Konuşacak konu bulamıyorum (yardım lütfen)

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
Tıbbi satış mümessiliyim.İşime henüz yeni başladım.
İşim gereği doktorlarla ve eczanelerle çalışıyorum.
Fakat doktorlarla olsun, eczacılarımızla olsun ben çok konuşacak konu bulamıyorum.
Çok da sosyal bir hayatım yoktu işimden önce.
Hep aynı şeyleri konuşmak çok sıkıcı olmaya başladı.
Benim gibi çok konuşamayan konuşacak konu bulamayan var mı
ve bu durumdan kendimi nasıl kurtarırım bülbül gibi konuşmak istiyorum artık CADIARZU

Dert etme bence...insanin zaten tanimadigi etmedigi insanlarla yada ayak üstü sohbet etmek zorunda oldugu insanlarla pek fazla konusacak birseyide olmaz...

He..daha sosyal bir insan olmak istiyorum diyorsan..durum tabiki farkli...

Yapi olarak cekingen veya sessiz bir karektere sahipsen bence zaten öyle cok fazla sosyal ve konuskan bir insan olamasin.....istesende olmaz...fakat azda olsa cekingenligni yenersen degisebilirsin belki

bu biraz alışkanlık oldugu icin böylesiniz, bana da bazen oluyor çenem düşüyorr sonra bi bakıyorum susmuşuz konuşçak konu olmuyor, bi de her gün her gün vıdı vıdı konuşçak bir sey de olmuyor yani...benneyaptımki

iş hayatında,hele hele sizin işiniz gibi
sürekli insanlarla muhatap olunan işlerde,
ikili ilişkiler çok önemlidir...
işiniz gereği,satış yaptığınız ürünün bütün özelliklerini
bilmeniz,size sorulan sorulara hemen cevap verebilmeniz çok önemli...
satış yapan insanların,çenesinin kuvvetli olması lazım...
karşınızdaki kişilerle mutlaka ortak konuşabileceğiniz,
sizi ve karşınızdakini sıkmayan konular olabilir mesela...
ama insanları iyice tanımadan her konuyu da konuşmayın derim..
genel anlamda da,zaten samimi olduğunuz arkadaşlarınızla da
konuşma,dertleşme problemi yaşamıyorsunuz sanırım...
sevgiler...

kendimi çok eleştiriyor ve üzüyordum
neden böyle çekingenim ve tek düze konuşuyorum diye
ama ne yapayım yapım böyle
velakin insanlar ya bu kız aptal mı işte biz konuşmak istiyoruz o bu konular hakkında bilmiyor
bize katılamıyor falan derler diye düşünüp üzüyorum kendimi işte

eğer insanlar bir konuda sohbet ediyorlar ve sizden de
fikir bekliyorlarsa bence çok okuyup,azda olsa bilgi sahibi olmayı deneyin...
eğer tamamen yabancısı iseniz konuların ,bence
bilmemek değil,öğrenmemek ayıptır...
sorun öğrenin..girişken olun..
sizi bilmediğiniz için kimse ayıplayamaz,eğer
ayıplıyorlarsa da o insanlarla zaten görüşmeyin bir daha...
sevgiler...

canım öncelikle çok konuşan mümessil antipati yaratır hele bir yığın işiniz varken yetiştirmeniz gereken faturalar çıkarmanız gereken eksik listesi soru sormak ya da sırf ilgi görmek için bekleyen hastalar vs varken durmadan alakalı alakasız konuşan bir mümesil ne kadar can sıkar tahmin edersin ama müsaitse karşındaki doğal bir sohbet ortamında ne konuşuluyorsa onları konuşursunuz ama sırf konuşmuş olmak için değil aradaki mesafeyi korumak şartıyla konuşacağınız konu muhatabınızın yaşına karakterine göre de farklıdır bunları zamanla tecrübeyle öğreneceksin zaten merak etme ve doğal ol canım ha birde ilacı çalıştıktan sonra her hafta sipariş diye gelen mümesiller var ki sen onlardan sakın olma elimde var diyorsa ya da az gidiyor diyorsa eczacı ısrarla hiç olmasazsa 5 tanecik yazalım kotam dolmadı filan diye sıkboğaz etme a.s

Canim güncel konular...is hakkinda...genel hayatin icinden...konusacak bir sürü konular var....dedigim gibi cekingenligni yenersen azda olsa degismen mümkün...

Fakat kendine öyle baski ve stress yapma....ve en önemlisi kendini kimse ile kiyaslama..

Dedigim gibi yapi geregi cekingen bir karektere sahipsen zaten öyle bülbül gibi konussanlardan olamasin kanimca...

anlayamadığım neden konuşmaya çalışıyorsun görevin ilacı tanıtmak değilmi ya da ürünü haa diyorsan ki iş yapabilmem için samimiyet kurmam gerek sil baştan yap görüntünden başla yanlış anlama sakın ama ye kürküm ye biliyorsun ..Unutmadan diyeyim mümessillik yapan birinin kültürlü olması gerek yoksa işe almazlardı yüzde yüz eminim bence yersiz sıkıntı yapman.ışe yeni başladığını unutma alışma dönemi ...

çekingenliğim, bir hata yaparım işte kötü eleştiriler alırım düşüncesinden geliyor
mesela örnek olarak ailemle yaşadığım için üniv.de memleketimde okuduğum için
banka kartı kullanmadım hiç ve banka kartıyla ilgili hiç bir bilgim yok
geçen bir müşteri formu doldurmam gerekti ve bilmediğim birşey oldu müdürüme sorayım dedim
ama cevabı sen ne biçim üni mezunusun oldu ve üzüldüm
işte böyle kötü eleştirilere maruz kalırsam diye hep konuşmakta çekiniyorum
ama bilmemek ayıp değil ki hem ünide bana bunlar öğretilmiyor ki bu hayatta karşımıza gelince öğrenilecek birşey

Senin müdürün saçmalamış ben biliyorum ki üni mezunu ama dilekçe yazamaz üni alt hazırlık iş tecrübede bitiyor e onada zaman gerek benim teyze kızı lise mezunu mümessildi tecrübesi var diye iş değiştirirken ona öncelik verildi..Sen de o kıvama gelirsin merak etme..:teselli:

bazı insanlar böyle patavatsız konuşabiliyor maalesef..
bu tip konuşmalarla ve insanlarla çok karşılacaksınız...
hayatta bazı şeyleri,eğitim sertifikasıyla değil de,yaşayarak öğreniyoruz...
onun için siz kendinizi geliştirmeye bakın..
kim ne derse desin,bilmediklerinizi sorun öğrenin...
pasif olmayın..girişken olun,öğrenmeye açık olun...
hayat öyle daha kolay oluyor...
kim ne der diye düşünmeyin,bazı şeylere gülüp geçin,
problem yaratmayın,içinize kapanmayın...
sevgiler...

Cnm bende iş hayatındayım ve bugüne kadar arkadaş bildiğim insanlar beni sattılar. Bana haksızlık yapıldı. O insanları nasıl tanımamışım diye çok üzüldüm ve hala üzülüyorum. Benim onlarla dialogum iyidi. Herşeyi konuşurduk ve beni çok iyi tanıyolar. Meğersem bunlar açığımı yakalamak derdindelermiş. Saolsunlar açığımı yakalayıp idaremle aramı bi güzel bozdular. Nöbetimi tutmadığımı, falan filan söylediler ve şuan hem idaremle aram kötü hemde bu kızlarla..Bende ne diyorum biliyormusun? Keşke bunlarla başından beri samimi olmasaydım ve bu kadar sohbet etmeseydim. Büyük acılar çektim ve hayat dersimi aldım. Bundan sonra herzaman resmi olacağım. Düşünecek olursam Okuldaki öğretmen arkadaşların hangi birisinden hayır gelyo? Günün birinde tayinin çıkıp gidiyor ve hangi biri arıyorda ben bu insanlara o kadar değer verdim? klava:
Diyeceğim sende resmi ol. Çünkü çok konuşmakta iyi değil bi açığını yakaladılarmı hemen dalga geçyolar arkANdan..

tecrüben arttıkça bak nasıl da bülbül gibi konuşmaya başlayacaksın, işe yeni girdin canım, tabi başta bir çekingenlik olacak, sana sen ne biçim üniversite mezunusun tarzı şeyler söyleyenleri de takma, malesef iş hayatında böyle denyolar çok çıkacak karşına.

zaten çok fazla tanımadığın biri ile konuşmalar hep sınırlıdır..nasılsın?işler nasıl?gibi sorular sorulur .yada yolda tanık olduğun bir olayı kısaca anlatabilirsin.çok üzüldüğünü yada çok şaşırdığını dile getirebilirsin mesala.bunlarla sınırlıdır yanii..çok kasmana gerek yok hayatım.

yorumlarınız ve güzel fikirleriniz için tşk ederim
haklısınız fazla takmaya gerek yok kim ne derse desin
fazla da samimi olmaya da gerek yok
rahat olmalıyım yani kafaya takmamalıyım
kendimi yetiştirmeye bakmalıyım.

samımı oldukca yada konustukca artık kendınden vs bahsetmeye baslıyorsun sonra cok ıclı dıslı oluyorsun.bu sefer mesafeyı kuramıyorsun...takma sen o muduru oo onlar aıd mudur ya her seyı soyler onlar..ama satıs yapmanı etkılıyorsa konusmaman o onemlı ıste. bende musterı temsılcılıgı yaptım bır ara anlat anlat anlat urunu neyını anlatayım daha...karsındakı bakar bakar durur.artık..calısma arkadaslarına aman dıkkat et ben ılk gun gıttımn para topluyorlar yemek ıcecek alacaklardı.bır baktım para yı verım yıyecek ıcecek yok......sonra akıllandım...sızdede kota problemı var ıse benı yaz aman benı ısten cıkarıcaklar nolur senın satısın ıyı gıbı kelımelere aldanma ..kımseye kımseden hayır yok.zamanla oğreneceksın ınan bunaa

eleştirilere açık ol kötü bir eleştiri aldığında bile espiriyle bir cvp ver takma ve büyütme..

müdürün öyle dediğinde o zamanlar karta hiç ihtiyacım olmamıştı bu bir ilk kusura bakmayın deseydin o da seni anlardı.
her konuda bir fikrin olmasını istiyorsan gündem konularını takip et hangi eczane dr nelerden bahsediyorsa o konuda kendini geliştir. esnek ve pratik ol.. kendini kısıtlama ya ters birşey derlerse die düşünmme.. herşeye verecek bir cevabın olmayabilir. ama espiri yeteneğini geliştir sürekli gülümse herşey halolur.

canım benim,gündemi takip edersen konuşacak şeyler mutlaka bulursun.kendini bu yüzden zorlama.zamanla olucak şeyler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…