• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuya yazacak bir şey bulamadım...

genelde beni kırar sonra özür diler dikkat edicem der gönlümü almak için ya hediye bir şey alır yada beni bir yere götürür.bende kin tutup uzatmam :KK43:
keşke affetmeseydin.
en azından onu baba yapmazdın.

lafları özürle geçiştirilecek gibi değil.

Dinlemesin, siz de dinlemeyin, söylemeyin derdinizi, paylaşmayın hiçbir hamilelik aşamasını, bir yeriniz mi ağrıdı, doktora mı gitmeniz gerekti, annenizi, arkadaşınızı, kardeşinizi hatta kayınvalideyi arayın ama eşinize haber vermeyin, başkalarından duysun gelişmeleri utanır belki.
ailesine yansıtmak istemiyorum o yüzden tavır almayı beceremiyorum sanırım :/

sen neden ona fikrini soruyorsun ki. çalışıyorum diyorsun istediğin hastaneye git. ona sorma bile. şaşırdım kaldım. kayınvalideniz falan nasıl insanlar onlara anlatın derdinizi konuşsunlar oğullarıyla.

Çok zor böyle insanlarla yaşamak. Öfke kontrolü yok, ne dediğini bilmez, değersiz hissettirir...

oda sen harbi malın önde gidenisin arsızsın diye msj atmışş.....
Şu mesaja kadar eşinizi haklı görüyordum aslında.
Devlete gidip kan vermek çok zor değil, kendiniz gidip kan verebilirsiniz ayakta duramayacak durumda değilsiniz anladıgım kadarıyla çalışabildiğinize göre..
Ama şu mesaja ne denir bilemedim!

Eşinizdeki bu değişim çok fazla değil mi ama? Çok kırıcı sözler söylemiş. Bence affeden ve pasif rolünüzü azaltın, işin ciddiyetinin farkına varsın. Yoksa bu şekilde devam edecek ve çok üzüleceksiniz. Sonuçta çalışan bir kadınsınız, özele gitmeniz gerekiyorsa özele gidin. Taviz vermeyin, anlasın hatasını.

Şu mesaja kadar eşinizi haklı görüyordum aslında.
Devlete gidip kan vermek çok zor değil, kendiniz gidip kan verebilirsiniz ayakta duramayacak durumda değilsiniz anladıgım kadarıyla çalışabildiğinize göre..
Ama şu mesaja ne denir bilemedim!
ben özele gidicem diye ısrar etmedim zaten ama bana para bayılamam falan demesi çok ağır geldi lafları falan.

Eşinizdeki bu değişim çok fazla değil mi ama? Çok kırıcı sözler söylemiş. Bence affeden ve pasif rolünüzü azaltın, işin ciddiyetinin farkına varsın. Yoksa bu şekilde devam edecek ve çok üzüleceksiniz. Sonuçta çalışan bir kadınsınız, özele gitmeniz gerekiyorsa özele gidin. Taviz vermeyin, anlasın hatasını.
mesela şimdi akşam gelir eve veya gelmeden arar napıyosun falan der konusmaya çalısır sinir oluyorum yani

ailesine yansıtmak istemiyorum o yüzden tavır almayı beceremiyorum sanırım :/
Nereye kadar böyle sessiz kalacaksınız? Tepenize çıkmış iyice, duyan duysun , hamile olan sizsiniz bırakın etrafı o düşünsün birazda siz pervasız olun.

mesela şimdi akşam gelir eve veya gelmeden arar napıyosun falan der konusmaya çalısır sinir oluyorum yani

Hiçbir şey olmamış gibi davranmasına müsade etmeyin. Ona şöyle bir konuşma yapın: "Sorun özele gitmek değil, sorun senin yaklaşımın ve kırıcı sözlerin. Bu kadar kırıcı sözden sonra sana hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekleme. Bundan sonra bana kurduğun cümleleri daha özenli seç çünkü kırgınlıklarım birikiyor ve telafi etme şansın azalıyor."

bidaha fikrini sormayın, kendi başınızın çaresine bakın, neden özele gidiyorsun derse de sen kim köpeksin ki bana karışıyorsun dersiniz, fazlasıyla hakediyor çünkü bunu.
olaylar büyür diye çok fazla tepki vermiyorum :(

Hiçbir şey olmamış gibi davranmasına müsade etmeyin. Ona şöyle bir konuşma yapın: "Sorun özele gitmek değil, sorun senin yaklaşımın ve kırıcı sözlerin. Bu kadar kırıcı sözden sonra sana hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekleme. Bundan sonra bana kurduğun cümleleri daha özenli seç çünkü kırgınlıklarım birikiyor ve telafi etme şansın azalıyor."
akşam birşey olmamış gibi davranırsa bu şekilde cevap vericem

peki ne yapmalıyım şimdi ?
yumuşak huylu birine benziyorsun. bilmem yapabilir misin?
ben olsam bugünden itibaren ev/öğrenci arkadaşı moduna geçerdim.
işyerinde iş haricinde konuşmazdım. evde hiçbir şekilde muhatap olmam, bebekle ve sağlıkla ilgili hiçbir bilgi vermem, kendim hallederim. yemeğimi ayrı yer, ayrı odalarda takılırım. maaşımdan da katkı yapmam insan olana kadar.

ben özele gidicem diye ısrar etmedim zaten ama bana para bayılamam falan demesi çok ağır geldi lafları falan.
söyleyiş tarzı da hoş değil haklısınız ama hani o gelmiyor diye tavırlı konuşmanızda siz haksızsınız.
Hem kendi paranızı kazanıyorsunuz özel hastaneye de gidebilirsiniz parayı bir twk o kazanmıyor ki. Üzücü olmuş.. Tavır alın, nasıl konuşması gerekeceğini öğrensin

bidaha fikrini sormayın, kendi başınızın çaresine bakın, neden özele gidiyorsun derse de sen kim köpeksin ki bana karışıyorsun dersiniz, fazlasıyla hakediyor çünkü bunu.
Bu kocaya sen kim köpeksin denilebilir mi sence :KK51:

Back
X