• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine katlanamıyorum

Evet çok haklısınız. Aslında benim hiç zoruma gitmiyor sadece ayıpsıyorum yani ben komşuma kırk kat yabancıya birşey alsam parasını istemem ki evladımdan isticem ne ayıp. Ama eşim kendini kötü hissedebilir empati kuruyorum benim ailem bunu yapsa kendimi kötü hissederdim çok zoruma giderdi üzülürdüm mahçup olurdum eşimin karşısında. Dediğiniz gibi en güzeli ailem aldı aldık biz diyip geçmek konuşurlarsa sizin dediğinizi derim hiç uzatmadan. Teşekkür ederim ❤️
Siz mantıklı olanı düşünüyorsunuz ama bu ınsanlar yedısınde neyse yetmısınde de o dur sizin laf söylemenızle duzelmezler , sadece kendinizi evliliğnizi yıpratırsınız. Evet size bsey vermek istediklerinde ailem bana herşeyi veriyor, ihtiyacım ypk dersiniz. 🫠

Sizin temel sorununuz kime nasıl davranacağınızı ne söyleyeceğinizi bilmemeniz. Tersleyeceksiniz, hayırsa hayır diyip asla evete dönmeyeceksiniz. Eşimin hatırı, eşim iyi niyetli, onu kırmak istemiyorum vs bunları geçin. O kalabalık yemekte kayınpedere ben ne zaman istersem o zaman başlarım yemeğe siz önünüze bakın diyecektiniz. Gerekirse herkes duysun. Peynir mi almış, keşke sorsaydın çok peynir var evde diyip kabul etmeyip para falan da vermeyeceksiniz
Katılıyorum, bdvde eş ailesiyle ilgili açılan konuların birçoğunun temelinde kadının kayınvalideye kayınpedere direkt bir şey söyleyememek var, mesafe koymak sınır çizmek sözlerle de desteklenirse olumlu sonuç veriyor.

Hafta sonu açılabilecek başlıkları şimdiden öngörebiliyorum, haftaya bayram eş ailesine bayram ziyareti stresiyle dolu konular açılır, mutlu huzurlu geçirilmesi gereken bayram sinir stresle geçecek kadınlara çünkü hayır, istemiyorum, yapmıyorum kelimelerini kullanmaktan kaçınıyorlar.

Evlenmeden önce aileyle vakit geçirilmeli bence. Ailem hiç bir zaman kısıtlayıcı insanlar olmadılar. Eşim sürekli bize gelir giderdi sevgililik dönemin de ben de onlara giderdim. Ailecek disarda plan yapar görüşurduk sevgiliyken köylerine koy evlerine gittim düğünlerine katıldım. Eşim de benim memleketime geldi düğüne katıldı etti. Çok büyük artıları var kayinvalidemi yakından tanıma sansim oldu toplum içinde aile ilişkileri nasıl tanımış oldum evlenince yabancılık çekmedim.. kaynanam dediğim dedik biri eşimin babası da cok safca bir adam 1 sene kadar alinganligimiz oldu şuan rahat rahat kaynanamla konuşabiliyorum fikrimi belirtebiliyorum eşimden önce beni arıyor.
Evlenmeden önce aileyle görüşmek hatta ailelerin bir arada vakit gecirmesi bence çok önemli söylemek istediğim şey bu. Sizin goremediginizi anneniz görüyor söylüyor önceden biliyorsunuz. Ve bir kadın için bence ailesinin her koşulda arkasında olduğunu bilmek karşı tarafa bu mesajı vermek önemli. Babam her konuşmasında birebir ailesinin yanında eşime ben kızımın her zaman arkasındayım her zaman gidecek yeri var mesajı verdiği için hem eşimde hem de ailesinde etkili bir mesaj oluyor yani. Ha sorunlarimiz yok mu elbette var her evlilikte olduğu için ama o denge baştan kuruldu yorulmuyoruz
Belki kayınvalide ailenizin size aldıkları verdikleri için para istediklerini sanıyordur. Onlara var bize niye yok diyordur. Eşiniz bilmiyor mu görmüyor mu bunu, sen böyle bize sormadan gidip alıp üstüne parasını istiyorsun ama eşimin ailesi hiç bir şey istemiyor, beni utandırıp mahçup ediyorsun diyebilir. Bakın iki ailenin ne kadar farklı olduklarını, sizin ailenin hep verici kendi ailesinin hep alıcı olduğunu anlamaması imkansız.

Sizin temel sorununuz kime nasıl davranacağınızı ne söyleyeceğinizi bilmemeniz. Tersleyeceksiniz, hayırsa hayır diyip asla evete dönmeyeceksiniz. Eşimin hatırı, eşim iyi niyetli, onu kırmak istemiyorum vs bunları geçin. O kalabalık yemekte kayınpedere ben ne zaman istersem o zaman başlarım yemeğe siz önünüze bakın diyecektiniz. Gerekirse herkes duysun. Peynir mi almış, keşke sorsaydın çok peynir var evde diyip kabul etmeyip para falan da vermeyeceksiniz. Günlerce istesin vermeyin, eşinize de para vermek istiyorsan ver ama o peynir bu eve girmeyecek diyin. Bazen bazı rezaletlerin oluşmasına engel olmamak gerek. Ayrıca evlenmeden önce uzakken evlendikten sonra niye diplerine gittiniz? Çocuk doğmadan mümkünse taşınmanızı tavsiye ederim çünkü bu sefer de bebeğe kafasına göre alıp doldurup ver parasını diyecek.

Hamilesiniz ve gece 12 ye kadar 2 demlik çay yapıyorsunuz, niye? İki bardaktan sonra istirahat etmem lazım, siz alırsınız çayınızı diyip odanıza gidin. Bakın o an eşinizin tavrı çok önemli. Evet canım sen git biz hallederiz mi diyor yoksa ya annem babam içerde ne odaya gitmesi mi diyor. Hem her dediklerini yapıp her davranışlarına göz yumup hem de şikayet ettiğiniz için eleştiriliyorsunuz. Sizin aileniz böyle olsa eşinizi savunur kollardınız değil mi, sen yanlış anladın onlar iyi niyetli demez ailenizle konuşurdunuz. Evinize evliliğinize müdahale ettirmezdiniz. Daha bir tane dediğim dedik, net ve dik duran, ters konuşmaya ters cevap veren geline böyle yüklenildiğini görmedim. Saygıdır büyüğümdür eşimin anne babasıdır diyenleri böyle sağlı sollu tokatlıyorlar. Kocanız çamura bulanmış pırlanta değil, hiç mi görmüyor duymuyor kendi mantığında süzgeçten geçirmiyor? Onu ayırıp diğerlerine tü kaka demeyin. Herkes nezaketen aynı anda yemeğe başlarken sofra adabı bilmeden yemeğe saldırıp sizi azarlayan babasını görmüş ama sen hamilesin diye iyi niyetle söyledi demiş. Bunu da size gayet normalmiş gibi yansıtıyor çünkü o ailede o davranışlarla büyümüş.

Daha bunlar hiç bir şey. Doğum yapınca o kadar yakında oturduğunuz için çok pişman olacaksınız. Annem tecrübeli kaç çocuk doğurmuş bakmış bizden iyi bilir diyen kocanızı boğmak istemiyorsanız uzağa taşının.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim çok net ifade etmişsiniz her şeyi. Kayınvalidem ailemin para almadıklarını çok iyi biliyor aslında. Ben şu konuda size çok katılıyorum fazlaca sessiz kalmışım yapabildiğim tek şey mesafeli durmak haricinde sınır çizememişim hep bir güler yüz hep birşeyleri geriye atmışım. Sınır kesinlikle böyle çizilmiyormuş ama. Yakın oturma konusunda da çok dip dibe değiliz yürüyerek gelinmez ama arabayla bulvar üzerinden 6 7 dk sürüyor. Malesef evlenirken şuan oturduğumuz yerden ev alabildi eşim o zaman şimdiki evimiz 2.5’ken annemlerin o taraflar 3.5 civarıydı kredide çekti onu alabildi ben istemesemde ileride değişiriz şimdi tek başına düğün falan da yapıyor diye zorlamadım. Ama çok pişmanım keşke zorlasaydım alırdıda. Kira yerine kredi öderim dedi peşinatı vardı 1.5 milyona yakın biraz yakın arkadaşından borç aldı 600 bin kadarda kredi borcuna girdi diğer türlü 1 milyon küsür daha gerekiyordu evet yine belki olurdu ama çok zorlanırdık. Hatta kirada oturalım falan da dedim ama her şeye sürekli zam geldiği için 1 yıl sonra belki alamayız diye düşündü. Şimdi dua ediyorum Allahım bi sebep yaratsında burdan tanışalım diye ama şu durumda zor görünüyor. Eşim konusunda da çok haklısınız bence bende eşimde doğru adım atıp sınır çizmemişimiz ben eşime tepki vereceğime birşeyleri net göstersem sınır çizsem daha iyi olurmuş. Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için

@Seda7777 bak demek istediğimiz bu. Üyeyle tartışmanızdan bahsetmiyorum, kendinizi savunma moduna geçtiniz ve çat çat cevap veriyorsunuz ya, bunu eş ailesine de yapın. Saygı otomatik yüklenmez kazanılır, hak edilir. Kimseye veya kimsenin anası babasına hak etmiyorlarsa saygı göstermek zorunda değilsiniz. Vurun kırın kavga edin demiyorum, sınırlarınızı ihlal edenlere, özel hayat bırakmayan didik didik edenlere aynen böyle cevaplar verin. Hayır dediğinize geri adım atıp evet demeyin. Eşim kırılmasın üzülmesin ... bunu geçin önce. Bilmeyene öğretilir, öğrenmek istemeyene kapı orada. Kayınvalideye sen peynir zeytin alırken bana sordun mu, ihtiyacınız var mı yok mu dedin mi, neye kime göre aldın o peyniri diyeceksiniz. Ailem almışlar ve hediye ettiler, sağolun siz yiyin aldığınız peyniri diyeceksiniz. Eşinize de bir seferlik ver parasını ama o peynir bu eve girmeyecek ve bir daha aynı şeyi yaparsa parasını da vermeyeceksin diyeceksiniz.

Bakın bu istemediğiniz mecbur bırakıldığınız bir davranışı kesin ve net olarak durdurmaktır. Eşiniz yok ben diyemem edemem, her defasında o peyniri alırız ve parasını öderiz derse kovun evden gitsin annesinin evine. Mahremiyet özel hayat sınır nedir nasıl çizilir önce dibinizdekinden yanınızdakinden başlayın, oradan ailesine geçin. Kadınların anne babaları böyle olsa erkekler hemen anında başlıyor surat yapmaya, söyle annene onu yapmasın söyle babana bunu demesin demeye. Annesiyle konuştu babasına söyledi tamam da hangi tonda hangi durumda söyledi? Hiç bir koca sadece bu şikayet konusunu konuşmuyor ailesiyle, sohbetin muhabbetin arasına sıkıştırıyorlar şöyle bir geçiştiriyorlar. Tavşan kaç tazı tut yapıyorlar. Kocam çok iyi diyip duruyorsunuz ama iyi koca ne annesini ne karısını üzer. Dengeyi kurar ve iki tarafın birbirine haksızlık yapmasına engeller. Bazı konular sizin önünüze bile gelmeden daha o ortamda kestirip atar iyi koca.
Ben fazla yüzü yumuşak biriyim. Mesafeliyim kesinlikle bunu biliyorum. Ama mesafeli durmakla güleryüzlü durmak aynı şey değil. Size katılıyorum ben eşimin ailesi diye saygı diye her şeyi yutmuşum. Saygımı bozmadan üslubunca birşeyleri söylemem gerekirmiş. Bundan sonrasında kesinlikle bu şekilde olucam. Ben sınır çizememişim mesafeyi sınır sanmışım

Ben fazla yüzü yumuşak biriyim.
Burda bir üyeden duyduğun bir söz var halen hatırımda "Yüzünün yumuşağından g*tünün yaşı kurumuyor " diye.

Ayrıca eşiniz bu yaştan sonra eğer ailesini ortamda düzenlemeye çalışırsa sinir hastası olabilir çünkü her dk onların davranışlarını gözetleyip düzeltememek insanı hasta eder.

Bence siz kelimeye karşı kelime, davranışa karşı davranış yöntemleri geliştirmelisiniz.

Arkadaşlar merhaba. Eşimin ailesiyle artık görüşmek istememe noktasına geldim. Çok görgüsüz çok geri kafalı insanlar. Geçen gün eşimin ailesinden biri tarafından kalabalık olarak dışarıya bi yemeğe davetliydik. Kayınbabam görgüsüzce hareketler yapıyor hayatında görmemiş gibi yemek yiyor bende herkese verilmediği için yemeğe başlamadım bana dönüp kızar gibi ya başlasana ne bekliyosun falan böyle sinirli sinirli tepki veriyor tam bi dağlı gibi. Kaynanam onun yanında yemezse döv onu diyor. Aşırı sinirlendim sanki karşılarında çocuk var patavatsızlıkta bir numaralar. Asla bi samimiyetim yok bu arada çok mesafeliyim. Kayınbabamın bu patavatsızlığı yüzünden bi kaç kere surat astım eşimle tartıştım hatta eşim gitti babasıyla da konuştu ama adam değişmiyor her ortamda patavatsız görgüsüz herkese her şeye karşı bu şekilde yani insanlıktan zerre nasibini almamış bi insan. Evlatlarını sömüren evdeki liseye giden kaynıma harçlık vermeyen faturasını ödemeyen diğer çocuklarına kitleyen bi tip. Evlenene kadar kaynımın okul harçlığını faturasını eşim veriyordu kaynımda yüzsüzün teki sömürür iliğine kadar herkesi. Şimdide ablasına diyormuş ama kalkıp babasından istemez. Neyse biz o gün yemekten kalktık restoran bizim eve çok yakın, ortamda nezaketen buyrun gelin kahve içelim dedim herkes evine gitti kaynanam ordan biz gelcez zaten dedi bizde alacağı birşey vardı ( bu arada acil değil 1 ay sonra alsa yine olur ) geldiler gece 12 ye kadar 2 demlik çay içtiler. Kaynanam kalkalım evde işim var diyor kaynım ordan yok yaağ anne kalkmayalım her zaman gelmiyoruz diyor sonra kafasını geri telefona gömüyor telefonla oynuyor. 2 aylık hamileyim en halsiz olduğum zamandayım ama asla anlayış yok. Giderkende kayınbabam eşimin parfümünü gördü bana parfüm alın diyor eşime bir lira faydaları yok hamileyim bir lira yine faydaları olmaz ama beklentileri bitmez böyle baba mı olur? Kayınvalidem desen sürekli benim ona gitmememden şikayetçi yakın olmak mıç mıç olmak istiyor ben yapı olarak öyle bi insan değilim çok yakınım olan insanlar hariç dışarıya mesafeliyim e kendiside en başta o soğukluğu yarattı bana çok uzak davrandı bende o gün bugündür hiç ısınmadım ısınma çabasına da girmedim soğukluğuna saygı duydum. Sonra kendi kendine bize peynir alıyor parasını istiyor zeytin alıyor parasını istiyor ben peynir yada zeytin istemiyorum şunu alın bunu alın demiyorum alıyorsan kafana göre parasını isteme bide oğlunuda değil beni arayıp istiyor bizim paramız yok verirsiniz diyor. Az öncede eşimi aradı beni niye aramıyorsun diye eşime trip atıyor daha pazar günü bizdelerdi. Bende sinirlendim eşime sen ana kuzusu musun dedim işin gücün var her gün anneni mi arıyorsun da 2 3 gün aramayınca sana tripleniyor dedim. Hamile olunca iyice sinirler tepeme çıkıyor sanırım. Sonra eşime başka konudan çattım huzursuz olduk resmen. Ben daha uzak olmak istiyorum yok mu bunun bi yolu gerçekten hiç çekilecek çile değiller.
Esinin babasi esimin babasina cok benziyor. Onda gorgusuzluk kismi yok fakat boyle bacaklari yayan keyif p..leri vardr ya aynisi. 2 ogluna da hir kurus faydasi dokunmaz. Oylesine dahi bi ihtiyacin var mi demez, hos esimin abisi babasindan beter. Anliycaginiz ailede elle tutulur tek adami cekip almisim cok sukur. Ne anasina ne danasina cekmemis. Bana bir zarari var mi yok el ustunde tuttular bugune kadar fakat ben karakterleri cozdugum andan itibaren hep mesafeliydim. Beni tetikleyen bikac ufak seye tanik oldum yetti. Onlarin size bi faydasi olmak zorunda degil ote yandan. Kimmseden bisey beklememek lazm. Ha cocugunu seven yapar mi yapar orasi ayri ama bu bizim degistrebilecegmz bir durum degil malesef. Beni de belli konularda sinir basio arada. Siz smdi hamilesiniz daha hassas yasiyorsunuz herseyi. Salin oblari da kendinizi de bu yastan sonra kimse degismez.

Burda bir üyeden duyduğun bir söz var halen hatırımda "Yüzünün yumuşağından g*tünün yaşı kurumuyor " diye.

Ayrıca eşiniz bu yaştan sonra eğer ailesini ortamda düzenlemeye çalışırsa sinir hastası olabilir çünkü her dk onların davranışlarını gözetleyip düzeltememek insanı hasta eder.

Bence siz kelimeye karşı kelime, davranışa karşı davranış yöntemleri geliştirmelisiniz.
Çok güzel bi sözmüş bende yazdım hafızama. Bence ben sınır çizememiş sınır çizdiğini sanan biri olarak bu güne kadar çok yanlış ilerlemişim. Yani iyiki buraya bu konuyu açmışım eşimin ailesinden önce kendi kusurlarımı görmek beni mutlu etti en azından kendimi değiştirme şansım var. Kendimi değiştirirsem bana faydası olacağına çok inanıyorum

Arkadaşlar merhaba. Eşimin ailesiyle artık görüşmek istememe noktasına geldim. Çok görgüsüz çok geri kafalı insanlar. Geçen gün eşimin ailesinden biri tarafından kalabalık olarak dışarıya bi yemeğe davetliydik. Kayınbabam görgüsüzce hareketler yapıyor hayatında görmemiş gibi yemek yiyor bende herkese verilmediği için yemeğe başlamadım bana dönüp kızar gibi ya başlasana ne bekliyosun falan böyle sinirli sinirli tepki veriyor tam bi dağlı gibi. Kaynanam onun yanında yemezse döv onu diyor. Aşırı sinirlendim sanki karşılarında çocuk var patavatsızlıkta bir numaralar. Asla bi samimiyetim yok bu arada çok mesafeliyim. Kayınbabamın bu patavatsızlığı yüzünden bi kaç kere surat astım eşimle tartıştım hatta eşim gitti babasıyla da konuştu ama adam değişmiyor her ortamda patavatsız görgüsüz herkese her şeye karşı bu şekilde yani insanlıktan zerre nasibini almamış bi insan. Evlatlarını sömüren evdeki liseye giden kaynıma harçlık vermeyen faturasını ödemeyen diğer çocuklarına kitleyen bi tip. Evlenene kadar kaynımın okul harçlığını faturasını eşim veriyordu kaynımda yüzsüzün teki sömürür iliğine kadar herkesi. Şimdide ablasına diyormuş ama kalkıp babasından istemez. Neyse biz o gün yemekten kalktık restoran bizim eve çok yakın, ortamda nezaketen buyrun gelin kahve içelim dedim herkes evine gitti kaynanam ordan biz gelcez zaten dedi bizde alacağı birşey vardı ( bu arada acil değil 1 ay sonra alsa yine olur ) geldiler gece 12 ye kadar 2 demlik çay içtiler. Kaynanam kalkalım evde işim var diyor kaynım ordan yok yaağ anne kalkmayalım her zaman gelmiyoruz diyor sonra kafasını geri telefona gömüyor telefonla oynuyor. 2 aylık hamileyim en halsiz olduğum zamandayım ama asla anlayış yok. Giderkende kayınbabam eşimin parfümünü gördü bana parfüm alın diyor eşime bir lira faydaları yok hamileyim bir lira yine faydaları olmaz ama beklentileri bitmez böyle baba mı olur? Kayınvalidem desen sürekli benim ona gitmememden şikayetçi yakın olmak mıç mıç olmak istiyor ben yapı olarak öyle bi insan değilim çok yakınım olan insanlar hariç dışarıya mesafeliyim e kendiside en başta o soğukluğu yarattı bana çok uzak davrandı bende o gün bugündür hiç ısınmadım ısınma çabasına da girmedim soğukluğuna saygı duydum. Sonra kendi kendine bize peynir alıyor parasını istiyor zeytin alıyor parasını istiyor ben peynir yada zeytin istemiyorum şunu alın bunu alın demiyorum alıyorsan kafana göre parasını isteme bide oğlunuda değil beni arayıp istiyor bizim paramız yok verirsiniz diyor. Az öncede eşimi aradı beni niye aramıyorsun diye eşime trip atıyor daha pazar günü bizdelerdi. Bende sinirlendim eşime sen ana kuzusu musun dedim işin gücün var her gün anneni mi arıyorsun da 2 3 gün aramayınca sana tripleniyor dedim. Hamile olunca iyice sinirler tepeme çıkıyor sanırım. Sonra eşime başka konudan çattım huzursuz olduk resmen. Ben daha uzak olmak istiyorum yok mu bunun bi yolu gerçekten hiç çekilecek çile değiller.

bazı görücü anılarım.

bir teyze. abla dediğim sevdiğim kadının evinde ayağıyla okşadı ve .... halısı mı bu dedi. fazla meraklı geldi. adayı eledim ki oğlan da anasına ağzına bakıp sevgilisinden ayrıldığını söylemişti. yarın anası boşa dese boşardı da tahminen. ilk konuşmada bunu mu der insan.

başka bir görücü herkes özgür , kafasına göre takılır dedi. ilk konuşma ve son konuşma oldu yine. kendini anlatıp düz gitti. ben suskunsam , bana bir şey sor, konuştur. gelecek simülasyonu yapalım 2 dakika. kafalar ayrıydı, olmadı.

herkes kendini belli eder. birini detaylı tanımak için ömür az gelir ama birini az buçuk tanımak için bir 5 dakika sağlam fikirler edinmeye yeterlidir bence.

konunuzda kayınpeder sömürebileceği son noktaya kadar sömürecektir. eşi düzeltme gereği hissetmemiş. çocukları değil kocası hala en kıymetlisi. kayınbirader de sömürgeci babasını rol model almış. alışmışlar. verici taraflar vermeyi kesmedikçe düzelmez.

birini kendine bağımlı yapmaktır da bu ve verenler mutlu ise aralarındaki ilişkide herkesin istediği budur. siz uzaklaşabilirsiniz. eşiniz verici kalsa da şehir değişimi görüşme sıklığınızı azaltır ve sizin kafanız rahat eder böylece.

çocuğunuz sağ salim gelsin dünyaya.siz de sağlığınıza odaklanın ve bu kötü örneklere benzemez inşallah. doğru rol modellerle doğruları öğrenmesini sağlayın lütfen.

Ahshaha ayyyy affet çok güldüm coook yahu ahah hâlâ gülüyorum çok gülüyorum susturamadim kendimi bu benn yemin ederim bu ben Allah'ım yalnız değilim gel sarılalım ama beni sen den ayıran bir fark var bir de ekstra oe bir görümcem var Allah bana ne yaptıysa önüne çıkarsın benim ki de eşeklik zaten balık baştan kokar derdi annem kızım kokuyordu biz o balığın kokusundan midemiz bulanirdi ama sen o balık kokusuna aşıktın yapacak bir şey yok kendin istedin dedi haklı o kokuyu alamamışim o görümcem o kayınpeder o kaynana ne çektirdi kıçını temizlemedigim günler mi dersin hakaret yemediğim günler mi dersin ne günler de ne günler görümcemin beni arayıp her türlü şeyi demedigi mi dersin vay anam vay

Back
X