Korkuyorum arkadaşlar. Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin

sezaryen doğurdum. ilk gün zordu hatta belki iki gün. geçti gitti unuttum bile.

uykusuz falan kalmadım 1 yaşına kadar. azılarla başladı uykusuzluk bizde.

kızım 20 günlüktü rakı balığa gittik. hesaplamıştım ilk 40 günün 17si dışarıdaydı.

evet zorlukları vardı. hala var. daha da olacak.

ama evlat güzel şey.

Peki sezaryen deyince korkmadınız mı ?

Düşünüyorum mesela diyorlar ki tuvalete gidemiyorum günlerce banyo yapamıyorum yemek yiyemiyorum. Uykusuzum zombi gibiyim falan. Korkuyorum
sende abartma çocuk varsa tabi uykusuz geceler olcak bacı.sende eski düzen olsun diyon :) merak etme alışıyor vücut yorgunluğa uykusuzluga sorumluluga.öyle ha deyince kabullenememek çok normal.azcık yaparim Allah büyük de valla veriyor o gücü de sabrı da.kiz eve neşe geliyor valla bugünlere bakıp ne sacmalamisim ama dicen:)

mutlu anne mutlu bebek.
ben bunu bilir bunu söylerim.
bebek gerginse mızmızsa etrafındaki tek bir kişi bile olsa biri mutlaka gergindir, huzursuzdur. o bıdıklar anında kaparlar negatif enerjiyi çünkü.

çok hatırlamıyorum eski konularını ama bir insanın sorumluluğunu almaktan kaçınmak için biraz geç kalmadın mı sence de?

zaten bebeğin doğduğunda bu düşüncelerden anında utanacaksın eminim ki ama yani şimdiden de kendini böyle üzme. hiç gerek yok. ötele beyninde bir şeyleri. ben mutsuz olduğumda öyle yapıyorum. "ımmh bunu şimdi düşünme henüz zamanı değil" diyorum kendi kendime.. napayım benim de olumsuzluklarla savaşma şeklim bu

sezeryan korkunu da anlıyorum ama gereklilik halinde illa ki yapılacak. bebeğe ya da sana bir şey olmasından iyidir değil mi?
bol bol egzersiz yap. netten bak normal doğumu kolaylaştıracak hareketler diye..

Verdiğiniz annelik dersinden hiç etkilenmedim ziraa bunların hepsini ben biliyorum çok şükür, sizin bilmediğiniz şeyse her kadının sizle aynı hissetmesi gerektiği gibi bir önyargılarla dolu olmanınızın ne denli yanlış olduğu ! Geçmişini yaşadıklarını, korkularını bilmeden insanlara dayatmayın bazı şeyleri, evettt anne olmayı o kadar çok istedim ki ben,çok bekledim, çok ağladım, çok dua ettim ama halada korkularım var ve sizin kadar güçlü tecrübeli değilim diye bu size beni yargılama benim gibileri yargılama hakkı vermez !

olunca herşeym olması gereken gibi ilerleyecek zaten.canınızı sıkmayın o çocuk doğacak ve büyüyecek bundan artık kaçışınız yok. doğduktan bir 6-7 ay sonra nefes almaya başlarsınız....

Ben evliligimin 6. Yılında çocuk sahibi oldum şimdi bebegim 9 aylık bebegim yokken bekarmışım asıl şimdi evliyim diyorum baslangicta daha zor ama cok seviliyor biz onunla dışarı çıkıyoruz yemek yiyoruz bir yerlerde alışveriş yapıyoruz çünkü şimdilik gezmek ilgisini çekiyor ama huyları çok çabuk degisiyor ama en zoru çalışan anne olmak gece uykusuz kalıp ise gitmek doğduktan bir müddet sonra bu kaygıların azalir

Gül ya gülersen her şey daha sorunsuz geçecek gırgır işini Gül diye yazdım :) Allah sağlıkla kavuştursun

Biliyorsaniz bildiginiz seyden korkmamalisiniz.
Fazla alingansiniz cunku muhatap direkt konu sahibiyken siz surekli araya giriyorsunuz.
Denilen de sadece guclu olmaliyiz minvalinde seylerken oraya buraya cekmenin manasi yok.

Insanlar konu sahibine gore yorum yapiyor.
Lutfen bir birakin da bir musaade edin de makul olculerde isteyen istedigi sekilde yorumunu yapsin.

Hep boyle agresif misin? Yazim stilinden belli. Sana degildi yi yazdiklarim sen kendi kendine avukatliga soyundun. Konu sahibi kendi demis o sorumlulugu almaktan korkuyorum diye. Ac bir daha oku. Sorumluluk almaktan korkan o cocugu niye dunyaya getirir ki? Yazik o cocuga.
Hala ayni seyleri dusunuyorum. Yargilamiyorum da kimseyi. Seninle ayni dusunmek zorunda da degilim. 9 ay gecmis, doguma gidecek. Sezeryanla dogum yapacagina bile karar verilmis. Ne diyelim, korkuyorsan aldir mi? Korkuyorsan niye hamile kalirsin? Hem bebek istiyorsunuz, hem de korkum var diyorsunuz. Yapmayin o zaman. Biz ne yapabiliriz ki korkulariniza? Bunu cocuk olmadan once sorsaydi tamamdi. Doguma gidecek korkuyorum demesi tuhaf. Ne diyelim ki simdi?

Benim yorumum sana degildi sen kendi kendine uzerine alindin. Muhtemelen bir kuyruk acin var ben de kuyruguna bastim bilmeden. Hic anne olmamis korkulari olan sana degildi sozum. Neden bu kinin onu da anlamis degilim.

Tebessümle okudum mesajını. Hamileliğin de etkisi ile böyle düşünüyorsun. Ben de sezeryan oldum. Sonrasında bel ağrım kaldı iki sene oldu. Benimkiler ikiz bebek. Şu an 27 aylıklar . Çok uykusuz gecelerim oldu. Hiç bitmeyen bi tempoda geçti ilk 6 ay. Kendimden geçtim resmen. Cok zordu yasayan bilir.Yeni yeni kendime bakmaya başladım. Amaaaa. Emin ol dünyanın en güzel duygusu . Hiç bir şeyle kıyaslanamaz.oyle güzel bi duygu. Bence şükür et ve bolca dua et. Çabalayıp henüz bebek sahibi olamayanlar var. Allah hayırlısı ile hepsine evlat versin inşallah. Kısacası anne olacaksın tadını çıkar. Yeter ki sağlık olsun.

Kendi istegimle sezeryan oldum (Iyi ki de sezeryan oldum). Ayni gun ayaga kalktim. Sadece 2 defa kalkmama annem yardim etti onun disinda kalkarken dahi destek almadim.
24 saat dolmadan taburcu olduk. Her isimi kendim gordum.
Her bebek her dogum kendine ozel. Benim bebegim cok sakindi. Gece uykumu da aldim, isimi de yaptim, disariya da ciktim. Dis donemlerini bile cok rahat gecirdik.
Evet zor yanlari var. Evet buyuk sorumluluk. Ama bunlari bastan dusunmek gerekiyor. Yumurta kapiya dayaninca yakinmak cok anlam ifade etmiyor.

Son düzenleme:
Acaba depresyonda olabilir misiniz? Ben de Doğum yaptığımda çok bunalmıştım. Şimdi düşünüyorum keşke yardım alsaymışım. Bence bu kaygılarınızı bir doktorla paylaşın. Herşey yoluna girecek endişe etmeyin sadece doktordan yardım isteyin.

Hep böyle agresifim. Yazım stilinden anladığınız gibi yani. Siz bence birşey demeyin!

Peki bana derken siz niye muhattap olmuşsunuz onu anlamadım :) Alınganım evet alınmayı seviyorum, gereksiz açıklamalara girmişsiniz ama anlaşılır değil..

Benim yorumum sana degildi sen kendi kendine uzerine alindin. Muhtemelen bir kuyruk acin var ben de kuyruguna bastim bilmeden. Hic anne olmamis korkulari olan sana degildi sozum. Neden bu kinin onu da anlamis degilim.

Kuyruk acım elbette var nasıl anlamışsınız :) hamileyim son günlerim ve konu sahibi gibi benimde korkularım var, kinli olan ben değilim anlayışsız olan sizsiniz :) yaa anne olmuşsunuz az çok hamile pskolojisini bilmeniz gerekmezmi hı ? Hiç tanımadığınız bir kadını rahatlatmak yerine kendini kötü hissettirecek yorum yapmanız ne kazandırıyor size ? Yeni anne olacak insanların korku yaşaması bunu paylaşması rahatlamak istemesi kadar normal birşey yok bence..

Bir tek hamile olan siz degilsiniz. Ayrica ben hamile iken hic oyle korkular da yasanadim. Cunku severek isteyerek dort gozle dogmasi bekledim. Bana gore abartiyorsunuz. Sizi anlamiyorum kusura bakmayin.
Bu arada yanlis yorum. Kinci degilimdir. Yapima ters.

Kızım kolik bebeklerden
Oturup sinirden ağladığım , saçımı yolduğum günlerim o kadar da uzakta değil
Ama kucağımda uyuya kalıp o küçük parmaklarını ağzına götürdüğünde iyi ki diyor insan , iyi ki bu benim ..

İkinciye hamileyim ve iki haftadır bunalıma girdim hayatım ne olacak diye
Ama hepsi hormonlardan

Tek korkum sezaryen o ayrı
Onu asla yenemeyeceğim

Merhaba
Yorumunuzu okudum ve bir sey merak ettim. 2 hamilelik doneminiz arasinda stres, uzuntu, kaygi vs gibi konularda farkliliklar var miydi? Gebelikte stresin bebege tesirini merak ediyorum da :)
Aynen ilk oglumda sinir stres cok yasadim. Cok etken oldu bu. Ikincisinde ise ne stres ne baska birsey vardi. Hem hamileligim rahat gecti hem dogumum hem de dogumdan sonrasi. Ilkinde kv denin cok buyuk etkisi vardi. Psikolojimi mahvetmisti. ilk dogumumdan sonra o etken kalkti. Haliyle sakin yillar gecitince ikinci cocugum daha sakin ve sorunsuz oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…