Konuşmayı Sevmeyen Eş

Eşim de ben de yoğun çalışan insanlarız sadece pazar günümüz boş. Pazarları mutlaka dışarda bişeyler yaparız ama o yine daha çok telefonuyla meşgul olur
Sizin sorununuz daha çok telefon , o kadar meşgul olmasa telefonla eşiniz, daha çok sohbet etme şansınız olabilir.

Bence haklısın.İletişim olmadan hiçbir ilişkinin sağlıklı yürütüldüğünü düşünmüyorum.Ortada iletişim yok,paylaşım yok.Bunlar olmadan hiçbir arkadaşlık,dostluk,evlilik,sevgililik gibi ilişkilerinin yürüyeceğini düşünmüyorum.En azından ben paylaşımım olmayan hiçbir ilişkiyi yürütemem.

Erkek dilinin günlük kullanabileceği 20.000 kelime kapasitesi varmış. Bunun 15.000ini iş yerinde,5.000ini ailesi ve arkadaşlarıyla harcayan erkek eve 5.000 kelimeyle dönermiş. Kadının günlük kapasitesi 55.000. 20.000 tanesini işyerinde, 5000 tanesini dedikoduya, 5000 tanesini ailesine, 10.000 tanesini arkadaşlarına ayırdığı halde eve 15.000 kelime kalıyor :))) ben de aynı dertten muzdaribim. Eşimin açıklaması bu şekilde. Sanırım inanıyorum

Benimki de aynıydı konuşmaz sen anlat dinliyorum derdi ta ki çaresini bulana kadar

Baktım susup oturuyor telefon elinde patlatıyorum bir dedikodu teyzesinden dayısından iş arkadaşından Allaaaahhhh benim ki bir iştaha geliyor

Deneyin bak tecrübeyle sabit kolay gelsin :)

Bu erkekler cok fena varya sozde dedikodu sevmezlerbenimkide oyle guya ilgilenmiyormus gibi yapar,durdugum zaman da,ee sonra ne olmus der

Erkekler genelde kadınlara göre daha az konuşur ki bence de erkeğin çok konuşanı hiç çekilmez mesela eşim saçma sapan konularda anlatır da anlatırdi çoğu zaman hi hi filan deyip gecitirirdim o da ablası artık konuşmuyor oh kafa rahat zira çok konuşmak boş konuşmakla aynı

Ben sorunun içine TV telefon tablet vs girdimi sinirlerim bozuluyor ama benim eşim de pek konuşmaz hatta duygularını genelde içinde yaşar . Ben ne kadar espiriler yapsam da bu yönünü seviyorum ben çok konuşan kadından da erkekten de pek hoşlanmıyorum ama evde konuşkan olan benim. Biz ilgi alanlarımızı iyi biliyoruz ben mesela eşimle uzun uzun sohbet etmek istiyorsam borsa konuşurum ,siyaset konuşursam o dinler , romantik konuşursam çok kısa sürer vs vs uzarda uzar . Yani eşinizin ilgi alanı neyse nelerden konuşmak istiyorsa o alanda biraz bilgi edinebilirsiniz. Sonra yeri gelince kullanın.
Benim eşim çok yoğun çalışıyor ,eve iş getiriyor, zaman bulursa okuduğu dergiler var onları takip ediyor , öğrenmek istediği konuları araştırıyor falan ama eğer benimle gecireci zamandan alıp oyun oynasaydı telefonda biraz sinirlenirdim . Oyunda zamanı kaybediyor kendini kaptiriyorsa çok daha fazla sinirlenirdim.

Daha bugün, durmaksızın konuşan sürekli neden nasıl niçin diye soru soran, artık konuşmaktan cenemin agridigi, beynimin durduğu bir evladım olduğu için ( çok şükür tabi) eşime telefonda, işten gelince benimle soru cevap şeklinde konuşma, en fazla hal hatır sor, birşeyler anlat, ama kısa olsun kaldıramıyorum dedim
Sizin derdiniz benim, huzurum olabilirdi sanırım

Benim eşimde de benzer durum var
Ben de çalışıyorum
Eşimin işi benden daha yoğun
Zaten gün içinde çok yorulduğunu
Evde dinlendiiini söylüyor :)

Eşim de dışarıda çok konuşlandır evde kısa öz konuşur
Eşimin konuşması genelde beni konuşarak sevmesi olur :)

Ben de uzun sohbetler ederim istiyorum
Ama pek olmuyor
Bu arada ben eskiden çok baskın biri idim
Genelde her dediğini
Eleştirirdim ya da farklı görüş sunardım

Kendimde de hata arıyabiliyırum

Empati yapayım,
Bekarken annemle öyle aman aman çok konuşmazdık. Aramız hep süperdi.

Evlendim. Eşimle hergün konuşacak bişey bulamıyorum.
Annemi hergün arar bir sürü konuşurum.
Uzak olunca insanın anlatacağı şeyde bir o kadar çok oluyor.
Aynı sıkıntı bizde de var.
Eşim biraz sussam konuşmasam,
Başlıyor sessizsin niye konuşmuyorsun.
Of akşama gelince pilim bitmiş oluyor ne konuşayım ki

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler kızlar Görüyorum ki bu dertten muzdarip olan tek ben değilmişim. Evet bu mesajdan sonra ben de futbolla ilgili biraz bilgi sahibi olmaya karar verdim. Benim zerre ilgimi çekmeyen şey eşimin en büyük ilgi alanı
Benim eşim dedikodu da sevmez ya. Boşver milletin hayatını konuşup ne yapcaz der Ben de buna inanmayı tercih edeceğim sanırım

Aynen eşim de sen yanımdasın onlar uzakta onlar da yanımda olsa bu kadar konuşmazdım onlarla da diyor
bosver konusmassa konusmasin yeni gelin gibi oturdugu yerde suzulsun dursun.. Sende onunla fazla konusma.
çok güldüm bu mesajınıza. Ben konuşmadan paylaşmadan duramayanlardanım ama kendimi biraz tutmayı deneyeceğim

Babamda böyle annemin ömrünü yedi,herşeyi iyi hoş evde konuşmuyor adam yesin içisin gezdim annem,hep annem konuşsun anlatsın babam okey oynasın of çok.sikici Allah size sabır versin. Canım annem benim arayimda konuşayım.

Çok haklısın

Kısmen ayni dert.. Çözümü yok bunun ama ortasını bulmaya çalışıyorum. Ben daha neşeli dışa dönük biriyim o ise daha oturaklı ciddiyet isteyen. Ama bu telefon ile ilgilenmek çağın vebası yol yakınken bazi planlar eğlenceler ya da oyunlar hazirlayin ki kendini kaptirmasin sürekli. Bir süre sonra sizlanmalariniz beni bunaltma diye ters tepecektir çünkü.

Allah baska dert vermesin diyerek az konusan erkek candır diyorum
Uzun uzun ne konusabilir ki bi noktada muhabbet tikaniyo zaten ayni evde yasadigi birisin sonucta. Arkadaslariyla tabi daha uzun konusacak.

Bırak konuşmasın sürekli dırdır vırvır eleştiri yapsa bağırıp çağırsa küfür hakaret etse dahamı iyi bende 5 yıllık evliyim ilk zamanlar geceleri sabahlardık şimdi bizde hiç önemli bişey olmadıkça konuşmuyoruz eşime sebebini sordum bütün gün ona laf anlat bunu dinle onunla bununla konuş beynim yoruluyor eve gelince sakinlik istiyorum beynim dinlensin dedi adam gerçekten de hak verdim önemli bi mevzu olmadıkça 10 15 dkk konuşur sonra işi düşünce duyarım sesini..dışarda neler yaşıyorlar bilemiyoruz ki bizde haklıyız hoş sohbet muhabbet istiyoruz ama şartlar bunu zorluyor

Konuşabilmek için konu olması gerekir.
Konu olması içinde aktivite olması gerekir.
Beraber bişeyler yapmıyormusunuz mesela film izlemek gibi en basiti.
Biz film üstüne bisürü konuşuruz mesela.
Kitap okurum kocam anlat bakim noluyo kitapta der anlatırım yorumda eklerim oda cevap verir.
Benim kocamda çok konuşkan sayılmaz ama ben onu hareketlendiriyorum.malesef her konuda bayanlara daha fazla iş düşüyor.

Maalesef aynı benim eşim kendi arkadaş çevresinde yada ailesi ile bülbül kesilir ama bana gekince eline telefonu alır gömer kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…