Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.

Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye

İyi de bebek sahibi olmaya karar verirken bunun böyle olacağını düşünmediniz mi?
İnsan bunu göze almadan hamile kalmamalı

Planlı ve istenen bir gebelik olduğunu varsayarak yazdım.
Hazır değil miydiniz?

İnşallah canım annem burda ama ne kadar bakar bilmiyorum . Bir yandan da saçma bir şekilde kimseye vermem benim kucağımda dursun diye düşünüyorum

İyi de bebek sahibi olmaya karar verirken bunun böyle olacağını düşünmediniz mi?
İnsan bunu göze almadan hamile kalmamalı

Planlı ve istenen bir gebelik olduğunu varsayarak yazdım.
Hazır değil miydiniz?
Değildim canım. Hiç ihtimal vermediğim zamanda oldu

İnşallah . O kadar dua ediyorum ki Rabbim isteyen herkeze ver diye

İnşallah canım annem burda ama ne kadar bakar bilmiyorum . Bir yandan da saçma bir şekilde kimseye vermem benim kucağımda dursun diye düşünüyorum
ilk zamanlarr mecbur yardim alirsin.. ben hep kendim baktigimdan kizima simdii krese goturunce canim yaniyor oraya birakmak gercekten cok zor..

Evet Hatta bazıları diyor ki Bebek doğmadan önce eşimle ne yapıyor muşuz diyenide okudum. Belki bizde öyle düşünürüz...
Her sey cok guzel olacak zorluklarin yaninda kolayliklarda gelecek.

Ben uc cocuk annesiyim sonuncu benim istegimle sezeryan oldu digerleri normal zorluk dereceside cok fark yok .Normalde sanci cekiyorsun ,sezeryanda dikis agrisi ,sonucta ameliyat ama ikisinde de bir haftada toparlanma oluyor.

Hic korkma , cocukla hayat cekilmez olsaydi kimse ikinci ve ucuncu cocugu dogurmazdi.
Cocuk buyutmek zor fedakarlik istiyor ama Allah kolayligini da sevgisini de veriyor.

Hayirli dogumlar dilerim .

Değildim canım. Hiç ihtimal vermediğim zamanda oldu

Psikolojik olarak hazır değilken olduğundan böyle hissettiniz o zaman.
Şimdi her şeyin olumlu tarafından bakma zamanı
Çünkü öyle ya da böyle bu bebek doğacak
Umarım sağlıklı, huzurlu, uyumlu bir bebek olur

Sezeryana ocu gozuyle bakmayin lutfen. Saatler suren normal dogum sancisindan sonra sezeryana alinmasaydim cocugum engelli olarak gelecekti dunyaya. Normal dogum israrimiz yuzunden melegimin kafasinda yumurta buyuklugunde bir cikinti vardi her gordugumde icim sizliyordu. Dogum zordur ama atlattiktan sonra bebeginizi gorunce dunyanin en mutlu insani siz oluyorsunuz. Ne sezeryanin dikis agrisi ne bozulmus olan gobeginiz hic biri gelmiyor gozunuze. Cocuk buyutmekte zordur ama zoru bir ise size yasattigi guzellik bindir. Benim bebegimde cok zor bir bebek ama o dogduktan sonra ikinci kez dunyaya gozlerimi acmis gibi mutluyum.

yaş kaç. bebek hemen mi oldu. hazır değildin sanırım bebeğe

20 yaşında anne oldum.kv annem ikiside sadece 1 hafta yanımdaydı.sonra kendim baktım.bebeğim çok gazlıydı.ağlardı susturamazdım kendimde ağlardım.çok zor zamanlar geçirdim.ama çok şükür şimdi 7 yaşında kocaman bi kız oldu.oğlum bile 2 yaşına yaklaştı.ikisinide normal doğurdum.ama ikisininde zor yanları var.olumlu düşünün olumlu olsun.evlat sevgisi bu hayatta hiç bir sevgiye benzemiyor.onu ancak kucağınıza alıp kokusunu duyunca anlayacaksın.

heyecan ve kaygı duymak normal ama sizin durumunuz biraz abartılı.
ilk doğumum normal ikincisi ise mecburen sezaryen oldu.
epidural sezaryen, inanılmaz rahat ve konforluydu.
güle oynaya doğuma giriyorsun, sadece çekiştirme hissi duyuyorsun sonrasında da (ben ihtiyaç duymadım ama) istersen hasta kontrollü ağrı kesici kullanıyorsun, butona basıyorsun.
iki hafta kadar zorluğu oluyor ama hayatını mahvetmiyor sadece eğilip kalkarken duyacağın bir sızı oluyor.

normal doğum için ya suyun geliyor, ya bir kanama oluyor ya da sancı geliyor.
doğum olana kadar yoruluyorsun, doğum yapınca müthiş bir rahatlama oluyor ve bir iki saat içinde normale dönüyorsun.
bir hafta kadar da doğum sebebiyle bir zorlanma yaşanabiliyor.

psikolojik olarak ilk doğumumda ilk iki haftam zor geçti,
emzirmek beni çok zorladı, çok canım yandı. süt kanallarım tıkalıymış, mantar oldu, yarıldı çatladı.. doğumdan daha beterdi benim için. 2 ay kadar sürdü acısı.(bunun için önlem alın. lanolin içeren kremler, yağ vb)

ikinci doğumda hiç lohusa hüznü filan yaşamadım, emzirme acısı hiç yaşamadım.

elbette kolay olmuyor.
ama mucize gibi bir şey doğum yapmak emzirmek.
insanın aklı almıyor.

uykusuz kalabilirsiniz, bazen sadece buzdolabını açıp bir peynir bile çıkaramayacak durumda kalabilirsiniz.
ama bunların hepsi geçiyor..
geçecek..
panik yapmayın, keyfini çıkarmaya, güzel yanlarını görmeye çalışın.

Olumlu yanlarını bana anlatarak içimi ferahlatır mısınız? İnan’ın ihtiyacım var
Bir doğsun da onun sana yaşattığı o annelik duygusu yüzünden ona ömrün boyu minnettar kalacaksın Doğumdan sonra eşim başka çocuk düşünmeyelim dedi başta çektiğim acıdan dolayı ama eve geçtiğimizde aşık olduk evladımıza çektiğin acı sıkıntılı günler unutuldu gitti şimdi sadece bir sn bile görmeden duramadığım güzel kokulu yavrum var hayatımda onu sadece izleyerek bile geçecek acın yorgunluğun İnan bana

Size destekçi olacak (en azından ilk 40 gün) birileri varsa bu kadar korkmayın. 40 günün sonunda alışıyorsunuz zaten. Siz alışana kadar bahar gelecek zaten, bebekte büyümüş olacak, ergonomik bir kanguru ya da bebek arabanızla hayli gezersiniz. Bebek bu ağlayacak elbette çünkü sizinle ve dünyayla tek iletişim yolu bu. Çok dert edip ay yine ağlıyor, mahvetti gene gezimizi, günümüzü diye düşünürseniz bırakın bebekliği ergenliğinde bile sinirli, agrasif olursunuz. Rahat olun, geçiyor gidiyor. Face kullanıyorsanız danışman anne diye bir sayfa var paylaşımları güzel, özelden de çok yardımcı oluyor. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

belki de düşündüğünden daha beter olacak hayatın ama onun yüzüne baktığında içini kaplayan heyecan ve mutluluk bunu sana hiçbirimiz tarif edemeyiz ..misal 2 yaşındaki oğlum dün bana öyle bir kafa attı ki burnum muhtemelen çatladı hala sızlıyor ama yok azizim benim gibi asabiyette mastır yapmış biri kızamıyor bile sen düşün

Sevgili hamile arkadaşım:)
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Hormonların sebebiyle korkman çok normal ağlaman da üzülme. Evet hayatın çok değişecek ama şöyle düşün bu da Allah'ın sana bahşettiği güzel ömrünün yeni bi boyutu. Ömrümüz kısım kısım. En güzel kısmına adım atmak üzeresin. Uykusuz da kalsan gezip tozamasan da buna olan öfken 5 dk sürecek. Hormonların silkin kendine gel bebeğin seni bekliyo diyecek ve sen az önce ağlamamış gibi bebeğine gülücükler atacaksın. Mecbur olduğundan değil gerçekten sevgisi sayesinde Allah sabrını veriyo. İlk 40 gün karamsar olabilirsin şanslıysan o kadar da sürmez. Sonra alışacaksın onunla yaşamaya. Hele bi de gülücükler atmaya başladı mıı ohoo dünyayı serseler önüne onun yerine geçemez. Çok güzel bi anne olacaksın keyfini çıkar. Sling edinmeni tavsiye ederim. İlk 3 ay yeni dünyasına alışmaya çalıştığı için hep kucağında olacak sling hayat kurtarır. Anne kokusuyla misler gibi uyur. Dua et. Şükret. Hissettiğin herşey normal. Sar slinge çık 10 dakikada olsa markete git. Ben de hayatım bitmiş gibi hissediyodum ilk 1 ay. Ama öyle değilmiş. Daha güzel kısmına geçmişim elhamdülillah. Hayırlı kolay doğumlar dilerim. Sevgiler

benimde en çok korktuğum şey bir insanın sorumluluğunu almak

Daha önce Doğum yaptınız mı hanımefendi ?

Yaptım.
Tadını çıkara çıkara.
Ay doğum çok zor bik bik bik diyenlere sancıyla doğuma giderken bile "hamile kaldığımda doğuracağımı da biliyordum" diyerek gittim.

Ve hamileliğim boyunca çok çirkinim kiskanılmıyorum diye dert etmedim.
Sonuçta yeni bir yaşamın vesilesiyim ya da hiç hamile görmemiş de değilim.
O yüzden tadını çıkar çünkü bu günler de çok özel günler.

Sağlıkla kucağına al.

Siz de hamileyken sürekli beğenilmiyorum, şiştim, çirkinim, kocam kıskanmıyor, kanamam var ama kocam ilişki istiyor diye diye dert küpü olarak gezdiyseniz size de tekrarlayayım tadını çıkarın, hayattan zevk alın.
Yok ben böyle şeyler düşünmedim ama sadece doğumdan ve sonrasından endişe ediyorum diyorsanız tebrikler!
Zira normal olanı budur.

Bakın bunlar hep seçim, evlenince de kendime vakit ayıramıyorum diyen çok kadın var, üniversitede sınav zamanı banyoya vakit yok diyenler vardı, banyo dediğin keyif yapmıyorsan on dakikadır, nasıl bir insan banyoya vakit bulamaz anlamıyorum, elbette eskisi gibi istediğin zaman istediğin şekilde olmaz da gün içinde bulunur yani.

Siz nasıl anne olmak istediğinizi seçip öyle yaşayacaksınız hayatı.

Sezeryan için de iki kelam. İki doğumum da sezeryan oldu, bu sezeryan düşmanlığı çok enteresan geliyor bana. Doktorunuz kim bilir kaç sezeryan yapmıştır bugüne kadar, doktorunuza güvenmiyorsanız değiştirin, yok öyle değilse doğum şekline çok kafa yormayın.

Kusura bakma ama cok mizmizsin genel olarak.
Of gobegim buyudu vay begenilmiyorum uf bebek dogacak vs vs.
Hem bile isteye yapiyorsun hem 9 aydir sikayet.
Hayattan biraz zevk al.

Kesinlikle katılıyorum.

Sizin durumunuzda olmak isteyip de olamayan binlerce kişi varken bu yaptığınız şımarıklıktan başka bişey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…