• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu Erkek kardeşim …

Mishou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.431
Puanlar
63
Ben 30 erkek kardeşim 27 yaşında kendisi Yüksek makina mühendisliği mezunu geçen sene akademisyenlik için bir üniversiteye başvuru yaptı KPSS puanı 84’tü mülakatı falan çok iyi geçmiş mülakattan çıkacakken oradaki bir öğretim üyesi erkek kardeşime sen erkeksin her yerde iş bulabilirsin başvuran diğer iki kadın adaydan değerlendirme yapalım demiş o zamanda şok olmuştuk tabi … bu durum 1 senedir onu çok üzüyor işe de girmedi keyfi de yok sadece kendini oyunlara ve dışarıya adadı .
Aile işlerimizi yönettiğimiz işler de var onlara da girmek istemiyor , çalışmak istemiyor gibi de algılanmasın çünkü sorumluluk sahibi birisi sadece gerçekten içine kapandı . Aileleri bilirsiniz evlensene şu bu diye cümleler kuruyorlar özellikle doğu kültüründe daha da fazla , bir çok kez kardeşimle bir arkadaş gibi konuştum bir süre dinledi iyi oldu ama yine aynı , öyle serserilik kötü hareketler falan yok ama kendi açısından iç üzgünlüğünü görebiliyorum ve bu konuda neler yapabilirim bilmiyorum 🫠

Yorumlara istinaden konuya açıklık getireyim Kardeşim oyun yazarak para kazanıyor bunu üste belirtmemişim bu hata benim ama olduğu konumdan memnun değil gibi geliyor üzüntülü ve hisli bende bir abla olarak bunu farkettiğim için yorumda bulunsun istenildim
Ama konu bambaşka yerlere evrildi
Her neyse teşekkürler

Son düzenleme:
Ben 30 erkek kardeşim 27 yaşında kendisi Yüksek makina mühendisliği mezunu geçen sene akademisyenlik için bir üniversiteye başvuru yaptı KPSS puanı 84’tü mülakatı falan çok iyi geçmiş mülakattan çıkacakken oradaki bir öğretim üyesi erkek kardeşime sen erkeksin her yerde iş bulabilirsin başvuran diğer iki kadın adaydan değerlendirme yapalım demiş o zamanda şok olmuştuk tabi … bu durum 1 senedir onu çok üzüyor işe de girmedi keyfi de yok sadece kendini oyunlara ve dışarıya adadı .
Aile işlerimizi yönettiğimiz işler de var onlara da girmek istemiyor , çalışmak istemiyor gibi de algılanmasın çünkü sorumluluk sahibi birisi sadece gerçekten içine kapandı . Aileleri bilirsiniz evlensene şu bu diye cümleler kuruyorlar özellikle doğu kültüründe daha da fazla , bir çok kez kardeşimle bir arkadaş gibi konuştum bir süre dinledi iyi oldu ama yine aynı , öyle serserilik kötü hareketler falan yok ama kendi açısından iç üzgünlüğünü görebiliyorum ve bu konuda neler yapabilirim bilmiyorum 🫠
Tek bir tökezlemede hemen küsüp kabuğuna çekilebiliyor. 27 yaşında ve ailesi bakıyor hala derler adama. Ne büyük lüks erkek olmak

gelecek planı ne peki aklında bir şeyler vardır mutlaka belki zamana ihtiyacı vardır

Tek bir tökezlemede hemen küsüp kabuğuna çekilebiliyor. 27 yaşında ve ailesi bakıyor hala derler adama. Ne büyük lüks erkek olmak
Aslında ailesi de bakmıyor oyun falan yazıyor kendi çapında bir şeyler kazanıyor böyle yazınca aile bakıyor gibi anlaşılmış o benim hatam , derdim sadece üzüntüsüne .

gelecek planı ne peki aklında bir şeyler vardır mutlaka belki zamana ihtiyacı vardır
Evet aklında planları var hedefleri var anlattığı ama çok içine kapandı bu haline ne yapılabilir onu bilmiyorum

Evet aklında planları var hedefleri var anlattığı ama çok içine kapandı bu haline ne yapılabilir onu bilmiyorum
kendi haline bırakın normal davranın oradan çıkacağına güvenin onu bilsin yeter

1 senedir başka iş girişimi olmadı mı? reddedilmeyen mi var iş hayatında, herkes küstüm oynamıcam dese ohooo

Elbette oldu iyi bir makina mühendisi olabilecek konumda da birisi , aslında olayın özü iş değil ki ben konuda içsel ruhunu nasıl düzeltebiliriz onu merak ediyorum.

biraz garip geldi açıkçası insanlar başına gelen en kötü durumu bile (ölüm, sağlık gibi) bir iki ayda atlatıp normal hayatına dönebiliyorken kardeşinizin bir yıldır içine kapanması bilmiyorum. psikolojik destek almasını sağlayabilirsiniz genelde işe yarıyor.

Yani işinde iyi olursa bir akademisyenden çok daha itibarlı çok daha iyi gelire sahip bir mühendis olabilir. 1 sene uzun yani bu duruma üzülmek için. Bir erkek bu kadar uzun süre aynı şeye üzülmez bence onlarda öyle ni duygu yok. Belki normaldir hani istediği işi arıyordur bulamıyordur sadece.

Elbette oldu iyi bir makina mühendisi olabilecek konumda da birisi , aslında olayın özü iş değil ki ben konuda içsel ruhunu nasıl düzeltebiliriz onu merak ediyorum.
iş için üzüldüğünü yazmışsınız ona göre yorumlar yapılmış. bu arada iyi ki kadın olarak doğmamış, sektörde göreceği ayrımcılığı hiç kaldıramazmış

Aslında ailesi de bakmıyor oyun falan yazıyor kendi çapında bir şeyler kazanıyor böyle yazınca aile bakıyor gibi anlaşılmış o benim hatam , derdim sadece üzüntüsüne .

Kendi parasini kazaniyorsa problem nedir diyecegim de kendine bagimsiz olarak bakabilecek parayi kazansa bu kadar dert edinmezdiniz diye dusunuyorum. Oyun dedigin 1 kişiyle yazilmaz genelde uyduruk oyunlar ya da hazir kullananlar yapar onun da getirisi nedir bilemiyorum. Ciddi paralar kazaniyorsa da cogunlukla bilgisayarda olmasi normal bir sey işi o cunku.

Harclik seklinde para kazaniyorsa da o para kazanmak olmuyor yine aileye yaslanmiş demek oluyor. Bi kere ayagi takildi diye işi gucu birakip anne baba evinde harclikla yasayan adamin sorumluluk sahibi oldugunu dusunmuyorum. Okumak birsey degil sonrasi önemli, okumak icin Amerikaya kadar giden bir tanidiklarimdan biri vardi okul bitti Turkiyeye dondu yan geldi yatti babasinin evinde bsiey yapmadi yillarca işe de girmedi sonra ne oldu ona bilmem erkek bi de.

iş için üzüldüğünü yazmışsınız ona göre yorumlar yapılmış.
İstediği iş olmadığı için üzüldü ve içine kapandı hani derdi başka yerde iş bulmak veya bulmamak değil bundan bahsediyorum

Kendi parasini kazaniyorsa problem nedir diyecegim de kendine bagimsiz olarak bakabilecek parayi kazansa bu kadar dert edinmezdiniz diye dusunuyorum. Oyun dedigin 1 kişiyle yazilmaz genelde uyduruk oyunlar ya da hazir kullananlar yapar onun da getirisi nedir bilemiyorum. Ciddi paralar kazaniyorsa da cogunlukla bilgisayarda olmasi normal bir sey işi o cunku.

Harclik seklinde para kazaniyorsa da o para kazanmak olmuyor yine aileye yaslanmiş demek oluyor. Bi kere ayagi takildi diye işi gucu birakip anne baba evinde harclikla yasayan adamin sorumluluk sahibi oldugunu dusunmuyorum. Okumak birsey degil sonrasi önemli, okumak icin Amerikaya kadar giden bir tanidiklarimdan biri vardi okul bitti Turkiyeye dondu yan geldi yatti babasinin evinde bsiey yapmadi yillarca işe de girmedi sonra ne oldu ona bilmem.

Fazlaca kazanıyor inanın mühendislik işine de girse kazanır sadece bu kadar içerlemesi bu tür üzüntülerini hayatına gözüne kadar yansıtması beni üzüyor , ha kazanmasa aileden geçinse ona bende karşı olurdum

Back
X