Konu: Halam

Biz deprem bölgesinde küçük bir ilçede yaşıyoruz. Halam da bize 1 saat uzaklıkta olan ilçede yaşıyor. Kendisi tek yaşıyor, eşi vefat etti. Geç evlendiği için çocuk sahibi olamadı. Olmak da istemedi. Dedem ve babaannem vefat ettiği için evlenmeden önce bizle yaşıyordu evlenirken de başımıza ottan sudan gayrisini getirerek evlendi. Evlendiği sıralar çocuktuk, o zaman bile bizi çok eleştirir kizardi. Sırf burdan gelin olduğu için bizim ev kendinin eviymiş gibi davranıyor. Her şeye karışma hakkını kendinde buluyor. Depremden sonra bizim ilçeye geldi. Biraz amcamlarda kaldı ondan sonra bize geldi. Sorun şu ki ne zaman buralara gelse mutlaka ortalığı karıştırıyor. Hiç düzgün bir şekilde oturayım küçükleri başıma çevireyim düşüncesi yok. Her gittiği yerde laf taşıyıp dedikodu yapıyor. Bize gelip diğerlerini kötülüyor amcamlarda da bizi kötülüyormuş. Saygıda kusur etmiyoruz ne söylerse söylesin cevap vermiyoruz ama kadına her şekilde batıyoruz. Bana kalsa laflarının cevabını veririm ama annem nasıl olsa gidecek kalp kırma diyerek susturuyor. Ben burda çalışıyorum iş yerim eve yakın . O yüzden ayrı eve çıkmadım. Normalde hafta içi 4 gün çalışacakken depremden dolayı haftada iki gün gidiyorum. Diğer günler ise depremden kalma tedirginlikten dolayı ve ayrıca gece bişiler izlediğim için geç uyuyup geç kalkıyorum. Kafayı bana taktı. Gelip gidip beni iğneliyor. Amcamın gelini erkenden kalkıp temizlik yapıyormuş onu söylüyor artık çıldırma safhasına geldim. Zaten psikolojimiz bozuk bir de bunla uğraşıyoruz.
Artık annemi de çıldırttı. Senin yüzünden yaşlı adamla evlendim diyormuş. Hiç öyle bir şey yok. Sırf adam varlıklı diye kendisi evlenmek istedi. Bir şey söyleyince de ağlıyor. Biz bittik artık.
Bu arada kendi evi de az hasarlı zaten ilçede olduğu için evi az etkilendi komşuları oturuyorlarmış şuan.
Dün çiçeklerimi sulayacagim diyerek kendi evine gitti. Geleceğini söyledi, ben gelmesini istemiyorum. Bizimkiler bir şey diyemeyiz diyor. Gelirse kesinlikle kavga ederim. Nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum. Sinirimi dökmek istedim. 😁
Annen ,baban var başında, onların konuşması gerekir, onlar varken sana laf düşmez. Hatay'damisiniz?

Mune abla ağzın bal yesin 😁 kesinlikle öyle. Üstelik dindar görünmeye çalışır namazını kılıp Kur'anını okur. Ama dindarlık davranışlara da yansımalı bence. Annem hep belki iyi olur diye susmayı, iyi davranmayı tercih etti. Gelin olurken gözü bir şeyde kalmasın diye her istediğini imkanlar ölçüsünde yapmaya çalıştılar. Ona rağmen etmediğini koymadı. Bu kadın senelerdir böyle yani. Tekrar gelirse kesinlikle lafımı

Anneniz susmayi tercih edebilir. Onun karari. Buna sizin uymaniz gerektigi anlamina gelmiyor. Ben birsey anladiysam oda bu altdan almalarin toksik insanlara sadece devam etme firsati verdigi. Akillandiktan sonra herkesi yerine oturtdum simdi konusamiyorlar. Size de bunu öneririm
Vallahi geç oldu ama bende farkettim ne kadar idare edersen o kadar yüz alıyorlar en iyisi fırsat vermeyeceksin.

Mune abla ağzın bal yesin 😁 kesinlikle öyle. Üstelik dindar görünmeye çalışır namazını kılıp Kur'anını okur. Ama dindarlık davranışlara da yansımalı bence. Annem hep belki iyi olur diye susmayı, iyi davranmayı tercih etti. Gelin olurken gözü bir şeyde kalmasın diye her istediğini imkanlar ölçüsünde yapmaya çalıştılar. Ona rağmen etmediğini koymadı. Bu kadın senelerdir böyle yani. Tekrar gelirse kesinlikle lafımı esirgemeyeceğim.
Eskiler can çıkar huy çıkmaz derler, bazı insanlarda hakikaten huy değişmiyor, yaşları ilerlese de aynı tas devam ediyorlar, ağır olsun da molla desinler, ben belki halanızla yaşıtım veya belki küçüğüm bilmiyorum ama kardeşimin evinde kalıyor olsam dilimi tutarım, evlerini açmışlar, sofralarında oturup yaptıkları yemekleri yiyorum, yalnız kalmıyorum, bana nefes oluyor diye dilimi pabuç kadar çıkaracağıma mahçup olurum, kardeş de olsa eli ayağı tutan birine kimse kucak açmak zorunda değil, evsiz barksız kalmamış, çenesini çalıştıracak, utanmadan kardeşlerinin gelinlerin yeğenlerin dedikodusunu yapacak kadar da sağlıklı, çok boş vakti var madem gitsin gıybetten laf sokuşturmaktan hayırlı işlerle meşgul olsun, kendisinden daha kötü durumdaki depremzedelerin yaralarını sarsın, bir çocuğu okutsun ihtiyaçlarını karşılayıp sevindirsin, gözlerini ebediyyen yumduğunda dedikodu yüzünden dili ensesinden çıkacağına hayırla anılır, halanıza benden selam söyleyin gıybet etmesin ölünce dili ensesinden çıkar diyor deyin :))

Tam görümceymiş sizin halanız. Yeğen falan hak getire.
Kavga etmeden akli selim şekilde ağzının payını vermenizi tavsiye ederim(bu sayede aileniz de size yükselemez).
Mesela tuvalete klozet taktıracağım,oturamıyorum mu diyor. Hala kendi evine yaptırırsın gerekli gördüğün tadilatı,biz bu halinden memnunuz deyip geçin.
Benim bir teyzem var,evlerden uzak,herşeye ama herşeye karışır, tüm sülaleye talimat verir oturduğu yerden. Aklına eser gece yarısı arar annenize şunu yapın,bunu yapın der vs. En son zaten cenazemiz vardı,canım burnumdaydı ben buna bir patladım ama ağzıma geleni saydım telefonda,beni böyle şeyler icin arayıp durma dedim kapattım suratına,o gün bugündür telefonlarını açmiyorum. Anneme şikayet edememiş bile beni çünkü hatali,haksız. Mecbur kalmazsa aramıyor,ararsa da asla açmıyorum, hic muhattap olmuyorum.
Herkes haddini yerini bilsin.
Siz kavga etmeden çözün tabi ama saygı hakedene gösterilir.
Ağzınıza sağlık

Valla bizde kaptırdık halaya ipleri. Çok oldu yani. İdare et alttan al derken. Bakalım dur demeye çalışıyorum tek başıma mücadele ediyorum.

Biz deprem bölgesinde küçük bir ilçede yaşıyoruz. Halam da bize 1 saat uzaklıkta olan ilçede yaşıyor. Kendisi tek yaşıyor, eşi vefat etti. Geç evlendiği için çocuk sahibi olamadı. Olmak da istemedi. Dedem ve babaannem vefat ettiği için evlenmeden önce bizle yaşıyordu evlenirken de başımıza ottan sudan gayrisini getirerek evlendi. Evlendiği sıralar çocuktuk, o zaman bile bizi çok eleştirir kizardi. Sırf burdan gelin olduğu için bizim ev kendinin eviymiş gibi davranıyor. Her şeye karışma hakkını kendinde buluyor. Depremden sonra bizim ilçeye geldi. Biraz amcamlarda kaldı ondan sonra bize geldi. Sorun şu ki ne zaman buralara gelse mutlaka ortalığı karıştırıyor. Hiç düzgün bir şekilde oturayım küçükleri başıma çevireyim düşüncesi yok. Her gittiği yerde laf taşıyıp dedikodu yapıyor. Bize gelip diğerlerini kötülüyor amcamlarda da bizi kötülüyormuş. Saygıda kusur etmiyoruz ne söylerse söylesin cevap vermiyoruz ama kadına her şekilde batıyoruz. Bana kalsa laflarının cevabını veririm ama annem nasıl olsa gidecek kalp kırma diyerek susturuyor. Ben burda çalışıyorum iş yerim eve yakın . O yüzden ayrı eve çıkmadım. Normalde hafta içi 4 gün çalışacakken depremden dolayı haftada iki gün gidiyorum. Diğer günler ise depremden kalma tedirginlikten dolayı ve ayrıca gece bişiler izlediğim için geç uyuyup geç kalkıyorum. Kafayı bana taktı. Gelip gidip beni iğneliyor. Amcamın gelini erkenden kalkıp temizlik yapıyormuş onu söylüyor artık çıldırma safhasına geldim. Zaten psikolojimiz bozuk bir de bunla uğraşıyoruz.
Artık annemi de çıldırttı. Senin yüzünden yaşlı adamla evlendim diyormuş. Hiç öyle bir şey yok. Sırf adam varlıklı diye kendisi evlenmek istedi. Bir şey söyleyince de ağlıyor. Biz bittik artık.
Bu arada kendi evi de az hasarlı zaten ilçede olduğu için evi az etkilendi komşuları oturuyorlarmış şuan.
Dün çiçeklerimi sulayacagim diyerek kendi evine gitti. Geleceğini söyledi, ben gelmesini istemiyorum. Bizimkiler bir şey diyemeyiz diyor. Gelirse kesinlikle kavga ederim. Nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum. Sinirimi dökmek istedim. 😁
Sabret genede halan atsan atılmaz satsan satılmaz.

Güldümmm yaaaa,,, yaşlı adama vermişler😂😂. Bnce söyleyin yüzüne rahatsız olduğunuzu, yapmasın dedikodu. Tm gelsin ama huzur versin.

Güldümmm yaaaa,,, yaşlı adama vermişler😂😂. Bnce söyleyin yüzüne rahatsız olduğunuzu, yapmasın dedikodu. Tm gelsin ama huzur versin.
Üstelik biz hiç karışmadık kendisi adam varlıklı diye heveslendi😁 şimdi anneme senin yüzünden diyomuş. 😁 Yersen tabi. Ama yemem🤣

Vallahi geç oldu ama bende farkettim ne kadar idare edersen o kadar yüz alıyorlar en iyisi fırsat vermeyeceksin.

Aynen öyle. Bizim ailenin icinde böyle insanlar o kadar büyük zararlara sebep oldu ki. Bazilarinin telafisi bile yok. Ben öyle birini niye hayatimda tutarim. Benim hayatimda da ortaligi karistirsin diye mi. Yok ya. Herkes kendi kararlarini verebilir, ama herkeste haddini bilmek zorunda. Bilmiyorsa da günah benden gitti.

Back
X