Konut kredisi

Okyanusmavisiyim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
222
209
33
39
Merhaba arkadaşlar.. Elimizde biraz para var, biraz da kredi çekmeyi düşünüyoruz. Eşimin banka bölge sorumlusu bir tanıdığı var. "Şimdi krediler yüksek Ocak ayına kadar düşebilir şimdi almayın" demiş. Gelirimiz çok iyi değil, o yüzden doğru karar vermek istiyoruz.Bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar.. Elimizde biraz para var, biraz da kredi çekmeyi düşünüyoruz. Eşimin banka bölge sorumlusu bir tanıdığı var. "Şimdi krediler yüksek Ocak ayına kadar düşebilir şimdi almayın" demiş. Gelirimiz çok iyi değil, o yüzden doğru karar vermek istiyoruz.Bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
doğru söylemiş şu an yüksek alınmaz kredi ama düşecek emin olun biz de onu bekliyoruz

O zaman kredi faizi düşer düşmez ev fiyatları artmaz değil mi?
bazı fırsatçılar arttırıyor ama satabiliyorlar mı asıl mesele bu.insanlarda para kalmadı esnaf da özellikle e geriye memurlar ve sabit gelirliler kaldı ev de çok piyasada artıramazlar o yüzden

bazı fırsatçılar arttırıyor ama satabiliyorlar mı asıl mesele bu.insanlarda para kalmadı esnaf da özellikle e geriye memurlar ve sabit gelirliler kaldı ev de çok piyasada artıramazlar o yüzden
Çok teşekkür ederim canım

O zaman kredi faizi düşer düşmez ev fiyatları artmaz değil mi?
Artıyor işte..ben geçen sene faizler düştüğü an hemen o dk ev arayışına girdim 1 hafta içinde halihazırda ilanda olan bir evi aldım yani yükseltmeye fırsatları olmadan aldım yoksa hemen yükseliyor şaka gibi ama fırsatçılık yapılıyor

Fiyatlar artsa bile çok yüksek bir artış olmuyormuş. İnşallah artmaz tabi. :)
Baya da yüksek artış oluyor. Hatta bence şu an artmış fiyatlar da inmiş değil. Kişi beklemek en mantıklısı. Mesela araba fiyatlarını da vergi artırımı gelince bir anda arttırdılar. Yani vergi olsun kredi olsun değişir değişmez insanlar da fiyatları güncelliyor. Herkes tatlı su kurnazı olmuş. Ama onlara da bir şey diyemiyoruz. Büyük ihtimalle evini satıp yenisini alacak ya da arabasını satıp yenisini alacak..o da aldığı şeye fazla para verecek yani. Bir kısır döngü bu. Allah sonumuzu hayretsin

Artıyor işte..ben geçen sene faizler düştüğü an hemen o dk ev arayışına girdim 1 hafta içinde halihazırda ilanda olan bir evi aldım yani yükseltmeye fırsatları olmadan aldım yoksa hemen yükseliyor şaka gibi ama fırsatçılık yapılıyor
Çok teşekkür ederim canm

Baya da yüksek artış oluyor. Hatta bence şu an artmış fiyatlar da inmiş değil. Kişi beklemek en mantıklısı. Mesela araba fiyatlarını da vergi artırımı gelince bir anda arttırdılar. Yani vergi olsun kredi olsun değişir değişmez insanlar da fiyatları güncelliyor. Herkes tatlı su kurnazı olmuş. Ama onlara da bir şey diyemiyoruz. Büyük ihtimalle evini satıp yenisini alacak ya da arabasını satıp yenisini alacak..o da aldığı şeye fazla para verecek yani. Bir kısır döngü bu. Allah sonumuzu hayretsin
İnşallah doğru zamanda hareket edip hayırlısıyla evimizi alırız. Kışın daha uygun olur ev almak için değil mi?

Valla şu kredi düştüğünde alacaktık 200 binlik ev oldu 270 280 bin gerçekten fırsatçı çok. Ben yerinizde olsam düşmesini beklerdim şu an yüksek çünkü. O arada birikime devam edersiniz hem de.
Çok teşekkür ederim. Aynen bekleyelim inşallah o arada biraz birikim olur..

pandemi de iyileşme olmazsa düşecek diyor eşim .sıcak para lazım olacak çünkü para bitti kasalar boşşş ülkedeee :KK70:
Peki ev bakarken ne gibi özelliklere dikkat ediyorsunuz?Bize de fikir olması açısından soruyorum. Kimi ara kat iyi, kimi üst kat diyor. Cephesi güney batı olmalı galiba.

Ara kat tercih edin. Soğuk iklimdeyseniz kesinlikle Güney batı cephe ısınmada çok farkediyor. Yakıt masrafınız çok düşer.
En önemlisi kimler oturuyor komşuları inceleyin imkan varsa soruşturun.

Back
X