Böyle bir adet yok zaten...
O söylediklerini şahıslar için söylediğini varsayıyorum arkadaşım
ne demek şimdi bu??????
millet yolu bulmuş anacım her bir şeyi karşı taraf yapsın ama altınlar bizim ( birde lazım olursa vermem) bir kendileri akıllı galiba bunların bir de adet demişler bizde yedik üstüne su içelim
Elbette. Yöreleri oluşturan insanlar değil mi?
Buradaki konyalı arkadaşlardan özür diliyorum, ama konya ve konya gibi bir çok şehirde buna benzer saçma sapan olaylara şahit oldum.
Satş sözleşmesi kısmına mı takıldın yoksa mutaassıp olduğunu iddia eden kısmına mı.?
Satış sözlemesi lafına hiç takılma.
Çünkü bu konuda ki olay alım satım işine dönmüş resmen.
Mutaassıp olduğunu idda eden kısmı ise takıldığın, yanlış bir kelime seçmiş olabilirim.
Açıklardım ama işin siyasi boyutuna girmiş olacağım, o da bu konuya uygun değil.
Kısacası sevmediğim bir zihniyete hakim bir şehirdir.
kiz tarafinin durumu yoksa karsi tarafin varsa bence mani yok yapmalarinda,
altinlarda kizin hakki zaten yani lazim olursa vermem derken,
gelip mesela is yeri acicaz diyipte altinlarini ver sonra geri koyariz yerine diyip,
geri gelmeyen altin cok vardir kizda bastan aliyor yani onlemini...
Arkadaşlar merhaba, yakın bir zamanda kuzenim evlenecek daha doğrusu bu gidişle evlenemeyecekbenim kuzen konyadan bir kız sevmiş gittiler gördüler tanıştılar ancak kız tarafı demişki konyanın adetine göre düğün nişan kına evi dayama döşeme yani kısacası a dan z ye her şeyi erkek tarafı yapar hemde kız tarafı nasıl isterse öyle yapar demiş bizim dayımlarda tribe girdi böyle adetmi olur diye hem her şeyi erkek tarafı yapacak hem de bizim istediğimiz tarzda olacak demişler, konyalı olan arkadaşlara sorarım böyle adetleriniz var mı?? bizim tarafta nişan kına kız yapar beyaz eşyayı kız alır gerisini oğlan tarafı yapar bize çok garip geldi birde kız altın istemiş bu altınlarda evlenince bende kalacak evin borcu olursa vermem demiş benim ablam evlendi her şey ortak oldu takılan altınlarla düğün masraflarını karşıladılar. Gerçekten böyle adet var mı ya kaç tane konyalı arkadaşım var sordum soruşturdum farklı şeyler anlattılar ama böyle bir şeyden bahsetmediler
Bazı yöreler böyle.
Özellikle pek mutaasıp olduğunu iddia eden yöreler
Pek zeki olduklarını sanıyorlar.
Adet değil bu, satış sözleşmesi.
Katılıyorum, onca şey varken altın meselesine neden bu kadar takıldı anlamadım. Kız ve ailesi açık gözlülük ediyor o ayrı,kabul edilir bir durum değil. Ama her durumda o altınlar kadının hakkıdır. İstediğini yapar.
Bir de tersi var. Mesela erkek tarafı gelse, dese ki "herşeyi biz yapıcaz, size el sürdürmeyeceğiz. Ama altınların bizim." Eee ne mana yani? O altınlar kadının, dahası çoğu kişi altınları mihir olarak sayıyor(milletin getirdiği hediye nasıl oluyor da damadın kıza vermesi gereken mihre sayılıyorsa artık?) Bu resmen katakulliye getirip kadının elinde bir şey bırakmama olayı.
bencede medcezir öyle demek istemedi ben enazından anladım ne demek istediğinibizim burdada afyonlu bi kızla evlendi komşumuz acayip çok istekleri vardı çok şaşırmıştık ama bütün afyonlular öyle diyemem medceziri yanlış anlıyosunuz bence
valla gözü acik olabilirler bilemiyorum ama altinlar kizin hakki vermiosa vermez yani bunu sorun haline getirmek sacma geri isteyeceklerse hic yapmasinlar daha iyi o zaman,
diger konulardada dedigim gibi maddi durumlari yoksa erkek tarafinin varsa yapsinlar yani kimin elinden geliyorsa..
mesela dugunde toplanan paralar dugun masraflarina gidiyor zaten aslinda erkek tarafinida pek etkilemiyor bence..
ama işte bütün hepsi öyle diyemem denilecekse eğer,işte bunlar da zaten hep böyle olur gibi bi söylem olamaz.Affedilir birşey değil.
bence alınganlık yapıyosun ben rizeliyim ve bizimde bi dünya hemşerimiz var saçma adeti olan yani heryerde var neden takıyosunuz bukadar anlamadım boşuna tartışıyosunuzşimdi bana rizelilerdede şöyle şöyle adetler varmış dese alınmam çünkü vardır ama bu benim öyle olduğum anlamına gelmez
lakeoftears biraz abartmadın mı ? bu topiğe kendim yazdım mesela memleketimdeki bir ilçenin adetini şimdi bu ilçedekiler kendilerini dışarıya böyle tanıtmışlar biri de gelip bana dese ki sizin memleketin tümü demek böyle diye diyene değil dedirtene kızardım şahsen öyle de yapıyorum. bence gereksiz bir tartışma bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?