Korktuğum Başıma Geldi.

Çocuğunuza söz geçireceksiniz, annesi değil misiniz sonuçta? Alttakiler de insan. Muhakkak gürültü çıkacaktır, apartman sonuçta ve bunun kaçışı yok ama her zaman her zaman da olmaz. "Çocuk bu tabi koşacak, alttakiler başka yere taşınsın" gibi saçma ötesi bir yorumun hiçbir haklılığı yok. Dışarı çıkarın akşamüstüleri falan, geç saatte de gürültü yapmamalarına lütfen özen gösterin, yoksa iş kötüye gider. Ama siz annesi olarak sözünüzü dinletmelisiniz bence. "Ev", oyun alanı, eğlence parkı değildir. Komşunuzla kötü olmak istemiyorsanız lütfen çocukları mümkün olduğunca zaptedin, dışarıda oynamalarını sağlayın (böylece temiz hava da almış olurlar, onlar için iyi olacağına eminim). Veya müstakil bir eve taşının. Veya en alt katta bir daire tutun. Taşın demek de kolay insanlara.

İnanlar mutlaka birbirini idare eder ama her zaman her zaman da olmaz, yani bir taraf "çocuk bu" deyip sürekli gürültücü olacak, bir taraf sürekli bunu çekecek falan, olmaz, bence gitmez öyle. Ama siz annesiniz, söz geçirmelisiniz, ne kadar küçük de olsalar. Biraz gürültüyü minimuma indirmeye çalışın, güzel bir dille alt komşunuzla da konuşun. Üst komşum bana gelse dese ki "çocuklar çok hareketli, elimden geldiğince zaptetmeye çalışıyorum ve çalışacağım, gürültümüz için kusura bakmayın lütfen" falan dese bu güzel konuşmadan dolayı herhalde eskisi kadar rahatsız olmazdım. Komşumun farkında olması ve bunu söylemesi çok medenice diye düşünürdüm.
 
Son düzenleme:
Çocuklarda haklı enerji dolular ve o enerjilerini boşaltmaları lazım.
Sen büyük olanı yuvaya yollasana bütün gün oynar eder enerjisini de iyice boşaltır eve yorgun gelir akşam yemeği biraz tv derken hop yatağa
 
Söz geçireceksiniz demesi o kadar kolay ki. Çocuğa ne olduysa bir kaç aydır bütün dengesi bozuldu. Söz dinlemez bir çocuk oldu çıktı. Biraz araştırdım 4 yaş sendromu da varmış. Bizimkinin davranışlarına uyuyor okuduğum şeyler.

Çok abartı gürültü olduğunu zannetmiyorum normal zamanda. Ama bir kaç gün evde yoktum ve babaanneyi görünce şımardılar tabi. O da zaptedemedi anlaşılan.

Çocuktur gürültü yapacak tabi demediğim için konuyu açtım. Bende istiyorum melek gibi otursunlar ama bazen olmuyor işte.
 
Oğlum bütün gün kreşte zaten. Sanırım yaz akşamlarını parklarda geçireceğim :)
 
Gitsin sikayet etsinler, gelinip olcum yapilsin, gurultu yasal sinirlar icerisindeyse cenelerini kapatip oturmak zorundalar. hic bos yere kasilmayin.
 
Demesinin kolay olduğunu biliyorum, fazla gerginsiniz. :) Bu kadar gerilmeyin lütfen.
Biraz gürültüyü minimuma indirmeye çalışın, güzel bir dille alt komşunuzla da konuşun. Üst komşum bana gelse dese ki "çocuklar çok hareketli, elimden geldiğince zaptetmeye çalışıyorum ve çalışacağım, gürültümüz için kusura bakmayın lütfen" falan dese bu güzel konuşmadan dolayı herhalde eskisi kadar rahatsız olmazdım. Komşumun farkında olması ve bunu söylemesi çok medenice diye düşünürdüm.
 
Gitsin sikayet etsinler, gelinip olcum yapilsin, gurultu yasal sinirlar icerisindeyse cenelerini kapatip oturmak zorundalar. hic bos yere kasilmayin.
Ya bir de o kadar enteresan ki yürüdüğümüzde bile sallanıyor yerler. Büyük salonlar sokaktan kamyon geçse zangırdar ya öyle işte. Çocuk hızlı yürüse koşmuş gibi ses çıkıyor. Kimseyle kötü olmak istemiyorum ama dur bakalım nereye varacak. Umarım anlayışla karşılarlar.
 
Bir mesajımda daha yazdım. Ben gidip aynen dediğiniz gibi konuşacaktım ama taşınma telaşı, üzerine dedemin vefatı derken bir türlü fırsat bulamadım.

Daha 2 hafta olacak taşınalı. Çok uzun zamandır bu halde değiliz ki. Eşim dün akşam gitti özür dilemeye ama evde yoklardı. Bu akşam tekrar uğrayacak.
 
Konu sahıbı yap bır kek ın alt kata ozur dıle güzellıkle konus yapabıldıklerını soyle. Ama apartman kuralları var kı bunlar kanun olarak cıkarılmıs bırlıkte daha guzel yasamak ıcın kabahatler kanunu olarak arastırabılırsın burda cocuk gurultusu olarak herhangı bır madde veya tolerans yok aksamları 22 den sabah 7'e kadar, hafta içi 12-13 arası ve hafta sonları tum gun gurultu yapmak yasak. Çogu zaman bu kuralları goz ardı edıp bırbırımızı ıdare edıyoruz ama bu demek degıl kı herkes sızı ıdare edecek. Çalışan bır cıftse tüm günün çalışma yorgunlugunu atmak ısteyecekler evde huzurlu olmak ısteyeceklerdır kı en dogal hakları bu. Şikayet etmeleri de gayet doğal bunun için taşınsınlar demek hiç etik degil kimsenin kimseyi rahatsız etme ye hakkı yok. Benim iki kat üstte azman dag basında yasadıgını sanan bır aıle var gece 3'e kadar cocukları kosuyor kadın avazı cıktıgı kadar bagırıyor gürültü yüzümden uyuyamıyorum. Seslerı kesılınce 4 de yatıp sabah 6:30 da kalkıp işe gidiyorum şimdi ben bu çocuklar yüzünden kalıtelı ve saglıklı uyuyamıyorum ve günüm agresıf gecıyor. Kac kere şikayete çıktım o kadar çirkefler ki sanane diyebiliyorlar. Çözümü buldum arıyorum polisi gelip uyarıyorlar. Artık seslere daha az çıkıyor
 
Eskiden bu sorunlar yoktu çoğunluk ya gece konduda yada müstakil evde oturduğundan dolayı çocuklar sokakta enerji atardı ve göze batmazdı , ne yaparsan yap gürültü olacak ya tahamül edecekler yada tartışmayı ve sizinle kötü komşu olmayı seçecekler ve karşılıklı sinirler gerilecek bence eve taşınmadan bilgi almak en doğrusu yukarıda kim oturuyoe diye madem ki zamane aileler çok eğitimli vee bilgili bir zahmet bunuda es geçmesinler herkes herşeyi biliyorsa
 
çocuklar eskilerdeki gibi sokaklarda kapıönlerinde gönüllerince oynayıp koşamadıkları için enerjilerini atamıyorlar.eve hapsoluyor dolayısıyla enerji patlaması yaşıyorlar. şimdiki çocuklar çok hiperaktif deniyor aslında değil çocukları sokağa gönderemiyoruz ki korkudan.kapının önünden kaçırıyorlar çocukları allah korusun.siz de haklısınız komşunuz da haklı.tatlı dille orta yolu bulmak lazım.mesela siz çocukları daha çok parka falan götürürseniz yorulur ve evde okadar çok koşmaz belki.
 
Benim üst komsum da böyle
2 kere uyardim
Sabah 6 da çıkıyorum evden koşa koşa ise gidiyorum
5 te çıkıp okula gidiyorum
saat 8 de eve geldiğimde kafam davul gibi oluyor
azıcık evimde olsun huzur bulmak istiyorum
uyardim ve artık sagolsinblar
gürültü kesildi
 
Onlara da hak veriyorum tabi. Kim ister ki tepesinde devamlı koşan birileri olsun. Ama daha 2 hafta oldu bu kadar mı gürültü oldu. Ona şaşırıyorum. Hiç sanmıyorum bu kadar abartı bir gürültü olduğunu. Onlardan önce benim kafam kaldırmıyor bir saatten sonra zaten.

Ben de düşündüm kek yapıp inmeyi ama alt komşu eşini yollamış gündüz vakti. O saatte evde erkek olmaz genelde. Kendisi gelip kadın kadına konuşsaydık tabi yapardım. Kendisi gelmediği için gitmek istemiyorum bende.
 
Benim üst komşum da böyle derken Sağol ya. Moral oldu bana.
 

Bazi insanlari anlayamiyorum. 7 sene cocuksuzdum hep ustumde altimda cocuklu aileler yasadi. Gurultu de olurdu ama ne televizyonu duymama ne konusulani anlamama ne de uyumama engel olacak kadar ciddi boyuta gelemedi, yani tepemde davul zurna calip halay cekmiyorlar ya, alti ustu 4 yasinda bir cocugun kosmasi ne kadar ses cikarabilir? Su an da ustumde bebekli aile var cocuk sabaha kadar agliyor ve ebeveyn banyosu sagolsun bizim yatak odasinda agliyormus gibi ses geliyor ama ben sadece cocuga uzuluyorum, Şikayet etmek ya da rahatsiz olmak aklimdan bile gecmiyor. Kendi kizim da 3 yasinda, arada onun da kosturdugu zipladigi oluyor ama 13 kiloluk bir cocuk seksek oynasa bile ne kadar ses cikabilir, ne kadar rahatsiz edebilir cidden anlamiyorum.
 
Belki oda evde senın olmadıgın için babasının çocuklara sahıp cıkamadıgı için gürültü yaptıgını düşünüp yollamıs olabılır. İnatlaşmanın hiç faydası olmaz ki dedigim gibi belırtılen saatlerı asıyorsanız gürültünün affı yok. Sizde istemezsiniz onlarda gergınlık olsun bır merhabanın sıze zararı olmaz burdan yazdıklarınıza göre degerlendırıyorum polıs cagırmamıslar , kapınızı kırmamıslar sızde gıdın ozur mahıyetınde tanısın on yargılarınız kırılır belkı aradakı sorunda çözülür belkı ıyı komsu bıle olursunuz
 
Benim yatak odamın yanında sabaha kadar ağlayan bebek var ve aynen senin gibi düşünüyorum. Ancak üzülürüm yani. Gece biz de annesiyle beraber uyanıyoruz resmen ama gidip kapısına dayanacak halim yok yani. Bebek sonuçta.
 
Alt komşuyla konuşursan daha ılımlı olurlar. Derdini anlat elinden geleni yaptığını söyle, çocuk bu put gibi oturamaZ. Dediğim gibi sen biraz uğraşacaksın, alt komşu da her gürültüye yukarı çıkıp uyarmayacak. makul sınırlar içerisinde kalırsa sorun olmaz, sıkma canını. Ben ki bu konularda katıyım gelip komşum durumunu anlatsın alışmaya çalışırım. Annemlerin üstünde bir amca vardı, nefes alabilmek için makineye bağlanıyordu çok ses geliyordu gerçekten aşağıya. Geldi oturdu bize durumu eşi anlattı 1 kere bile gıkımız çıkmadı, kadınla adam ne yapsın sağlık bu. Bunun gibi anlarlar bence. Gelip söylemese şikayet ederdik. Aramızda hep iyi oldu onlarla :) ses gelmeyince (kadın markete felan giderdi) uzun süre kapılarını çalardık amcaya bir şey mi oldu yoksa diye. İkisi de yaşlıydı korkuyorduk.
 
Onlarında genç olduğunu duyduğumda çok sevinmiştim zaten. Çünkü apartman genelde 65+ :)

Biz taşınırken onların kapısını çaldım ve gürültümüz olursa kusura bakmayın lütfen, bugün taşınıyoruz dedim. Eşi çıkmıştı yine kapıya ve çok güzel konuştu hayırlı olsun falan. Aslında kibar insanlar belli. Cazgır tipler değiller. Bakalım inşallah anlaşırız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…