- 7 Ocak 2011
- 844
- 60
- 323
Görebilsem ben de söyleyecektim ama hiç evde yakalayamadım ki. Yan komşuma ve üst komşuma söyledim mesela. Sağolsunlar güzellikle karşıladılar. Az önce eşimden öğrendim bize şikayete gelmeden önce apartman görevlisine dahi şikayet etmişler. Şaka gibi yahu. 10 günde nasıl bu kadar bezmişler anlamadım. Ki öyle abartı bir gürültü olmadı yani. Sadece 2 gün cenazemiz vardı ve çocuklar benden biraz ayrı kalınca coşmuşlar. Ama ne gerek var apartman görevlisine falan. Aramızda hallemez miydik yani? Sinir oldum vallahi.Çocuklarım küçük hareketli ve engellenemez dönemlerdeyken, komşular rahatsızlığını belli etmeden
ben gider, alt kat sağ sol komşulara durumumu açıklardım.
Çok hareketli 2 küçük çocuğum olduğunu ve onları hiç kimseyi rahatsız etmemek için uyardığımı ama
başaramadığımı söylerdim.
Elbette rahatsız oluyorsunuzdur. Lütfen rahatsızlık hissettiğiniz zamanlarda gelin ve çocuklala siz konuşun
rahatsızlığınızı anlatın derdim.
Her karşılaştığımda da hatırlatırdım komşularıma.
Çok gürültü geliyordur, gelip çocukları uyarmanızı bekliyorum diye.
Onlar beni rahatlatma çabasına girer, çocukları rahat bırakmamı söylerlerdi.
Hatta çocukları gördüklerinde, hiç sesiniz çıkmıyor çocuklar sizin kıpırtınızı cıvıltınızı duymak istiyoruz
falan derlerdi. Çok tatlı komşularımdı, kulakları çınlasın. Sağolsunlar varolsunlar.
Verdiginiz ornek hic hos degil cocuk sahibi olmadiginiz asikar burasi turkiye cocuk tacizinde lider olan ulke hollanda degilCocuklariniza soz geciremiyorsaniz bir pedagogtan yardim alabilirsiniz, belki hiperaktiftir cocuklariniz? Makul saatler icinde olan gurultu patirtiya kolay kolay kimse birsey demez ama gece saati veya sabahin erken saati "gurultuyu yapan ne de olsa cocuk" diye kimse dinlemek zorunda degil. Unutmayin onlar sizin cocugunuz, komsunuzun degil; siz anne olarak katlanirsiniz, dayanirsiniz ama komsunuz bunu yapmaz. Hollanda' da yasiyorum, yan ev komsumun bir cocugu otistik digeri hiperaktivite hastasi, iki cocugu da hasta olmasina ragmen (cok nadiren hafta sonu oglenleri bahcede arkadaslariyla oynamalari disinda) ne sesleri cikar ne gurultuleri olur. Hic rahatsizlik vermediler bugune dek ne gece ne gunduz. Tabi onlar Hollandali; cocuk yetistirme disiplinleri cok farkli. Ayrica rahatsizlik verecek gurultu yapsalar polis geliyor, cocuk falan farketmiyor yaziyor aileye cezayi. Bu ozelliklerini seviyorum. Kimsenin kimseye eziyeti yok. Maalesef Turkiye' de normal bir cocuk, Avrupali otistik-hiperaktif vs hasta cocuk kadar terbiye edep bilmiyor.
Verdigim ornek neden bu kadar rahatsiz etti sizi? Yazdigim sey gercekte olan birsey! Turkiye'deki cogu komsumun ve arkadasimin cocugu var, genelde zaptedemiyorlar! Disiplin sifir. Evlerine gorusmeye gitsen agzini actirmiyorlar, cunku alismislar simarmaya, simartilmaya. Ama tekrar ediyorum burada yan komsumun iki cocugu da rahatsiz olmasina ragmen ne komsularina ne ailelerine huzursuzluklari yok..?! Kacinci yuzyilda yasiyoruz? Problem varsa pedagoga, psikologa herkesin gitme imkani var. Kimseyi hor gormuyorum; problem varsa cozum de vardir diyorum. Cozum olmasa cok daha vahim durumdaki cocuklari hic terbiye edemezlerdi.Verdiginiz ornek hic hos degil cocuk sahibi olmadiginiz asikar burasi turkiye cocuk tacizinde lider olan ulke hollanda degil
Yok canım en geç 10 da yatarlar çocuklar. Uyumadan önce yarım saat kitap seansımız vardır. O kadar abartı bir gürültü yok. Kapıları çarpma vs. Sadece salondan mutfağa koşuyorlar. Koşmasalar hızlı hızlı yürüyorlar. Üst komşunun yürüme sesi de bana geliyor. Ama bu ne televizyon izlememe engel ne de uyumama. İnsanlar çok tahammülsüz.kaçta yatıyorlar geç saatte kadar mı atlayıp zıplıyorlar ki.. şimdi evet çocuk tabiki sesi olacak bu ses normal saatlerdeyse komşunun idare etmesi lazım ama kalkıpta gecenin bir yarısıysa evet işiniz zor komşu haklıdır...benimkide geçen akşam üst kat komşunun kızı sanırım bilye oynuyordu çok sinir bozucuydu ama şikayet etmedim yine makul bir saate kadar bekledim üstelik kızım 9 da yatıyor olmasına rağmen yine göz yumdum 10 da da kesti bereket sesi... belki benimkide öyle yapacak ilerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?