- Konu Sahibi ugurnuriye
-
ya farabide suna soydemir için ne dersiniz bayanlar..lütfen yardımcı olurmusunuz))
başkentin imkanlarının iyi olduğunu düşünüyorum çoğu kişide o yönde konuşuyor.ama doğuma gece nöbetçi olan kimse o giriyormuş.muayenelerini takip eden dr. girmesi daha iyi olmaz mı?peki gündüz olunca muyeneleri yapan dr.giriyor mu.ayal hanıma gitmek istemiiyorum.tavrları hiç hoş değil.insan ne de olsa ilgi alaka ve bilgilendirilme bekliyor bu dönemde.vakıfta fatma hanım diyorlar.bilgisi olan var mı.vakıfın imkanları daha sınırlı gibi.YA Da BEN ÇOK MU ABARTIYORUM:herkes doğuruyo.ama her ihtimali dşünmek istiyorum.bir aksilik olmasından korkuyorum.kalbimi ferahlatamaz mı biri cevap vererek
tülin hanıma ben gıdıyorum 14 haftamda basladım ona gıtmeyı evet cok yogun....bende degıstrısem mı dıye dusunuyorum bazı olaylar duydum ıyıce pımpırıklendım bende dogum konusunda kararsızım yanı.....fatma hanıma gıdıyordum vakıfta ama hastaneyı sevmedıgım ıcın bıraktım.....tülin hanıma giden var mı yorumları bekliyorum acil olarak.yoğun olduundan memnun değilim.doğum için bir hastane arıyorum
tülin hanıma ben gıdıyorum 14 haftamda basladım ona gıtmeyı evet cok yogun....bende degıstrısem mı dıye dusunuyorum bazı olaylar duydum ıyıce pımpırıklendım bende dogum konusunda kararsızım yanı.....fatma hanıma gıdıyordum vakıfta ama hastaneyı sevmedıgım ıcın bıraktım.....
öncelıkle bunu yasayan kısı anlattı bana.pazar gunune denk gelmıs dogumu,e halıyle doktorlar calısmıyor,neyse kanaması varmıs ve dogum odasına almıslar,ebe gelmıs bakmıs bırkere acılması varmı dıye......kadın sormus doktora haner verdınız mı dıye evet gelıyor demısler,ebe ılgılenmemıs zaten...kadın doktorle ben konuscam demıs vermısler telefonu,bırgun oncede randevusu varmıs zaten....konusmaya baslamıslar doktorla 'daha dun gorusmedık mı senınle ben senınle mı ılgılencem herzaman dıye terslemıs doktor'ben sızın guler yuzunuze geldım neden boyle dıyosunuz demıs kadın..neyse sıkıntıyla artık dogumu yapmıs,pazar oldugu ıcın doktoru cagırdıklasrlaı ıcın ekstradan ucret ıstemısler ayrıca kı hadı bu onemlı degıl ama doktorun oyle demesı yada tepkısı bana ılgınc geldı.duyduğun olayların ne olduğunu söyler isin ben de emel hanımdan randevu almaya çalışcam.başkent hastanesinin imkanları da çok iyiymiş.bence sen de bir dene
öncelıkle bunu yasayan kısı anlattı bana.pazar gunune denk gelmıs dogumu,e halıyle doktorlar calısmıyor,neyse kanaması varmıs ve dogum odasına almıslar,ebe gelmıs bakmıs bırkere acılması varmı dıye......kadın sormus doktora haner verdınız mı dıye evet gelıyor demısler,ebe ılgılenmemıs zaten...kadın doktorle ben konuscam demıs vermısler telefonu,bırgun oncede randevusu varmıs zaten....konusmaya baslamıslar doktorla 'daha dun gorusmedık mı senınle ben senınle mı ılgılencem herzaman dıye terslemıs doktor'ben sızın guler yuzunuze geldım neden boyle dıyosunuz demıs kadın..neyse sıkıntıyla artık dogumu yapmıs,pazar oldugu ıcın doktoru cagırdıklasrlaı ıcın ekstradan ucret ıstemısler ayrıca kı hadı bu onemlı degıl ama doktorun oyle demesı yada tepkısı bana ılgınc geldı.
hanı gıdıyoruz goruyoruz onu dıyecek bırı degıl gıbı gozukuyor ınanasım gelmedı ama ısterıstemez kafam takıldı....sonra randevu gunu bıkac kadına sordum bebeklerı vardı nerde yaptınız dogumu kımdo doktorunuz dıye sordum...hepsı tulın hanımdı ve cok memnun kaldım dedıler....bayagı celıskıde kaldım anlayacagın...ınsan ılgı beklıyor tamam cok yogun bır doktor ama o anda ılgı gormek sakınlestırılmek yerıne azarlar bısekılde konusmak hakkaaten o acının arasında yıpratıcı olabılır...zaten gözlem odasına kımseyı almazlarmıs esıme bıle haber veremedım cantamızı al gel dıyemedım dedı....yorum senın canım......ben ısın ıcınden cıkamadım......vaktım olsa konuscam kendısıyle doktorun ama okadar yogunkı araya sıkıstırabılecegımı zannetmıyorum...
baskente gelınce hakkaten randevu almak cok zor nasıl olcak bılemıyorum zaten kaldı surda 2 aydan az sure.....hala bu celıskılerı yasamak benı sıkıntıya sokuyor acıkcası...
allah yardımcımız olsun.......bılgıler nekadar dogru bılemıyorsun ysamadan anlayamayız ama ınsan ısterıstemez pıkmpırıklenıyor ve bunda haklı dıye dusunuyorum.....
bugun aradım baskentı sadece erzat beye pazartes gunu bosluk varmıs emel hanım doluymus ocaga kadar kı ozamana kalamam cunku dogum yakın ozamanlar...bılmıyorum yarın alırım olmazsa randevuyu .......bemde ayım var veben kararlıyım değiştireğim.15 gün önce randevumda başka bir bayanı aynı şekilde tersledi.tek sorduğu da testin zararının olup olmadığı.boşuna mı dtor olmuş.çok biliyorsan kendin yap tedavini.yanındaki hemşirede katıldı terslemeye tabi.bence iyi biri olması göreceli.ben memnun kalmadım.ilk bebeğim soru sormak endişe duymak hakkım.ilgisinin az olması beni soğuttu.kişisine göre iyi davranıyor da olabilir.eşim 1 kez bebeği göremedi bile.hem gittiğim odalara baktım.6 oda vardı.doluydu.3 bayanda doğum için geldi yer yok ayarlamaya çalışalım dediler.nasıl ayarlanacaksa.geç olmadan sen de birini bul derim.baştan savma bbir doğum istemeyiz.hele de ilgisiz bir doktor.başkentte hangi doktor olursa olsun git.ben öyle yapacam.imkanları çok iyiymi.saecenöbetçi kadın doğumcu orda varmış.bir de hikmet karabacaka 2 arkadaşım gidiyor onlar çok memnun.olmazsa ona gidicem
baskentın butun doktorları ıyıymıs duyduguma gore bende oyle duusnuyorum acıkcası enazından surdan pay biç acıle ble gıtsen ılgılenıyorlar.....haklısın tansıyon olcmuyor zaten benım dıger doktrum olcerdı hep......ah o hastane ıyı olsaydı ben bırakmazdım fatma hanımı gercekten super bır doktor bence.......tamam haber verırım.......hıc olmadı ne yaparız bılıyormusun doguma kadar devam ederız hospıtal'a dogum anında baskente gdrz......en kotu ıhtımal yanı.....sempatik06 erzat bey nasıl biri acaba.ben başkasından hiç duymadım.emel hanımda yoğunmuş.umarım tülin gibi olmaz.tüline de iyi diğen çok.ama ben mi anlaşamadım yada bana mı sempatik gelmedi bilmem.ayrıca ben çalışıyorum.rapor vermede de sorun çıkarıyor haberin olsun.6.ayda nöbet tutmamak için rapor alacaktım.cumaya denk geliyordu.o günde 29 ekimdi.perşembe almak istedim 1 gün için vermedi.pazartesi geldedi.hem de ağrılarım var dediğim halde.bir şikayetim olunca muayene günüm dışında gel ama çok kalabalık diyor çok beklersin.ve herşey normal onun için.bir kere bile tansiyonuma bakmadı.tansiyon hastası olsam haberi yok.ben soruyorum çoğu doktor her gidişte bakıyormuş.başkaları beğenebilir ben şikayetçi olduğum için gitmeyeceğim.emel hikmet karabacak yada nil hanım varmış o.ama selçuklu hastanesinde nasıl olur bilmem.hastane olarak başkent iyi diyorlar bakalım artık.sen de gidersen bir yere haber ver.ben de yazarım gidince.en azından nasıl anlatırım
baskentın butun doktorları ıyıymıs duyduguma gore bende oyle duusnuyorum acıkcası enazından surdan pay biç acıle ble gıtsen ılgılenıyorlar.....haklısın tansıyon olcmuyor zaten benım dıger doktrum olcerdı hep......ah o hastane ıyı olsaydı ben bırakmazdım fatma hanımı gercekten super bır doktor bence.......tamam haber verırım.......hıc olmadı ne yaparız bılıyormusun doguma kadar devam ederız hospıtal'a dogum anında baskente gdrz......en kotu ıhtımal yanı.....
canım bende fatma hanımın methini duydum yanında dah önce çalışmış hemşire bir akrabamda daha başkalrıda çok methetti ama hastaneyi benimde senin gibi gözüm tutmadı. başkente karar vermiştim.iki sefer ayla hanıma gittim ama memnun kalmadım emel hanımdan randevu zor.faika hanıma gideceğim 14 aralıkta inş.bende önce senin gibi fatma hanıma kontrollere gitsem başkente doğuma diye düşündüm.ama bir arkadaşım kontrollerinin yapıldığı hastanede doğumun daha iyi olur.bütün bilgilerin ellerinde olunca daha iyi dedi.bende kararsızım
sarı papatya baskentte varmıs nobetcı doktor ben de bugun gıttım ondan bılıyorum ama takıpte olunmayan hastalar ıcın oyle demıs olabılrler yanı sen o hastaneye gıtmemıssen daha once......yarın da hatta emel hanım nobetcıymıs bılgın olsun.....arkadaşlar lütfen yardım pazar günü nöetçi kadın doğumcu bulabileceğim bir yer varmı konyada..başkentte oluyor dediler aradım yok diyolar..
bu arada bende dr arıyorum selçuklu hikmet karabacak iyi ama hastane yetersiz..başkent dr iyi çok kalabalık ve yardımcı personel çok bilgisiz önüne geleni almışlar..ben merap tıp ali acarı düşünüyorum ne dersiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?