• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuya yazacak bir şey bulamadım...

ben çocuk odası için dolaplar beşik eşyalar falan aldım doğum parası falan gene benim maasımdan birikecek oda evi geçindiriyor işte

İyi de sen çalışmasan evi gene o geçindirmeyecek mi? Yanlış anlaşılmasın evi erkek geçindirmeli mantığında değilim, bence herkes elinden geleni yapmalı. Ama ülkemizde malum genelde kadınlar çalışmıyor/çalışamıyor, evin maddi yükünü erkekler yükleniyor. O açıdan diyorum. Bana garip geldi söyleme tarzı. Dese ki masrafımız çok bu ay, devlete gitsen olur mu? Oh derim ne güzel anlatıyor derdini, aileyi düşünüyor. Ama her ay her ay özele para bayılamam demesi... Gerçekten çok kaba ve bencilce. Yani ifade etmesinde sıkıntı var ki bence bu düşünce şekli hakkında da bilgi veriyor.

Yanlış düşündüğünü belli etmeniz önemli. Eşiniz çocuk istiyor muydu peki?

Bu cevaptan sonra ben olsam doğumda bile yanımda istemem o kocayı, hiçbir güzel anı haketmiyor. Söyleyin bundan sonra doğum dahil hiçbir aşamaya karışmıyorsun, destek olmadın bari köstek olma deyin.
Arkadaş haklı ben dogum giderken haber vermedim ama şans o akşam izin almıştı tesadüf sabah bekle ben götürcem dedi yok dedim ben giderim ama sandım var arabaya zor biniyorum o savcıyla ani fren yaparsam korkusuna tamam dedim hastaneye bırakır gider sandın bekledi zaten doktor muayene etti dogum başlamış hemen sezeryan aldı 9ay sorma nasılfiye doguma yanımda ol hala kızıyorum kendime niye taksi çalışmadım diye demem oki eşin ilgilenmezsen dünyanın sonu degil kendim yetersin bebeğine ilgi bekleme onlar daha çok bekliyor ilgiyi

İyi de sen çalışmasan evi gene o geçindirmeyecek mi? Yanlış anlaşılmasın evi erkek geçindirmeli mantığında değilim, bence herkes elinden geleni yapmalı. Ama ülkemizde malum genelde kadınlar çalışmıyor/çalışamıyor, evin maddi yükünü erkekler yükleniyor. O açıdan diyorum. Bana garip geldi söyleme tarzı. Dese ki masrafımız çok bu ay, devlete gitsen olur mu? Oh derim ne güzel anlatıyor derdini, aileyi düşünüyor. Ama her ay her ay özele para bayılamam demesi... Gerçekten çok kaba ve bencilce. Yani ifade etmesinde sıkıntı var ki bence bu düşünce şekli hakkında da bilgi veriyor.

Yanlış düşündüğünü belli etmeniz önemli. Eşiniz çocuk istiyor muydu peki?
eşim çocuk sonradan istemeye başladı onun istemesiyle oldu ben normalde planlı olarak kış hamileliği yaşamak istiyordum ama o istedi ve oldu bana sormadı bile.bidahaki ay korunucam sana güvenmicem demiştimki maalesef geç kalmıştım

herkese merhaba,
19 haftalık hamileyim ve 3 gündür tansiyonum normal olmasına rağmen bayılma hissi ve vücudumun her yerinde kaşıntı var iş yeri hekimim kan değerlerine baktır bi dahiliye doktoruna gidip dedi. Kendi doktoruma da msj attım oda aynı şeyi söyledi.
eşimle ikimizde çalışıyoruz 3 bucuk 4 e yakın eve maas giriyor ve ilk çocuğumuz . Aynı yerde çalısıyoruz. telefon açtım böyle böyle oldu diye oda yarın sevk al git devlet hastanesine ben her ay özele para bayılamam dedi. Tamam dedim, ama yarın işim yogun bugun işim yok izin al sende beraber gidelim dedim 2 gündür mesaide olmadığı için aksam mesai sırası ondaymış izin alırsa ayıp olurmuş... Sağlık durumu var ortada. Sadece hamileliğimi öğrenmeye beraber gittik onun dısında hep kayınvalidem ile gittim. gene annemi arıyayım onla git dedi neyse gitmicem istemiyorum suan iyim dedim gitmezsen gitme dedi. aradan 2 saat geçti aradı gevsek gevsek napıyosun falan dedi. iyi falan dedim yarın için izin al dedi alamam islerim var dedim falan sonra mayısın 10unda gidicem doktora ozaman yaptırırım dedim özeldemi yaptıracaksın dedi ben her ay bayılamam oraya para falan gene başladı.devlette kendim yaptırırım istemem senin paranı falan dedim. Kapadım teli.
sonra msj attım işte sen hastayken ben özele git diye kendim diyordum sana sen benden bunu esirgiyorsun zaten üstüne fazla dusmekle hata yapıyorum zaten senden 1 kurus para ve manevi destek hiç bişey istemiyorum. beni arama dedim.
oda sen harbi malın önde gidenisin arsızsın diye msj atmışş......
Canım sende çalışıyorsun ,özele gitmek hakkın .Çalışmasan bile durumunuz olduğu sürece gitmek hakkın .

Arkadaş haklı ben dogum giderken haber vermedim ama şans o akşam izin almıştı tesadüf sabah bekle ben götürcem dedi yok dedim ben giderim ama sandım var arabaya zor biniyorum o savcıyla ani fren yaparsam korkusuna tamam dedim hastaneye bırakır gider sandın bekledi zaten doktor muayene etti dogum başlamış hemen sezeryan aldı 9ay sorma nasılfiye doguma yanımda ol hala kızıyorum kendime niye taksi çalışmadım diye demem oki eşin ilgilenmezsen dünyanın sonu degil kendim yetersin bebeğine ilgi bekleme onlar daha çok bekliyor ilgiyi
istemiyorum ilgi zaten ben kaynanamla evlenmişim sanırım heryere onunla gidiyorum

Canım sende çalışıyorsun ,özele gitmek hakkın .Çalışmasan bile durumunuz olduğu sürece gitmek hakkın .
zaten gidiyorum özele ona normalde birşey dediği yoktu ama bugun bi patladı değişik biri tanıyamıyorum..

Neden doktora gitmek için eşinizle yA da kaynananızla gitmek zorundasınız? Kendiniz de çalışıyorsunuz alın izin gidin. Çok mu zor? Büyük ihtimalle safradan kaşıntınız vardır.
Tek başınıza da halledebilirsiniz.

Neden doktora gitmek için eşinizle yA da kaynananızla gitmek zorundasınız? Kendiniz de çalışıyorsunuz alın izin gidin. Çok mu zor? Büyük ihtimalle safradan kaşıntınız vardır.
Tek başınıza da halledebilirsiniz.
illa kaynanamı peşime takıyor çünkü.... safra kaşıntısı nedir anlamadım

Kocana hak vermıyorum asla.

Ancak boyle cok sorunların oldumu oncesınde acıkcası bende oluyor yok ıdrar yolu enfeksıyonu yok beslenme uzmanı yok tsh ındımı cıktımı ıc hastalıkları kadındogum , ekstra kadındogum vs derken ben kendım artık ah ulan su testıde saglık ocagında yaptırayım o kadar hakkım var kullanayım dıyorum

Ancak kendımde calıstıgım ıcın ne kendımı ne cocugumu devlet hastanesıne goturmuyorum tedavıye veya muayneye sonucta calısıyorum elım ekmek tutuyorum ve ıstedıgım yerden saglık hızmetını alırım dıye dusunuyorum. Sonuc olarak %100 saglık sıgortamız var 3 senedır fılan valla cok rahatım bence bebegın dogdugunda kendıne yaptırmıyorsan bıle bebegıne mutlaka yaptır

Esin cok dengesiz ayrica sende calisiyormussun ister özele gidersin ister devlete onu ne ilgilendirir ki. Sinir bozucu bi adam iyi dayanıosun

Kocana hak vermıyorum asla.

Ancak boyle cok sorunların oldumu oncesınde acıkcası bende oluyor yok ıdrar yolu enfeksıyonu yok beslenme uzmanı yok tsh ındımı cıktımı ıc hastalıkları kadındogum , ekstra kadındogum vs derken ben kendım artık ah ulan su testıde saglık ocagında yaptırayım o kadar hakkım var kullanayım dıyorum

Ancak kendımde calıstıgım ıcın ne kendımı ne cocugumu devlet hastanesıne goturmuyorum tedavıye veya muayneye sonucta calısıyorum elım ekmek tutuyorum ve ıstedıgım yerden saglık hızmetını alırım dıye dusunuyorum. Sonuc olarak %100 saglık sıgortamız var 3 senedır fılan valla cok rahatım bence bebegın dogdugunda kendıne yaptırmıyorsan bıle bebegıne mutlaka yaptır
bi sağlıkla doğursam insallah yaptırırım..

Hamile biri için iş yoğunluğu diye bir şey olmaz siz hamilesiniz ve insiyatif olmalı işim yoğun yarın gidemem diyorsunuz ee eşinizde bende nöbetçiyim diyor onunda işi var yani ne yapsın adam keyfi değil ki. Ayrıca gerçekten de özeller pahalı zaten aydan aya baya bir para veriyorsunuz bir tahlil için de para vermek anlamsız gidersiniz devlete yapar tahlili bakar. Ayrıca sonra da aramış yoklamış yarın izin al demiş alamam demişsiniz işler çok mu acil biri yapıversin yerinize. Denk gelmemiş eşiniz demek ki başka randevunuzu cumartesiye alın madem kontrollere özele gidiyorsunuz eşinizde gelir o zaman rahat rahat.

cok küstah ve lakayt bır eş evlerden ırak.. ortak bir bütçenız mı var yoksa direk aldıgın maası esıne mı verıyorsun? Bana kalırsa bu kadar ezdırme kendını.

Bu adama neden çocuk peki?

Yerinizde olsam doğuma kadar tek cümle etmem ona ne kendimle ne bebekle ilgili.Hatta doğum da bile istemem.

Sizinde paranız var ayrıca neden soruyorsunuz bu çam yarmasına sormayın.

Çalışıyorsunuz, paranızı kazanıyorsunuz ama kocanız diyor ki "para bayılamam!" KİMİN PARASINI nereye bayılıyorsun sen a densiz demiyor musunuz? Kalkın gidin iyi bir özele, güzelce muayene olun. Faturayı da gösterin ki içine otursun :sopa:

Allah'ım yaaa çok üzüldüm sizin için o öküz kocanız elindeki nimetin farkında değil ya sen bana olacaksın verdiğin üç kuruş paranın hesabinimi yapıyorsun üstelik bi kadın çalışırken nasil zihniyet o nasil bir laf çok üzüldüm hamile kalmak isteyen biri olarak her adet oldugumda yüzüme üzgün bakan kocam aklıma geldikçe ben hamile kalıcam sorunum olucak ben demesemde o adamın koşa koşa yanına gelmesi lazimken bu laflar ne için konuşma canım sen çok sessizsin anladığım kadarıyla ama sakın konuşma birşey demeye çalışırsa kırgınlığını dile getir ve benle gelme bundan sonra bişeyde sorma istemiyorum destek olmayan insanı de ve kendini üzme nolur

Back
X