Kimseye anlatamayacağım, çok üzüldüğüm aklımdan çıkmayan bir şey oldu arkadaşlar. Emin olamıyorum, olamam. İnsanların günahını almaktan da çok korkuyorum. Umarım yanlış anladığıma ikna olabileceğim bir tahmin gelir aklınıza. Bu kadar açıkça anlattığım için de rahatsız olacaksanız lütfen okumayın.
Uzun yıllardır büyük kurumsal bir firmada çalışıyorum. Yaş grubu bakımından yarımızdan az fazlası (ben dahil) otuzlarında, diğerleri 45-50 üstü. Böyle karma ama uzun yıllardır oturmuş bir ekibiz. Saygı sevgi kuralları içerinde hiç ters bir şey olmadan çalışıyoruz.
İşyerinde yılbaşı hatırası toplu fotoğraf çekinmek istedik, çok sık toplu fotoğraf çekiniriz. Böyle bişey ne duydum ne gördüm ne de sezdim...
Yazmaya bile utanıyorum. Kalabalık olduğumuz için birkaç sıra oluyoruz, beylerden biri arkama geçti, babacan bir tavırla ellerini iki kere omuzlarıma vurdu. O kargaşada önce kim olduğunu görmedim. Sonra fotoğraf çekinirken kalçama pompa gibi şişen bir şeyin değdiğini hissettim, ne olduğunu anlayamadım, refleksle kendimi öne çektim. Benim önümde de birileri olduğu için alanım sınırlıydı. Arkasından aynı şey ikinci kez tekrarladı. Allahım ne yapacağımı şaşırdım, sonra dağıldık ve arkamdakinin kim olduğunu gördüm. 60 yaş üstü en çok saydığımız, sevdiğimiz, yere göğe sığdıramadığımız, namazında niyazında bir müdürümüz. Gerçekten konduramıyorum, ihtimal veremiyorum ben yanlış anlamışımdır diyorum. Koskoca kadınım pompa gibi başka ne şişebilir ki diye soruyorum kendime cevap bulamıyorum. Sizin aklınıza gelen bişey var mı, yani yanlış anlamış olabilir miyim sizce? İlk önce paylaşılan fotoğraflara baktım aslında biraz içim rahatladı ben yanlış anlamışım bana o kadar yakın değilmiş diye. Sonradan paylaşılan fotoğraflar gelince anladım ki baştan yakın durmuş, sonradan yönümüzü değiştirmişiz, ilk atılan fotolar aslında sonradan çekilenlermiş yani.
60 yaş üstü ya, acaba istemeden mi yaptı yani onunda elinde olmayan bişey miydi yani ne diyeyim ne düşüneyim bilmiyorum aklımdan çıkmıyor üzüntüm bitmiyor.
Buraya yazmaya da karar vermem zor oldu. İş dünyasında olmayan kadınlar iş yerlerini hep böyle sanmasınlar lütfen, 15 senelik iş tecrübemde ilk kez böyle bişeyle karşılaştım ama bir daha foto çekilirken kesinlikle en arka sıraya geçerim.