Konu önemli hanimlar

Asi yaptirin veya yaptirmayin diyemem
Ama en azindan asi yaptirmayacaksaniz cocugunuzu krese,okula,parka,sokaga gondermeyin. Kimseyle temas etmesin. Ortalikta her turlu bulasici hastalik kol geziyor,onlardan birini kapmis bir cocuktan kendisine gecebilir. Veya kendisi hasta olup baska cocuklara da bunu bulastirabilir. Bari buna engel olun.

O eski toprak dediğimiz sapasağlam yaşlılarımızın hiçbiri aşılı değil buna karşılık günümüzde ölümcül hastalıklarla boğuşan binlerce bebek var. Sence neden?
Bende aşıya karşıyım fakat şöyle bir seye de şahit oldum o eski toprak dediğimiz gruptan bircok tanıdığım zamaninda hepatit b aşısı olmadıkları için hep karaciğer rahatsızlıklarından dolayı vefat ettiler hemde 55-60 yaş civarlarında buna ne demeli?

Bir de arkadaşlar konuştuğum bir akupunktur uzmanı vardı.
4 yetişkin çocuğundan sadece ilkine çevre baskısından dolayı aşı yaptırdığını diğer 3ne yaptırmadigini söylemişti. Aslında aşıların toplum için kolaya kacmak olduğunu önemli olan çocuğun bağışıklığıni her dönem yüksek tutarak,yediği besinlerin temiz olmasina (kimyasallar açısından) önem verilmesini..
Ve daha birçok şey anlatmıştı banada söyledikleri cok mantıklı gelmişti.

Hatta o dönem Türkiye'den bir doktorun çocuğu otizmli doğduğunda birçok araştırmalar yaparak ve bununla ilgili cok mucadele vererek bunu kanitlalmıştı
Yani bana göre bu konuyu çok araştırmak gerek ona göre karar vermeli.
Çocuğumuza aşı yaptirmamişsak hastaliklari aşi yapilan cocuklar gibi daha hafif atlatabilmeleri için bağışıklığını takviyelerle, besinlerle çok güçlü tutmalıyız.

Arkadaşınız bu konuda otorite mi?

Aşilarin yan etkilerini okuduğumda ben de dehsete kapilmistim. Pek cok sey yazıyor internette de mevcut lakin bizim ulkemiz asisiz bebekler icin yeterince steril degil.
Ben yaptirdim hatta özel asilari da yaptirdim
Yaptirmayan ve rota sebebiyle hastanede yatan bebekleri gördüğünüzde anliyorsunuz asinin önemini

Çocuğunuz aşısız ise onu salgın hastalıklardan toplumun aşılı olması korur. Bu akım abd den çıktı zaten. Gittikçe de yaygınlaşıyor. Şimdi hala devlet çatır çatır aşı yapıyor. Ama 30 yıl sonra aşılı bireylerin sayısı azalıp asisizlar artınca bu akımlar da terse döner artık. Neyse siz başkalarını "biliclendirdikce" çocuğunuzun hastalıklara yakalanma ihtimalini arttiriyorsunuz.

Saçma sapan sizsiniz! Kaç çocuğn aşı yüzünden hayatı çalındı haberiniz var mı? Yok. Konuâup duruyorsunuz. Aşılar yurt dısındaj geliyor neye güveniyorsunuz kime güveniyorsunuz? Ayrıca kimse kimsenin 1 lafıyla bu kadar önemli bir karar vermez merak etmeyin. Herkes fikrini belirtir araştıran araştırır kararını öyle verir. Bana göre siz vebale giriyorsunuz.

Aşı yaptırmamak cahillikten öte birşey değil! Çok araştırıyorsunuz da boş araştırıyorsunuz. Okuduklarınızı kendinize göre yorumlayıp anlıyorsunuz. Aman yaptırmayın siz çok bilmiş akıllı bıdıklar. Bare etrafa da cahilliğinizi bulaştırmayın kendinize kalsın.

Tip dünyası aşıların otizm yapmadığını da keşfetmedi. Çok celiskilisiniz.

Bunu yaşayıp göreceğiz. Evladım hasta olsun diye değil olmasın diye bu kararı verdim. 30 yıl sonra aşılıların kolayca kansere yakalanmayacağının garantisi var mı?

Yurtdışından gelen aşıys neden güvenmiyorsunuz? Hadi ona güvenmiyorsunuz kendi ülkenizin sağlık bakanlığına da mı güvenmiyorsunuz, sizi bilerek hasta edeceklerini mi düşünüyorsunuz? Kanser, Doğum kontrol yöntemleri, yardımcı gebelik tedavileri, antibiyotikler, genetik rahatsizlık teshiş ve tedavi ile ilgili süreçler ve prosedürler, ameliyat cihazları ve görüntüleme aletleri vs vs sayamayağım yüzlerce , binlerce seye de aynı şekilde güvensizlik mi duyuyorsunuz, sonuçtan onların çoğunda yurtdışından geliyor?

Ciddi olarak merakından soruyorum. Teşekkürler.

Hanimlar ben buraya sen daha cahil yo yo sen daha da cahilsin tarzı mahalle kavgası etmek için yazmadım.

Yazacağımı yazdım. Evladını azıcık düşünen oturur araştırır en azından nedir ne değildir diye kararını öyle verir.

Iyi de burada “ortaya cikarmistir” dan baska bir kanitlama gormedim.. kac cocuk uzerinde uygulanmis, kaci asili kaci asisiz.. yani ben mehdiyim diyen de var ulkede, mehdi mi oluyor :)

Çok özür dileyerek soruyorum ama,mesleğiniz nedir?
Bu kadar net konuşmanızın sebebi sadece yazdığınız gibi “facete” okuduğunuz olumsuz hikayeler mı kaynağınız yoksa doktor profesor dr bişey misiniz acaba?

Iyi de burada “ortaya cikarmistir” dan baska bir kanitlama gormedim.. kac cocuk uzerinde uygulanmis, kaci asili kaci asisiz.. yani ben mehdiyim diyen de var ulkede, mehdi mi oluyor :)

"Bilimsel çalışmalar ortaya çıkarmıştır" diyor Hayır daha ne diyecekti anlamadım vallaha billaha otizme yol açıyormuş mu deseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…