Korku Filmlerinden Uyanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır anksiyete var bende de. 10yılı aşkın ilaç kullanıyorum. Neyse bazı dönemler ara veriyorum ilaca ve aynen bu tarz rüyalar görüyorum gerçek gibi hepsi. Banimkileri anksiyete tetikliyor sizin de böyle bir rahatsızlığınız olabilir mi acaba. Farkında değilsinizdir belki.

İyi geceler öncelikle canım.bu anlattigin kabusları bnde yaşadım benzerini .eşimle ayrı değilken . yatakta kolunu cimcikledim tokat attım tekme attım çığlık attım.arrik okadar çok görmeye baslamistimki alıştım korkmamaya başladım kabus olduğunu uykumda bile biliyodum tek sorunum kibirdamamak oldu onuda uykumda nas suresu falan okuyorum öyle ayiliyorum.sanada tafsiye ederim.hem korkma artık kabus olduğunu bil beynine soka soka sadece bu kabus bu gördüklerim de

Ben bunlarin cogunun suan stresli ve gergin bir donemde gecmemize bagliyorum. Bir kac gece bende kabus gordum bu donemde cok dizi izlemek bende bir erken oldu ama korku filmini goruruken yuzumde maske yok diye korkup uyandim mesela. Bende papatya Cayi cok ise yariyor sakinlestiriyor uyutuyor. Eskiden de final zamanlarim icerdim:)

Karantina başladığından beri benim de rüyalarım rengarenk maalesef. Şu an en azından sadece canımın istediği ama karantinadan dolayı alamadığım şeyleri yaparken veya yerken görüyorum kendimi. Dün gece kat kat baklava açıyordum mesela

Ay ama ilk zamanlar parçalanmış cesetler, patlayan bombalar,yüksekten düşen insanlar neler neler. En korktuğum şeyler neyse hepsini gördüm sıra sıra. İçinde bulunduğumuz süreçte psikolojimizin sapasağlam kalması çok mümkün değil. Başka kaygılarınız da varsa onlarla birleşip su yüzüne çıkmış olabilir.

Online terapi düşünebilirsiniz bence salgın bitene kadar. Yataktan kalkıp koşacak kadar sıkıntılı çünkü durumunuz. Eğer durumunuz devam ederse yüzyüze görüşmeye başlarsınız. Bazen korkularımızı sadece sesli söylemek bile iyi gelebiliyor.

Bu tarz ruyalarin bana gore psikolojik nedenleri var. Yani hayatinda olumsuz giden bir seyler oldugu zaman ve boşlukta yasadigin zaman göruyorsun. yillarca bu ruyarlarla yasadim, yaninda bir karabasan vardi bende ... aman allahim kabus dolu gunlerdi.
Ta ki yasamim normale donene kadar...

Karabasan. .. ayni sekilde ben de oyle.evden biri cikti diyelim ben uyurken, yalniz kaldigimi uykumda bile anliyordum ve karabasan geliyordu...Kelimeyi sehadet getieiyordum. Nas, ayetel kursü..
Ne garip, ruyanda okuyorsun ve ruya olsugunu biliyorsun ama kalkamiyorsun ki.
Bağırıyorsun sesin cikmiyor
Ustunde biri oturuyor kalkamiyorsun..

Ayy aklima geldi o berbat gunlerim

Bir ara bana bildiğin musallat olmuslardi.Resmen yazsam korku filmlerine taş çıkarirdim.Dualarla kendime geldim.Halam okunmuş su zemzem suyu getirdi sağolsun oyle öyle geçti.Şimdi arada sırada olur.

Canım bu tür rüyalar depresyona girdiğinin belirtisi diye biliyorum. Kafanı biraz rahatlamaya çalış. Dönemseldir geçecektir .Bende yoğun streste olduğumda holwood filmi gibi rüyalar görürüm ...

Aynı tafsiyeyi sana da vericem ozaman :) olurda tekrar böyle bişi yaşarsan korkma ,bak sende biliyorsun sadece bı ruya olduğunu uyanacagini.korkulacak bişi yok gerçekten .

Bu tip rüyaların çoğunda tam sıkıştığım anda "Dur ya, bu benim rüyam. İstediğimi yapabilirim." diyorum. Mesela birilerinden kaçarken şimdi uçabilirim deyip uçuyorum. Lucid dreaming deniyormuş, ben de sonradan öğrendim. Siz de deneyebilirsiniz.

Bana da bazen oluyor, ama bazen tabi. Hele geçen bir gördüm ki rüyamda aynı şekilde yatağımda yatıyorum herşey oda aynı o yüzden ekstra gerçek sandım rüya da herhalde, yatak camın altındaydı o zaman, birden cam açıldı ve içeri Kırmızı sweatshirtli kapşonlu bi erkek girdi bende hırsız olduğuna o kadar eminim ki eşimin boynuna sarılıp sıkmışım kalk hırsız girdi diye o şekilde ellerim boynunda uyandım. 4. Kat bu arada. Hiç unutamıyorum bu rüyamı

Çocukluğunuzda şiddet görmüş olabilirsiniz, terapi alın...

Karabasan sizin dediginiz kabus degil.genelde yeni bi duruma girdigimizde gorurmusuz.ben eskiden hic gormezdim ama hayatimda 3 zamanda gordum.birincisi evlenirken ikincisi hamileyken ucuncusu dogumdan sonra.hayatimizda yeni seyler olurken karabasan gorurmusuz.cok kotu bisey gercek gibi ama degil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…