Belki kayınvalide ailenizin size aldıkları verdikleri için para istediklerini sanıyordur. Onlara var bize niye yok diyordur. Eşiniz bilmiyor mu görmüyor mu bunu, sen böyle bize sormadan gidip alıp üstüne parasını istiyorsun ama eşimin ailesi hiç bir şey istemiyor, beni utandırıp mahçup ediyorsun diyebilir. Bakın iki ailenin ne kadar farklı olduklarını, sizin ailenin hep verici kendi ailesinin hep alıcı olduğunu anlamaması imkansız.
Sizin temel sorununuz kime nasıl davranacağınızı ne söyleyeceğinizi bilmemeniz. Tersleyeceksiniz, hayırsa hayır diyip asla evete dönmeyeceksiniz. Eşimin hatırı, eşim iyi niyetli, onu kırmak istemiyorum vs bunları geçin. O kalabalık yemekte kayınpedere ben ne zaman istersem o zaman başlarım yemeğe siz önünüze bakın diyecektiniz. Gerekirse herkes duysun. Peynir mi almış, keşke sorsaydın çok peynir var evde diyip kabul etmeyip para falan da vermeyeceksiniz. Günlerce istesin vermeyin, eşinize de para vermek istiyorsan ver ama o peynir bu eve girmeyecek diyin. Bazen bazı rezaletlerin oluşmasına engel olmamak gerek. Ayrıca evlenmeden önce uzakken evlendikten sonra niye diplerine gittiniz? Çocuk doğmadan mümkünse taşınmanızı tavsiye ederim çünkü bu sefer de bebeğe kafasına göre alıp doldurup ver parasını diyecek.
Hamilesiniz ve gece 12 ye kadar 2 demlik çay yapıyorsunuz, niye? İki bardaktan sonra istirahat etmem lazım, siz alırsınız çayınızı diyip odanıza gidin. Bakın o an eşinizin tavrı çok önemli. Evet canım sen git biz hallederiz mi diyor yoksa ya annem babam içerde ne odaya gitmesi mi diyor. Hem her dediklerini yapıp her davranışlarına göz yumup hem de şikayet ettiğiniz için eleştiriliyorsunuz. Sizin aileniz böyle olsa eşinizi savunur kollardınız değil mi, sen yanlış anladın onlar iyi niyetli demez ailenizle konuşurdunuz. Evinize evliliğinize müdahale ettirmezdiniz. Daha bir tane dediğim dedik, net ve dik duran, ters konuşmaya ters cevap veren geline böyle yüklenildiğini görmedim. Saygıdır büyüğümdür eşimin anne babasıdır diyenleri böyle sağlı sollu tokatlıyorlar. Kocanız çamura bulanmış pırlanta değil, hiç mi görmüyor duymuyor kendi mantığında süzgeçten geçirmiyor? Onu ayırıp diğerlerine tü kaka demeyin. Herkes nezaketen aynı anda yemeğe başlarken sofra adabı bilmeden yemeğe saldırıp sizi azarlayan babasını görmüş ama sen hamilesin diye iyi niyetle söyledi demiş. Bunu da size gayet normalmiş gibi yansıtıyor çünkü o ailede o davranışlarla büyümüş.
Daha bunlar hiç bir şey. Doğum yapınca o kadar yakında oturduğunuz için çok pişman olacaksınız. Annem tecrübeli kaç çocuk doğurmuş bakmış bizden iyi bilir diyen kocanızı boğmak istemiyorsanız uzağa taşının.