• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuları uzatmam

Bir de işe girin. Sizi kardeşime benzettim. Onda da OKB var. Aynı sizin gibi. Çalışmak iyi geliyor bence. Boşluk kötü .
Psikologa gittim ama ilaç kullanmadım galiba benimde bir işim olması şart şimdi bebek olsun dr gidicem izin alamıyorum diye yeni bir süreç başlıcak diye uzak durdum... Yoksa işe coktan başlardım.

Merhaba hanımlar ben Gülçin. Ben 7 yıldır evliyim ben evlliğimin ilk 6 ayı cok güzel geçti. Sonrasında kaynanam yakınımıza taşındı. Temizliğimi eleştirmeler laf sokmalar müdahalelerin kıskançlıkları ardı arkası kesilmedi daha sonra bana laf söylenince sessiz kaldım önce sonra aradan zaman geçti. Gittim konuştum huyları gene aynı sonra gittim tartıştım daha sonra psikoloğa gittim onun cesaretiyle bir daha konuştum yıllar içinde özetle bu evlilik eşimle aramız iyi bile olsa beni soğutmaya başladı. Sorun şu ki bana geçmişte yapılan haksızlıkları unutamıyorum. Onlardan bahsedilince konuları uzatıyorum.... Bu arada bu 7 yıl içinde hiç odaklanamadım hayata ne iş bulabildim nede cocuk oldu zaten tüp bebek işi bitmedi. Eşimle aramızda hiç sorun yokken onlar yüzünden tartışıyoruz biliyorum onun suçu yok. Eşim onları savunmuyor ama sessiz kaldığı için sinir oluyorum. Bana niye böyle dediler onların huyu niye böyle diye konular uzuyor. Artı üzerinden zaman geçiyor gene başka ir durumda aklımdan çıkmıyor gene uzuyor. Özetle olay yaşansa bile ailesiyle etkisi yıllarca sürüyor bende içim affetmiyor... Bir zaman sonra aklıma geliyor ve konuyu açıyorum ve uzatıyorum.... Tüp bebek den dolayı işe de girmedim.. Medeni nedir bu evlilik 6 ayından beri neden beni sıkıyor ve konular gözümde cok büyüyor.

Üst üste yaşadığın sıkıntılardan dolayı ve boş zamandan kaynaklı konuları kafanda uzatabiliyorsin. Tüp bebek süreci de seni yipratmis olmalı. O yüzden ise girmesen de hobi edin. kafanı oyalayacak mesgalaler bul , belediyenin kursları oluyor katıl. Kitap oku , örgü ör, hiç bir şey yapamıyorsan günlük yürüyüş yap. ( Doktora danışarak ) nefes egzersizleri, yoga vs gibi ruha odaklı şeyler de yapabilirsin.
Bir de şöyle bir durum var benim ailem hiç bir şeye karışmaz pek umursamaz latdır ben böyle alıştım. Eşimin ailesi eşimin kıyafetinden ayakkabısından tutunda benim doğuracağım cocuga kadar her şeye müdahale ediyorlar ben böyle şeye alışkın değilim baskıya eleştiriye müdahaleye gelemem kendi ailemden hiç alışmadım... Çalışmadığım içinde kabul edeceğim bir durum değil bu....

Psikologu değiştirin. Gidin kv ile konuşun demesituhaf. Konusnadan anlauacak insan bir baslasının ev düzenine karısmaz.
Nesafe koyun az görüşün. Evinize laf ediyorsa sıklıkla siz gidin onun evine.
Kaç kere söyledim 4 kere mi 5 mi bilmiyorum... Laf anlamaz cahil bir insana bir kere anlatılır laf 10 kere değil.
Hiç aramıyorum sadece kayınpederimi arıyorum. Öyle yapmaya çalışıyorum Allahım bu evlilik ne zor yaaa...

Bir de şöyle bir durum var benim ailem hiç bir şeye karışmaz pek umursamaz latdır ben böyle alıştım. Eşimin ailesi eşimin kıyafetinden ayakkabısından tutunda benim doğuracağım cocuga kadar her şeye müdahale ediyorlar ben böyle şeye alışkın değilim baskıya eleştiriye müdahaleye gelemem kendi ailemden hiç alışmadım... Çalışmadığım içinde kabul edeceğim bir durum değil bu....
Kocan ile olan duruma boşver o katlansin. Seninle ilgili yorum yaptıkları zaman ya da ortak bir paydanizi elestirdikleri zaman gereken cevabı vererek son kararın sizde olduğunu bildirin.

Kocan ile olan duruma boşver o katlansin. Seninle ilgili yorum yaptıkları zaman ya da ortak bir paydanizi elestirdikleri zaman gereken cevabı vererek son kararın sizde olduğunu bildirin.
Çok doğru galiba konuları uzatmam daki sebep ben yaşadığım şehirde hiç arkadaşım yok sosyal bir çevrem yok ondan bu kadar gerginim daha önce kurslara gittiğim de iyiydi sorun yoktu.
Galiba ben mutsuzum.... Bir de evlendiğim ilk sene 5 sene işim yoktu falan sürekli iş muhabbeti yapıyorlar dı... Kariye para iş bu benimle alakası olmasa bile hep aynı konular bunalttı beni... Benim bir hayatım yok onun hırçınlığı var üstümde annesi babası abileri ve yengeleri ile ayrı dünyaların insanıyız onlar aynı şehirde ben uzaktayım tüm akrabalarımla bu evlilik beni yalnızlığa itti bu yüzden gerginim galiba....

Back
X