Korkutarak Uyuttum

Annelere saygım sonsuz, böyle düşününce çok haklısınız götürmesi lazımdı belki de. Ama götürse de götürmese de haftaiçi çocuk yazlıkta kalıyo yine ayrılar yine çalıştığı için.
İnanın 2 gece hiç uyumadım evdeki bütün gazeteleri yırttı, çayı şekeri yerlere döktü, halıya çişini yaptı daha neler neler üstelik hepsini gülerek yapıyo oyun gibi. Sabrım bitti, keşke söylemeseydim ama oldu bi kere.
Özür dilerim, az önce kırıcı yazdıysam,
ama şimdi sakince düşünüp senin yerine kendimi koyup yazıyorum.
dürüst davranmak en güzeli.
bu akşam onu uyuturken, "biliyor musun, dün sen çok geç uyudun, ben çok yoruldum, o nedenle sana böyle dedim" "aslında böyle birşey yok, bak o sesleri ben böyle çıkardım" "öyle birşey olsa ben de korkardım, gel bak evimizi dolaşalım, evde sen, ben (ve ne kadar kimse varsa onları sayabilirsin)dan başka hiç kimse yok" "insanlar görünmez olmaz ki" gibi konuşmanı tavsiye ederim.
bakalım o neler diyecek, sonra bir süre onu dinlersin, çünkü çocuklar duyduklarını hayal dünyası ile birleştirip farklı anlayabiliyorlar.
bir de ondan özür dileyip, sevgiyle sarılır mısın boynuna.

Eger bu aksam sorarsa telafi edersiniz anlicagi en basit dille sakalli dede burdan gitti ve artik gelmicek diye konuyu hizlica kapatin
Anlattiginiz olumsuz davranislar 4 yasinda bir cocugun bilmeden oynadigi bir oyun degil bunu benim 2.5 yasindaki oglum gulmekten katilarak yapar ama 4 yas artik bunlarin farkinda olmali
Anladim sizi tabiki annesi hafta ici calisiyor ve sartlar gerektiriyorsa birakmistir ama izninide cocugundan ayri gecirmesi hata
Yaptigi olumsuz davranislarim sebebi dikkat cekmek gibi gorunuyor bence annesi ilgilenmeli artik
Siz yorulmussunuz cocuk ozlemin sinyallerini veriyor ama anne tatilde gercekten yanlis cocuk sizlerin karar sizlerin ben sadece bilgimi paylasmak istedim

Bu da sürekli üstümde zıplıyodu, artık ödüm kopuyodu kafasını sivri yerlere vurcak diye. Daha öncelerde "ilk hanginiz uyuyacak hadi yarışma yapalım" dediğimde uyurdu da artık inanmıyo sanırım :KK45:
Iyy:D malesef bu konuda cok sevimsiz yaşlar. Naptiniz sizde mi kaliyor gene

Parka gittiginizde donerken agliyorsa ona 10 dakikamiz kalde 5 dakikamiz kaldi deyin buna alisir birden hadi eve demeyin
Birde yalan soyledim demeyin yalan diye birseyle tanismasin henuz size guvenide kirilmasin
Bence cok iyi bir teyzesinjz buyuyunce kiymetinizi bilir insallah

Özür dilerim, az önce kırıcı yazdıysam,
ama şimdi sakince düşünüp senin yerine kendimi koyup yazıyorum.
dürüst davranmak en güzeli.
bu akşam onu uyuturken, "biliyor musun, dün sen çok geç uyudun, ben çok yoruldum, o nedenle sana böyle dedim" "aslında böyle birşey yok, bak o sesleri ben böyle çıkardım" "öyle birşey olsa ben de korkardım, gel bak evimizi dolaşalım, evde sen, ben (ve ne kadar kimse varsa onları sayabilirsin)dan başka hiç kimse yok" "insanlar görünmez olmaz ki" gibi konuşmanı tavsiye ederim.
bakalım o neler diyecek, sonra bir süre onu dinlersin, çünkü çocuklar duyduklarını hayal dünyası ile birleştirip farklı anlayabiliyorlar.
bir de ondan özür dileyip, sevgiyle sarılır mısın boynuna.
Hayır kırıcı değildiniz:KK200: ben konuyu açmamayı düşünüyodum ama çoğu kişi açıp doğrusunu anlat dedi en güzeli konuşmak sanırım. Uyandığında öptüm sarıldım kocaman, yerim onu ben:21:

Parka gittiginizde donerken agliyorsa ona 10 dakikamiz kalde 5 dakikamiz kaldi deyin buna alisir birden hadi eve demeyin
Birde yalan soyledim demeyin yalan diye birseyle tanismasin henuz size guvenide kirilmasin
Bence cok iyi bir teyzesinjz buyuyunce kiymetinizi bilir insallah
Yok valla hiç dinlemiyo, park da park çok seviyo oynamayı:KK53: yalan kelimesini kullanmadan "uyuman için söyledim" dicem. Çoook teşekkür ederim siz de öylesiniz eminim ki:KK200:

Uyansın da bi. Parka gittiğimizde "hadi lütfen artık eve gidelim" bile demicem. Kalsın istediği kadar:KK51:
Kendini yiyip bitirme inan
Uyansın da bi. Parka gittiğimizde "hadi lütfen artık eve gidelim" bile demicem. Kalsın istediği kadar:KK51:
Yaptigin yanlis ve sen de farkindasin inan aslinda isin sirri sabir Ben 2 cocuk annesiyim bazen fittirdigim oluyor ama sonra pismanlik ve vicdan azabi sen gönlünü Al bugun gezdik falan konuyu hic acma sorarsa saka yaptim de komik massallar anlat benim oglum köpege canavar diyo ve korkuyo yendik korkusunu köpegi beraber besledik biraz oynadi hala canavar der ama hic korkmaz

Beni de bir gün büyük kuzenim korkutmuştu, yataktan çıkarsan yatağın altından yılan bacağını ısırır falan diye. Üniversiteye gidene kadar ayaklarım açık uyuyamadım ki yaklaşık 13 sene falan yapıyor.

Benim oğlum 2,5 senedir her gece sıkıntı çıkarıyor uyku konusunda. Daha bi kere böyle korkutacak birşey söylemedim.

Nasıl bir kafa yapınız var anlayamadım. Pişman olmuşsunuz diye size üzülüp teselli veremeyeceğim kusura bakmayın. 4 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı şey çok daha üzücü. Yıllarca atlamayacağı bir korkusu olacak belki...

Sabrınız çok düşük belli ki, bir daha size bırakmak isterlerse kibarca reddedin lütfen. Daha büyük iyilik yapmış olursunuz.

Valla burdan çıkacak ana fikir kardeşin bile olsa çocuğunu bırakmayacaksın.....

Genelleme yapmak biraz yanlış olmadı mı?
Benim de 6 yaşında yiğenim var gözünden yaş damlayacak diye ödüm kopuyor.
Ki abimle yengem gözüm gibi bakacağımı bildikleri için asla gözleri arkada olmaz.
Geçen pikniğe gittik havuza gittik 1 kere bile aramadılar.
Çünkü ona en ufak gelecek zarar için canımı feda edeceğimi bilirler.

Hata yaptığınızın farkındasınız zaten üstünüze gelmiyeyim.
Karşınıza alıp konuşun.
Yanlış yaptığınız böyle bir şeyin olmadığını söyleyin.

ya kız zaten yanlış yaptığını farketmiş ve çok ta üzülmüş iyi ki annesiniz iyi ki çocuklarınız var sırf buraya ego tatmin etmeye geliyor bir çoğunuz herkes birer pedagog kesildi mübarek ya arkadaşım şuraya açmayın hatalı olduğunuz pişman olduğunuz konuları mazoşist filanmısınız hiç tanımadığınız insanlar gelip azarlasın diye konu mu açılır be

Safmısın sen diyesim geldi de neyse.
Kaç yaşındasın allah aşkına?? 4 yaşında çocuk korkutularak uyutulurmu?? Uyutmayı geç, her ne ile olursa olsun korkutulurmu???

Bu çocuga ilerde ne gibi travmalar yaşatır ne gibi zarar verir biliyormusun??

Çocuga öyle bir şeyin olmadıgını o uyusun diye öyle bir yalan söylediğini izah etmeye çalış.

Kızı Savunmaya çalışıyorsunuz da biz burada tepki vermesek belki yarın daha da başka bir şeyle korkutacak.

İnternetten araştırmış çocukta travmalara yol açıyormuş bide söylüyor keske bunu yapmadan önce araştırsaymış da çocugu korkutmasaymış.

Küçücük 5 yaşında çocuk "yüksek sesle konuşmayın kardeşim gece uyurken uykusundan sıçrıyor" diye koca insanlara söyleyebiliyorken, bu kızın aklı 5 yaşındaki çocuk kadar yok mu??

Sabah kalktığında açıkça pişman olduğunuzu bir daha böyle gerçek olmayan bişey soylemeyeceginizi anlatın.. yarın akşam güzel bir uykuya geçiş yaşatın lütfen..

Back
X