- 18 Ağustos 2016
- 5.321
- 22.299
- 348
sende abartma çocuk varsa tabi uykusuz geceler olcak bacı.sende eski düzen olsun diyon :) merak etme alışıyor vücut yorgunluğa uykusuzluga sorumluluga.öyle ha deyince kabullenememek çok normal.azcık yaparim Allah büyük de valla veriyor o gücü de sabrı da.kiz eve neşe geliyor valla bugünlere bakıp ne sacmalamisim ama dicen:)Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?
Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum
Sunu da ilave etmek istiyorum. Annelik uzuun bir yolculuktur. Hic bitmeyecek bir yolculuk. Iste calissaniz isi begenmeseniz istifa etme hakkiniz varken annelikte boyle bir sey de yoktur. Daha yola girmemisken bu gucu kendinizde bulamiyorsaniz neden bu ise girdiniz ki? Tabi ki uykusuz kalacaksiniz, hastaliklarla bogusacaksiniz, onunla odev de yapacaksiniz, kendiniz hasta olsaniz da, surunseniz de onun icin kalkip onu okula da birakacaksiniz, yemek de yapacaksiniz... hayatinizin her anini kaplayacak bir sey annelik...hayir ben de anne oldum ve de tek basima buyutuyorum, sizi anlamaya calisiyorum ama kusura bakmayin anlayamiyorum. Hamile kalmis, doguma gidecek, 9 ay gecmis, eee ben uykusuz kalirsam diye korkan bir anne adayi...bu korkun varsa, rahatina duskunsen neden o cocugu dunyaya getiriyorsun ki? Miy miylik donemi ergenliktedir bana gore. Anne guclu olmalidir. Anne guclu olacak ki cocuguna da yetecek...bir hayat veriyorsun, bir canli dunyaya getiriyorsun... ve sana muhtac... elbet zorlugu olacak. Sadece gobek bagiyla baglanmiyorsun, o bagi koparsalar da bir omur baglaniyorsun. Hepimiz annemizden kopsak da bir omur gobegimizde tasiyoruz izini. Once karninda tasiyorsun, sonra da sirtinda. Hic inmiyorlar uzerinizden. Ama ne kadar cefa cektirse de anlatilamacak kadar da guzel bir duygu... hic pismanlik vermeyecek kadar guzel birsey...
O yuzden ben sizin mizmizlanmalarinizi anlayamiyorum kusura bakmayin.
Ben evliligimin 6. Yılında çocuk sahibi oldum şimdi bebegim 9 aylık bebegim yokken bekarmışım asıl şimdi evliyim diyorum baslangicta daha zor ama cok seviliyor biz onunla dışarı çıkıyoruz yemek yiyoruz bir yerlerde alışveriş yapıyoruz çünkü şimdilik gezmek ilgisini çekiyor ama huyları çok çabuk degisiyor ama en zoru çalışan anne olmak gece uykusuz kalıp ise gitmek doğduktan bir müddet sonra bu kaygıların azalirYine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Doğumuma 2 hafta kaldı ve ben çok huzursuzum ağlama isteği geliyor sürekli.
Korkuyorum arkadaşlar. Doğum sancısından değil.
Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.
Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum
Gül ya gülersen her şey daha sorunsuz geçecek gırgır işini Gül diye yazdım :) Allah sağlıkla kavuştursunYa biliyor musun ilk cümlende sesli güldüm :) evet ben gırgır lı bir insanım :)
Bende okuyorum canım araştırıyorum pozıtıf hikayeler okuyorum falan. Bebeğime büyük toka da aldım pembe pembe. İnşallah bebeğimle eşimle birbirimizi çok severiz
Verdiğiniz annelik dersinden hiç etkilenmedim ziraa bunların hepsini ben biliyorum çok şükür, sizin bilmediğiniz şeyse her kadının sizle aynı hissetmesi gerektiği gibi bir önyargılarla dolu olmanınızın ne denli yanlış olduğu ! Geçmişini yaşadıklarını, korkularını bilmeden insanlara dayatmayın bazı şeyleri, evettt anne olmayı o kadar çok istedim ki ben,çok bekledim, çok ağladım, çok dua ettim ama halada korkularım var ve sizin kadar güçlü tecrübeli değilim diye bu size beni yargılama benim gibileri yargılama hakkı vermez !
Hep boyle agresif misin? Yazim stilinden belli. Sana degildi yi yazdiklarim sen kendi kendine avukatliga soyundun. Konu sahibi kendi demis o sorumlulugu almaktan korkuyorum diye. Ac bir daha oku. Sorumluluk almaktan korkan o cocugu niye dunyaya getirir ki? Yazik o cocuga.Verdiğiniz annelik dersinden hiç etkilenmedim ziraa bunların hepsini ben biliyorum çok şükür, sizin bilmediğiniz şeyse her kadının sizle aynı hissetmesi gerektiği gibi bir önyargılarla dolu olmanınızın ne denli yanlış olduğu ! Geçmişini yaşadıklarını, korkularını bilmeden insanlara dayatmayın bazı şeyleri, evettt anne olmayı o kadar çok istedim ki ben,çok bekledim, çok ağladım, çok dua ettim ama halada korkularım var ve sizin kadar güçlü tecrübeli değilim diye bu size beni yargılama benim gibileri yargılama hakkı vermez !
Benim yorumum sana degildi sen kendi kendine uzerine alindin. Muhtemelen bir kuyruk acin var ben de kuyruguna bastim bilmeden. Hic anne olmamis korkulari olan sana degildi sozum. Neden bu kinin onu da anlamis degilim.Verdiğiniz annelik dersinden hiç etkilenmedim ziraa bunların hepsini ben biliyorum çok şükür, sizin bilmediğiniz şeyse her kadının sizle aynı hissetmesi gerektiği gibi bir önyargılarla dolu olmanınızın ne denli yanlış olduğu ! Geçmişini yaşadıklarını, korkularını bilmeden insanlara dayatmayın bazı şeyleri, evettt anne olmayı o kadar çok istedim ki ben,çok bekledim, çok ağladım, çok dua ettim ama halada korkularım var ve sizin kadar güçlü tecrübeli değilim diye bu size beni yargılama benim gibileri yargılama hakkı vermez !
Acaba depresyonda olabilir misiniz? Ben de Doğum yaptığımda çok bunalmıştım. Şimdi düşünüyorum keşke yardım alsaymışım. Bence bu kaygılarınızı bir doktorla paylaşın. Herşey yoluna girecek endişe etmeyin sadece doktordan yardım isteyin.Yine şöyle başlayım beni bilenler bilir...
Doğumuma 2 hafta kaldı ve ben çok huzursuzum ağlama isteği geliyor sürekli.
Korkuyorum arkadaşlar. Doğum sancısından değil.
Sezaryen olmaktan , bide bir ömür bir insanın sorumluluğunu almak... çok korkuyorum.
Şimdi hep aklıma Bebek doğunca hiç dışarı çıkamayacagız ,o Bebek hep ağlayacak, gece uyuyamayacağım diye düşünüyorum . Çok korkuyorum arkadaşlar çok bunaldım . Şimdi bile ağlıyorum
Hep boyle agresif misin? Yazim stilinden belli. Sana degildi yi yazdiklarim sen kendi kendine avukatliga soyundun. Konu sahibi kendi demis o sorumlulugu almaktan korkuyorum diye. Ac bir daha oku. Sorumluluk almaktan korkan o cocugu niye dunyaya getirir ki? Yazik o cocuga.
Hala ayni seyleri dusunuyorum. Yargilamiyorum da kimseyi. Seninle ayni dusunmek zorunda da degilim. 9 ay gecmis, doguma gidecek. Sezeryanla dogum yapacagina bile karar verilmis. Ne diyelim, korkuyorsan aldir mi? Korkuyorsan niye hamile kalirsin? Hem bebek istiyorsunuz, hem de korkum var diyorsunuz. Yapmayin o zaman. Biz ne yapabiliriz ki korkulariniza? Bunu cocuk olmadan once sorsaydi tamamdi. Doguma gidecek korkuyorum demesi tuhaf. Ne diyelim ki simdi?
Biliyorsaniz bildiginiz seyden korkmamalisiniz.
Fazla alingansiniz cunku muhatap direkt konu sahibiyken siz surekli araya giriyorsunuz.
Denilen de sadece guclu olmaliyiz minvalinde seylerken oraya buraya cekmenin manasi yok.
Insanlar konu sahibine gore yorum yapiyor.
Lutfen bir birakin da bir musaade edin de makul olculerde isteyen istedigi sekilde yorumunu yapsin.
Benim yorumum sana degildi sen kendi kendine uzerine alindin. Muhtemelen bir kuyruk acin var ben de kuyruguna bastim bilmeden. Hic anne olmamis korkulari olan sana degildi sozum. Neden bu kinin onu da anlamis degilim.
Bir tek hamile olan siz degilsiniz. Ayrica ben hamile iken hic oyle korkular da yasanadim. Cunku severek isteyerek dort gozle dogmasi bekledim. Bana gore abartiyorsunuz. Sizi anlamiyorum kusura bakmayin.Kuyruk acım elbette var nasıl anlamışsınız :) hamileyim son günlerim ve konu sahibi gibi benimde korkularım var, kinli olan ben değilim anlayışsız olan sizsiniz :) yaa anne olmuşsunuz az çok hamile pskolojisini bilmeniz gerekmezmi hı ? Hiç tanımadığınız bir kadını rahatlatmak yerine kendini kötü hissettirecek yorum yapmanız ne kazandırıyor size ? Yeni anne olacak insanların korku yaşaması bunu paylaşması rahatlamak istemesi kadar normal birşey yok bence..
Aynen ilk oglumda sinir stres cok yasadim. Cok etken oldu bu. Ikincisinde ise ne stres ne baska birsey vardi. Hem hamileligim rahat gecti hem dogumum hem de dogumdan sonrasi. Ilkinde kv denin cok buyuk etkisi vardi. Psikolojimi mahvetmisti. ilk dogumumdan sonra o etken kalkti. Haliyle sakin yillar gecitince ikinci cocugum daha sakin ve sorunsuz oldu.Merhaba
Yorumunuzu okudum ve bir sey merak ettim. 2 hamilelik doneminiz arasinda stres, uzuntu, kaygi vs gibi konularda farkliliklar var miydi? Gebelikte stresin bebege tesirini merak ediyorum da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?