• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkumu nasıl yenebilirim !!

Ben evde bizimkiler varken korkuyordum.
Sonra canımı sıkan gündelik sorunlar yaşandı kafam meşgul oldu yaşandı gectı gıttı. Bi farkettim aa ben bu surede hiç takmamışım o korkuyu aklıma bile gelmemiş. İşin espirisi beyın neye odaklanırsa o konuyu büyütüyor neyi umursamazsa o konu küçülüp toz oluyor.
Rüyalarda siz bu korkulara ehemmiyet verdıgınız ıcın oluşmuş sanırım.
Beynı farklı seylere yonlendırıp kafa yorunca bu sorunun azaldığını farkedeceksınız.

Camlara kilit taktır içeriye birinin kolaylıkla giremeyeceğinden emin olacağın önlemler al
Duanı okumaya devam et alışırsın
İlk evlendiğimde her an camdan biri gelecek hissi yaşayıp devamlı eşime evi dolaştırtıyordum (çatı katından sonra 1.katta yaşamaya başlamıştım) ama şimdi alıştım sende zamanla alışırsın korkma

Ben evde bizimkiler varken korkuyordum.
Sonra canımı sıkan gündelik sorunlar yaşandı kafam meşgul oldu yaşandı gectı gıttı. Bi farkettim aa ben bu surede hiç takmamışım o korkuyu aklıma bile gelmemiş. İşin espirisi beyın neye odaklanırsa o konuyu büyütüyor neyi umursamazsa o konu küçülüp toz oluyor.
Rüyalarda siz bu korkulara ehemmiyet verdıgınız ıcın oluşmuş sanırım.
Beynı farklı seylere yonlendırıp kafa yorunca bu sorunun azaldığını farkedeceksınız.
Aynen dedikleriniz doğru işte bilinçaltını çökeltmeye çalışıyorum böyle düşünmesin diye

Günaydın:halay:
Allah herkesin gönlüne göre versin gece rahat uyudum yorumlarınız beni çok etkiledi teşekkür ederim :KK52:

Korku =ben
Çocuğum var .
Çözümünü bilmiyorum canım

Sizin yorumlarınız benim iyi hissetme mi sağlıyor ondan yazdım buraya! korkumu nasıl yeneceğim İnan’ın ki bilmiyorum

Yalnız kalarak..
Korkularını yenmek için üstüne gitmek bilinen en klasik ama en etkili numaradır.
Uyurken bir ışık açık bırak. Bu kendini rahat hissetmen için..

Ben 3.kata tırmanan cengaver hırsız duymadım. Balkondan girebilmesi için dibinde çatı veya parmaklıklı bir şeylerin falan olması lazım.
Balkon kapısına alarm tak.
Dua oku yat. Zamanla alışırsın merak etme..

Öncelikle korkarsan çocuğun olmaz diyenlerden uzak durarak başla işe. Böyle daha çok korkutup, psikolojini daha da bozarlar.

Yeni evli olduğun için korkuyorsun. Alıştığın zaman geçecek.. Bazen ben evi kolacan ediyorum biri mi gelmiş diye :)) Vesvese tamamen bu aslında. Benim takıntılı olmamdan daha çok. Her yer kilitli sağlam nerden gelecekse biri de :)
Ayetel Kursi yi okumaya devam et korkularından arinirsin..

merhaba!
Ben 23 yaşındayım yeni evlendim eşim iş yüzünden bazen 12 gün şehir dışında kalıyor.
Bende evde tek kalıyorum gündüz korkmuyorum gece korkuyorum. Evim 3 kata ama ben balkondan biri gelecek odadan biri gelecek diye düşünüyorum ve korkuyorum rahat uyuyamıyorum kötü rüyalar görüyorum. Bekarken hiç korkmazdım yabancı bi memleketteyim ondan mı böyleyim bilmiyorum. Birde komşularım çok korkarsan çocuğun olmaz falan diyor psikolojim alt üst olmuş bana biraz akıl verin napabilirim (ayetel Kursiyi hem okuyorum hemde kolyem var takıyorum)

Komşularınla ilişkini tekrar gözden geçir ne alaka ya korkmakla çocuk :)

İkincisi kolyen dursun da eve bi de alarm taktır balkon kapısına pencerelere

Duadan daha etkili olabilir

merhaba!
Ben 23 yaşındayım yeni evlendim eşim iş yüzünden bazen 12 gün şehir dışında kalıyor.
Bende evde tek kalıyorum gündüz korkmuyorum gece korkuyorum. Evim 3 kata ama ben balkondan biri gelecek odadan biri gelecek diye düşünüyorum ve korkuyorum rahat uyuyamıyorum kötü rüyalar görüyorum. Bekarken hiç korkmazdım yabancı bi memleketteyim ondan mı böyleyim bilmiyorum. Birde komşularım çok korkarsan çocuğun olmaz falan diyor psikolojim alt üst olmuş bana biraz akıl verin napabilirim (ayetel Kursiyi hem okuyorum hemde kolyem var takıyorum)
Canım benim sana tavsiyem öncelikle seni tedirgin eden kapıları kilitle. Erken uyumaya çalış ki vesveselerin olmasın. İçine korku düşerse abdest alıp namaz kıl, böylece yalnız hissetmezsin. Yakınlarınla veya eşinle kısa süre mesajlaşmak ta seni rahatlatır. Canım şöyle düşün eğer Allah korusun bir olumsuzluk olacaksa 100 kişinin içinde de olsan olabilir. Ama Allah koruduktan sonra tek başına çadırda da dursan hiç bir şey sana zarar veremez.

merhaba!
Merhaba. Bulundugunuz yere alisinca, aradan zaman gecince korkunuz azalir veya kalmaz.
Evlenince bilmedigim bir muhite yerlestik, esim vardiyali bazen geceleri calisirdi. Ilk birkac gün cok korktum kafamdan korku senaryolari kurardim ama zamanla azaldi, bitti, alistim. Ben alistiysam siz de alisirsiniz çünkü kafadan acayip senaryo kuran biriyim :)) Tedbirinizi alin; kapinizi kilitleyin, degerli esyanizi saklayin, duanizi okuyun, uyuyun.
Komsularin dedigi sey gercek olacak diye bir sey yok, üzülmeyin. Nihat Hatipoglu'nun soyledigi cok mantiksiz olmus, dua 2 ayaklilardan da korur, her seyden korur, hayret bi sey (belki baska bir manada söylemiştir diyerek ona da iyimser olayim).

38 yasındayım daha değişik korkular bende de var
ben görünmeyen şeylerden korkuyorum:)
aklıma garip şeyler geliyor

bekarken annemler tatile gidince haftalarca yanlız kalırdım ama evlendim kendi evimde mumkun değil bir gece bile kalamıyorum, çok canımı sıkıyor bu durum

Camlara kilit taktır içeriye birinin kolaylıkla giremeyeceğinden emin olacağın önlemler al
Duanı okumaya devam et alışırsın
İlk evlendiğimde her an camdan biri gelecek hissi yaşayıp devamlı eşime evi dolaştırtıyordum (çatı katından sonra 1.katta yaşamaya başlamıştım) ama şimdi alıştım sende zamanla alışırsın korkma
İnşaAllah canım ya bu gece biraz rahat uyudum

Komşularınla ilişkini tekrar gözden geçir ne alaka ya korkmakla çocuk :)

İkincisi kolyen dursun da eve bi de alarm taktır balkon kapısına pencerelere

Duadan daha etkili olabilir
Ne bilim işte büyükler dedim falan ondan sordum

38 yasındayım daha değişik korkular bende de var
ben görünmeyen şeylerden korkuyorum:)
aklıma garip şeyler geliyor

bekarken annemler tatile gidince haftalarca yanlız kalırdım ama evlendim kendi evimde mumkun değil bir gece bile kalamıyorum, çok canımı sıkıyor bu durum
Çıplak banyo mu yapıyorsun

Merhaba. Bulundugunuz yere alisinca, aradan zaman gecince korkunuz azalir veya kalmaz.
Evlenince bilmedigim bir muhite yerlestik, esim vardiyali bazen geceleri calisirdi. Ilk birkac gün cok korktum kafamdan korku senaryolari kurardim ama zamanla azaldi, bitti, alistim. Ben alistiysam siz de alisirsiniz çünkü kafadan acayip senaryo kuran biriyim :)) Tedbirinizi alin; kapinizi kilitleyin, degerli esyanizi saklayin, duanizi okuyun, uyuyun.
Komsularin dedigi sey gercek olacak diye bir sey yok, üzülmeyin. Nihat Hatipoglu'nun soyledigi cok mantiksiz olmus, dua 2 ayaklilardan da korur, her seyden korur, hayret bi sey (belki baska bir manada söylemiştir diyerek ona da iyimser olayim).
O an ki psikoloji işte zaman lazım işte bakalım nasıl olacak

Balkon kapilarina pimapen kilidi taktir camlara da.

3.katta birsey olmaz korkma bu kadar

Canım benim sana tavsiyem öncelikle seni tedirgin eden kapıları kilitle. Erken uyumaya çalış ki vesveselerin olmasın. İçine korku düşerse abdest alıp namaz kıl, böylece yalnız hissetmezsin. Yakınlarınla veya eşinle kısa süre mesajlaşmak ta seni rahatlatır. Canım şöyle düşün eğer Allah korusun bir olumsuzluk olacaksa 100 kişinin içinde de olsan olabilir. Ama Allah koruduktan sonra tek başına çadırda da dursan hiç bir şey sana zarar veremez.
Bende öyle yapıyorum ama işte anlık korkular oluyor.

Back
X