Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
40 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. Hiç beklemediğim bir anda eşimle tanıştım ki evlilik fikrini çıkarmıştım aklımdan aslında. Ben de meğer bu adamı bekliyormuşum. Yani hayat bu. İlla herkes evlenmek zorunda değil. Ama kısmetse de zamanı gelmeden olmuyor.

40 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. Hiç beklemediğim bir anda eşimle tanıştım ki evlilik fikrini çıkarmıştım aklımdan aslında. Ben de meğer bu adamı bekliyormuşum. Yani hayat bu. İlla herkes evlenmek zorunda değil. Ama kısmetse de zamanı gelmeden olmuyor.
Ne güzel. Sizin adınıza çok mutlu oldum.

Herkes evlenmek zorunda değil. Bu bir zorunluluk değil.
Zorunluluk ne alaka? Evlenmeyi istiyor olamaz mı? O eskidendi zorunluluktan evleniyordu bazı kadınlar. Şartlardan dolayı. Bu tarz yorumları yapıcı sanıyorsunuz ama hiç değil. Aksine yıkıcı geliyor bana.

Yakistirdiklari adam terbiyesizin tekiymis zaten tanismamis olman hayirli olmus da arkadasina cok sasirdim ben, Kirmadan, incitmeden olumsuz oldu demenin bin tane yolu varken birebir boyle soyledi demesi densizlik olmus.
Kesinlikle sorun bu. Ben konuştuğumu karşıya söylemezdim

Zorunluluk ne alaka? Evlenmeyi istiyor olamaz mı? O eskidendi zorunluluktan evleniyordu bazı kadınlar. Şartlardan dolayı. Bu tarz yorumları yapıcı sanıyorsunuz ama hiç değil. Aksine yıkıcı geliyor bana.
Bence de. Evlenmeyi istiyorum diye açılan her konuya bu tarz yorumlar geliyor. İnsanlar evlenmek isteyebilir bence bu çok doğal.

40 yaşında evlenip çocuk sahibi olan teyzem var canınızı sıkmayın. Ben arkadaşınıza takıldım. Eger karşı taraf istemiyorsa bunu baska türlü söylersin menopoz falan ne alaka neden söyleme gereği duydu size? İyi niyetli düşünemedim
Çok samimi arkadaşım ondan söylemiş olabilir.

40 yaşında evlenip çocuk sahibi olan teyzem var canınızı sıkmayın. Ben arkadaşınıza takıldım. Eger karşı taraf istemiyorsa bunu baska türlü söylersin menopoz falan ne alaka neden söyleme gereği duydu size? İyi niyetli düşünemedim
Ben yakın arkadaşıma söyleyecek olsam onu seviyorsam özellikle üzmek istemem bence bu arkadaşı bi düşünmeli niyeti neydi ??

Elbette değil ama konu sahibi evlenmek istiyor anladığım kadarıyla

İyi de görücü usulüyle ilerleniyosa bir gerekliliği yerine getirme çabası değil mi bu?

eskiden bi tanışıklık geçirdiğim bir abla vardı 46 yaşındaydı eşide 52 falandı kadının 2 tane çocuğu vardı aa ne tesadüf kadın 3. Çocuğa hamile kaldı ve doğurdu 😊 kadın şuan 51 yaşında 5 yaşında çocuğu var 😊 dayımın baldızı da 25 yaşından beri evli 44 yaşına kadar çocuğu olmadı 5 sene önce evlatlık edindiler ve öyle mutlular ki sanki öz gibiler. Bence düşünüp karalar bağlamayın hayatta her şeye açılan kapılar var önemli olan hangi kapıyı çaldığınız.😊🌸

Ne güzel. Sizin adınıza çok mutlu oldum.
Teşekkür ederim. Siz de karşı tarafın tepkisine üzülmeyin lütfen. Densiz ve hadsizmiş. Umarım en az benim kadar mutlu olursunuz bundan sonra. Sadece kendinizi evlilik için şartlamayın, odağınız olmasın. Bu sizi daha çok yıpratır.

İyi de görücü usulüyle ilerleniyosa bir gerekliliği yerine getirme çabası değil mi bu?
Görücü usulü evlilikle ilgili açıkçası hiçbir fikrim yok çevremde de yok o yüzden yorum yapamam ama yani arkadaşlar aracılığıyla tanışılabilir. Tabi ki anlaşılır, güzel bir bağ kurulabilirse ve en önemlisi sevgi, saygı varsa evlilik olabilir. Aksi durumda zaten evlenmez herhalde olumsuz olduğunu bile bile.

Back
X