- 18 Ağustos 2015
- 264
- 75
- 98
- 31
- Konu Sahibi gurbetellerde94
-
Muz bitti muzla ilgili korku geçti. O sürekli bir korku değil tabii. Ama üç gün aklımdan çıkmayan bir huy işte. Sonra başka birşey geliyor. Rüzgarlı oluyor. Yürürken başıma birşey düşecek korkusu geliyor. Sürekli bir kısır döngü gibi...inanırım bu vesveseyse takmayın geçer ama hastalıksa tedavi lazım tabi ayrım yapmak için bazı korkularla yüzleşmek lazım ki oda sizin için çok faydalı olur mesela muzu alın şöyle bir bakın görünürde birşey yoksa alın ve yiyin bir dahada dönüp bakmayın ehvam vesvese üzerinde durmayın geçer bir müddet böyle şeyler aklınıza gelir ama bir süreden sonra gecer
Kötü birşey yaşayacağım diye yaşamaktan korkuyorum durumum bu açıkçası...hiç bir şeyden korkma hayat senin hayatın evlilikten korkuyorsan hazır değilsin demektir o zaman evlenme hazır olduğunda evlen daha büyük pismanliklar yasamani istemem düşün sadece ben ne yapmak istiyorum amacım ne yaz bir kağıda içinden ne geliyorsa alisveris listesi gibi sonra yine düşün oku gereksizleri sil karala geriye kalanı yap yapmaya çalış unutma hayat senin
İnanamıyorum şu anda. Size ne kadar teşekkür etsem az. Beni anlamışsınız. Benim sorunum ailem değil neden böyle oldum onu da bilmiyorum ama çok teşekkür ederim evet durum biraz bu. Siz iyiki varsınız yaBende senin gibiyim canım hersyede bı yapamama korkusu, hele evlilikten korku had safhada sevgilim var evlenmek de istiyorum ama acaba şöyle olur mu böyle olur mu diye düşünmekten deli oluyorum. Ama benim korkularımın nedeni ailem olduğunu düşünüyorum babam hep aşağıladı beni halada öyle yaptığım hiç biey gözüne gözükmedi yaranamadım bi türlü. yaptığım hiç bir işi beğenmedi hep kusur buldu annem de öyle. O yüzden hep birilerinin bana bişeyi yanlış yaptığımda kızcağını düşünüyorum korkuyorum hayatım herkesten herseyden korkmakla geçiyor ve zevk alamıyorumDert ortağımsın
Dışarıdan güçlü görünürüm. Kimseye müdanam yoktur. Ama içten korkuyorum yapamamaktan başararmaktan. Belki kendimi daha çok zorlamalıyım. Yapabildiğimi gördükçe korkum geçer. Kim bilirT
Tamam...ben farkli bisey yazmadim zaten....
Butun korkular duygusal kaynaklidir...
cunku kendine guvenin yoktur...
disardan gelebilecek bir hayal kirikligini göğüsleyememekten korkuyorsun....ben diyorum ki...
kendine guven....guclu oldugunu bil...
Gideceğim randevumu aldım. Umarım herşey yolunda giderAslında hayatin acımasızlığına daha çok alışmanız gerekmez miydi
Çünkü küçük yasta bilmediğim bir yere gittim diyorsunuz
Bunlardan herkes korkuyor ama siz dişlerimi sıkmaktan uyuyamıyorum demissiniz ki bu çok abartılı bir durum
Bence psikolog yardımı almalısınız
Anksiyete gibi geldi bana da
Bu doğru ve insanın kontrol manyağı olup kendini kontrol edememesi korkunç bir durumSiz de kontrol manyaklığı var..kontrol edemediginiz şeylerde de yoğun endişe kaygı duyuyosunuz...ve bence de uzman destegi almaniz lazım...
Randevumu aldım. Teşekkür ederim. Korkuyorum. Korkmaktan korkuyorum. Yanlış yapmaktan korkuyorum. Ama haklısınız geçecek :) en azından kontrol altına alabilirim belki. Size özellikle haber vermek isterim. Gece gece uğraşıp beni rahatlattınız. Hakkınızı helal edin. Gerçekten çok teşekkür ederim.Rica ederim ne demek. Ama lutfen yarin bir randevu alin, bunu sizi evhamlandirmak icin demiyorum. Bir an once doktorla gorusun ki rahata kavusun. Cunku biliyorum insani sıkan bogan bir durumdur. Eger ilerlerse insan hayati yasamayip, kiyisindan bakmaya basliyor. O yuzden bir an evvel gorusun, mutlu mutlu devam edin hayatiniza:) Mesela bazi insanlar ilactan korkar, ben kullanmak istememistim. Bu arada dogru doktoru ve dogru ilaci bulana kadar 3 4 doktor degistirdim. Babam o zaman bana baldankabak sacmalama her insan bazi donemler ilac kullanmak zorundadir, bak ben mide hastasiyim yillardir ilac kullaniyorum ne yapayim demisti. Benim 3. 4. denememden sonra bir ilac verdi bir doktor, cok dusuk bir dozdu ve ben kendimi toparladim ama uzun sure kullandim. Cunku maalesef oyle bir iki ay kullanip kendini iyi hisedince birakirsan kurtulamiyorsun. Bak seni soyle rahatlatayim, ben bu illeti universite sinavina hazirlanirken yasadim ilac kullandim biraktim. Sonra bir universite 3.sinifta kut geri geldi. Cok zor bir okulda okuyordum, aksam 5teki sinavlara gun boyu sadece cubuk kraker yiyerek gidiyordum. Neden ? Cunku yemek yersem ishal olurum, sinavda kusarim vs. Herkes calisip girerken sinavlara ben bunlarla bogustum. Ama buna ragmen 4 yilda bitirilmeyen okulu 4 yilda bitirdim. Simdi yemek yiyip kostur kostur isimi yapiyorum. Gun boyu disarida oluyorum ordan oaraya kosuyorum. Yani normal bir insan gibi. Ama o donemler bana bunlar imkansiz geliyordu. Ay ben mezun olunca nasil yapicam onlari yapamam diyordum. Ara ara yokladi bu illet. Staj yaparken cogu arkadasim gittigi yerlerden geri donus almazken ben her burodan geri donus alip korktugum icin reddedip gitmiyordum. Ta ki bir yerde baslayip tum korkumu yerle bir edene kadar. Senin korkularin benimkiler kadar spesifik de degil ben yaptiysam sen hayli hayli yaparsin. Inan cevrende gordugun bircok kisi farkli versiyonlarini yasiyor. Gecicek merak etme :)
Okuyorum öğrenciyim. Ya herşeyden çok etkileniyorum. Kitap bile okusam olaylardan etkileniyorum. Ya benim başıma gelirse diye... Kendimi yıpratmak istemiyorum ama elimde değil.Kendini bu kadar zorlama ve yıpratma canım. Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama bir meşgale bul kendine bu sayede düşünecek vaktin bile kalmaz.
Ornekti muz oyle seyler akliniza gelince euzu besmele.cekin sonra hemen baska bir seye.konsantre olun kurtulmaya calismak degilde dusunceleri baska tarafa yonlendirmek onemsememek bu sekilde gecer cunku vesvese korksan agirlasir hasta ederMuz bitti muzla ilgili korku geçti. O sürekli bir korku değil tabii. Ama üç gün aklımdan çıkmayan bir huy işte. Sonra başka birşey geliyor. Rüzgarlı oluyor. Yürürken başıma birşey düşecek korkusu geliyor. Sürekli bir kısır döngü gibi...
Sizin başarıp şu anda mutlu bir hayat yaşamanıza çok sevindim. Bir daha hiç başınıza gelmez inşallah.Gerci direkt anksiyeteymisain gibi yazdim belki de doktor bir sey degil bunlar diyecek o yuzden sen bir doktora git sonra yine konusruz bunlari :)
Önemsememek elimde değil ama düşünceleri başka yere yönlendirmek mantıklı bunu kesinlikle deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.Ornekti muz oyle seyler akliniza gelince euzu besmele.cekin sonra hemen baska bir seye.konsantre olun kurtulmaya calismak degilde dusunceleri baska tarafa yonlendirmek onemsememek bu sekilde gecer cunku vesvese korksan agirlasir hasta eder
Sende iyiki varsın canım benim :) Umarım aşarsın sorununu sen doktora git iyi gelirse banada haber ver mutlaka bende gideyim. Yorumlarını okuyorum aynı bensin ya ,en yakın arkadaşımı sevgilisi aldattı kızdan cok ben etkilendim mesela oturdum ağladım benim başımada gelir kesin diye tv de izlediğim dizilerden falan hep etkileniyorum. Dışardan gören benim için farklı düşünüyo sonra tanıyanlar ne kadar korkaksın diyo. Sen bu yürekle nasıl yaşıyorsun kız diyorlar.Mesela sevgilimle buluşuyoruz babam bilmiyor ya akşama kadar deli gibi dolanıyorum etrafa bakmaktan gözlerim ağrıyor tanıdık biri görecek mi diye babam arayacak mı diye diken üstünde bekliyorum.İnanamıyorum şu anda. Size ne kadar teşekkür etsem az. Beni anlamışsınız. Benim sorunum ailem değil neden böyle oldum onu da bilmiyorum ama çok teşekkür ederim evet durum biraz bu. Siz iyiki varsınız ya
Ya yalnızkelebek sen mükemmel bir insamsın :) şu sevgili meselesi aynı bizde de. Mesela geçen gün sevgilimi arabayla aldım. Arkaya otur dedim eds çeker eve göderir falan diye okadar. Dediklerin aynı ben :)Sende iyiki varsın canım benim :) Umarım aşarsın sorununu sen doktora git iyi gelirse banada haber ver mutlaka bende gideyim. Yorumlarını okuyorum aynı bensin ya ,en yakın arkadaşımı sevgilisi aldattı kızdan cok ben etkilendim mesela oturdum ağladım benim başımada gelir kesin diye tv de izlediğim dizilerden falan hep etkileniyorum. Dışardan gören benim için farklı düşünüyo sonra tanıyanlar ne kadar korkaksın diyo. Sen bu yürekle nasıl yaşıyorsun kız diyorlar.Mesela sevgilimle buluşuyoruz babam bilmiyor ya akşama kadar deli gibi dolanıyorum etrafa bakmaktan gözlerim ağrıyor tanıdık biri görecek mi diye babam arayacak mı diye diken üstünde bekliyorum.
HahaaaYa yalnızkelebek sen mükemmel bir insamsın :) şu sevgili meselesi aynı bizde de. Mesela geçen gün sevgilimi arabayla aldım. Arkaya otur dedim eds çeker eve göderir falan diye okadar. Dediklerin aynı ben :)
Benim huyum bu ben sadece kontrol etmeyi öğrenebilirim bence. Fazlasını beklemiyorum. Ama sen atlatırsın umarım :)HahaaaNolacak bizim bu hallerimiz inşallah psikolojimiz en kısa zamanda düzelir yoksa böyle yasanmıyo vallahi
Teşekkür ederim. İbrahim saraçoğlunun tarifini ne olarak arayabilirim. Ben aslında kendimi güçlü biri olarak görürüdüm. Hatta duygusal falan değilim diye düşünürdüm. Yılda maksimum bir kaç kez ağlayan insandım. Şimdi sürekli ağlayan bir insan oldum. Bu da beni üzüyor.
Çok teşekkür ederimibrahim saraçoğlu anksiyete kürü yahut maydanoz ıspanak tere diye aratın
Ya abartmayın tamam biraz problem var kabul ama böyle söyleyince siz kaygım daha çok artıyor.senin kaygılarını okuyana kadar kendimi kaygılı sanıyordum..kesinlikle kaygı bozukluğuna sahipsin..psikologtan yardım almalısın acilen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?