Korktuğum başıma geldi. Yaşımdan dolayı reddedildim.

İyi de görücü usulüyle ilerleniyosa bir gerekliliği yerine getirme çabası değil mi bu?
Hayır değil Merve. Kadın evlenmek istemiş, çevresi de birini bulmuş ister misin tanışmak demiş. Bu bir tişört almak isteyip arkadaşının “Bu güzel denesene bi” demesi gibi bişey. Zorunluluk değil, herkes tişört almak zorunda da değil😂 İstemiş işte, başta da belirtmiş gitmiş bitmiş.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Ismarlama evlilik olmaz ki. Çıkar karşına ve bir anda olur ya da hiç olmaz.

Yalnış anlamayın ama bu bey biraz geri kafalı düşünüyor gibi. Bunun okumakla da alakası yok işte. Tıp ilerledi artık orta yaş aralığı bile açıldı. Genç evlendiği halde yıllarca çocuk sahibi olamayan bir çok çift var. Siz hiç olumsuz düşünmeyin. Kafa dengi uyumlu bir eşiniz olur inşallah.

Allahın sevgili kuluymuşsunuz bence kurtulmuşsunuz. Çünkü bu kadar terbiyesiz saygısız dengesiz kaba biriyle daha mutsuz olurdunuz. Allah önünüze daha iyilerini çıkaracaktır ınş, hiç ümitsizliğe kapılmayın, gün doğmadan neler doğar. Çevremde o kadar çok insan var ki daha büyük yaşlarda evlenip gayet mutlu, çocuklarıyla yaşayıp giden insanlar.. siz neden olmayasınız, kendinize bunu yapmayın.

Kısmetin nereden geleceği belli olmaz hiç üzülmeyin. Görücü usulü evliliklerde duygudan önce mantık ön planda olduğu için kendi isteğini belirtmiş karşı taraf da. Belki sizi görse aranızda bir kıvılcım olacaktı kalbine göre hareket edecekti on yargılı davranmış kendi hatası.

Bizim bir yakinimizin senelerce çocukları olmadı 19 yaşında evlenmişlerdi. O şekilde mutlu mesut yaşıyorlardi. Kadın bir gün 48 yaşında doktora gidiyor gaz şikayetiyle, bir öğreniyor ki tam 7 aylık hamile. Şok geçiriyor. Senelerce tüp bebek vs her şeyi denemiş insanlar bunlar. Hatta kadın nasıl şok olduysa ben istemiyorum bebek falan diye kriz geçirmiş. 2 ay sonra kucağına almıştı tam bir mucizeydi yani 😊 sizin de hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah 🌺

Yoo değil. Tercih meselesi bu. İsteyen istediği şekilde ilerler. Görğcü usulü olunca zorunluluk mu oluyor?

Görücü usulü evlilikle ilgili açıkçası hiçbir fikrim yok çevremde de yok o yüzden yorum yapamam ama yani arkadaşlar aracılığıyla tanışılabilir. Tabi ki anlaşılır, güzel bir bağ kurulabilirse ve en önemlisi sevgi, saygı varsa evlilik olabilir. Aksi durumda zaten evlenmez herhalde olumsuz olduğunu bile bile.
Ben evlilik müessesesinin düşünebilmesi için birini tanımak,ısınmak, güvenmek, bağ kurmak gibi şeylerin sırayla olması gerektiğini düşünüyorum. Burda evlilik bu sıralamadan önce konuşuluyor.
Tanımaktan kastım da zaten tanıyor olmak. Gönül işlerine baştan niyetlenerek tanışmak değil.

Bence de. Evlenmeyi istiyorum diye açılan her konuya bu tarz yorumlar geliyor. İnsanlar evlenmek isteyebilir bence bu çok doğal.
çok haklısınız, burda kaç defa gördüm insanlar evlilikle ilgili konuları yazarken kendini '' yanlış anlamayın evlilik meraklısı değilim'' diye açıklama yapmak zorunda hissediyor bu yüzden, ama evlenmek istemek de çok normal istememek de çok normal, insan bir sürü isteğini gerçekleşmiştir iyi bir meslek sahibidir şehir şehir ülke ülke gezmiştir, bir de evlenmek istiyodur, veya bunların hiçbirini yapmamıştır yine de evlenmek isteyebilir size ne ama yook olur mu her şeyin altına yazcaklar bu hayattaki tek amacınız evlenmek mi diye, zevk alıyolar galibaa

Hayır değil Merve. Kadın evlenmek istemiş, çevresi de birini bulmuş ister misin tanışmak demiş. Bu bir tişört almak isteyip arkadaşının “Bu güzel denesene bi” demesi gibi bişey. Zorunluluk değil, herkes tişört almak zorunda da değil😂 İstemiş işte, başta da belirtmiş gitmiş bitmiş.
Ya benim mantığım böyle çalışmıyor. Yani colin'e verdiğim cevaptaki gibi evlilik konuşulmadan önce hissedilmesi düşünülmesi gereken şeyler var. Ama işte artık sırası geldi de geçiyor diye düşünüldüğünden bu basamaklar atlanıyor. Bu basamaklar atlanmasın. Evlilik en doğru zamanda düşünülsün. Yaş asla mühim değil.

Merhabalar. 40 yaşındayım. Daha önceki konularımdan bilirsiniz. 2 gün önce bir arkadaşımdan telefon aldım. “Seni biriyle yakıştırdık, ona da söyleyeceğiz ama senin onayın olmadan söylemedik. Ne dersin?” dedi. Ben de olabilir diye düşündüm. Fakat bugün maalesef arkadaşım tekrar aradı. “Çocuk sahibi olmak istiyorum, sıkıntı olabilir” demiş. Hatta menapoza girmiş mi diye konuşmuş. Kendimi çok aşağılanmış hissettim. Pes ettim artık, hiç umudum kalmadı. Bilmiyorum aranızda böyle geç yaşta güzel evlilikler yapanınız var mıdır?
Sevgili hemcinsim, güzel kadın, ne yaşadığını hissettiğini sen daha iyi bilirsin evet fakat şu var ki, asla kendini dibe çekme çekmelerine de izin verme. Varsın istemesin, saçmasapan konuşulsun bu dünyaya çocuk doğurmak, birilerinin ezikliğini tatmin etmek için gelmedik.. Neden sürekli sorgulanan, uğraşan taraf biz oluyoruz ki? Bakalım karşıdaki yeterince aktif mi? Karakteri oturmuş mu? Menopoz demiş, acaba kendisinin spermleri sağlıklı mı?? Sabrımızı zorluyorlar gerçekten..

Ya benim mantığım böyle çalışmıyor. Yani colin'e verdiğim cevaptaki gibi evlilik konuşulmadan önce hissedilmesi düşünülmesi gereken şeyler var. Ama işte artık sırası geldi de geçiyor diye düşünüldüğünden bu basamaklar atlanıyor. Bu basamaklar atlanmasın. Evlilik en doğru zamanda düşünülsün. Yaş asla mühim değil.

Beni de erkek arkadaşımla biri gel tanıştırayım demişti ki evlenmeye değil sevgili olmak için yani. Hiç beğenmedim bu ne falan oldum😂 Sonra tanıdıkça kalbi o kadar güzelmiş ki, ben çok haksızlık etmişim dedim bi de üstüne peşinden koştum🤣🤣 Yani öyle tanıştırılıp evlenen ve mutlu olan çok insan var. Amaçları bir, hayat görüşleri de birse arada engel kalmaz ki. Basamak da atlanmıyor zaten his olmazsa ikisi de olumsuz yanıt veriyor geçiyor gidiyor. Tabii herkesin düşüncesi farklı.

Adam kaç yaşındaymış ? Belki oda bir iki sene sonra iktidarsız olucak . Bunun hiç bir garantisi yok ki . Ayrıca 40 ta yaş mı allah aşkına . Annem beni 45 de doğurmuş ayrıca ablamda 43 yaşında anne oldu. Hatta bende 40 tan sonra bi tane daha düşünüyordum ama eşimle ayrıldım 🙈. Ve tanıdığım bir çok kadın hayatı boyunca çalışıp kariyer yapmış 40 yasına merdiven dayandığında çocuk sahibi oluyorlar. Eğer siz de bu bilincin farkındaysanız zaten o gib kafes beyinli insanla yapamazdınız ... açık görüşlü biriyle tanısın derim

Kendinizi kesinlikle kötü hissetmeyin öncelikle. Ben alın yazısına çok inanıyorum bi arkadasımın 7 yıllık ilişkisi vardı basit bi konudan ayrıldılar ve başkasıyla evli. Bu tarz konular biraz nasip kısmet zaman istiyor. Kendinizi üzmeyin evlilik dusunuyorsanız sabredin Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyor dur. Hayırlısı diyelim her zaman hayırlısı olsun.

merve merve anlatamamissin ki minnosum 😁 demek istiyor ki, “evlenme niyetinin oldugunu bilen arkadaslari birisiyle tanistirmayi dusunuyor. Oysa 40 yasima geldim evlenmem lazim dusuncesinde olmak basli basina yanllis diyor. Bu sekil bir evlilik, sirf evlenmis olmak icin yapilan evlilik olur. Oysa evlilik, evlilik kurumundan bagimsiz, kisiyi sevince icinizden gelmeli ve o sekilde yapilmali”

38 yaşındayım geçen ay 2. Evladımı kucağıma aldım.
Bı ay sonra 39 yaşına giricem.
İstesem tekrar kısa süre içinde hamile kalırım.
Doktorum bu konu da uyardı.

Sende arkadaşına deseydin ki o çapsıza söyle önce bı gidip sperm testi yaptırsın. Erkeklerinde 38 yaşından sonra spermleri bozalabilir.
Şöyle assın boynuna sperm testini öyle çıksın karsina deseydiniz.

Yaşınız çok geç değil ki.. Tamam erken bir yaş diyemem ama asla geç bir yaş değil.. Artık günümüzde çoğu kadın 35 36 yaşlarda evleniyor.. Nasip işi tabi ki hiç evlenmeyecek de olabilirsiniz ama inaşllah karşınıza güzel bir adam çıkar.. Hatta çıkacaktır da 😊

Back
X