ama sen ilçenin de ilin de adını yazmadın.
Bıktım ben çünkü artık konyalıyım denilince insanların kafalarındaki önyargılara göre bana davranışlarının değişivermesinden,hiç olmadığım gibi bir insan zannedilmekten. bu konuda çok hassasım ve zaten başka bir şehir hakkında böyle şeyler yazılıp çizilse onlar da en az benim verdiğim tepkiyi verir.Abartma falan yok.
memleketimi söyleyince sanalda reelde insanların tepkilerin yazayım istersen ütelik düğün dernekteki adetlerden dolayı değil genel itibariyle bize '' faşist, yobaz '' vs. dedikleri oldu ama söyleyen insanlara kızmıyorum çünkü memleketimde kendilerini öyle tanıtan üstelik bununla övünen gocunmayan insanlar yünden böyle bir yargı oluşmuş kimseye kızamam.
bence çok abartıyorsun hem de.
tabi canım türkiyenin başka hiçbir yerinde yok di mi o zihniyet.
Bir şehri ve insanlarını burada böyle karalayamazsın.Haddini bilsen iyi olur.
birkaç kişinin yaptığı cahilliği tüm yöreye mal etmek,genelleme yapmak,
konyalı olarak bana garip geldi...
özellikle mutaasıplık gibi bir kılıf altında demeniz bu yöreyi tanımadığınızı gösteriyor,
her bölgenin,her şehrin farklı küçük kesimi olabilir bunların yaptıkları bilinir,duyulur... bu bütün şehre önyargıyla yaklaşmamızı sağlayamaz.
konuya gelirsek bu yaşanılanların adetle alakası yok,bende evliyim konyalı değil eşim,
babamın onu tanıdıktan sonraki dediği tek şey mutlu olun yeter...gerisi hallolur dediği eşim ve ben ortak yaptık
çoğu şeyi...
yakın zamanda erkek kardeşim evlendi kız tarafı gene üzerine düşeni yaptı ...
yani anlayacağın bazı şeyler görgü ve nezaketle alakalı...
konya büyük bir yer her kesimden insan var...göç de alıyor konyaya göç edipte konyalılık kisvesi altında
memleketin adını karalayan kesim mevcut.
peki biri gelip de rizeliler sevmediğim zihniyetteler ,şöyleler böyleler,kendilerini zeki falan zannederler gibi şeyler söylese dur bi dakika ya demez misin.Bu başlık aynen bu şekilde açılsa şehir adı verilerek ve içinde bu tip yorumlar yapılsaydı başka bir şehir için ,eminim çok farklı olurdu.Aslında size gerçeğini söyleyeyim konyalılar çok ağırbaşlı olur belki de ben hariçdiğer konyalı arkadaşlar sadece rahatsızlıklarını dile getirmişler kimsenin seviyesine düşmemişler.Ama ben işte tahammül edemiyorum böyle şeylere.ben onların memleketine aynı şeyi söylesem adım kadar eminim ki burayı yıkacak insanların kalkıp da bazı yörelere ağzına gelen herşeyi sayma hakkını kendinde gördüğünü biliyorum.10 yıldan fazladır İstanbulda yaşıyorum ama hiçbir zaman için memleketimden uzak hissetmedim kendimi.
o zaman sen öyle yapmaya devam et,ben böyle yapıyorum.....
oo.istanbullular için neler diyorlar. okuyorum.duyuyorum.
bende istanbuluyum. ama duyduğumda , çokta tınn diyorum. bir elin parmağı bile benzemiyor birbirine. her istanbullu mu benzeyecek. her bölgede yanlış adetler, farklı düşünceler olabilir. istanbuldada her semt ve o semtlerde yaşayanla ,davranışlarıyla ben aynı değilim mesela.. bununda bilincindeyim.
Uzatmayin bence artik.iyi sen de devam et gereksiz alınganlığa
Geçenlerde de bir konu açılmıştı, kızın babasının durumu yoktu, bazı şeyleri eksik kaldı, damadına damatlık alamadı. Erkek tarafının durumu iyiydi, hatta çocuk polis olduğu halde elini cebine atmamış her şeyi ailesi yapmış.Nişanlısı da kızı "sen gelinlik istemeyi biliyorsun ama" diye eleştirmiş, kızın gururu incinmişti. İşim olsaydı böyle olmazdı diye hayıflanıyordu. Millet de hurra, "Ama olur mu, erkek tarafı yapıyorsa sen de yapacaksın, gerekirse baban boçlanacak harçlanacak vs vs"
Bir de şimdi bu moda, enayilik paranoyası. "Biz daha çok yapıyoruz neden, biz enayi miyiz?" Yani her iki taraf da eşit ekonomik statüye sahip olmayabilir. Bir taraf yettiremeyince öbür taraf 3 kuruş fazla koysa hemen göze batıyor. Öbür taraf da eşit miktarda katılmalı diye şart koşuluyor. Bu zamanda borçlanmak cidden kolay bir şey değil, kaldı ki bu evlilik çocuklarının mutluluğu demek. İş kurmuyorsun neticede, ille de %50 olacak diye şart koşmak bence de saçma.
Ortak bir hayatı paylaşmak söz konusu sen herşeyi yap altınları da vermem ne demek ki? Tamam hakkıdır, değildir demedim
Nasıl zor durumda kalınsa hala altınlarım diyebilen bir insan gerçekten masumane evlilik kurmaya çalışır onu anlamadım ben
Altınları oraya buraya versin demiyorum elbette ama noktasına, vürgülüne her şeyi adama yükleyip altınlarda benim demek bana fazla açgözlülük geldi kimse kusura bakmasın.
Kendileri ne katacakmış ama? Armut piş ağzıma düş. masraftan korkan evlenmeyecekte adet madet hikaye..
Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
Konyanın adetlerini hiç bilmiyorum
adettense oğlumuz Konyalıyla evlenirse yüklü kredi çekicez demektir
gerçi benim gönlüm Muğlada,
malum ev yapacaksan tuğladan kız alacaksan Muğladan demişler
Arkadaş böyle bir adetin olup olmadığını sormak için şehir ismi vermiş ama şehirler üzerinden devam etmek pek hoş olmasa gerek. Ben de memleketimin bazı özelliklerini ve fikir yapısını sevmem, ama insanların genelleme yapıp bunları bana yüklemeleri de ayrıca can sıkıcı olur.Sanırım arkadaşın rahatsız olduğu şey de bu genellemelerin pekiştirilmesi. (avukat mod on)
konu başlığı yanlış olabilir bence isteklere şaşırdığı için öyle bir başlık açmış ama konyalılar yazmayıp böle böle olmuş deseydi biz gene sorucaktık nereliler diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?