herkese iyi akşamlar. sözlümle ilgili bir korkum var, dışarıdan saçma gibi gelebilir ama korkuyorum işte. brnim babam dışarıdan çok sessiz, sakin, evcimen birisi gibi durur. aslında öyledir ağzı var dili yoktur ama ruhen de bizimle değildir. işten eve gelir kpltuktan kalkmaz, ev işlerine yardım etmez, kavga ettiğimizde ağzını bile açmaz, bizimle hiç ilgilenmedi, hala da ilgilenmez, bana harçlık vermesi dışında bir sevgisini görmemişimdir şu ana kadar. annem hep der aynı eve girinceye kadar anlamazsın, öyle olsaydı ben evlenmezdim diye. işte benim korkum bu. ya sevdiğim adam da babama benzerse? çocuklarıyla, eviyle hiç ilgilenmeyip her hafta sonunu annesinin yanında geçirirse? ya benim çocuğum da her babasıyla arkadaş gibi olan bir kız görünce gözleri dolarsa kafamdan atamıyorum bu düşünceleri, korkularımı. ben ne yapıyım, nasıl anlarım, nasıl anlaşılır?
Söz ve nişanlılık süresini uzun tutun. Eş Adayınızı iyi tanıyın. Normal ikili ilişkilerde önemsiz diyebileceğiniz detayları dikkate alın. Ufak tartışmaların üzerini nasıl olsa evlenince düzelir mantığıyla örtmeyin. Ve içinizde ufak da olsa bir şüphe varsa evlenmeyin.
Direkt benim babam boyle demeyin( aileniz hakkinda sikayetlenmeyin, ileride basiniza kakabilir) bir arkadasimin babasi boyleymis. Kiz bu sebepten erkeklerden sogumus, evlenmek ietemiyormus. Sen ne dusunuyorsun, bir baba olarak boyle yapmak reva mi diye nabiz yoklayabilirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi
Eşini tanımadan hop ilk geceden hamile kalanlardan olma. Biraz tanıyın birbirinizi, yeni düzen vs zor şeyler.
Ve ona değer verin. İnsan insanın aynasıdır. Siz nasılsanız ayna da öyle gösterir, hep buna inanırım.
Ayrıca babanın durumunu da kimseye söyleme.
Direkt benim babam boyle demeyin( aileniz hakkinda sikayetlenmeyin, ileride basiniza kakabilir) bir arkadasimin babasi boyleymis. Kiz bu sebepten erkeklerden sogumus, evlenmek ietemiyormus. Sen ne dusunuyorsun, bir baba olarak boyle yapmak reva mi diye nabiz yoklayabilirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi
bunu babama bile söylesem tuhaf karşılar. kime dersem böyle baba mı olur der. ki aslında babam dışarıda çok sevgi dolu, güleryüz bir insandır ama bize evde soğuk ve umursamaz işte. yazınca belki tam anlatamıyorum, çelişkili duruyor ama öyle. teşekkür ederim umarım hayırlı olur
bunu babama bile söylesem tuhaf karşılar. kime dersem böyle baba mı olur der. ki aslında babam dışarıda çok sevgi dolu, güleryüz bir insandır ama bize evde soğuk ve umursamaz işte. yazınca belki tam anlatamıyorum, çelişkili duruyor ama öyle. teşekkür ederim umarım hayırlı olur
Peki siz babanıza karşı nasılsınız? Bir koşsanı kucağına otursanız sarılsanız, babam diye doya doya öpseniz belki de o da size karşı böyle olacak. Alışması biraz sürecek ama o da size karşı öyle olacak.
Baban yaşıyorken bu dediklerimi yap lütfen.
Kpderim buna en güzel örnek. Adamı dışardan tanıyan,ne kadar masum,şeker gibi,nasıl efendi diye tanıyor. Bayramda eşimin arkadaşları bana kprimi övdüler ama adam kapıdan girdiği andan itibaren karisina küfürler yagdiran,emirler veren karısı sınırına hakim olamayıp bir kelam etmeye kalkarsa vurmaya yeltenen bu adam. Ailem bile inanmıyor böyle olduguna hayret ediyorum kendini nasıl bu kadar saklayabiliyor.
Peki siz babanıza karşı nasılsınız? Bir koşsanı kucağına otursanız sarılsanız, babam diye doya doya öpseniz belki de o da size karşı böyle olacak. Alışması biraz sürecek ama o da size karşı öyle olacak.
Baban yaşıyorken bu dediklerimi yap lütfen.
ben hiç alışık değilim ki öyle şeylere, tuhaf geliyor bana, özellikle anne babama karşı. senelerdir öyle sevgi dolu bir anımız olmadı, düşüncesi bile tuhaf.
Babam babanız gibiydi eşim özendiğiniz baba tipi korkmayın önünüzde ne varsa yaşayın
Annenizden farklı olarak böyle bir adamla karşılama olasılığınız varsa bile onu annemiz gibi çekmek zorunda değilsiniz
ben hiç alışık değilim ki öyle şeylere, tuhaf geliyor bana, özellikle anne babama karşı. senelerdir öyle sevgi dolu bir anımız olmadı, düşüncesi bile tuhaf.
İşte bu yüzden. Olmalı, gerçekten tuhaf gelmemeli. Kaç yıllık babana sarılmıyorsan, onu sevdiğini söylemiyorsan eşine nasıl sarılacaksın?
Bence önce bu zincirlerini kır. Baba çok önemli bir şey bu hayatta. O gidince ( Allah korusun ) çok üzülürsün.
Babamla ilgili hatırladığım anılarımda hep kucağında otururdum, her eve geldiğinde kucağına alır beni kendince tartardı, kilo almışsam sırtına alır sevinç gösterileriyle uçardı. Yani küçüktüm. Daha da anım yok.
Senin vaktin varken bir sürü anı oluştur annen ve babanla ilgili.
biraz annesiyle yakınlık kurmayı düşünüyorum aslında. evde nasıldır ne yapar, yardım eder mi yoksa kadın hizmetçidir kafasında biri midir diye ev halini görmem iyi olur sanırım