Konuşmak anlatmak istiyorum size

Her bebek aynı değil. 4 aylık bebekten ne bekliyorlar acaba?
Bebeğinizle sürekli konuşursanız onun da size tepkisi artar. Benim bebeğim 2,5 aylık maşallah ama 1 aydır benimle muhabbet ediyor sanki agularıyla. Bu da benim onunla sürekli ama sürekli muhabbet edip her tür mimiği yapıp her şeyi gösterip öğretmemden kaynaklanıyor. Size tavsiyem başkalarına gözünüzü kulağınızı kapatın istediğiniz gibi eğitin ve bol bol konuşun. Doktorum diyor ki her derdini sırrını her şeyini anlat onunla bol bol konuş. Evet belki sizi anlamaz ama aranızda çok kuvvetli bağ oluşur.
Geçen sabah eşim diyor ki “oğlum, anne seninle oyun oynadı mı?” Oğlum da diyor ki “aguu, agu ag aguu” eşim diyor “yaaa öyle mi oldu” o da diyor ki “aguuuuu aguu” :KK70:
Öyle güldüm ki.
İşimi gücümü her şeyimi bırakıp oğlumla sohbet ediyorum uyanık olduğu sürede. Ki altı temiz karnı toksa kendi kendine de oynuyor ama ben onunla oynayıp her şeyi öğretmeye çalışıyorum. Siz de öyle yapın şu 6 aylık dönemi bol bol muhabbet sohbetle geçirin derim.
Benim bebeğime kaynanam neler diyor da umrum değil/ kimseyi dinlemeden iç güdülerime göre hareket ediyorum. Sen de öyle yap.

Bir de bebekle ilgili laf soktuklarında “yok artık, yuh saçmalamayın” gibi laflar edin artık susarlar :))

bence sen bebek kitablari oku icin rahatlar biraz. her satirin sonunda her cocuk farkli gelisiyor diye bosuna yazmamislar. onlar birsey dedikce benim cocugum en akillisi diye yapistir lafini.

benim oglan 16 aylik hala anne demiyor. napiim kendimimi yiim simdi???? ömürleri uzun olsun..

Her bebeğin gelişimi farklı ilerler. Kimi daha sakin olur kimisi daha hareketli, benim oğlum da doğduğundan itibaren el kol hep oynardı, sürekli hareket halindeydi uçacak sanıyordum bazen, 18 aylık şuan asla yerinde oturmaz. 3 aylıkken istemediği bir şeye kendini sıkarak, titreterek tepki verirdi. Evet sinirli, evet hareketli ama kime ne? Bizim seçebileceğimiz bir şey değil, bir problem de değil. Sen onlara çok takılma, az görüş bence..

Yuh diyorum.
Feriştahı gelse umrumda olmaz ,bozar geçerim.
Daha 4 aylık bu bebek böyle şeyler söyleyip niye beni tedirgin ediyosunuz diyemiyomusun?
Lütfen bukadar pasif olmayın,kimsenin psikolijinizi etkilemesine izin vermeyin..

Belliki çok açık bir art niyet var . Acımayın!

Bazi kisiler hep olumsuzu dusunur, negatif enerji verirler.
Bebegim bir kez hapsursa annem ve kv hasta ettik cocugu diyr basimda aglarlar mesela. Sinir bozucu gercekten.
Bosverin siz, siz normal doktor saglik ocsgi kontrollerinizi aksatmayin, kafi.

kızlar söylemek istediklerim var. Konu eşimin ailesinin beni üzmesi. Durum şu görümcem geçen cumartesi bebeğimin kafasının büyük olduğunu söyleyerek beni tedirgin etmişti. Aslında büyüklüğü değil bir arkadaşının bebeğinden örnek vererek tümör olabilir yolunu göstermesiydi ki çok şükür bebeğimin bir sorunu yok doktorda hemşire de normal diyor başı için. Ayrıca dün bebeğim için aaaa bu bana bakıyor gibi yapıyor ama bana değil başka yere bakıyor ya nereye bakıyor bu dedi. Kayınvalidem sürekli agulamıyor bari sen konuşunca sana tepki veriyor mu dedi bende hayır dedim vermiyor neden acaba tepki vermesi lazım diyor. 4 aylık şuanda çığlık atıyor sürekli mesela bazı sesleri çıkarıyor kendince ama onlar konuşsun istiyor sanırım ama ben yeni anneydim ben bu kişiler 3 er çocuk büyütmüşler bende korkuyorum tecrübeleri herhalde diyorum sürekli bebeğim için ay çok sinirli olacak bak kendisini nasıl kasıyor ya oturtmayacak hiç diyerek ahhh ah çok çekeceksin diyorlar ki bu umrumda değil ama tedirgin etmeye çalışıyorlar gibi ayrıca eşimle birkaç kez tartışmıştık eşim ablasına kızgındım Şenaya bağırdım üzüldüm ama bağırdım demiş. Bana görümcem erkekler bak cinsellik azaldıysa da ya da yoksa da sinirli olurlar bana sürekli aramız bozuk dedi dedi. Ve şok oldum eşime dedim sen ne dedin diye ablasıyla konuşacağını söyledi böyle bir şey demedim seninle gerilmiştik bende sonra üzüldüğümü söyledim dedi ama durum bana farklı anlatıldı. Çok üzgünüm sürekli bebeğimde bir hastalık varmış gibi davranıyorlar beni tedirgin ve mutsuz ediyorlar kızımı beni ve eşimi görmesinler istiyorum çok üzgünüm paylaşmak istedim. Ayrıca agusunu birkaç kez duydum bu bir problem mi ? Ya da dengede dururken arada denge kuramaması normal mi mesela doktorumuz normal bir şeyi yok diyor ama ben çok korkuyorum bu insanlar yüzünden. Bu kişilere nasıl davranayım. Benzer duru lar yaşadığınız oldu mu?
4 Aylık bebekten birsey beklemeyın
daha oturtmayın
6 aydan snr oturtmaya baslayın

evet o ayda süreklı cıglıklar atar
çok yenı yenı tepkıler vermeye baslar

bir de aynı evde mi yasıyorsunuz

Yanş kaç tane doktorumuz var onların yüzünden hepsi gayet normal bir bebek diyorlar. En iyisi mesafe bizim için ama peki bu eşime kötülük mü olur yani görüşmek istemediğimi söylesem eşime kötülük yapmış olur muyum
eşine kötülük yapmıs olmazsın
ama eşine direkt ailenle görüşmek istemıyorum deme
eşin bunu sorun eder yapıda sanırım

politik ol
yorgunum de
bebek uyumadı de
karnı acıkıyor de
sıcak havalar de

birseyler uydur

eşine ailesini kötüleme
eşin yokken cevaplarını siz ver
susun size ne de.

ama eşinin yanında onlara normal ol

Korktugunuzu belli etmeyin. Siz korktukca bunlar azıtır bence. Sinirli olacak şöyle olacak deyince e babasının kızı falan deyin olumsuz ne derlerse babasına benzetin kısaca. Sert çıkın biraz aaa öyle mi deyip soluğu doktorda almayın öyle yaptığınızdan bi sey zannetmisler kendilerini

kızlar söylemek istediklerim var. Konu eşimin ailesinin beni üzmesi. Durum şu görümcem geçen cumartesi bebeğimin kafasının büyük olduğunu söyleyerek beni tedirgin etmişti. Aslında büyüklüğü değil bir arkadaşının bebeğinden örnek vererek tümör olabilir yolunu göstermesiydi ki çok şükür bebeğimin bir sorunu yok doktorda hemşire de normal diyor başı için. Ayrıca dün bebeğim için aaaa bu bana bakıyor gibi yapıyor ama bana değil başka yere bakıyor ya nereye bakıyor bu dedi. Kayınvalidem sürekli agulamıyor bari sen konuşunca sana tepki veriyor mu dedi bende hayır dedim vermiyor neden acaba tepki vermesi lazım diyor. 4 aylık şuanda çığlık atıyor sürekli mesela bazı sesleri çıkarıyor kendince ama onlar konuşsun istiyor sanırım ama ben yeni anneydim ben bu kişiler 3 er çocuk büyütmüşler bende korkuyorum tecrübeleri herhalde diyorum sürekli bebeğim için ay çok sinirli olacak bak kendisini nasıl kasıyor ya oturtmayacak hiç diyerek ahhh ah çok çekeceksin diyorlar ki bu umrumda değil ama tedirgin etmeye çalışıyorlar gibi ayrıca eşimle birkaç kez tartışmıştık eşim ablasına kızgındım Şenaya bağırdım üzüldüm ama bağırdım demiş. Bana görümcem erkekler bak cinsellik azaldıysa da ya da yoksa da sinirli olurlar bana sürekli aramız bozuk dedi dedi. Ve şok oldum eşime dedim sen ne dedin diye ablasıyla konuşacağını söyledi böyle bir şey demedim seninle gerilmiştik bende sonra üzüldüğümü söyledim dedi ama durum bana farklı anlatıldı. Çok üzgünüm sürekli bebeğimde bir hastalık varmış gibi davranıyorlar beni tedirgin ve mutsuz ediyorlar kızımı beni ve eşimi görmesinler istiyorum çok üzgünüm paylaşmak istedim. Ayrıca agusunu birkaç kez duydum bu bir problem mi ? Ya da dengede dururken arada denge kuramaması normal mi mesela doktorumuz normal bir şeyi yok diyor ama ben çok korkuyorum bu insanlar yüzünden. Bu kişilere nasıl davranayım. Benzer duru lar yaşadığınız oldu mu?
Değişikler... Takma olabilir göreceğiz sorarım doktora falan de. Neşeni kaybetme. Vazgeçerler. Sen dikkate alıyorsun diye saçmalıyorlar

Gerçekten dikkate alma cevap verme bu seferde sana dengesiz agresif diyecekler kocan da hak verecek onlara. Sen ciddiye alma ve hee de geç

İnsanın hayatinda bu tarz ruh hastaları hep vardır. Hee de geç kafana hiç takma .taktıkça sen huzursuz olursun

Her bebegin gelisimi farklidir. 4 aylik bebekden beklentileri cok sacma. Sen bebeginin keyfine bak. Kocana da simdiden gitmek istemedigini soyleme ama bahaneler bul simdilik ilerde sordugun da gitmek istemedigini, bebegine habire sorun bulduklari icin daha az gorusmeyi tercih ettigini soylersin. Kimse icin yasama cocuguna sarf et enerjini.

Benim kv boyle yapiyordu haz mi aliyorlar cocuga kulp bulmaktan beni de sinir hastasi etti daha hamileyken o oglan degildir kizdir doktor yanlis gormustur diye başladıydı çocuk doğunca yok morardı yok kalp hastası yok astımlı sapasağlam çocuğuma sürekli bir şey buldu bence karşıdakini uzmeye çalışıyorlar direk başka ama amaçları yok sallamazsan bırakıyorlar her defasında dinleyip panikleme eminim gavurluguna yapiyorlar

Iyy gicik insanlar ya kendi yegeni ve torunu icin boyle der mi insan ya ? Ben birak yegenimi herhangi birinin cocugu icin bile yapamam boyle yorumlar cok uzulur annesi, ayrica benm de abimin oglu var ve biz onun gelisiminin hep ilerde oldugunu falan dusunuruz bu bence sevgiyle alakali hep iyi yanlari dikkatimizi ceker ve biz yegenimin gelisimini ovup sasirdikca yengem asiri mutlu ve motive oluyor...bence sizinkiler kotu niyetli iyi olsalar boyle yapmazlardi

Bu şom ağızlı insan güruhuyla daha az görüşme fırsatınız varsa, sonuna kadar kullanın. 4 aylık bebekten makale yazmasını filan bekleyecekler yakında... Ne saçma sapan muhabbetler, insanı hastalık hastası eden cinsten düşünceler. Valla mümkünse görüşmeyin. Hepsi doktor, hepsi psikolog sorsanız.

Kendi yeğeni hakkında aklına gelenlere bak, mikrop.
Bence bu insanlarla görüşmeyi en aza indirin. Hatta hiç görüşmeseniz keşke. Baya boş insanlar.
Dimi birde çok ilgili gibi davranıyor. Nasıl bir kafa yapısı bu anlamak güç. Ayrıca görüşmeyi düşünmüyorum. Eşime söyleyeceğim şu güzel zamanlarımı endişe içinde geçirmeme sebep oluyorlar

Bizim insanımız kadar çok şey bildiğini sanan ama hiç bir şey bilmeyen bir topluluk daha yoktur heralde. Sen doktoruna güven gerisini boşver. Doktor normal dedi siz ondan daha iyi bilecek değilsiniz de geç. Bana sanki biraz sessiz kalıyorsun gibi geldi. Bir iki kere sert çık bak bakalim bi daha yapabiliyorlarmi ?
Aslında sessiz kalmıyorum sadece onların dillerinden konuşmuyorum. Doktorumuz normal diyor o iyi bir doktor bir şey olsa söyler diyorum ama hala devam ediyorlar. Biraz kaba olsam böyle yapamayabilirler. Ama olamıyorum işte çok pasifim bu konuda sert uyarı yapmayı kendime yakıştıramıyorum

Neden onlardan bu kadar çekiniyorsun? Eşin mi veriyor sürekli boş boş konuşma fırsatını onlara?
Aslında onlardan şu sebepten çekiniyorum çok çirkefleşebiliyorlar gemde anında. Eşim aranda bir sorun varsa bana nasıl anlatıyorsan onlara da anlat yoksa ben konuşursam çok kırarım diyor bu gözleri bana bakmıyor meselesini söylediğimde bana ya bu bilerek mi yapıyor hasta mı bu kadın dedi. Ama annesi sanırım agulama meselesinde eşimi korkutmuş mesela bana gelip agu ne zaman yapacak diyor kızımıza bebeğim agu yapar mısın falan diyor onu da tedirgin ediyorlar ama eşim annesi olduğu için ona inanıyor ama onları da söylersem büyük ihtimalle kavga eder onlarla beni ezdirmez yani

Back
X