Konuşmak anlatmak istiyorum size

Seviyesiz davranana sen daha çok seviyesiz davran ki, seviyene inmeye utansınlar. Yoksa böyle sürer gider haberin olsun, kafayı yersin.
Benim gibi bir insana bile kafayı üşüttürecekler zaten herkes söylüyor. En iyisi görüşmemek görüştüğümüzde bir şey söylerlerse lap diye kapatacağım bu sefer ya da eşim artık şecereye girecek

Ay ben daraldim valla bı müddet uzak dursalar bı zahmet. Daha ufak ya ufak. Normal öyle olması. Siz telaş etmeyin dinlemeyin. Depresyona girer bebekle ilgilenemezsiniz. Yine esinize söylesin saçma sapan yorumlar yapmasinlar. Gerekirse sizde söyleyin
Eşim sanırım uyaracak sabah çok kızdı o da çünkü artık be yapıyor bu ya dedi ablası için bende görüşmeme kararı aldım kendi kendime :-)

sen ufak bir sinir krizi geçirmeye ihtiyacın var :)
Bence o bu sorunları çözecek ve bir daha çıt edemeyecekler.
Herhalde benim kriz geçirdiğim anı görürlerse bir taraflarına kına yakarlar :-) çünkü sakin ve hanımefendi duruşumdan rahatsızlar onlar gibi dipte olayım istiyorlar bence kendi mutsuzluklarına çekiyorlar beni bende buna izin veriyorum ne güzel:-(

Canım tamamen gorusmemek bence doğru bir davranış olmaz. Ama mesafe şart. 2 3 haftada bir 2 3 saat goruseceksin. Ne onlara fırsat vereceksin nede kendi başını agritacaksin. Ayrıca esine söyle bir daha asla seninle olan bi problemi anlatmasın kimseye. Görümcene mi kaldı sizin yatak odanizi konuşmak ? Sen esine sert çık biraz.
Hımm aslında deneyebilirim bu görüşmeyi azaltmayı sonra belki daha da mesafe artar :-) ya eşime şaşırdım zaten canım yani şok oldum eşimi görsen böyle beyfendi öyle her konuyu her yerde konuşmaz falan yani farklı bir kişiliktir. Bana görümcem bir de diyor ki ayyy sakın kardeşime böyle söylediğimi söyleme diyor cinsellikle ilgili tabini söyledim ve bana eşim siz böyle şeylerin konusunu mu yapıyorsunuz ona mı kalmış konuşmak dedi. Dedim senin yüzünden sen konuşmuşsun diyor ki sadece Şenay’a bağırdığım için üzüldüm demiş. Buradan nerelere geldi konu düşün yanş :(

Özellikle görümce size kafayı takmış durumda. sürekli bir beğenmeme ve eksik görme içinde. sakın ona yaaa öylemii ayyy cidden mi dur araştırayım falan demeyin. aklına fitne tohumları ekmeye çalışıyor. bidahaki sefere sor bakalım abla sen tıp fakültesini nerede okudun de. kendi çocukları süper zeka mı acaba ? uzay bilimi mi okuyorlar.
Bir dahaki sefer olmaz umarım ama olursa şayet kapatmayı düşünüyorum ağzını artık çok sıktı cidden. 3 çocukla fakülteyi birincilikle bitirdi sanki :-) şuna biraz rahatladığım için espirili geliyor ama beni çok geriyor çok:-(

Tecrübe var, tecrübe var yani kişiden kişiye değişir . 4 aylık bebek at mı koşturacak? Prof gibi şakayacak mı ? Bir şey olduğunda sanırım sizin tarafınıza benziyor diyebilirsiniz cevabını ver . Allah bebeğinizi size bağışlasın. Kocanız konusunda yorum yapamıyorum..
Aminnn. Yani onlar bebeğimden çok şey bekliyorlar. Aslında o da normal ne bebek üstün zeka bekliyorlar herhalde belki 5 ayda yürüsün de derler

Her bebek aynı değil. 4 aylık bebekten ne bekliyorlar acaba?
Bebeğinizle sürekli konuşursanız onun da size tepkisi artar. Benim bebeğim 2,5 aylık maşallah ama 1 aydır benimle muhabbet ediyor sanki agularıyla. Bu da benim onunla sürekli ama sürekli muhabbet edip her tür mimiği yapıp her şeyi gösterip öğretmemden kaynaklanıyor. Size tavsiyem başkalarına gözünüzü kulağınızı kapatın istediğiniz gibi eğitin ve bol bol konuşun. Doktorum diyor ki her derdini sırrını her şeyini anlat onunla bol bol konuş. Evet belki sizi anlamaz ama aranızda çok kuvvetli bağ oluşur.
Geçen sabah eşim diyor ki “oğlum, anne seninle oyun oynadı mı?” Oğlum da diyor ki “aguu, agu ag aguu” eşim diyor “yaaa öyle mi oldu” o da diyor ki “aguuuuu aguu” :KK70:
Öyle güldüm ki.
İşimi gücümü her şeyimi bırakıp oğlumla sohbet ediyorum uyanık olduğu sürede. Ki altı temiz karnı toksa kendi kendine de oynuyor ama ben onunla oynayıp her şeyi öğretmeye çalışıyorum. Siz de öyle yapın şu 6 aylık dönemi bol bol muhabbet sohbetle geçirin derim.
Benim bebeğime kaynanam neler diyor da umrum değil/ kimseyi dinlemeden iç güdülerime göre hareket ediyorum. Sen de öyle yap.

Bir de bebekle ilgili laf soktuklarında “yok artık, yuh saçmalamayın” gibi laflar edin artık susarlar :))
Aslında dediklerinizi yapıyorum sabah kalkıp akşama kadar onunla oynuyorum bu yüzden temizlik ve yemeği eşim yapıyor evde bebeğim uyuduğunda buraya giriyorum veya uyuyorum onun dışında tv telefon bile görmüyor sürekli oyun oynayıp konuşuyorum bedenimden çok çenem yorulmuş oluyor ama bebeğin agu demiyor sadece çığlık atıyor komşu bile şikayet etti hatta tatlı şekilde tabi :) ama dediğin gibi her bebek aynı olmaz

bence sen bebek kitablari oku icin rahatlar biraz. her satirin sonunda her cocuk farkli gelisiyor diye bosuna yazmamislar. onlar birsey dedikce benim cocugum en akillisi diye yapistir lafini.

benim oglan 16 aylik hala anne demiyor. napiim kendimimi yiim simdi???? ömürleri uzun olsun..
Amin inşallah. Bir başka sorunu olsa kendini belli eder sonuçta. Kesinlikle artık en önemli kadın her çocuk ayrı

Her bebeğin gelişimi farklı ilerler. Kimi daha sakin olur kimisi daha hareketli, benim oğlum da doğduğundan itibaren el kol hep oynardı, sürekli hareket halindeydi uçacak sanıyordum bazen, 18 aylık şuan asla yerinde oturmaz. 3 aylıkken istemediği bir şeye kendini sıkarak, titreterek tepki verirdi. Evet sinirli, evet hareketli ama kime ne? Bizim seçebileceğimiz bir şey değil, bir problem de değil. Sen onlara çok takılma, az görüş bence..
Kızımda öyle kendisini geri geri atıyor resmen bellide sinirli bir bebek olduğu için diyorum bazı sesleri çok çıkarmıyor sakin olda al konuştuklarına tepki versin ama çok aşırı hareketli. Bu insanlara garip geliyor şuan yani hareketli olunca ne yapayım atayım mı çocuğumu ne bekliyorlar yanş ne ayıp :(

Yuh diyorum.
Feriştahı gelse umrumda olmaz ,bozar geçerim.
Daha 4 aylık bu bebek böyle şeyler söyleyip niye beni tedirgin ediyosunuz diyemiyomusun?
Lütfen bukadar pasif olmayın,kimsenin psikolijinizi etkilemesine izin vermeyin..

Belliki çok açık bir art niyet var . Acımayın!
Onlara cevap vermek istiyorum aslında kırmaktan değilde bana daha kötü bir sözle dönmelerinden çekiniyorum. Ama artık biraz daha sert çıksam ve çok görüşmesem iyi olacak can sıkıyorlar iyice. Mesela bana görülmediğimde torun göstermeyen gelin muamelesi yapıyorlar bir hafta görmesinler video istiyorlar fotoğraf istiyorlar

Bazi kisiler hep olumsuzu dusunur, negatif enerji verirler.
Bebegim bir kez hapsursa annem ve kv hasta ettik cocugu diyr basimda aglarlar mesela. Sinir bozucu gercekten.
Bosverin siz, siz normal doktor saglik ocsgi kontrollerinizi aksatmayin, kafi.
Bunlarda öyle işte Allahtan annem bana senin bebeğin normal artık sen ağzını kapatmazsan ben kapatacağın diyor çünkü beni üzgün görmek onu da mahvediyor

4 Aylık bebekten birsey beklemeyın
daha oturtmayın
6 aydan snr oturtmaya baslayın

evet o ayda süreklı cıglıklar atar
çok yenı yenı tepkıler vermeye baslar

bir de aynı evde mi yasıyorsunuz
Yok hayır aynı evde değiliz. Sürekli çığlık atması onlara garip geliyor mesela diyorlar ki ses yapsın iletişime geçsin o çığlık atıyor ayrıca kalabalıktan hoşlanmıyor mu korkuyor mu bilmiyorum ama kalabalıktanh ses çıkarmıyor sadece sıkılınca ağlayıp kendisini geri atıyor

Canim her cocuk ayri ayei kendine özel gelisimide herseyide. Ayrica tecrübelu deme o kendi cocuguna tecrübeli ve cougu unutuluyor. Belki kendi cocuguda öyleydi muhtemelen unuttu bile...

Bebeğe ilişkin dedikleri klasik Türk halkı muhabbeti

Benim oğlum 8 yaşında kaç aylıkken ne oldu bilmiyorum

Unuttum gitti

Lakin bence sizi tedirgin etmek falan istemiyorlar hatta o eşinizin lafından sonra söylediği yani cinsellik falan da klasik tavsiyeler

Burada sorsanız burada da yazılıyor

Siz bu kasar takıyorsanız az görüşün ama insanlara kötü niyetli yaftası yapıştırıp eşinizle gerilmeyin

Görüşünce de he şeyin geçin

Ayrıca zor çocuk olacak oturtmayacak vs demekte ne var yani insanlar avm de yeni gördüklerine bile diyor böyle şeyler

eşine kötülük yapmıs olmazsın
ama eşine direkt ailenle görüşmek istemıyorum deme
eşin bunu sorun eder yapıda sanırım

politik ol
yorgunum de
bebek uyumadı de
karnı acıkıyor de
sıcak havalar de

birseyler uydur

eşine ailesini kötüleme
eşin yokken cevaplarını siz ver
susun size ne de.

ama eşinin yanında onlara normal ol
Eşime görüşmek istemediğini söylersem ses etmez. Bizim üzülmemizi istemiyor çünkü hatta o bana diyor konuşamıyorsan konuşup kestirip atayım tüm ilişkimizi onlarala diyor

Sizi korkutmak değil niyetim ama bebeğinizde farkedilebilir denge saglayamama durumu varsa ( mesela siz onla konusurken sesin geldiği tarafamı odaklanıyor bakışları yada başını sabit tutabiliyor mu?) lütfen bir kaç farklı doktora gösterin. Cünkü bazi genetik rahatsizlikların doktorlar tarafından bile saptanması zor. Çok düşük bir ihtimal bile olsa ihtimaller var üzgünüm. Görümcenizin yada başkasının bunu ne şekilde söylediğinin bir önemi yok siz tedbirinizi alın içiniz rahat etsin sonrasında zaten önem vermediğiniz insanların söylemlerine kulak asmazsınız. Yani birde onları önemseyerek eşinize aktarmanıza huzurunuzu bozmanıza gerek yok temel olarak yok sayın geçin.

Aminnn. Yani onlar bebeğimden çok şey bekliyorlar. Aslında o da normal ne bebek üstün zeka bekliyorlar herhalde belki 5 ayda yürüsün de derler

Yeğeniniz var 2 ay sonra 1 yaşında olacak emeklemiyor dr götürdük sorun yok sadece keyfi seviyor dedi . Yani çok içinize dert olursa dr gidin sıkmayın tatlı canınızı hee deyip geçin .

Back
X