Korkuyorum🙄

Sanırım doğumum başlıyor :KK17:
Ne yapacağımı bilmiyorum . Duşa girdim çıktım , bir daha mı girsem :olamaz:
Mutluluk , korku, bilinmezlik hepsi bir arada ...
Yarım saat önce karın ağrısı ile uyandım, nişanım gelmiş . Şimdi hafif hafif adet ağrıları gibi ağrım var. Dua mi diyim , pozitif enerji mi diyeyim artık kim neye inanıyorsa bana bir zahmet yollayıversin :KK23:

Safsarisin Safsarisin victoryvivi victoryvivi @Less-is-More @Limonsuzcay @AcemiYolcu @yenGEnC ve etiketlemeyi unuttuğum diğer arkadaşlarım ❤ Tek tek yazmak istemedim . Doğumdan sonra ilk fırsatta yazarım .
Bence ilk olarak sakin kalmayı dene nisanın geldiyse en erken bugün en geç 1 gün sorna doğum oluyor ki benim öyle oldu önce sancim geldi hastaneye giddim geri giddi sorna da tekrar geldi ve doğum oldu zaten. allahim yardımcın olsun bebeğini saglik la kucağına almayı nasip edsin
 
Ay victoryvivi victoryvivi sabah biliyorsun gelmişti , gitti .. şimdi yine başladı hafif hafif 🙈 sırt ağrısı ve aşağıya doğru baskı. Bilmiyorum doğum ile alakası var mı fakat üst bacaklarıma da ağrı giriyor .
Hazır imkan varken uyusam mı diyorum biraz .🙇🏻‍♀️
Uyu bence de takılma burda😂😂
Yarın sabahtan sonra uykuya çok ihtiyacın olabilir :)
 
Ay victoryvivi victoryvivi sabah biliyorsun gelmişti , gitti .. şimdi yine başladı hafif hafif 🙈 sırt ağrısı ve aşağıya doğru baskı. Bilmiyorum doğum ile alakası var mı fakat üst bacaklarıma da ağrı giriyor .
Hazır imkan varken uyusam mı diyorum biraz .🙇🏻‍♀️
Bal bak ben 3 tane dogurdum dinlen sanci gelirse bol bol dinlen bol su iv hurma varsa ondan ye artik bundan sonrasi rahat etmek
 
Çok kolay, keyifli ve sağlıklı bir doğum hayal et. Gözlerinde hep öyle canlandır kendini.. Korkuları bırak. Korktuğunu çağırırsın.
Olumlu konuş. Ağrın olsa bile ağrım çok yok diye telkin et kendini. Sancıların yatarak değil yürüyerek karşıla.

Olumlu düşün. Bebeğin sana kavuşmak için santim santim ilerliyor. Onu hisset. Onunla konuş. O da şimdi heyecanlı. Onu sakinleştir sesinle.

Olumlu dua et. Kazasız belasız demek yerine sağlıkla güzellikle diye dua et.

Gülümse. Kahkaha at. Yanında kim var. Uyusun dinlensin vs deme. Eşin varsa elini tut. Beraber yürüyün. Hislerini anlat. Sal kendini. Acıyacak ama sen kendini ne kadar korkuyla kasarsan o kadar çok acır. Uyuyabilirsen uyu. Uyuyamazan hareketli müzikler açıp kalçanı çevir. Biz ebeyle mezdeke açıp oynamıştık doğumdan yarım saat önce. Doğum için sedye midir nedir oraya yatmamla kalkmam arasında yirmi dakika var. Eşim doğumu videoya çekmiş. Sadece 5 dakika 38 saniye.

Ben sadece nst için yatmıştım. Hep yürüdüm. Hurma yedim. Nişan geldikten on üç saat sonra bebeğim kucağımdaydı. Normal doğum olacaksa şayet su alabilir miyim diye sor. O kadar çok kuruyacak ki dudakların anlatamam. İçmesen bile dudaklarını ıslat. Eşim pamukla su dökmüştü devamlı ben ıkınırken.

Allah yardımcın olsun. Gerçekten çok keyifli bir süreç doğum. Sadece korkma, teslim ol ve inan. Güzel bir doğum hikayesi bekliyorum. :)
 
Bir de yemeğini ye. Lavman olayını gerçekten çok ama çok abartıyorlar. Ne acı ne sancı yok. Sadece o ilaç soğuktu. Tek hissettiğim oydu. Beş dakika yatıp tuvalette gittim. Lavmandan sonra iki üç gün kadar tuvalete çıkamadım. Normalmiş. Korkma yani. Ama yine de katı şeyler yeme.

Benim bebeğim on cm açılmaya rağmen inemedi aşağıya. Meğer mesanem doluymuş. Hortum gibi bir şeyi takıp boşalttılar. Ben çok kasmıştım. Hiç korkulacak birşey değilmiş.

Burda arkadaşlar hep bekle demiş ama herkeste aynı işlemiyor süreç. Ben nişan gelir gelmez gittim ve 4 cm açılmış bile. 6 cm ye kadar ağrım olmadı. Sen hissetmiyorsun ama nst de çıkıyor sancın. O yüzden çokta ihmal etme. Hiç ağrım yok ben doğurmam daha derken meğer düzenli on dakikada bir gelen kasılmalar varmış.

Benim bebeğim iki aylık oldu ve bana gülmeye başladı bile :) geçip gidecek bu günler de.
 
Yok yahu . Hiç birşey . Ağrı sızı hiç birşey kalmadı . Her işim tuhaf benim zaten 🙈
Aynı ben.
Bir gün önce sancim vardı. Herkes hastaneye gideceğiz diye beklerken bende dustan çıkınca bi uyku basmıştı. Yatıp uyumustum. Herkes şaşkına dönmüştü.
Ertesi gün yine sancim var deyince yalancı çoban gibi herkes himmmmm gecici mi gerçek doğum sancısı mi diyorlardı. Halbuki o gecenin sabahında dogum oldu. Bence seninde yarın sabah yada gündüz dogumun olur. Yarın dedigim bu sabah yani saat 1 olmuş ben farketmesemde.
 
Back
X