Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

Bunları bebek yapmadan dusunmedin mi canım korkularını ve bilim kimi ister vermez rabbim kimine verir korkar

Bebegin sorumlulugunu akamayacaksan neden hamile kaldin ki? Cocuga yazik.
Aglayacak tabi ki, gece uykusuz da kalacaksin. Bebek bu. Bunlari biliyor olmalisin. Katlanamayacagin ise neden giriyorsun?

Doğum yapacak hamile bir kadına yazdığınıza bakın, sorumluluğunu alamayacağım diye birşeymi yazmış ? Korkularını paylaşmış içi rahatlasın diye, bende hamileyim bende korkuyorum ama bebeğimi de sizin gibi önyargılılardan çok düşünüyorum, hayır anlamıyorum nedir bu kadının kadına anlayışsızlığı önyargıları yaa..

bir kere siz esinizle vardiniz cocugunuz sizin hayatina adapte olmali o var diye yaptiginiz seylerdwn vazgecmenize gerek yok onunla zevk alin varligina sukredin saglikli olur inşallah sagligina sukredin elinizden geldiğince en iyi insani ozelliklere sahip yetistirin mutlulugunuza ortak edin okusuz dusunmeyin ne kadar evhamli olursanız bebeginiz bunu hisseder onun icin yaptiginiz her seyi ani kurtarmak adina degil gelecege yatirim yaparak yapin. uykusuz kaldiginiz sac bas daginik gezdiginiz gunlerin de tadini cikarin ..

Kusura bakma ama cok mizmizsin genel olarak.
Of gobegim buyudu vay begenilmiyorum uf bebek dogacak vs vs.
Hem bile isteye yapiyorsun hem 9 aydir sikayet.
Hayattan biraz zevk al.
Tam güzel birseyler yaZıp cesaret veecektim ki bunu gördüm. Siz oncekı konuları okumussunuz bellı kı,yazık.. olgunlasmadan cocuk yapıyorlar boyle,olan bebelere oluyor.. defalarca tup bebek tedavisi gören ınsanlar var evlada hasret.. ınsallah evladınla sınanmazsın

Bana öyle geliyor ki sizi çevrenizdekiler korkutmuş bu kadar. İnsanlar başlarından geçen ya da duydukları olumsuzlukları aktarmaya bayılırlar şişire şişire..
Ben olumlu örnek olarak kendimi vereyim: Öyle saatlerce süren doğum sancısı çekmedim mesela.. Benim sizin gibi korkularım yoktu ama hissizliğim korkutuyordu beni, hiçbir heyecan duymuyordum, hayal bile kurmuyordum.. Kızım doğduğunda da bir süre durumu yabancıladım, ben bundan korktum alışamayacağım diye.. Ama alıştım.. Ayrıca gece uykusuzluğu hatırlamam, çok uyumlu, uysal bir bebekliği vardı kızımın, beni çok yıpratmadı manevi olarak..
Diyeceğim o ki, her kadının doğumu farklıdır, her çocuğun yapısının farklı olduğu gibi.. Ayrıca çocuğu hava şartlarına uygun giydirdiğiniz sürece ve destek olan biri de olursa neden dışarı çıkamayasınız.. ''Bunun için mi korkmuşum, kendimi üzmüşüm bu kadar?'' diye hayıflanacaksınız belki de.. Olumlu şeyler düşünmeye çalışın, anlatılanlardan, okuduklarınızdan olumlu olanları yazın beyninize.. Bu korku sizde strese yol açar, işte o zaman bu stres de doğumunuza da, çocuğunuza da olumsuz yansır..
Stressiz, kolay, sağlıklı bir doğum ve sağlıklı bir evlat sahibi olmanızı dilerim.

Teşekkür ederim . Peki kucağınıza ilk aldıgınız da ne hissettiniz? Siz de benim gibi sezaryen olur muyum korkusu yaşadınız mı

Neden sezeryan korkusu yaşıyorsunuz doktorunuz alttan muayene etmedi mi? Onlar rahminizin ve çatınızın normal doğuma elverişli olup olmadığına bakıyorlar ona göre normal doğuma ya da sezeryana karar veriyosunuz birlikte.
Bi de pollyana olmaya gerek yok sıkıntıları olacak illa ki inkar etmeyelim. Mesela ben bi doğursam da kurtulsam vs diyordum doğurunca hersey bitecekmis rahat edecekmişim gibi düşünüyordum, ama doğumdan beri sütüm gelmiyor emzirip duruyorum gelsin diye mememin ucunda iki tane minik kan toplanması oluştu. Su kabarcigi gibi böyle ama kırmızı renkli. Cok canim sıkılıyor doğurunca bitmiyormus sıkıntılar normal doğum yaptım ama dikişlerim var sızım sızım sızlıyor bi atlatsaydım diyorum...

bak şöyle düşün bunlarda hayatın içinde olan şeyler bi de bu durumun tatlılığını bilmeyen çiftleri düşün bir çocukları olsun diye ne çok uğraşıyorlar tabi ki yorulacak ya da bunalacaksın ama inan bunlar çok güzel şeyler bi de yaşayamamak vardı bu duyguları.

Evet "o bebek" hep aglayacak gece boyu uyumayacak uyutmayacak. Dusa giremeyeceksin gunlerce, tuvalete giremeyeceksin. Yemek yiyemeyecek, su bile icemeyeceksin. Tum bunlar yetmezmis gibi elalemle ugrasacaksin. Olacak olanlar bunlar. Bence mizmizlanmak yerine psikolojini en kotu sartlara hazirla. Hazirla ki daha cabuk adapte olursun. Yoksa insan attan dusmuse, eşek tepmişe dönüyor.

Doğuma az kalmış doğal bu korkularınız. Insana bilmediğini yaşamak zor geliyor.
Doğum konusunda rahat olun sezeryan bahsedildiğıi gibi korkunç değil. Normal doğuma uygun olmasına rağmen korkudan resmen yalvardım sezeryan için
Bebeğiniz eve geldikten sonra evet işler değişiyor; özellikle ilk zamanlar sanki o beşiğın başında beklemek göreviniz gibi geliyor ama zamanla siz ona o size uyum sağlıyorsunuz.
Her zorluğunda inanin keyifli bir kısmı oluyor, mesela gunlerdir diş sebebiyle gece uykusu yok sabah 7de işe gidiyorum ölü gelinden halliceyim ama o minicik dişı gördüğümden beri mutlu mesut geziniyorum.
Çok düşünmeden keyfini çıkarmaya çalışın her şeyin.Simdiden sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

sezaryen olsa ne olur ki..
o bebek bir şekilde oradan çıkacak, normal ya da değil...
bebek bu, ağlayacak, başında bekleyeceksiniz, bir süre bir yere gidemeyeceksiniz, emzirme dertleri olacak..
anne olmak kolay değil
ama yine de her şeye değer..

Evet cok zor . Dogumhaneden cikamayacagim diye ağlamaktan gözlerimden irin akiyordu. 8 santimle sezeryam dediklerinde göbek aticaktim . Doğum sancisinin yaninda sezeryan sinek isirigi hic korkma. Hastanede ayagi kalktim eve gelip gezindim valla sadece keyiften yattim 3 gun sonra yatagi kaldirdim diye azar isittim bebege gelince bir ay disari cikmadigim oldu evet . Disari çöp atmaya cikinca uzaya gitmis gibi oluyorum. Oyle bir sevinc bebegimin ilk anini hatirlmiyorum cünku narkozdan ebelere fena sektiriyormusum. Ama o dunyalar guzeli minicik sipa bana bir guluyor oyun
Lar oynuyoruz

Dünyanin en güzel şeyi. Uykusuzluguda alisirsin bendemi sorun var diye cok sorguladim . 9 aylik oglum 4 . aydan beri uyku egitimi icin cok ugrastim. Doktorumzla konustuk sonuc oglum uyku sevmiyor . Bende sevmiyorum artik . Kucagina aldigin anda anlarsin . Cektirmeden saglikla al kucagina insallah

Merhaba
Yorumunuzu okudum ve bir sey merak ettim. 2 hamilelik doneminiz arasinda stres, uzuntu, kaygi vs gibi konularda farkliliklar var miydi? Gebelikte stresin bebege tesirini merak ediyorum da :)

Hayırlısı ile kucağına al herşeyi unutursun emin ol kaderde ne varsa o olur ben evladimi kaybettim şimdi ikinci bebegim de öyle olacak diye korkuyorum mesela ama yine de istiyorum onu içinde hissetmek bile ayrı güzel elbette zorlukları olacak ama o da büyüyecek size bı gülecek herşeyi unutacajaksiniz Allah dağına göre kişini verir ne kaygı ediyorsun ki hayırla kucağına al da öyle böyle büyüyor lar zaman nasıl geçiyor gör bak şimdi bez hazır mama hazır yatak hazır herşey hazır eskisi gibi zor mu herşey ki kardeşim zamanı gelince Allah cesaretini verir kaygı etme

Canım benim neden sezaryen planlı mı? Benim de doğumuma az kaldı, aynı korkuları tüm gebeler yaşıyor emin ol... ilk gebeliğim benim de, seni çok iyi anlıyorum evet hayatımız kısıtlanacak ama çocuk sahibi herkes buna değeceğini söylüyor çok güzel bir his olduğunu sen de böyle düşün. Ayrıca yaşamadan bilemeyiz belki de düşündüğümüz kadar kötü plmayacak belki onunla gideceksin her yere belki onjnla her şey daha zevkli olacak? İnşallah iyi ki yapmışım diyeceksin beşki her gün? Bir de böyle düşün canım..

Maalesef ki hepsi tek tek yasanacak..

Madem bastan yapmayacaktin..

Benim oglum normal dogdu allahtan 3 saat sanci cekip yarim saatte dogum yaptim..
sariligi yuksekti tam 1 hafta hastanede yatti eve geldik kis bebegiydi 4 ay kapi disari cikmadim uykusuz geceleri saymiorum bile sutun gelmez gogus uclarin yara olur uzerin hep kusmuklu olur hele de gaz sancisi cok olan bi bebekse dahada katlanir.. Ana olmak kolay degil fedakarlik gerek..
Hayatini ona gore adapte ediosun..

ne kadar sanslisiniz bi bilseniz. .
keşke ben şuan hamile olsam dogumuma 2 hafta kalmış olsa ona kavussam yıllardır özlemle bekliyorum yıllardır göz yaşı. ..
nolur mucizenize şükür edin. ..

Ben de anneyim. Ve bana abarti geldi. Uykusuz kalir miyim, sezeryandan korkuyorum...Herkes bilir ki anne olunca tabi ki uykusuz kalacaksin. Cunku kati yiyecekle beslenemedigi icin sIk sIk emmek isteyen bir bebek dunyaya geliyor. Haliyle her iki saatte bir emmek isteyecek. Fiziksel olarak size bagimli o guzel bebek tabi ki uykusuz da birakacak, hasta da olacak. Bence fazla abartiyorsunuz. Sadece uykusuz kalan da siz degilsiniz. Bu kadar mesakkatli bir sey olmasina ragmen o kadar guzel bir sey olmasa kadinlar ikinciyi, ucuncuyu dusunmez. Bence fazla abartili davraniyorsunuz. Ve evet bence sorumluluk sahibi olmakla alakasi var. Zira sorumluluk sahibi kisi onundeki engelleri tepe gorur, dag gormez.

Sunu da ilave etmek istiyorum. Annelik uzuun bir yolculuktur. Hic bitmeyecek bir yolculuk. Iste calissaniz isi begenmeseniz istifa etme hakkiniz varken annelikte boyle bir sey de yoktur. Daha yola girmemisken bu gucu kendinizde bulamiyorsaniz neden bu ise girdiniz ki? Tabi ki uykusuz kalacaksiniz, hastaliklarla bogusacaksiniz, onunla odev de yapacaksiniz, kendiniz hasta olsaniz da, surunseniz de onun icin kalkip onu okula da birakacaksiniz, yemek de yapacaksiniz... hayatinizin her anini kaplayacak bir sey annelik...hayir ben de anne oldum ve de tek basima buyutuyorum, sizi anlamaya calisiyorum ama kusura bakmayin anlayamiyorum. Hamile kalmis, doguma gidecek, 9 ay gecmis, eee ben uykusuz kalirsam diye korkan bir anne adayi...bu korkun varsa, rahatina duskunsen neden o cocugu dunyaya getiriyorsun ki? Miy miylik donemi ergenliktedir bana gore. Anne guclu olmalidir. Anne guclu olacak ki cocuguna da yetecek...bir hayat veriyorsun, bir canli dunyaya getiriyorsun... ve sana muhtac... elbet zorlugu olacak. Sadece gobek bagiyla baglanmiyorsun, o bagi koparsalar da bir omur baglaniyorsun. Hepimiz annemizden kopsak da bir omur gobegimizde tasiyoruz izini. Once karninda tasiyorsun, sonra da sirtinda. Hic inmiyorlar uzerinizden. Ama ne kadar cefa cektirse de anlatilamacak kadar da guzel bir duygu... hic pismanlik vermeyecek kadar guzel birsey...
O yuzden ben sizin mizmizlanmalarinizi anlayamiyorum kusura bakmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…