok. Bende tepki gosterirdim ama herkes ayni olmuyor. En azindan sakince konusurdum. Simdi bu darlik yuzunden ben bebegi erteliyorum malesef. Ama yapacak bisey yok tbi

I iibflisosyolog seninle kayın-elti kv-kp formatında çok benzeriz. Muhtemelen dediğin üzere onlar esnaf,eğitimsiz diye kendilerince bi açıklamaları vardır olaya. Bana verilen en büyük eşya da iki kilim, kv geldikçe şöyle kullan,buraya ser diye lafını eder. Allah korusun ev galan verse napardı acaba diye düşünmüyor değilim. Çünkü eltime ev-araba- ev eşyası hepsini yapmışlar. Az söylenmiyor ona. Azıcık aşım ağrısız başım. Yine yardım etmişler bak biraz da olsa. Güvendirip vermemeleri ve ayrımcılık yapmaları çok kötü ama onların malı neticede vermek istemiyorsa yapacak bişey yok. Boş yere beklentiye girip kendini de yorma. Hem ciddi söyliyorum bak, verecekleri herşeyin başa kakılması ve kv ile daha yüzgöz etmesi durumu söz konusu. Hiç bulaşma derim

+1 uzayda yasadigimi felan hissetmeye basladim.kimseden cöp beklemedim beklememde.hangi ogluna ne yaparsa yapsin.benim esimi ayiriyorsa onun sorunu.evlat onun hesabini verecek olan odur.üstelik yari parasini odemis.sizin icin basit bisey olabilir ama inanin bir cok insan icin buyuk bir yardim yaptigi.kimseden bisey beklemeyin .cocugunuzuda bakacak olan sizsiniz ne zaman uygun gorurseniz o zaman yaparsiniz.benim fikrim bu..

Back
X