Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Lütfen yargılamayın ben ne insanın ne de bir hayvanın zarar görmesini asla istemiyorum.

Dün izlediğim haberde 13 14 yaşlarında ki bir çocuk köpeklerin saldırısına uğrayıp feci ve korkunç bir şekilde can vermiş. Köpekleri çok seviyorum ama bu haberden sonra içimi çok kötü bir his kapladı. Köpek korkusu oluştu ben de.

Bizim oturduğumuz muhittede var yaklaşık 7 8 köpek. Gece gündüz havlıyorlar dün akşamdan beri her seslerini duyduğumda içim ürperiyor. 2 çocuğum var bazen dışarı çıkıyoruz yürüyüş için. Bugün de biraz güzel dışarısı ama ben çıkamıyorum gerçekten korkuyorum :( bu korkunun hayatımı alt üst etmesini istemiyorum çok kötüyüm. Dışarıdayken çocuklarıma bana eşime veya başka insanlara saldırırlarmı diye düşünmekten içimi içimi yiyor.

Köpeklerin bize saldırmaması için ne yapabiliriz özellikle köpek sahibi kadınlar lütfen yazın. Onlarda zarar görmesin biz de.

Köpek beslerken mahalle arasında değil evlerin olmadığı yerlerde paylaşmak lazım mamayı.

Burada da bir köpek ordusu var. Mahalleden geçemiyoruz akşamları.

Bizde besliyoruz ama dere depe geziyoruz. Evinizin önünde bahçe yokken neden köpekleri topluyoruz oralara anlayamıyorum.

Kopek kovucu sinyal veren aletler, spreyler tasiyabilirsiniz.

Köpeklerin insana zarar vermesi 40 yilda bir oluyor, insanlarin insanlara verdigi zararlar her Allahin gunu haberlerde, insanlardan korkup eve kapanmiyorsaniz 1 kopek haberi duydunuz diye şu hallere girmek simarikliktan baska birsey değil.

Ben o işin kopek saldırısı olduguna pek ikna olmadım. Ayni haberden mi bahsediyoruz bilmiyorum. 25 kopek saldirmis ama botlar sapasaglam. Kopekler çocuğu nasıl soymuş? Tek yara kasıkta.
Çocuğun başına baska bir sey geldigini ve oraya bırakıldığını düşünüyorum. Otopsi yapilmadan gitti yavru ;(
Kopek konusuna gelince burada da cok var . Gecenlerde ogluma saldirmislar. Internetten sinyal yayan alet alin. Cantanizda gezdirin. Ben elektrik okumaya gelen personelde görmüştüm

Köpeklerin insana zarar vermesi 40 yilda bir oluyor, insanlarin insanlara verdigi zararlar her Allahin gunu haberlerde, insanlardan korkup eve kapanmiyorsaniz 1 kopek haberi duydunuz diye şu hallere girmek simarikliktan baska birsey değil.
Böyle düşündüğünüze çok üzüldüm ne diyebilirim siz de haklısınız. Mune Mune konumu kapatir mısın. Bir gün bir köpeğin saldırısına uğrarsam o zaman açarım korkuyorum diye bir konu.

Arabamin içinde sardılar etrafimi. O şekilde bile çok korktum. Milim milim gittim arabayla biryerlerine zarar veririm diye. Allah tan oraya parkedip inmemisim arabadan. Tenha diye inmeden geri çıkıyordum ki bir anda 7-8 tane birden cevrelediler. İki sefer oldu aynı yerde. Bir daha gitmiyorum oraya. Korkmam oysaki köpeklerden ama yüzleri öyle kötüydü ki unutamiyorum. Heleki yavru vardı bir tane bacak kadar boyuyla bir havliyordu ki. Gulsem mi ağlasam mı bilemedim. Sürü halinde olunca cidden çok farklı oluyorlar.

Haber çok üzücü tabi. Ölümün nasıl geleceği belli olmuyor. Tenha yerlerde çok dikkat etmek lazım.

Köpekleri insanlaştırmak çok saçma köpek sonuçta ısırır bağırır güvenmemek lazım Valla öyle bir kovalayıp ısırıyprlarki
Çocuğuda öldürdükleri doğrudur arkadaşı kaçmış o kaçamamış zavallı
Bizşm servise kaç tanesi atlıyordu
Sinyal alın basın

Köpekleri insanlaştırmak çok saçma köpek sonuçta ısırır bağırır güvenmemek lazım Valla öyle bir kovalayıp ısırıyprlarki
Sinyal alın basın
Nerden alabilirim peki sinyali. Etkili midir gerçekten.

Ben o işin kopek saldırısı olduguna pek ikna olmadım. Ayni haberden mi bahsediyoruz bilmiyorum. 25 kopek saldirmis ama botlar sapasaglam. Kopekler çocuğu nasıl soymuş? Tek yara kasıkta.
Çocuğun başına baska bir sey geldigini ve oraya bırakıldığını düşünüyorum. Otopsi yapilmadan gitti yavru ;(
Kopek konusuna gelince burada da cok var . Gecenlerde ogluma saldirmislar. Internetten sinyal yayan alet alin. Cantanizda gezdirin. Ben elektrik okumaya gelen personelde görmüştüm
Detayını okumadım ama birkaç ay önce de olmuştu okula giden küçük kızın yüzünün bir tarafını isirmisti diğer insanlar zor kurtardı annesi dahil. Hani diyorum bir köpek te saldirabilir ama sürü halinde gezen köpeklerden korkuyorum ben. Dediginiz doğruysa soruşturma açılması ve otopsi yapılması lazım.

2010 yılında sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğradım. İçlerinden bir tanesi beni ısırdı. Bu köpek gündüz vakti tek başına gördüğümde kendisini sevdiren bir köpekti. Fakat akşam vakti ne olduysa, sanırım sürü psikolojisi de işin içine girince beni o kadar da sevmediğine karar verdi :KK53:

Sonuç olarak kuduz aşısı olmam gerekti ve hala köpekleri seviyorum fakat bizim mahallede pitbulllarını tasmasız gezdiren bir takım tipler var. (Ankara Aşağı Ayrancı semtine selam olsun, hayvanseverlik bu değil). Benim de 2 buçuk yaşında bir kızım var. Bu köpeklerden bir tanesi bizi kafaya taktı, kokumuzu bilmem kaç km öteden alıp alarma geçiyor. Henüz bir hamle yapmadı ama köpekleri az çok tanıyorum. Her an bir şey olabilir. İlla öldüresiye saldırması gerekmez ama herhangi agresif bir davranışı bile şu anda hayvanları çok seven kızımı onlardan soğutabilir. Günün birinde bir şey olursa o köpekle birlikte sahibini de ben ısırmayı düşünüyorum. Bakalım yaşayıp görücez :KK53:

Köpek beslerken mahalle arasında değil evlerin olmadığı yerlerde paylaşmak lazım mamayı.

Burada da bir köpek ordusu var. Mahalleden geçemiyoruz akşamları.

Bizde besliyoruz ama dere depe geziyoruz. Evinizin önünde bahçe yokken neden köpekleri topluyoruz oralara anlayamıyorum.
Ben mecbur mahalle arasında veriyorum çünkü boş arazi arsa vs yok çevremizde. Onların yerlerini işgal ediyoruz haklılar aslında. Beynimin içinde sürekli o çocuğun başına gelen bizim başımıza da gelebilir korkusu var.

Arabamin içinde sardılar etrafimi. O şekilde bile çok korktum. Milim milim gittim arabayla biryerlerine zarar veririm diye. Allah tan oraya parkedip inmemisim arabadan. Tenha diye inmeden geri çıkıyordum ki bir anda 7-8 tane birden cevrelediler. İki sefer oldu aynı yerde. Bir daha gitmiyorum oraya. Korkmam oysaki köpeklerden ama yüzleri öyle kötüydü ki unutamiyorum. Heleki yavru vardı bir tane bacak kadar boyuyla bir havliyordu ki. Gulsem mi ağlasam mı bilemedim. Sürü halinde olunca cidden çok farklı oluyorlar.

Haber çok üzücü tabi. Ölümün nasıl geleceği belli olmuyor. Tenha yerlerde çok dikkat etmek lazım.

Sinyal alın basın

Kopekleri insanlastirmiyoruz, insanlastirsam tehlikeli olduklarina emin olurdum. :)

Kopekler arabaya, motosiklete saldirganlik gosterirler kovalamayi seviyorlar ama indiginizde size saldirma ihtimalleri cok dusuk oluyor.
Ben motosikletleyken kopekler saldirdiginda duruyorum musaitsem, kaza yapmamak adina. Motora salya saça saca saldiran, havlayan kopekler motordan inip "hist pist" dedigimde hepsi kaciyor. :)))) Durdugumda da hicbir saldiraya magruz kalmadim. Başima defalarca ayni olay geldi.
Çok nadir saldiri vakalari icin bir spreyim var daha hic kullanmam gerekmedi.

Ben insanlastirmiyorum ama siz canavarlaştiriyorsunuz.

1 hafta once site bahcesinde park halinde olan arabami 5 tane sokak kopegi parcaladi. Konu komsu yetismese resmen yiyeceklerdi arabayi. Araba yiyen kopek insana ne yapmaz ki.

Detayını okumadım ama birkaç ay önce de olmuştu okula giden küçük kızın yüzünün bir tarafını isirmisti diğer insanlar zor kurtardı annesi dahil. Hani diyorum bir köpek te saldirabilir ama sürü halinde gezen köpeklerden korkuyorum ben. Dediginiz doğruysa soruşturma açılması ve otopsi yapılması lazım.

Ama o köpek pitbull cinsi bir köpekti.

Bugün az önce bir haber okudum bu olay ile ilgili ‘köpeklerin beslendiği eve baskın yapıldı , 20 köpek var içerde ‘ filan filan ...
Yani bu köpekler biri tarafından ‘güya’ besleniyor ... 20 köpek aynı ev içinde bence muhtemelen zaten bu köpekleri dövüştürmek için tutuyorlar. Beslenen , gerçekten sevgi ile bakılan bir köpekler niye saldırsın ? Normal mi yani aynı ev içinde koca koca 20 köpeği tutmak ???
Agresif oluyor hayvanlar ...
bence köpeğin suçu yok ama o ölen çocuğun hiç suçu yok :KK42: ben zaten çok duygusal oldum bu ara.. hiç ağlamam normalde , ağladım :(

Ben çok üzüldüm , devamını okumadım ...
İnşallah bu hayvanları da bu hale getirenler cezasını çeksin ... bu durumdan yine ‘insan’ kılıklı yaratıklar sorumlu.
İnanın... hayatım kedi köpek ile geçiyor . Her cins , her Tür.. ego tatmini için değil gerçekten ‘sevgi’ ile bakılan bir köpek saldırmaz :( bunlar başka birşey ...
o köpeği ordan alıp , öldürmekte çözüm değil kardeşim .. köpek sonuçta , başka çözümler bulunmalı ... ama çok üzücü gerçekten :cry:

Bizim sitede de 10-15 köpek var aşağı yukarı. Hepsi takılıyor peşimize, çok şükür saldırgan yok içlerinde. Ama bi ara belediye aldı onları kısırlaştırmak için, o ara başka köpekler girdi siteye. Çocuğun birinin kafa derisini koparmıştı. Kimseyi apartmandan çıkartmıyor, deli gibi havlıyordu kapı önünde. Bizim köpekler geri gelince kaybolmuş o.

Bizimde baktığımız bi köpek var kapıda. Biz gelince diğer uysal köpeklere bile havlayıp kovalıyor. En doğal yöntem köpek edinmek galiba :) bide hızlı koşmak. :110:

1 hafta once site bahcesinde park halinde olan arabami 5 tane sokak kopegi parcaladi. Konu komsu yetismese resmen yiyeceklerdi arabayi. Araba yiyen kopek insana ne yapmaz ki.
Arabayı mi parcaladilar :/ yani onlarında psikolojisi var bir bilen vardır belki bir köpeğin araba parçalayacak kadar gözünün dönmesi yine bir insan yüzünden. Maalesef onların hircinlastirdigi saldirganlastirdigi köpekler insanlara ve diğer hayvanlara hatta eşya ve araçlara zarar verebiliyor.

Tedbir almak şımarıklık mı?? Her yer de her şeyden önce kendi saglıgımız güvenliğimiz gelir bunu unutmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X