- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Ben 2 günde nasıl disiplin edeyim ki, daha önce kızmadım bile doğru düzgün o yüzden benden hiç korkmuyo ciddiye almıyo yani pek. Yapma dediğimde gülüyo mesela. Eğer sorarsa gerçek olmadığını söylerim ama sormazsa konusunu açmamayı düşünüyorum.sert olup disiplin etseydiniz keşke
korkutmak olmamış kolay kolay atlatamaz
bugün öyle birşey olmadığını gerçek dışı olduğunu uyuması için söylediğinizi söyleyin
Bu da sürekli üstümde zıplıyodu, artık ödüm kopuyodu kafasını sivri yerlere vurcak diye. Daha öncelerde "ilk hanginiz uyuyacak hadi yarışma yapalım" dediğimde uyurdu da artık inanmıyo sanırımBi egitimci olağğraktaan diyorumki yapcak bisi yokbu da bi deneyimdi bidahakine napmaman gerektgni ogrenmis oldun :) 4 yasinda bi cocuk baktim yatili. Uyumazdi ben de uyudum numarasi yapar asla konusmazdm. Ustumde debelenir bagirir cagirir uyurdu. Şımarık cocuklar icin baska care yok. Tutarlilik gerekiyor. Ama sen de napcagni bilememissin panikten. Sana da hak veriyorum.
İlk iki gece denemedim mi sanıyosunuz, belki annesi olsa o şekilde uyurdu ama benimleyken bana mısın demedi. Gece 11de parka bile götürmüştüm yorulup uyusun diye.Yaptığınız büyük yanlış 3 çocuk annesi olarak güzel bi hikaye okuyarak şarkı söyleyerek en fazla yarım saate uyurdu o çocuk
Annesi tatile gitti 5 günlüğüne. Yazları annesiyle kalmamaya alışık çünkü yazlıktayız ve annesi çalışıyo. Daha önce tatile gittiğinde götürüyodu ama hep daha yorgun dönüyodu o yüzden bu sefer götürmedi.Birdaha yapmayin cok kucuk gunah simdi unutmus gibi olur ama biyerde aklina gelir kucucuk dunyalarina boyle seyler sokmayin
Ama annesi nerde merak ettim bu bir ornek olsun bir cocuga en iyi annesi bakar birakmayin kimseye 31 aydir dogdugu ilk gunden beri benden baskasi uyutmadi hastalik olum olmazsada bu uzun yilla boyle olucak insallah
bir daha asla yapmam da ne demek!İyi geceler kızlar. 3 gündür yeğenim bizde kalıyo, 4 yaşında. 2 gecedir o kadar zorluk yaşattı ki uyurken çocuklardan soğudum o derece. Meğer çocuk büyütmek ne zormuş, annelik ne kutsalmış. Ah ah.
Her neyse bugün artık dayanamadım "uyu yoksa seni sakallı dede gelip götürür" tarzı yalanlar söyledim. "Hani hani sesi yok" diyince de görmez yerinden sesler çıkardım.
O korkuyla hemen yatıp saniyeler içinde uyudu ama yüzündeki o korkuyu görmeliydiniz. O uyudu ama ben artık sabahlıcam galiba çünkü içime dert oldu. Çok pişman oldum ağlayasım geliyo o suratını hatırladıkçaPaylaşmak istedim, bi daha asla yapmam kıyamam canım benim ya
Uyumazsa uyumasın mı? O işler öyle olmuyor işte.bir daha asla yapmam da ne demek!
sen yapmışsın zaten o çocuğa yapacağını.
bilinç altı nasıl karmaşık bir olay, sen o zavallı çocuğa söylediğin yalanı, onu nasıl kandırdığını, o "görmez yerinden sesler çıkardım" dediğin yerleri bugun açıklamalısın.
o zavallıya en azından bunu açıklamaya mecbursun.
inanamıyorum ya…
nasıl kendi rahatın için onu yakabiliyorsun?
bırak uyumazsa uyumasın, sen git yat ne yapacaksan yap.
sabaha kadar ağlasaydı, senin verdiğin zararı görmezdi bence.
çok üzüldüm...
Anneannesi daha önce söylemiş, o gelir mi uyumazsam demişti bi kaç kez.Bu gece sorar artik anneye, anne sakallı dede beni götürecek mi diye
Ve neden sakallı bu korkutucu dede onu da anlamadım. .
Bende cok yoruluyorum ustelik cok hareketli bir cocugum var ve 6 haftalik hamileyken onunla tatile gittim inanin yemek yemeye firsatim olmadi kilo verip dondum ve cok yoruldumAnnesi tatile gitti 5 günlüğüne. Yazları annesiyle kalmamaya alışık çünkü yazlıktayız ve annesi çalışıyo. Daha önce tatile gittiğinde götürüyodu ama hep daha yorgun dönüyodu o yüzden bu sefer götürmedi.
Anneannesi daha önce söylemiş, o gelir mi uyumazsam demişti bi kaç kez.
demek istediğim şu ki, uyutamamanız, sizin yönteminizle uyutmanızdan daha az zarar verirdi, hiç şüphesiz.Uyumazsa uyumasın mı? O işler öyle olmuyor işte.
Annelere saygım sonsuz, böyle düşününce çok haklısınız götürmesi lazımdı belki de. Ama götürse de götürmese de haftaiçi çocuk yazlıkta kalıyo yine ayrılar yine çalıştığı için.Bende cok yoruluyorum ustelik cok hareketli bir cocugum var ve 6 haftalik hamileyken onunla tatile gittim inanin yemek yemeye firsatim olmadi kilo verip dondum ve cok yoruldum
Herkesin karari kendine ama zaten yazlari ayri tatilinide ayri geciriyor bence siz hic vicdan azabi duymayin bir cocuga en iyi annesi bakar ve bir kadin en buyuk sabri kendi cocuguna gosterebilir yani siz anne oldugunuzda daha sevgili ve sabirli olucaksiniz o an yorgunlukla yapmissiniz kotu niyetiniz yok belli ama takrar yapmamaya calisin bence ust uste birkac gece anneden ayri uyumak icin zaten kucuk siz sevginizle acigi kapatin o kadar kucuk oldugunuzu ve annenizin yorulucagi icin sizi tatile goturmedigini bir dusunun
Şu ana kadar hiçbir şey sormadı. Sormasa bile gidip şu an konuyu açayım mı? Daha iyi olcaksa konuşayım tabii.demek istediğim şu ki, uyutamamanız, sizin yönteminizle uyutmanızdan daha az zarar verirdi, hiç şüphesiz.
olan olmuş, bu hatanızı telafi etmek zorundasınız.
vicdanen zaten pişmanlık duyuyorsunuz.
ama bu yetmez.
ona o gün çok sinirlendiğinizi, o nedenle böyle birşey söylediğinizi, bunun doğru olmadığını anlatın.
annesine de söyleyin lütfen, bana emanet etme, ben bakamıyorum diye.
benim de 2 çocuğum var biri 5 yaşında, inanılmaz empati kurdum.
yaptığınız kabul edilir şey değil.
Ay kıyamamAh canım benim
Annem de beni 3 yaşımdayken altımı ıslattığım için Çakmakla korkutmuştu!
çakmağı yakıp fıstığıma tutmuştu
Ben de ki travmayı düşünün.. hala kızarım anneme
Ha bu arada o günden sonra altımı ıslatmadım
Şu ana kadar hiçbir şey sormadı. Sormasa bile gidip şu an konuyu açayım mı? Daha iyi olcaksa konuşayım tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?