Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

memleketimi söyleyince sanalda reelde insanların tepkilerin yazayım istersen ütelik düğün dernekteki adetlerden dolayı değil genel itibariyle bize '' faşist, yobaz '' vs. dedikleri oldu ama söyleyen insanlara kızmıyorum çünkü memleketimde kendilerini öyle tanıtan üstelik bununla övünen gocunmayan insanlar yünden böyle bir yargı oluşmuş kimseye kızamam.

bence çok abartıyorsun hem de.

oo.istanbullular için neler diyorlar. okuyorum.duyuyorum.
bende istanbuluyum. ama duyduğumda , çokta tınn diyorum. bir elin parmağı bile benzemiyor birbirine. her istanbullu mu benzeyecek. her bölgede yanlış adetler, farklı düşünceler olabilir. istanbuldada her semt ve o semtlerde yaşayanla ,davranışlarıyla ben aynı değilim mesela.. bununda bilincindeyim.

o zaman sen öyle yapmaya devam et,ben böyle yapıyorum.....

tabi canım türkiyenin başka hiçbir yerinde yok di mi o zihniyet.
Bir şehri ve insanlarını burada böyle karalayamazsın.Haddini bilsen iyi olur.

Ben gayet haddimi bilerek cevap verdim. "Usturubumla" yani..Peki sen bu uslubunla haddini bildin mi?
Türkiyenin her tarafında var o zihniyet, ama burada konuşulan konya şuan değil mi?

Hangi cümlemde kimi karalamışım hele bir de bakalım?
Satış sözlemesi mi?
Evet konudaki şahısların yaptığı bu, benim bu yorumumu "konya halkını ve şehrini karalamak" olarak algıladığın için tebrikler.

Teşekkürler açıkladığınız için. Ben yerlisini göçünü bilemem elbette.
Mutaassıplık kötü bir olgu değildir.
Dediğim gibi, ne demek istediğimin detaylarına inersem konudan çıkmış olurum.

Son düzenleme:
ben diyorum anya sen diyorsun konya mi dogrudur, yoksa ben diyorum hanya sen diyorsun konya mi dogrudur.

Not: Biraz ortami degistirmek icin yazdim. Geyik gibi bir niyetim yoktur.

Arkadaş böyle bir adetin olup olmadığını sormak için şehir ismi vermiş ama şehirler üzerinden devam etmek pek hoş olmasa gerek. Ben de memleketimin bazı özelliklerini ve fikir yapısını sevmem, ama insanların genelleme yapıp bunları bana yüklemeleri de ayrıca can sıkıcı olur.Sanırım arkadaşın rahatsız olduğu şey de bu genellemelerin pekiştirilmesi. (avukat mod on)

Son düzenleme:

Bence sen biraz sakin ol.

Çok mu uyanıklar onlar öyle kafalarına göre de adet geliştirmişler. ben olsam kuzeninizin yerinde böyle kötü niyetli menfaatçi bir insanla evlenmem çünkü karşısındaki insan ve ailesi eş ve damat değil yolunacak kaz sömürülecek bir erkek arıyor. Böyle her şeyi erkekten bekleyen ve sırtını bir erkeğe yaslamaya çalışan asalak kadınlara da acayip sinir oluyorum.

Sen bir de izmir ve izmirliler için söylenenleri bir bilsen
Ekşiciler bile o iğrenç kızlık zarı geyiklerini izmire indirgemişler, o derece..Çok ta fifi, çekemeyen anten taksın

evlatlarinin yuvasini kuruyorlar niye enayilik olsun yarin o gelinden hizmet o damattan hizmet istemeyi bilecekler ama iki taraf icinde soyluyorum..
kimin durumu iyiyse o taraf yapsin boyle bir mevzuda paraya bu kadar deger vermenin anlami yok bence..

masraftan korkan niye evlenmessin yani maddi durumu iyi olanlar evdemi kalsin yuva kurmasin mi ?

ben afyonluyum bizde aynen dediginizi yapan çok var .. karde$imin kaynanasi çeyiz olarak ,iki kiytirik tencere tabak verdi
babam 1 kg altin takdi geline nerdeyse ve verilen altin alinmazda ( karde$im karisini kafalayip birkaçini bozdurmu$ o ayri konu )
gelinin annesi bizim tarafdan kiza takilan takilari bile aldi ustunden
aslinda yoreyle ilgisi yok kar$indaki insanin yuzsuzlugu gorgusuzlugu hatta terbiyesizligine kadar dayanir bu konu ..

Konyanın adetlerini hiç bilmiyorum
adettense oğlumuz Konyalıyla evlenirse yüklü kredi çekicez demektir
gerçi benim gönlüm Muğlada,
malum ev yapacaksan tuğladan kız alacaksan Muğladan demişler

Son düzenleyen: Moderatör:

Konyanın adetlerini hiç bilmiyorum
adettense oğlumuz Konyalıyla evlenirse yüklü kredi çekicez demektir
gerçi benim gönlüm Muğlada,
malum ev yapacaksan tuğladan kız alacaksan Muğladan demişler

Güldüm yav

Ben marmarisin yerlisine bayılıyorum.
Gidek mi, gelek mi, çıkak mı, kaçak mı

haklısın canım Muğla olayına nerden geldim bilmiyorum konu sahibi arkadaş kusura bakmasın:26:

konu başlığı yanlış olabilir bence isteklere şaşırdığı için öyle bir başlık açmış ama konyalılar yazmayıp böle böle olmuş deseydi biz gene sorucaktık nereliler diye

Benim doğum yerim, ailemin doğdukları şehir Konya. Aslımız Antalya'dır. Ama İzmir'de büyüdük :) (Biraz karışık oldu ) Konya'da böyle adetlerin olduğunu biliyorum ben, kız tarafı birşey yapmaz genelde ama bu ilçeden,ilçeye değişiyor. Bütününde böyle değil çünkü. Ama sizinkiler abartmış bayaa, enayi avına çıkmışlar resmen. Hadi kızın ailesi böyle düşünüyor da, kızın da altınlarımı vermem demesi, onun iyi niyetinden şüphe ettirdi bana. Abin iyi düşünsün...

konu başlığı yanlış olabilir bence isteklere şaşırdığı için öyle bir başlık açmış ama konyalılar yazmayıp böle böle olmuş deseydi biz gene sorucaktık nereliler diye

Zaten böyle bir adetin var olup olmadığını sorması için yer adı vermei gerekliydi, neticede yöreden yöreye değişir. Ama konu biraz taştı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…