Bebegin sorumlulugunu akamayacaksan neden hamile kaldin ki? Cocuga yazik.
Aglayacak tabi ki, gece uykusuz da kalacaksin. Bebek bu. Bunlari biliyor olmalisin. Katlanamayacagin ise neden giriyorsun?
Tam güzel birseyler yaZıp cesaret veecektim ki bunu gördüm. Siz oncekı konuları okumussunuz bellı kı,yazık.. olgunlasmadan cocuk yapıyorlar boyle,olan bebelere oluyor.. defalarca tup bebek tedavisi gören ınsanlar var evlada hasret.. ınsallah evladınla sınanmazsınKusura bakma ama cok mizmizsin genel olarak.
Of gobegim buyudu vay begenilmiyorum uf bebek dogacak vs vs.
Hem bile isteye yapiyorsun hem 9 aydir sikayet.
Hayattan biraz zevk al.
Teşekkür ederim . Peki kucağınıza ilk aldıgınız da ne hissettiniz? Siz de benim gibi sezaryen olur muyum korkusu yaşadınız mı
bak şöyle düşün bunlarda hayatın içinde olan şeyler bi de bu durumun tatlılığını bilmeyen çiftleri düşün bir çocukları olsun diye ne çok uğraşıyorlar tabi ki yorulacak ya da bunalacaksın ama inan bunlar çok güzel şeyler bi de yaşayamamak vardı bu duyguları.Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Doğumuma 2 hafta kaldı ve ben çok huzursuzum ağlama isteği geliyor sürekli.
Korkuyorum arkadaşlar. Doğum sancısından değil.
Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.
Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum
Baskalari nasil bilemem ama evet disari cikamadim ben.
Ilk Bebegim sorunluydu. Kakasini yapamiyordu ben disardan cikartiyordum. 6.5 ay devam etti. Gaz kaka kolik bir bebek....
Uykusuzluktan gunduz vakti halusunasyonlar bile gordum.
Rahmetli annem ara ara gelir bakar ve bana uyu kizim derdi.
Perisandim....
Seni rahatlatmak isterdim ama yalan olurdu. Uykusuz gecelerin olacak. Dusa girmek bile lux olacak hele ki cinsellik
1 senem cok zordu. Sonra duzeldi.
Ikinci oglumda ise Rabbim yuzume guldu. Ne kabizlik, ne gaz, ne kolik hicbirsey olmadi. O kadar da uysaldi ki. Cok kolay gecti bir yil.
Biri 9 digeri 4 yasinda. O zor gunler coktan unutuldu. Evlat baska birsey. Yoruluyorsun evet ama bi okadar da mutlu oluyorsun.
Simdiden takma. Hele saglikla kucagina bi al da....
Hayırlısı ile kucağına al herşeyi unutursun emin ol kaderde ne varsa o olur ben evladimi kaybettim şimdi ikinci bebegim de öyle olacak diye korkuyorum mesela ama yine de istiyorum onu içinde hissetmek bile ayrı güzel elbette zorlukları olacak ama o da büyüyecek size bı gülecek herşeyi unutacajaksiniz Allah dağına göre kişini verir ne kaygı ediyorsun ki hayırla kucağına al da öyle böyle büyüyor lar zaman nasıl geçiyor gör bak şimdi bez hazır mama hazır yatak hazır herşey hazır eskisi gibi zor mu herşey ki kardeşim zamanı gelince Allah cesaretini verir kaygı etmeYine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.
Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum
Canım benim neden sezaryen planlı mı? Benim de doğumuma az kaldı, aynı korkuları tüm gebeler yaşıyor emin ol... ilk gebeliğim benim de, seni çok iyi anlıyorum evet hayatımız kısıtlanacak ama çocuk sahibi herkes buna değeceğini söylüyor çok güzel bir his olduğunu sen de böyle düşün. Ayrıca yaşamadan bilemeyiz belki de düşündüğümüz kadar kötü plmayacak belki onunla gideceksin her yere belki onjnla her şey daha zevkli olacak? İnşallah iyi ki yapmışım diyeceksin beşki her gün? Bir de böyle düşün canım..Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Ben de anneyim. Ve bana abarti geldi. Uykusuz kalir miyim, sezeryandan korkuyorum...Herkes bilir ki anne olunca tabi ki uykusuz kalacaksin. Cunku kati yiyecekle beslenemedigi icin sIk sIk emmek isteyen bir bebek dunyaya geliyor. Haliyle her iki saatte bir emmek isteyecek. Fiziksel olarak size bagimli o guzel bebek tabi ki uykusuz da birakacak, hasta da olacak. Bence fazla abartiyorsunuz. Sadece uykusuz kalan da siz degilsiniz. Bu kadar mesakkatli bir sey olmasina ragmen o kadar guzel bir sey olmasa kadinlar ikinciyi, ucuncuyu dusunmez. Bence fazla abartili davraniyorsunuz. Ve evet bence sorumluluk sahibi olmakla alakasi var. Zira sorumluluk sahibi kisi onundeki engelleri tepe gorur, dag gormez.Doğum yapacak hamile bir kadına yazdığınıza bakın, sorumluluğunu alamayacağım diye birşeymi yazmış ? Korkularını paylaşmış içi rahatlasın diye, bende hamileyim bende korkuyorum ama bebeğimi de sizin gibi önyargılılardan çok düşünüyorum, hayır anlamıyorum nedir bu kadının kadına anlayışsızlığı önyargıları yaa..
Sunu da ilave etmek istiyorum. Annelik uzuun bir yolculuktur. Hic bitmeyecek bir yolculuk. Iste calissaniz isi begenmeseniz istifa etme hakkiniz varken annelikte boyle bir sey de yoktur. Daha yola girmemisken bu gucu kendinizde bulamiyorsaniz neden bu ise girdiniz ki? Tabi ki uykusuz kalacaksiniz, hastaliklarla bogusacaksiniz, onunla odev de yapacaksiniz, kendiniz hasta olsaniz da, surunseniz de onun icin kalkip onu okula da birakacaksiniz, yemek de yapacaksiniz... hayatinizin her anini kaplayacak bir sey annelik...hayir ben de anne oldum ve de tek basima buyutuyorum, sizi anlamaya calisiyorum ama kusura bakmayin anlayamiyorum. Hamile kalmis, doguma gidecek, 9 ay gecmis, eee ben uykusuz kalirsam diye korkan bir anne adayi...bu korkun varsa, rahatina duskunsen neden o cocugu dunyaya getiriyorsun ki? Miy miylik donemi ergenliktedir bana gore. Anne guclu olmalidir. Anne guclu olacak ki cocuguna da yetecek...bir hayat veriyorsun, bir canli dunyaya getiriyorsun... ve sana muhtac... elbet zorlugu olacak. Sadece gobek bagiyla baglanmiyorsun, o bagi koparsalar da bir omur baglaniyorsun. Hepimiz annemizden kopsak da bir omur gobegimizde tasiyoruz izini. Once karninda tasiyorsun, sonra da sirtinda. Hic inmiyorlar uzerinizden. Ama ne kadar cefa cektirse de anlatilamacak kadar da guzel bir duygu... hic pismanlik vermeyecek kadar guzel birsey...Doğum yapacak hamile bir kadına yazdığınıza bakın, sorumluluğunu alamayacağım diye birşeymi yazmış ? Korkularını paylaşmış içi rahatlasın diye, bende hamileyim bende korkuyorum ama bebeğimi de sizin gibi önyargılılardan çok düşünüyorum, hayır anlamıyorum nedir bu kadının kadına anlayışsızlığı önyargıları yaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?