- 18 Ağustos 2015
- 264
- 75
- 98
- 31
- Konu Sahibi gurbetellerde94
-
Nasıl daha güçlü olabilirim peki? Yaşamam mı gerek? Okumam mı gerek? Ne yapmalıyım?Duygusal gucsuzluk bedenini de ele gecirir bir zaman sonra
Bir sebebi var mı bunun biliyor musunuz?vesvese sarmış seni bol bol oku ve korksamda korkmasamda aynı şeyler yaşanacak diye telkin et kendini yani kendine zehir etme hayatı
inan sana senden başkası yardım edemez
bi ara bendede farklı vesveseler vardı halada var ama çok ciddi değil mesela her evden çıkış ütü ve ocak kafama takılır ya eşime kontrol ettiririm ya da amaaaaaaaaaaaaaan der unutmaya çalışırım napıyım
ALLAH cc yar ve yardımcın olsun
Durumunuza baya benzer bir şey. Geçer inşallah. Siz birşey yaptınız mı geçsin diye?21 yaşındaymışsın o zaman bende böyleydim kanal d de doktorlar diye bir program vardı oradaki hastalıkları dınlerken bende de aynı hastalık çıkarsa diye korkardım belirtilerini kendimde arardım falan zamanla geçiyor yaş ilerledikçe korkma bence.
İzlememeye çalışıyorum ama haber tabi insan merak ediyor. Tedavisi var mı biliyor musunuz?Aynisi bende de var..
yaygin ansiyete bozuklugu.
Mumkun mertebe haber izlemeyin senaryolar genelde ordan besleniyor bende.
Birde bende kacinma davranislarida var kompulsif gibi
Mesela çocuk kaçırma haberi okuyorum aklıma gelen tek şey ya benim ilerde çocuğum olurda onu biri kaçırırsa. Kendime diyorum ki ya deli evli bile değilsin belki hiç çocuğun olmayacak ama kafayı yiyorum
Neyden korkuyorsan ustune gitmen lazimNasıl daha güçlü olabilirim peki? Yaşamam mı gerek? Okumam mı gerek? Ne yapmalıyım?
yoo yaş ilerledikçe olgunlaşıyor insanDurumunuza baya benzer bir şey. Geçer inşallah. Siz birşey yaptınız mı geçsin diye?
Doktora gitmekten korkmuyorum. Aslında bu güne kadar bu kadar rahatsız etmemişti. Bu gün rus uçağının düşmesinden sonra evde savaş çıkacak bizde suriyeyiler gibi olacağız. Ya dilencez ya ölcez diye evde gezip ağlamaya başlayınca bir problem var dedim. Çünkü ben kontrol sever bir insanım. Durumlar kontrolümden çıkınca kafayı yiyorum. Mesela savaş hiç bir etkim yetkim yok. Bu da ya olursa diye beni deli ediyor. Çok teşekkür ederim ayrıca uzun uzun uğraşıp yazıyorsunuz. Hakkınızı helal edin. Duygulandım vallaBunlar normal degil herkes dusunur ama buraya konu acacak kadar takmaz. Lutfen en kisa surede psikiyatriste gidin. Oyle bir sey olmaz vesvese bunlar filan demeyin gidin doktordan duyun oyleyse de. Ayrica simdi de hastaliktan korkmayin bakin ben yillar once yasadim, her seye korkumdan midem bulanirdi. Aksatmayin :) degilse de doktordan duymus olursunuz. Akliniza geldikce dusunmemeye calisin, bunlar senin beyninde bitiyor, is sende vs demiyecegim cunku yasadim biliyorum. Durumunuz iyiyse ozel tavsiye ediyorum. Degilse devlet hastanelerinde de cok ilgili doktorlar var. Insallah degildir ama oyleyse de korkulacak bicbir sey yok :)
İzlememeye çalışıyorum ama haber tabi insan merak ediyor. Tedavisi var mı biliyor musunuz?
inanırım bu vesveseyse takmayın geçer ama hastalıksa tedavi lazım tabi ayrım yapmak için bazı korkularla yüzleşmek lazım ki oda sizin için çok faydalı olur mesela muzu alın şöyle bir bakın görünürde birşey yoksa alın ve yiyin bir dahada dönüp bakmayın ehvam vesvese üzerinde durmayın geçer bir müddet böyle şeyler aklınıza gelir ama bir süreden sonra gecerSize garip bir korkumu anlatayım hem durumu anlayın. Evde bu ara çok muz almışız bir sürü muz var. 2 sene önce Haberlerde ingilterede ithal muzlardan çok zehirli bir örümcek eve girmiş diye bit haber okumuştum. Aklımdan çıkmıyor bu muzlarda da varsa diye. Çok saçma evet ama
Ben yanlış anlattım bence derdimi. Korkularım evlilik iş gibi görünse de daha çok duygusal. Evlenirim en kötü boşanırım ne var bunda kimler neler yapıyor değil mi buraya kadar sorun yok. Ben yaralanmaktan korkuyorum bu yüzdenden kendimi korumaya çalışıyorum ama en kötüsüne hazırlanmaya çalışmak sürekli en kötü senaryoyu düşünmek beni bitiriyor...Neyden korkuyorsan ustune gitmen lazim
Bir kucuk su birikintisini dusun gazete kagidiyla dolu
onlar senin korkularin ve dibindeki taslari senin ozun olarak dusun...
ozunu, kendini goremezsin dimi?
Akista olmaya calis hep...gecmis gelecek dongusunden dusuncesinden kurtul...anda ol...
mesela su anda mesajimi okuyorsun dimi?
Anlamaya calis....ve gozunun gormedigi yerde birak yuregin rehberin olsun....kendine duyguna guven ...ve bu guvenle sakinles
Kendimi hiç büyümeyecek bir çocuk gibi hissediyorum. Umarım çabuk olgunlaşırım.yoo yaş ilerledikçe olgunlaşıyor insan
Tamam...ben farkli bisey yazmadim zaten....Ben yanlış anlattım bence derdimi. Korkularım evlilik iş gibi görünse de daha çok duygusal. Evlenirim en kötü boşanırım ne var bunda kimler neler yapıyor değil mi buraya kadar sorun yok. Ben yaralanmaktan korkuyorum bu yüzdenden kendimi korumaya çalışıyorum ama en kötüsüne hazırlanmaya çalışmak sürekli en kötü senaryoyu düşünmek beni bitiriyor...
Doktora gitmekten korkmuyorum. Aslında bu güne kadar bu kadar rahatsız etmemişti. Bu gün rus uçağının düşmesinden sonra evde savaş çıkacak bizde suriyeyiler gibi olacağız. Ya dilencez ya ölcez diye evde gezip ağlamaya başlayınca bir problem var dedim. Çünkü ben kontrol sever bir insanım. Durumlar kontrolümden çıkınca kafayı yiyorum. Mesela savaş hiç bir etkim yetkim yok. Bu da ya olursa diye beni deli ediyor. Çok teşekkür ederim ayrıca uzun uzun uğraşıp yazıyorsunuz. Hakkınızı helal edin. Duygulandım valla
Neredeyse yine ayrı dert. Konu sadece erkek arkadaşım değil. Aşırı büyük korkularım var. Kendimi hiç bir şey için hazır hissetmiyorum. Evlilikten korkuyorum. İşten korkuyorum. Kaybetmekten korkuyorum. Beceriksiz veya başarısız da değilim. Küçük yaşta kendi isteğimle merakımdan dünyanın öbür ucuna çat pat bir dille gittim. Hani yaptım mı yapıyorum ama korkular beni bitiyor...
Bende senin gibiyim canım hersyede bı yapamama korkusu, hele evlilikten korku had safhada sevgilim var evlenmek de istiyorum ama acaba şöyle olur mu böyle olur mu diye düşünmekten deli oluyorum. Ama benim korkularımın nedeni ailem olduğunu düşünüyorum babam hep aşağıladı beni halada öyle yaptığım hiç biey gözüne gözükmedi yaranamadım bi türlü. yaptığım hiç bir işi beğenmedi hep kusur buldu annem de öyle. O yüzden hep birilerinin bana bişeyi yanlış yaptığımda kızcağını düşünüyorum korkuyorum hayatım herkesten herseyden korkmakla geçiyor ve zevk alamıyorumNeredeyse yine ayrı dert. Konu sadece erkek arkadaşım değil. Aşırı büyük korkularım var. Kendimi hiç bir şey için hazır hissetmiyorum. Evlilikten korkuyorum. İşten korkuyorum. Kaybetmekten korkuyorum. Beceriksiz veya başarısız da değilim. Küçük yaşta kendi isteğimle merakımdan dünyanın öbür ucuna çat pat bir dille gittim. Hani yaptım mı yapıyorum ama korkular beni bitiyor...
Teşekkür ederim. İbrahim saraçoğlunun tarifini ne olarak arayabilirim. Ben aslında kendimi güçlü biri olarak görürüdüm. Hatta duygusal falan değilim diye düşünürdüm. Yılda maksimum bir kaç kez ağlayan insandım. Şimdi sürekli ağlayan bir insan oldum. Bu da beni üzüyor.Psikiyatrise gitmelisiniz...
Sebebi bilinmiyor
beyin kimyasi bozuluyor
serotonin diye bir hormon var o azaliyor felan filan
ben zor bir cocukluk ve genclik yasadim bu kadarla atlatlmam bile saglam bunye alameti.
İlacda kullandim ksisel terapi daha faydali hatta adi neydi bilissel terapi galiba.
İbrahim saracoglunun kurude cok ise yaradi bende.
Nette tarifi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?