• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine katlanamıyorum

Kayınbabam görgüsüzce hareketler yapıyor hayatında görmemiş gibi yemek yiyor bende herkese verilmediği için yemeğe başlamadım bana dönüp kızar gibi ya başlasana ne bekliyosun falan böyle sinirli sinirli tepki veriyor tam bi dağlı gibi. Kaynanam onun yanında yemezse döv onu diyor. Aşırı sinirlendim sanki karşılarında çocuk var patavatsızlıkta bir numaralar. Asla bi samimiyetim yok bu arada çok mesafeliyim. Kayınbabamın bu patavatsızlığı yüzünden bi kaç kere surat astım eşimle tartıştım hatta eşim gitti babasıyla da konuştu ama adam değişmiyor her ortamda patavatsız görgüsüz herkese her şeye karşı bu şekilde yani insanlıktan zerre nasibini almamış bi insan

Neyse biz o gün yemekten kalktık restoran bizim eve çok yakın, ortamda nezaketen buyrun gelin kahve içelim dedim herkes evine gitti kaynanam ordan biz gelcez zaten dedi bizde alacağı birşey vardı ( bu arada acil değil 1 ay sonra alsa yine olur ) geldiler gece 12 ye kadar 2 demlik çay içtiler. Kaynanam kalkalım evde işim var diyor kaynım ordan yok yaağ anne kalkmayalım her zaman gelmiyoruz diyor sonra kafasını geri telefona gömüyor telefonla oynuyor. 2 aylık hamileyim en halsiz olduğum zamandayım ama asla anlayış yok.

Sonra kendi kendine bize peynir alıyor parasını istiyor zeytin alıyor parasını istiyor ben peynir yada zeytin istemiyorum şunu alın bunu alın demiyorum alıyorsan kafana göre parasını isteme bide oğlunuda değil beni arayıp istiyor bizim paramız yok verirsiniz diyor. Az öncede eşimi aradı beni niye aramıyorsun diye eşime trip atıyor daha pazar günü bizdelerdi. Bende sinirlendim eşime sen ana kuzusu musun dedim işin gücün var her gün anneni mi arıyorsun da 2 3 gün aramayınca sana tripleniyor dedim. Hamile olunca iyice sinirler tepeme çıkıyor sanırım. Sonra eşime başka konudan çattım huzursuz olduk resmen. Ben daha uzak olmak istiyorum yok mu bunun bi yolu gerçekten hiç çekilecek çile değiller.

Eşime eve gelince söyledim zaten babam açken biraz gergin oluyor sende hamilesin diye bir an önce ye diye söylemiştir dedi. Bende ben çocuk değilim o şekilde tepki veremez geliniyim bi mesafe olur dimi dedim.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏

Size birkaç yanlışınızı yazacağım, eşinizin ailesinin de gelebileceğini hesap ederek onların da olduğu davette nezaketen kimseyi kahve içmeye çağırmayacaktınız, hem kendinizi halsiz hissediyorsunuz hem herkesi kahve içmeye çağırıyorsunuz, tam aksine hamilelik dolayısıyla halsiz olduğunuzu söyleyip davet için teşekkür ederek direkt evinize gitmeliydiniz, kayınvalidenize giriş kapısını siz göstermişsiniz kahve teklifiyle, yemeğe çağıranlara teşekkür etmek, incelik göstermek istiyorsanız bunu başka bir zaman sadece onların olacağı bir görüşmeyle yapabilirdiniz.

Annesi eşinizi her gün arayabilir eşiniz sizi onlarla konuşmak görüşmek zorunda bırakmadığı sürece görüşmelerine müdahale etmeyin ya da annesi arıyor diye eşinizi ana kuzusu olmakla itham etmeyin adamın ne kabahati var?

Ayrıca samimiyetim yok mesafeliyim diyorsunuz ama yüzlerine hiçbir şey demiyor onların yaptıklarını veya söylediklerini eşinize yansıtıyor sinirinizi eşinizden çıkarıyorsunuz.

Size sormadan zeytin peynir alıp telefon açarak parasını mı istedi? Sizden peynir zeytin istemedim, kafanıza göre iş yapıyorsunuz siz kendiniz yiyin afiyet olsun dersiniz bir daha alamaz.

Eşinizin de yanlış olduğu kısım babasının yaptığını güzelleme, siz de ben çocuk muyum cümlesini ve tepkisini eşinize değil kayınpederinize vermelisiniz, davette diyemediniz tamam ama illa yeri gelir yine bir araya gelirsiniz, o zaman bana olan sözlerinize tavırlarınıza dikkat edin karşınızda çocuk yok diyeceksiniz, eş ailenizle mesafe istiyorsanız bunu onlara sözlerinizle de göstereceksiniz ki bir daha yapamasınlar.

Yani şu yazdıklarınızı okuyunca hiç görgülü bir insan gelmiyor insanın gözünün önüne. Biraz ağır olacak yazacaklarım ama kusura bakmayın şimdiden. Kaynana kaynım vs diye hitap eden biri benim gözümde görgülü değildir çok dikkat ederim hiç şaşmadı bu tespitim. Kayınvalidem ,eşimin erkek kardeşi , kız kardeşi diye hitap etmek varken kaynım kaynanam görümcem diyen biri evlendiği adamın ailesini küçük görmesin bir zahmet. Görgülü bir ailenin oğlu da sizi almazdı bence öyle bir enerji aldım sizden tam layık olduğunuz yere gelin gitmişsiniz.

Eee nie çocuk yaptın madem ? Ayrıca eşimin ailesini sevmesem bile kalkıp anan baban görgüsüz die hakaret etmem

Yani şu yazdıklarınızı okuyunca hiç görgülü bir insan gelmiyor insanın gözünün önüne. Biraz ağır olacak yazacaklarım ama kusura bakmayın şimdiden. Kaynana kaynım vs diye hitap eden biri benim gözümde görgülü değildir çok dikkat ederim hiç şaşmadı bu tespitim. Kayınvalidem ,eşimin erkek kardeşi , kız kardeşi diye hitap etmek varken kaynım kaynanam görümcem diyen biri evlendiği adamın ailesini küçük görmesin bir zahmet. Görgülü bir ailenin oğlu da sizi almazdı bence öyle bir enerji aldım sizden tam layık olduğunuz yere gelin gitmişsiniz.
O zaman kadınlar kulübündeki kadınların %95 i görgüsüz yani sizin gözünüzde ?
ben 2 senedir çok aktif üyelerin bile görümce kaynana yazdığını defalarca kez gördüm bu kadar görgüsüz kadının arasında ne işiniz var ?hadi kv-Kp kısaltması yapılıyor ama görümceniz die binlerce cümle kuruldu bu sayfa da 🤔 “kaynana, kayınbaba, görümce” gibi kelimeleri kullanmak görgüsüzlük değil ki akrabalık bildiren normal kelimeler. Ha şey olabilir kaynana kayınbaba gündelik kayınvalide kayınpeder kibar olabilir ama görgüsüzce demek ağır olur .

Bazı insanların şiveleri vardır mesela kaynım kayınbiraderim eşimin erkek kardeşi demez de çelebim derler yada Karadeniz tarafında görümceye görümcü duyabilirsiniz , mesela siz eltiye ne diyorsunuz eşimin erkek kardesının hanımı mı ? Bak bizde elti deniliyor şimdi görgüsüz mü oldum 🤔 yukardaki büyütece kaynana görümce elti yazarsanız sayfanın tüm görgüsüz kadınlarını görürsünüz bu arada sayıları çok fazla🙈😉

Konu sahibine laf sokmak isterken , geride kalan kadınların çoğuna da görgüsüz die hakaret ediyorsunuz

Arkadaşlar merhaba. Eşimin ailesiyle artık görüşmek istememe noktasına geldim. Çok görgüsüz çok geri kafalı insanlar. Geçen gün eşimin ailesinden biri tarafından kalabalık olarak dışarıya bi yemeğe davetliydik. Kayınbabam görgüsüzce hareketler yapıyor hayatında görmemiş gibi yemek yiyor bende herkese verilmediği için yemeğe başlamadım bana dönüp kızar gibi ya başlasana ne bekliyosun falan böyle sinirli sinirli tepki veriyor tam bi dağlı gibi. Kaynanam onun yanında yemezse döv onu diyor. Aşırı sinirlendim sanki karşılarında çocuk var patavatsızlıkta bir numaralar. Asla bi samimiyetim yok bu arada çok mesafeliyim. Kayınbabamın bu patavatsızlığı yüzünden bi kaç kere surat astım eşimle tartıştım hatta eşim gitti babasıyla da konuştu ama adam değişmiyor her ortamda patavatsız görgüsüz herkese her şeye karşı bu şekilde yani insanlıktan zerre nasibini almamış bi insan. Evlatlarını sömüren evdeki liseye giden kaynıma harçlık vermeyen faturasını ödemeyen diğer çocuklarına kitleyen bi tip. Evlenene kadar kaynımın okul harçlığını faturasını eşim veriyordu kaynımda yüzsüzün teki sömürür iliğine kadar herkesi. Şimdide ablasına diyormuş ama kalkıp babasından istemez. Neyse biz o gün yemekten kalktık restoran bizim eve çok yakın, ortamda nezaketen buyrun gelin kahve içelim dedim herkes evine gitti kaynanam ordan biz gelcez zaten dedi bizde alacağı birşey vardı ( bu arada acil değil 1 ay sonra alsa yine olur ) geldiler gece 12 ye kadar 2 demlik çay içtiler. Kaynanam kalkalım evde işim var diyor kaynım ordan yok yaağ anne kalkmayalım her zaman gelmiyoruz diyor sonra kafasını geri telefona gömüyor telefonla oynuyor. 2 aylık hamileyim en halsiz olduğum zamandayım ama asla anlayış yok. Giderkende kayınbabam eşimin parfümünü gördü bana parfüm alın diyor eşime bir lira faydaları yok hamileyim bir lira yine faydaları olmaz ama beklentileri bitmez böyle baba mı olur? Kayınvalidem desen sürekli benim ona gitmememden şikayetçi yakın olmak mıç mıç olmak istiyor ben yapı olarak öyle bi insan değilim çok yakınım olan insanlar hariç dışarıya mesafeliyim e kendiside en başta o soğukluğu yarattı bana çok uzak davrandı bende o gün bugündür hiç ısınmadım ısınma çabasına da girmedim soğukluğuna saygı duydum. Sonra kendi kendine bize peynir alıyor parasını istiyor zeytin alıyor parasını istiyor ben peynir yada zeytin istemiyorum şunu alın bunu alın demiyorum alıyorsan kafana göre parasını isteme bide oğlunuda değil beni arayıp istiyor bizim paramız yok verirsiniz diyor. Az öncede eşimi aradı beni niye aramıyorsun diye eşime trip atıyor daha pazar günü bizdelerdi. Bende sinirlendim eşime sen ana kuzusu musun dedim işin gücün var her gün anneni mi arıyorsun da 2 3 gün aramayınca sana tripleniyor dedim. Hamile olunca iyice sinirler tepeme çıkıyor sanırım. Sonra eşime başka konudan çattım huzursuz olduk resmen. Ben daha uzak olmak istiyorum yok mu bunun bi yolu gerçekten hiç çekilecek çile değiller.
Es ailesi de normal değil ama sen de az değilsin.

Ne alaka 😂 😂 😂 😂

Benim ailemde her şeyimi alır verir Allah razı olsun ve annemle babama bile kızarım ben almayın ne gerek var diye elleri kolları dolu gelirler babam kendine 2 yağ alıyorsa bizede alır zorla verir parasını vermeye kalkarım babam çok kızar evladımsın siz paranızı köşeye atın başka bir şeye harcayın der. Ailem böyleyken ailesinin bir şey yapmamasını bile umursamadım ama kayınvalidem yapıp parayı benden istiyor. Benim babam 50 bin lira harcasa arayıp eşimden asla istemez çok ayıp. Ben zaten artık birşey için aldım derse direkt annemler verdi dicem. Konserve için bir kere bana veriyim mi dedi direkt annem bana yaptı teşekkürler çok var dedim. Ondan sonra ara ara hala diyor konserve veriyim mi yok var diyorum biliyor zaten yok diyeceğimi. Ya ben parasınıda dert eden biri değilim benim ailemde yapmasa niye yapmıyorlar demem kimsenin zorunluluğu yokta bunlar bi garip
Belki kayınvalide ailenizin size aldıkları verdikleri için para istediklerini sanıyordur. Onlara var bize niye yok diyordur. Eşiniz bilmiyor mu görmüyor mu bunu, sen böyle bize sormadan gidip alıp üstüne parasını istiyorsun ama eşimin ailesi hiç bir şey istemiyor, beni utandırıp mahçup ediyorsun diyebilir. Bakın iki ailenin ne kadar farklı olduklarını, sizin ailenin hep verici kendi ailesinin hep alıcı olduğunu anlamaması imkansız.

Sizin temel sorununuz kime nasıl davranacağınızı ne söyleyeceğinizi bilmemeniz. Tersleyeceksiniz, hayırsa hayır diyip asla evete dönmeyeceksiniz. Eşimin hatırı, eşim iyi niyetli, onu kırmak istemiyorum vs bunları geçin. O kalabalık yemekte kayınpedere ben ne zaman istersem o zaman başlarım yemeğe siz önünüze bakın diyecektiniz. Gerekirse herkes duysun. Peynir mi almış, keşke sorsaydın çok peynir var evde diyip kabul etmeyip para falan da vermeyeceksiniz. Günlerce istesin vermeyin, eşinize de para vermek istiyorsan ver ama o peynir bu eve girmeyecek diyin. Bazen bazı rezaletlerin oluşmasına engel olmamak gerek. Ayrıca evlenmeden önce uzakken evlendikten sonra niye diplerine gittiniz? Çocuk doğmadan mümkünse taşınmanızı tavsiye ederim çünkü bu sefer de bebeğe kafasına göre alıp doldurup ver parasını diyecek.

Hamilesiniz ve gece 12 ye kadar 2 demlik çay yapıyorsunuz, niye? İki bardaktan sonra istirahat etmem lazım, siz alırsınız çayınızı diyip odanıza gidin. Bakın o an eşinizin tavrı çok önemli. Evet canım sen git biz hallederiz mi diyor yoksa ya annem babam içerde ne odaya gitmesi mi diyor. Hem her dediklerini yapıp her davranışlarına göz yumup hem de şikayet ettiğiniz için eleştiriliyorsunuz. Sizin aileniz böyle olsa eşinizi savunur kollardınız değil mi, sen yanlış anladın onlar iyi niyetli demez ailenizle konuşurdunuz. Evinize evliliğinize müdahale ettirmezdiniz. Daha bir tane dediğim dedik, net ve dik duran, ters konuşmaya ters cevap veren geline böyle yüklenildiğini görmedim. Saygıdır büyüğümdür eşimin anne babasıdır diyenleri böyle sağlı sollu tokatlıyorlar. Kocanız çamura bulanmış pırlanta değil, hiç mi görmüyor duymuyor kendi mantığında süzgeçten geçirmiyor? Onu ayırıp diğerlerine tü kaka demeyin. Herkes nezaketen aynı anda yemeğe başlarken sofra adabı bilmeden yemeğe saldırıp sizi azarlayan babasını görmüş ama sen hamilesin diye iyi niyetle söyledi demiş. Bunu da size gayet normalmiş gibi yansıtıyor çünkü o ailede o davranışlarla büyümüş.

Daha bunlar hiç bir şey. Doğum yapınca o kadar yakında oturduğunuz için çok pişman olacaksınız. Annem tecrübeli kaç çocuk doğurmuş bakmış bizden iyi bilir diyen kocanızı boğmak istemiyorsanız uzağa taşının.

Eşimden yana gidip gelme konusunda sorun yaşamıyorum. Ama kayınvalidem sürekli dile getiriyor bu durumdan çok rahatsızım. Ve eşimede bunu söylediğine adım kadar eminim. Eşimin yanında da söylüyor sadece banada söylüyor e eşimle benim olmadığım telefon konuşmasında yâda ortamda söylememe imkanı yok. Eşim gelip bana sorun yaratmıyor niye gitmiyorsun demiyor hakkını yiyemem. Ama sıkıldım kayınvalidemin tavrından. Hı yinede gitmiyorum gitmeyide düşünmüyorum. Eşime verdiğim tepkiden dolayı bende pişman oldum öyle demem hoş olmadı farkındayım. Ama telefonda aramıyorsun diye resmen trip atıyor gelmiyorsunuz diye yine trip attığı için sinirlendim. Hep bi gidip gelme arama mevzusu
Esiniz sorun etmiyosa ailesi icin sizin kalbinizi kirmiyosa siz niye onun kalbini kiriyosunuz anladigim.kadariyla daha yeni evli sayilirsiniz sizin mesafeli durusunuzu elestirebilirler bazi ailelerde yeni gelinden ilk basta cok yakin olmasi beklenir ve herseyi elestirilir zaten sen zaten basta mesafeni koyarak dogru bi tavir almissin suan soyleniyolar ama zamanla hepsi bu duruma aliscak ve kabullencek sen kulagini tikayip esinle huzuruna bak evliligin tadini cikar esin onlar icin seni huzursuz etmedigi surece sende esinle hzuuurunu kacirma arada bi git gelinlik gorevini yap birak arkanda geriye ne diyolarsa desinler zaten cok gelip gitmiyomussunuz arada bide katlan bi zahmet sonucta nolursa olsun esinin ailesi

Ben sınır çizdiğimi düşünüyordum mesafemle ama sanırım doğru sınır çizememişim daha farklı olmam gerekirmiş bunu anladım burda
zeytin peynir aldıklarında parasını istediklerinde ÇAT diye
bizim paramız yok neden aldın ki şuan ödeyemeyiz vs diyeceksiniz
hem gidip kafana göre alıyorsun hem parasını istiyorsun sende bir hoşsun diyin gülerek :)
eşinizle olmayacak bu iş anlaşıldı

Arkadaşlar merhaba. Eşimin ailesiyle artık görüşmek istememe noktasına geldim. Çok görgüsüz çok geri kafalı insanlar. Geçen gün eşimin ailesinden biri tarafından kalabalık olarak dışarıya bi yemeğe davetliydik. Kayınbabam görgüsüzce hareketler yapıyor hayatında görmemiş gibi yemek yiyor bende herkese verilmediği için yemeğe başlamadım bana dönüp kızar gibi ya başlasana ne bekliyosun falan böyle sinirli sinirli tepki veriyor tam bi dağlı gibi. Kaynanam onun yanında yemezse döv onu diyor. Aşırı sinirlendim sanki karşılarında çocuk var patavatsızlıkta bir numaralar. Asla bi samimiyetim yok bu arada çok mesafeliyim. Kayınbabamın bu patavatsızlığı yüzünden bi kaç kere surat astım eşimle tartıştım hatta eşim gitti babasıyla da konuştu ama adam değişmiyor her ortamda patavatsız görgüsüz herkese her şeye karşı bu şekilde yani insanlıktan zerre nasibini almamış bi insan. Evlatlarını sömüren evdeki liseye giden kaynıma harçlık vermeyen faturasını ödemeyen diğer çocuklarına kitleyen bi tip. Evlenene kadar kaynımın okul harçlığını faturasını eşim veriyordu kaynımda yüzsüzün teki sömürür iliğine kadar herkesi. Şimdide ablasına diyormuş ama kalkıp babasından istemez. Neyse biz o gün yemekten kalktık restoran bizim eve çok yakın, ortamda nezaketen buyrun gelin kahve içelim dedim herkes evine gitti kaynanam ordan biz gelcez zaten dedi bizde alacağı birşey vardı ( bu arada acil değil 1 ay sonra alsa yine olur ) geldiler gece 12 ye kadar 2 demlik çay içtiler. Kaynanam kalkalım evde işim var diyor kaynım ordan yok yaağ anne kalkmayalım her zaman gelmiyoruz diyor sonra kafasını geri telefona gömüyor telefonla oynuyor. 2 aylık hamileyim en halsiz olduğum zamandayım ama asla anlayış yok. Giderkende kayınbabam eşimin parfümünü gördü bana parfüm alın diyor eşime bir lira faydaları yok hamileyim bir lira yine faydaları olmaz ama beklentileri bitmez böyle baba mı olur? Kayınvalidem desen sürekli benim ona gitmememden şikayetçi yakın olmak mıç mıç olmak istiyor ben yapı olarak öyle bi insan değilim çok yakınım olan insanlar hariç dışarıya mesafeliyim e kendiside en başta o soğukluğu yarattı bana çok uzak davrandı bende o gün bugündür hiç ısınmadım ısınma çabasına da girmedim soğukluğuna saygı duydum. Sonra kendi kendine bize peynir alıyor parasını istiyor zeytin alıyor parasını istiyor ben peynir yada zeytin istemiyorum şunu alın bunu alın demiyorum alıyorsan kafana göre parasını isteme bide oğlunuda değil beni arayıp istiyor bizim paramız yok verirsiniz diyor. Az öncede eşimi aradı beni niye aramıyorsun diye eşime trip atıyor daha pazar günü bizdelerdi. Bende sinirlendim eşime sen ana kuzusu musun dedim işin gücün var her gün anneni mi arıyorsun da 2 3 gün aramayınca sana tripleniyor dedim. Hamile olunca iyice sinirler tepeme çıkıyor sanırım. Sonra eşime başka konudan çattım huzursuz olduk resmen. Ben daha uzak olmak istiyorum yok mu bunun bi yolu gerçekten hiç çekilecek çile değiller.
mesafe koymazsanız bunlardan kurtuluş yok, bu ve buna benzer çok şey yaşarsınız, onlar da bir tuhafmış gerçekten, sizden yüz buluyorlar, arayı açın, gerekirse birkaç kez ters yapın.

ben 2 senedir çok aktif üyelerin bile görümce kaynana yazdığını defalarca kez gördüm bu kadar görgüsüz kadının arasında ne işiniz var ?hadi kv-Kp kısaltması yapılıyor ama görümceniz die binlerce cümle kuruldu bu sayfa da 🤔 “kaynana, kayınbaba, görümce” gibi kelimeleri kullanmak görgüsüzlük değil ki akrabalık bildiren normal kelimeler. Ha şey olabilir kaynana kayınbaba gündelik kayınvalide kayınpeder kibar olabilir ama görgüsüzce demek ağır olur .

Bazı insanların şiveleri vardır mesela kaynım kayınbiraderim eşimin erkek kardeşi demez de çelebim derler yada Karadeniz tarafında görümceye görümcü duyabilirsiniz , mesela siz eltiye ne diyorsunuz eşimin erkek kardesının hanımı mı ? Bak bizde elti deniliyor şimdi görgüsüz mü oldum 🤔 yukardaki büyütece kaynana görümce elti yazarsanız sayfanın tüm görgüsüz kadınlarını görürsünüz bu arada sayıları çok fazla🙈😉

Konu sahibine laf sokmak isterken , geride kalan kadınların çoğuna da görgüsüz die hakaret ediyorsunuz
Ya kayınailemgil,anamgil, nenemgile’e benim de bir gözüm seyriyor görünce ama bu da abartı yani.

Konu sahibi evlenmeden önce farketmedin mi😆 şaka şaka geri tutuştur ellerine zeytini peyniri.

Evlenmeden görmedin mi diyenleri asla anlamıyorum. Göremezsin bilemezsin. Böyle olursa nolur diye konuşamazsin. Hepsini sırayla tecrübe ediyoruz. Planlansa konusulsa kimse bosanmaz zaten.
Senin ailen değiller sinir olmakta haklısın. Ama sürekli yüz göz olma işte her hafta görüşme eve aniden gelme gibi durumlar yoksa ben bir sorun göremedim. Hem zaten soğukluğunu belli ediyormussun. Bazı insanlar anlamaz anlamiyacaklar. Ama tepkinizi vermeye devam edin en azından içinize atmamış olursunuz bu süreçte.
Zeytin peynir için de ya parasını vermeyin ben istemedim diyin ya da çöp oldu hepsi ne kadar kotuymus falan diyin. Bir iki defa diyince vazgecebilirler ben de öyle ise yaramisti. Fazla fazla veriyorlardı yiyemeyiz dememe rağmen ki yiyemedik çöp oldular. Söyledim artık vermiyorlar.
Esiniz destekcinizse ben cozebileceginize inanıyorum. Tek katilmadigim nokta bazı aile dinamiklerinde her gün telefonla görüşmek olabiliyor. Buna bir şey diyemeyiz. Kayınvalidem de her gün aynı saatte arar o aramasa eşim aramaz ama anne arama da demez. 1-2 dk konusurlar o kadar.
Allah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Çocuk olduktan sonra çocuk üzerinde daha farklı söz haklari olsun isteyebilirler. Hamilelik hormonlariniz etkisini bahane ederek şimdiden daha da net sınırlar çizebilirsiniz isterseniz. Dediğim gibi bunlar önceden konusulamiyor anlaşılmıyor yaşayıp öğreniyoruz. İnşallah gönlünüze göre olur her şey.
Evlenmeden önce aileyle vakit geçirilmeli bence. Ailem hiç bir zaman kısıtlayıcı insanlar olmadılar. Eşim sürekli bize gelir giderdi sevgililik dönemin de ben de onlara giderdim. Ailecek disarda plan yapar görüşurduk sevgiliyken köylerine koy evlerine gittim düğünlerine katıldım. Eşim de benim memleketime geldi düğüne katıldı etti. Çok büyük artıları var kayinvalidemi yakından tanıma sansim oldu toplum içinde aile ilişkileri nasıl tanımış oldum evlenince yabancılık çekmedim.. kaynanam dediğim dedik biri eşimin babası da cok safca bir adam 1 sene kadar alinganligimiz oldu şuan rahat rahat kaynanamla konuşabiliyorum fikrimi belirtebiliyorum eşimden önce beni arıyor.
Evlenmeden önce aileyle görüşmek hatta ailelerin bir arada vakit gecirmesi bence çok önemli söylemek istediğim şey bu. Sizin goremediginizi anneniz görüyor söylüyor önceden biliyorsunuz. Ve bir kadın için bence ailesinin her koşulda arkasında olduğunu bilmek karşı tarafa bu mesajı vermek önemli. Babam her konuşmasında birebir ailesinin yanında eşime ben kızımın her zaman arkasındayım her zaman gidecek yeri var mesajı verdiği için hem eşimde hem de ailesinde etkili bir mesaj oluyor yani. Ha sorunlarimiz yok mu elbette var her evlilikte olduğu için ama o denge baştan kuruldu yorulmuyoruz iliskilerimizde

Evlenmeden önce aileyle vakit geçirilmeli bence. Ailem hiç bir zaman kısıtlayıcı insanlar olmadılar. Eşim sürekli bize gelir giderdi sevgililik dönemin de ben de onlara giderdim. Ailecek disarda plan yapar görüşurduk sevgiliyken köylerine koy evlerine gittim düğünlerine katıldım. Eşim de benim memleketime geldi düğüne katıldı etti. Çok büyük artıları var kayinvalidemi yakından tanıma sansim oldu toplum içinde aile ilişkileri nasıl tanımış oldum evlenince yabancılık çekmedim.. kaynanam dediğim dedik biri eşimin babası da cok safca bir adam 1 sene kadar alinganligimiz oldu şuan rahat rahat kaynanamla konuşabiliyorum fikrimi belirtebiliyorum eşimden önce beni arıyor.
Evlenmeden önce aileyle görüşmek hatta ailelerin bir arada vakit gecirmesi bence çok önemli söylemek istediğim şey bu. Sizin goremediginizi anneniz görüyor söylüyor önceden biliyorsunuz. Ve bir kadın için bence ailesinin her koşulda arkasında olduğunu bilmek karşı tarafa bu mesajı vermek önemli. Babam her konuşmasında birebir ailesinin yanında eşime ben kızımın her zaman arkasındayım her zaman gidecek yeri var mesajı verdiği için hem eşimde hem de ailesinde etkili bir mesaj oluyor yani. Ha sorunlarimiz yok mu elbette var her evlilikte olduğu için ama o denge baştan kuruldu yorulmuyoruz iliskilerimizde
Sizin adınıza bu kadar olumlu gecmesine sevindim. Mutlu bir hayat sürmeye devam edersiniz umarım.
Aklı başında normal insanlar ise her iki tarafta zaten çocuklarına saygı duyuyor. Çocuklar da aklı basindaysa ailesinden illa onay bekleme zahmetine girmiyordur.
Ben evlenme kararı alan kişilerin de ailelerinin onayına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Herkes seçtiği hayatı kaderi yaşıyor, zamanla şekilleniyor. Şahsen kayinailemle sorun yaşıyorum sınır bilmedikleri için. Ayilmalar bayılmalar krizler muhattap olabileceğim biri yok karşımda. Eşim de başlarda annemdir sagligidir dese de çekirdek ailesinin önemini kavradı ilerleyen zamanlarda. Ama eğer eşim aklı başında biri olmasaydi çok kötü sonuçlar olabilirdi. Böyle olacağını ben de bilemezdim hayat bu tecrübeyle öğreniyoruz. Kültürümüz de zaten negatif yöne doğru itiyor gelinleri maalesef.

Sizin adınıza bu kadar olumlu gecmesine sevindim. Mutlu bir hayat sürmeye devam edersiniz umarım.
Aklı başında normal insanlar ise her iki tarafta zaten çocuklarına saygı duyuyor. Çocuklar da aklı basindaysa ailesinden illa onay bekleme zahmetine girmiyordur.
Ben evlenme kararı alan kişilerin de ailelerinin onayına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Herkes seçtiği hayatı kaderi yaşıyor, zamanla şekilleniyor. Şahsen kayinailemle sorun yaşıyorum sınır bilmedikleri için. Ayilmalar bayılmalar krizler muhattap olabileceğim biri yok karşımda. Eşim de başlarda annemdir sagligidir dese de çekirdek ailesinin önemini kavradı ilerleyen zamanlarda. Ama eğer eşim aklı başında biri olmasaydi çok kötü sonuçlar olabilirdi. Böyle olacağını ben de bilemezdim hayat bu tecrübeyle öğreniyoruz. Kültürümüz de zaten negatif yöne doğru itiyor gelinleri maalesef.
Umarım hayatınız istediğiniz şekilde ilerler sizinde 🌸 yaşınızı bilmiyorum ama siz süreci iyi yonetmissiniz eşiniz de destek olmuş herkes bunu beceremiyor burda okuyoruz zaten soruna rağmen çocuk yapıp üstünü kapatanlar kaynananin doldurusuna gelip karısına kötü davrananlar... herkesin kaderi güzel.olsun

Senin görgüsüz olduğuna yemin edebilirim sadece kanıtlayamam. Sen şaka mısın kaynım demek ne demek eşimin kardeşi görümcem ne demek eşimin kız kardeşi yada ablası kayın kayınvalide görümce kayınbaba bunlar toplumumuzda var olan birşey. Ne diyecekmişim eşimin erkek kardeşi eşimin kız kardeşi, annesi 😂😂😂😂😂 ciddi anlamda rahatsızsınız. Herkesin tüm toplumun söylediği kelimelerle tanımadığınız bir insana görgüsüz demek sizin ne kadar görgüsüz ve rahatsız bir insan olduğunuzu gösterir. Bu arada hala şoktayım tüm yorumlara okeyimde görümcem, kaynım diyen birine görgüsüz demenize şok geçiriyorum 😂 eşime neden eşim diyorum onada benim evlendiğim adam diyim bence eşim dersem görgüsüzlük olur. Hiç bir şekilde aklı yerinde olmayan birisiniz siz bu akılla çevrenizdeki herkese görgüsüz damgasını yapıştırır ama milletin güldüğü insan olursunuz o yüzden bu fikrinizi hiç bir yerde belirtmeyin lütfen çünkü toplumun geneli görümcem, kaynım, kayınvalidem der ve buda gayet normal. Anormal olan ciddi ciddi sizsiniz geçmiş olsun.

Bana laf sokma çabasınıda anlamadım bayan görgülünün 😂 birde kusura bakma demiş bende ağlıyorum şimdi onun yazdıkları için. Eminim ki görgüsüzlükten kırılan biridir

siz yazdıklarınızla o kadar cahil bir insan olduğunuzu belli ediyorsunuz ki gülüyorum sadece :) kaynıma kaynım dedim diye aaa görgüsüz diyen birine ne diyebilirim. Eminim annen kuzenlerin arkadaşların çevrendeki herkes kaynına eşimin erkek kardeşi, eşimin annesi diyordur. Görgülü bir ailenin oğlu sizi almazdı ??? Görgüden bahsederken sizi almazdı gibi bi üslup nedir kimse beni alamaz zaten ben karşımdakiyle hayatımı birleştiririm. Nasıl bir cahilsiniz ya 😂 Bu kadar avam bu kadar alt tabaka bi yorumla laf sokma çabaları. Yazık çevrenizdekilere sizin gibiler ağır vaka

@Seda7777 bak demek istediğimiz bu. Üyeyle tartışmanızdan bahsetmiyorum, kendinizi savunma moduna geçtiniz ve çat çat cevap veriyorsunuz ya, bunu eş ailesine de yapın. Saygı otomatik yüklenmez kazanılır, hak edilir. Kimseye veya kimsenin anası babasına hak etmiyorlarsa saygı göstermek zorunda değilsiniz. Vurun kırın kavga edin demiyorum, sınırlarınızı ihlal edenlere, özel hayat bırakmayan didik didik edenlere aynen böyle cevaplar verin. Hayır dediğinize geri adım atıp evet demeyin. Eşim kırılmasın üzülmesin ... bunu geçin önce. Bilmeyene öğretilir, öğrenmek istemeyene kapı orada. Kayınvalideye sen peynir zeytin alırken bana sordun mu, ihtiyacınız var mı yok mu dedin mi, neye kime göre aldın o peyniri diyeceksiniz. Ailem almışlar ve hediye ettiler, sağolun siz yiyin aldığınız peyniri diyeceksiniz. Eşinize de bir seferlik ver parasını ama o peynir bu eve girmeyecek ve bir daha aynı şeyi yaparsa parasını da vermeyeceksin diyeceksiniz.

Bakın bu istemediğiniz mecbur bırakıldığınız bir davranışı kesin ve net olarak durdurmaktır. Eşiniz yok ben diyemem edemem, her defasında o peyniri alırız ve parasını öderiz derse kovun evden gitsin annesinin evine. Mahremiyet özel hayat sınır nedir nasıl çizilir önce dibinizdekinden yanınızdakinden başlayın, oradan ailesine geçin. Kadınların anne babaları böyle olsa erkekler hemen anında başlıyor surat yapmaya, söyle annene onu yapmasın söyle babana bunu demesin demeye. Annesiyle konuştu babasına söyledi tamam da hangi tonda hangi durumda söyledi? Hiç bir koca sadece bu şikayet konusunu konuşmuyor ailesiyle, sohbetin muhabbetin arasına sıkıştırıyorlar şöyle bir geçiştiriyorlar. Tavşan kaç tazı tut yapıyorlar. Kocam çok iyi diyip duruyorsunuz ama iyi koca ne annesini ne karısını üzer. Dengeyi kurar ve iki tarafın birbirine haksızlık yapmasına engeller. Bazı konular sizin önünüze bile gelmeden daha o ortamda kestirip atar iyi koca.

siz yazdıklarınızla o kadar cahil bir insan olduğunuzu belli ediyorsunuz ki gülüyorum sadece :) kaynıma kaynım dedim diye aaa görgüsüz diyen birine ne diyebilirim. Eminim annen kuzenlerin arkadaşların çevrendeki herkes kaynına eşimin erkek kardeşi, eşimin annesi diyordur. Görgülü bir ailenin oğlu sizi almazdı ??? Görgüden bahsederken sizi almazdı gibi bi üslup nedir kimse beni alamaz zaten ben karşımdakiyle hayatımı birleştiririm. Nasıl bir cahilsiniz ya 😂 Bu kadar avam bu kadar alt tabaka bi yorumla laf sokma çabaları. Yazık çevrenizdekilere sizin gibiler ağır vaka
Hah aynen kocanın ailesine de böyle tak tak söyle

Konu sahibini eleştiricem diye ne yapacağını şaşırmış bazı üyeler

Dağlıya dağlı denir, köylüye de köylü Hoppa

Belki sizin belki benim eşimin ailesi biriciktir saygıdeğerdir ama ülkede herkes öyle değil maalesef

Back
X