Korkuyorum...

Bir sebebi var mı bunun biliyor musunuz?

Durumunuza baya benzer bir şey. Geçer inşallah. Siz birşey yaptınız mı geçsin diye?

Mesela çocuk kaçırma haberi okuyorum aklıma gelen tek şey ya benim ilerde çocuğum olurda onu biri kaçırırsa. Kendime diyorum ki ya deli evli bile değilsin belki hiç çocuğun olmayacak ama kafayı yiyorum

Bunlar normal degil herkes dusunur ama buraya konu acacak kadar takmaz. Lutfen en kisa surede psikiyatriste gidin. Oyle bir sey olmaz vesvese bunlar filan demeyin gidin doktordan duyun oyleyse de. Ayrica simdi de hastaliktan korkmayin bakin ben yillar once yasadim, her seye korkumdan midem bulanirdi. Aksatmayin :) degilse de doktordan duymus olursunuz. Akliniza geldikce dusunmemeye calisin, bunlar senin beyninde bitiyor, is sende vs demiyecegim cunku yasadim biliyorum. Durumunuz iyiyse ozel tavsiye ediyorum. Degilse devlet hastanelerinde de cok ilgili doktorlar var. Insallah degildir ama oyleyse de korkulacak bicbir sey yok :)

Nasıl daha güçlü olabilirim peki? Yaşamam mı gerek? Okumam mı gerek? Ne yapmalıyım?
Neyden korkuyorsan ustune gitmen lazim
Bir kucuk su birikintisini dusun gazete kagidiyla dolu
onlar senin korkularin ve dibindeki taslari senin ozun olarak dusun...
ozunu, kendini goremezsin dimi?
Akista olmaya calis hep...gecmis gelecek dongusunden dusuncesinden kurtul...anda ol...
mesela su anda mesajimi okuyorsun dimi?
Anlamaya calis....ve gozunun gormedigi yerde birak yuregin rehberin olsun....kendine duyguna guven ...ve bu guvenle sakinles

Doktora gitmekten korkmuyorum. Aslında bu güne kadar bu kadar rahatsız etmemişti. Bu gün rus uçağının düşmesinden sonra evde savaş çıkacak bizde suriyeyiler gibi olacağız. Ya dilencez ya ölcez diye evde gezip ağlamaya başlayınca bir problem var dedim. Çünkü ben kontrol sever bir insanım. Durumlar kontrolümden çıkınca kafayı yiyorum. Mesela savaş hiç bir etkim yetkim yok. Bu da ya olursa diye beni deli ediyor. Çok teşekkür ederim ayrıca uzun uzun uğraşıp yazıyorsunuz. Hakkınızı helal edin. Duygulandım valla

İzlememeye çalışıyorum ama haber tabi insan merak ediyor. Tedavisi var mı biliyor musunuz?

Psikiyatrise gitmelisiniz...
Sebebi bilinmiyor
beyin kimyasi bozuluyor
serotonin diye bir hormon var o azaliyor felan filan
ben zor bir cocukluk ve genclik yasadim bu kadarla atlatlmam bile saglam bunye alameti.
İlacda kullandim ksisel terapi daha faydali hatta adi neydi bilissel terapi galiba.
İbrahim saracoglunun kurude cok ise yaradi bende.
Nette tarifi var

inanırım bu vesveseyse takmayın geçer ama hastalıksa tedavi lazım tabi ayrım yapmak için bazı korkularla yüzleşmek lazım ki oda sizin için çok faydalı olur mesela muzu alın şöyle bir bakın görünürde birşey yoksa alın ve yiyin bir dahada dönüp bakmayın ehvam vesvese üzerinde durmayın geçer bir müddet böyle şeyler aklınıza gelir ama bir süreden sonra gecer

Ben yanlış anlattım bence derdimi. Korkularım evlilik iş gibi görünse de daha çok duygusal. Evlenirim en kötü boşanırım ne var bunda kimler neler yapıyor değil mi buraya kadar sorun yok. Ben yaralanmaktan korkuyorum bu yüzdenden kendimi korumaya çalışıyorum ama en kötüsüne hazırlanmaya çalışmak sürekli en kötü senaryoyu düşünmek beni bitiriyor...

T
Tamam...ben farkli bisey yazmadim zaten....
Butun korkular duygusal kaynaklidir...
cunku kendine guvenin yoktur...
disardan gelebilecek bir hayal kirikligini göğüsleyememekten korkuyorsun....ben diyorum ki...
kendine guven....guclu oldugunu bil...

Aslında hayatin acımasızlığına daha çok alışmanız gerekmez miydi
Çünkü küçük yasta bilmediğim bir yere gittim diyorsunuz
Bunlardan herkes korkuyor ama siz dişlerimi sıkmaktan uyuyamıyorum demissiniz ki bu çok abartılı bir durum
Bence psikolog yardımı almalısınız
Anksiyete gibi geldi bana da

Rica ederim ne demek. Ama lutfen yarin bir randevu alin, bunu sizi evhamlandirmak icin demiyorum. Bir an once doktorla gorusun ki rahata kavusun. Cunku biliyorum insani sıkan bogan bir durumdur. Eger ilerlerse insan hayati yasamayip, kiyisindan bakmaya basliyor. O yuzden bir an evvel gorusun, mutlu mutlu devam edin hayatiniza:) Mesela bazi insanlar ilactan korkar, ben kullanmak istememistim. Bu arada dogru doktoru ve dogru ilaci bulana kadar 3 4 doktor degistirdim. Babam o zaman bana baldankabak sacmalama her insan bazi donemler ilac kullanmak zorundadir, bak ben mide hastasiyim yillardir ilac kullaniyorum ne yapayim demisti. Benim 3. 4. denememden sonra bir ilac verdi bir doktor, cok dusuk bir dozdu ve ben kendimi toparladim ama uzun sure kullandim. Cunku maalesef oyle bir iki ay kullanip kendini iyi hisedince birakirsan kurtulamiyorsun. Bak seni soyle rahatlatayim, ben bu illeti universite sinavina hazirlanirken yasadim ilac kullandim biraktim. Sonra bir universite 3.sinifta kut geri geldi. Cok zor bir okulda okuyordum, aksam 5teki sinavlara gun boyu sadece cubuk kraker yiyerek gidiyordum. Neden ? Cunku yemek yersem ishal olurum, sinavda kusarim vs. Herkes calisip girerken sinavlara ben bunlarla bogustum. Ama buna ragmen 4 yilda bitirilmeyen okulu 4 yilda bitirdim. Simdi yemek yiyip kostur kostur isimi yapiyorum. Gun boyu disarida oluyorum ordan oaraya kosuyorum. Yani normal bir insan gibi. Ama o donemler bana bunlar imkansiz geliyordu. Ay ben mezun olunca nasil yapicam onlari yapamam diyordum. Ara ara yokladi bu illet. Staj yaparken cogu arkadasim gittigi yerlerden geri donus almazken ben her burodan geri donus alip korktugum icin reddedip gitmiyordum. Ta ki bir yerde baslayip tum korkumu yerle bir edene kadar. Senin korkularin benimkiler kadar spesifik de degil ben yaptiysam sen hayli hayli yaparsin. Inan cevrende gordugun bircok kisi farkli versiyonlarini yasiyor. Gecicek merak etme :)

Gerci direkt anksiyeteymisain gibi yazdim belki de doktor bir sey degil bunlar diyecek o yuzden sen bir doktora git sonra yine konusruz bunlari :)

hiç bir şeyden korkma hayat senin hayatın evlilikten korkuyorsan hazır değilsin demektir o zaman evlenme hazır olduğunda evlen daha büyük pismanliklar yasamani istemem düşün sadece ben ne yapmak istiyorum amacım ne yaz bir kağıda içinden ne geliyorsa alisveris listesi gibi sonra yine düşün oku gereksizleri sil karala geriye kalanı yap yapmaya çalış unutma hayat senin

Bende senin gibiyim canım hersyede bı yapamama korkusu, hele evlilikten korku had safhada sevgilim var evlenmek de istiyorum ama acaba şöyle olur mu böyle olur mu diye düşünmekten deli oluyorum. Ama benim korkularımın nedeni ailem olduğunu düşünüyorum babam hep aşağıladı beni halada öyle yaptığım hiç biey gözüne gözükmedi yaranamadım bi türlü. yaptığım hiç bir işi beğenmedi hep kusur buldu annem de öyle. O yüzden hep birilerinin bana bişeyi yanlış yaptığımda kızcağını düşünüyorum korkuyorum hayatım herkesten herseyden korkmakla geçiyor ve zevk alamıyorum Dert ortağımsın

Teşekkür ederim. İbrahim saraçoğlunun tarifini ne olarak arayabilirim. Ben aslında kendimi güçlü biri olarak görürüdüm. Hatta duygusal falan değilim diye düşünürdüm. Yılda maksimum bir kaç kez ağlayan insandım. Şimdi sürekli ağlayan bir insan oldum. Bu da beni üzüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…