Konuşmayı sevmiyorum...

Yapıyor aslında, gözlemliyorum. Ama ne kadar konuşmaya çalışsam da çoğu zaman sessiz ve dinleyici taraf benim. Sürekli eleştirildiğim için de bu durum perçinleniyor maalesef...
Sırf bu yüzden kurslara yazıldığımı bilirim.Anlatacak hobilerim olsun diye.Bir de yaşadığım bazı olayları sıradan olsa bile abartıp,süsleyerek anlatmaya çalışıyorum.Bunu yapmazsam karşı taraf sürekli kendi konu açmaya çalıştığı için bir süre sonra sıkılıyor ve ilişki monotona bağlıyor.

Sırf bu yüzden kurslara yazıldığımı bilirim.Anlatacak hobilerim olsun diye.Bir de yaşadığım bazı olayları sıradan olsa bile abartıp,süsleyerek anlatmaya çalışıyorum.Bunu yapmazsam karşı taraf sürekli kendi konu açmaya çalıştığı için bir süre sonra sıkılıyor ve ilişki monotona bağlıyor.
Sohbet konusunda hiç bir zaman sıkıntı çekmedim , konular
Okuduğum kitap olabilir
Yemek pişirme olabilir
Siyaset olabilir
Örgü modelim
Çüzdam örme modelimin yapılışı
Diyet konusu
Giyim konusu
Akraba dedikodusu
Bitki konusu

Sohbet konusunda hiç bir zaman sıkıntı çekmedim , konular
Okuduğum kitap olabilir
Yemek pişirme olabilir
Siyaset olabilir
Örgü modelim
Çüzdam örme modelimin yapılışı
Diyet konusu
Giyim konusu
Akraba dedikodusu
Bitki konusu
Bu konuları kız arkadaşlarımla sabaha kadar konuşabilirim ve sıkılmam ama siyaset harici diğerleri erkeklerin pek ilgisini çekmiyor gibi en azından benim birlikte olduklarımın çekmiyordu

Bu konuları kız arkadaşlarımla sabaha kadar konuşabilirim ve sıkılmam ama siyaset harici diğerleri erkeklerin pek ilgisini çekmiyor gibi en azından benim birlikte olduklarımın çekmiyordu
Erkeklerle sohbet için futbol konuşabilmelisin
Spor arabalarınn motorgücü
Yada kumar hangi ata oynadığın
Erkeklerin konuları çok sıkıcı onlarla işim olmaz onlar kadınlara saygılı olmayı önce öğrensinler!

Yaşanan olayları süsleyerek anlatmak kesinlikle hep yapıyorum bunu, bir de gündemi takip ediyorum haber konuşalım en azından diye

Bencede konuşmaktan çok yazmak daha güzel... Eşimle bende bu sıkıntıyı yaşıyorum
Onun istediği gibi konuşkan ve neşeli değilim pek galiba oğlak burcu olmak bunu gerektiriyor🙊

Hiç bişey konuşmuyoruz paylaşımımız yok demiyorumki yukardada örnek verdim mesela aynı iş yerinde çalışıyoruz iş çıkışı o anlatır bugün böyle oldu şunu yaptım diye bana da naptın der hiç aynı iş güç bu kadar detaya girmeyi sevmiyorum çok farklı bişey olmadıysa anlatma gereği duymuyorum.
Napiyorsunuz mesela eve gidene kadar arabada sessizlik icinde mi oturuyorsunuz? Evde dogru duzgun konuşmuyor musunuz? Ne bileyim haftasonu disari ciktiginizda esinizle suskun suskun oturup sadece cocugunuzla mi muhatap oluyorsunuz?
Kisilik ozelligi tabii ki konuş konuş diye baskı yapilamaz bir insana ama bu kadar sus pus, gunluk basit konuşmaların bile olmadigi bir iletisim(sizlik) asla bana gore değil mesela.

Ha eşiniz bunu bilerek evlendi, bu kadar yil sonra noldu noldu demesi de ekstra bir durumunuz yoksa saçma.

Yok her konuda değil haklılığımı anlatma konusunda kendi fikrimi söylerim ama çok fazla açıklama gereği duymam ben böyle düşünüyorum derim geçerim. Oğlumla sohbet etmeyi severim her akşam yemekten sonra onu alır karşıma konuşurum.
Oğlumla konusuyosun.bence konuşmayı sevmiyosun değil ya çok kirginsin yada eşini sevmiyosun.eger oğlumla da aynıyım deseydin ok derdim ama yok yani sendeki başka bişi

Bencede konuşmaktan çok yazmak daha güzel... Eşimle bende bu sıkıntıyı yaşıyorum
Onun istediği gibi konuşkan ve neşeli değilim pek galiba oğlak burcu olmak bunu gerektiriyor🙊
Bende oğlak burcuyum ama bı dakka motorum sogumaz hep konusurum .ve konuşmayı severim ister dolu ister boş olsun .

Ben varım. Konuşmazsın sorun var sanırlar. Ya hu konuşmak istemiyorum hele ki havadan sudan olan konuşmalar beni inanılmaz sıkıyor. Mesela telefon görüşmeleri. Yarım saat ne konuşuyorsun boş boş, anlat anlatacağını bitsin. Bin kere aynı konuyu konuşanlardan koşarak uzaklaşmak istiyorum. Konuşacağım varsa konuşurum, yoksada tepkim az olur zaten. Bilende biliyor artık beni, zorlamıyorum kendimi karşı tarafın beklentilerine uymak için.

Bir kadının konuşmayı sevmiyorum demesi ne ilginç değil mi. Ben gerçekten konuşmayı sevmiyorum neden bilmiyorum ama konuşmak beni çok yoruyor. Bunun sorun olan kısmı şu konuşmayı sevmediğim için hep dinleyen olan kısımdayım ve iş ortamında bir ortam oluştuğunda en az konuşan ben oluyorum. Sürekli insanların neden sessizsin neden konuşmuyorsun soruları bunaltıyor beni. Eşimde aynı şekilde sürekli niye konuşmuyon diyip duruyor ya be adam 10 yıldır tanıyorsun beni daha alışamadınmı. Yok sürekli o sorar noldu bişeyinmi var konuşmuyorsun bende sürekli açıklama yapmak zorunda kalırım. Son zamanlarda sorduğunda direk bağırdığımı farkettim sürekli sormasından sıkıldığım için haliyle olay tartışmaya dönüyor. Aslında olay konuşmamakta değil ben fikrimi kısa ve net söylüyorum uzatmıyorum ama bu sanırım insanlara yeterli gelmiyor. Son zamanlarda bu durum dahada arttı ve ben artık hiç insan görmek istemiyorum çevremde. Benim gibi olan varmı aranızda yada gerçekten bendeki bir sorun mu?
Son zamanlarda artmışsa davranışınızda sizin anlamadığınız bir farklılık oluşmuştur. Pandemi sürecinde pek çok insan depresyona girdi bence. Belki bu kadar ağır olmasa da sizde de bir içe kapanma durumu vardır. Çevreniz de bu nedenle soruyordur.

O bilgisayardan başını kaldırsa belki kaliteli konuşuruz bugün naptın müdür ne dedi şu bunu söyledi bana göre konuşma malzemesi değil
Iste o zaman size bunu diyen uyelere tam tersiymis gibi cevap atmasaydiniz bende bunu demezdim. Yani ortak paydada bulustuk. Birbiriniz icin cok verimli olmuyor konusmalar. Basta belirtseydiniz bu sekilde bir yere bakarak konuşmaya calistgini yorumlarda ona gore gelirdi. Sizde bunu ona soyleyin

Iste o zaman size bunu diyen uyelere tam tersiymis gibi cevap atmasaydiniz bende bunu demezdim. Yani ortak paydada bulustuk. Birbiriniz icin cok verimli olmuyor konusmalar. Basta belirtseydiniz bu sekilde bir yere bakarak konuşmaya calistgini yorumlarda ona gore gelirdi. Sizde bunu ona soyleyin
Bu kocama mahsus bir durum o bilgisayara bağımlı benim derdim sadece kocam olsaydı kocamdan bahsederdim üyeler kocama takılmista ben genel olarak böyleyim diyorum sonuçta sadece kocam yok bi sürü insan var cevremde

Son zamanlarda artmışsa davranışınızda sizin anlamadığınız bir farklılık oluşmuştur. Pandemi sürecinde pek çok insan depresyona girdi bence. Belki bu kadar ağır olmasa da sizde de bir içe kapanma durumu vardır. Çevreniz de bu nedenle soruyordur.
Tabiki pandemininde etkisinin olduğunu düşünüyorum ama genel olarak böyleyim

Napiyorsunuz mesela eve gidene kadar arabada sessizlik icinde mi oturuyorsunuz? Evde dogru duzgun konuşmuyor musunuz? Ne bileyim haftasonu disari ciktiginizda esinizle suskun suskun oturup sadece cocugunuzla mi muhatap oluyorsunuz?
Kisilik ozelligi tabii ki konuş konuş diye baskı yapilamaz bir insana ama bu kadar sus pus, gunluk basit konuşmaların bile olmadigi bir iletisim(sizlik) asla bana gore değil mesela.

Ha eşiniz bunu bilerek evlendi, bu kadar yil sonra noldu noldu demesi de ekstra bir durumunuz yoksa saçma.
Konuşuyorum tabi ki ama kısa oluyor konusmalarim

Erkeklerle sohbet için futbol konuşabilmelisin
Spor arabalarınn motorgücü
Yada kumar hangi ata oynadığın
Erkeklerin konuları çok sıkıcı onlarla işim olmaz onlar kadınlara saygılı olmayı önce öğrensinler!

o kadar tuhaf yorumların var ki ema gerçekte nasıl biri diye merak ettiğim ender uyelerdensin. birden atar gider, keskin laflar falan.

Back
X