• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona dönemi tatil

Kim kolay bir sene geçirdi ki?

Bazı hemşire ve doktor arkadaşlarım tatil yapmasak devam edemezdik düşüncesini savunarak yaptılar tatillerini. O kesim tatil yapınca insanlar onlar bile yapıyorsa vardır bildikleri güvenlidir dedi. Vaka sayıları düşmedi insanlar bilinçsiz diye şikayet etmeye hakları kalmadığını düşünüyorum bunu yapanların. Emeklerimize yazık dedikleri an alırlar benden cevabı.

Ben mi? Sevdiğim 2 kişinin cenazesine gidememiş biri olarak, 6 aydır dışarıda yemek bile yememiş biri olarak, çalışmak zorunda olan eşime beslenme çantası hazırlayan biri olarak #evdekal günlerine dönüldüğünde asla o çenemi kapatmayacağım.
beni de kimse susturamaz o dönemde
ocak'ın başında abimi kaybettim, beklenmedik ve çok erken bi şekilde
psikolojim mahvoldu üstüne covid insanları teker teker öldürmeye başlayınca takıntılarım coştu, ev üstüme üstüme geldi hala daha uyuyamadığım geceler var takıntılarımdan dolayı
ama marttan beri ne dışarıda bi yemeğe gittim, ne bi avm'ye girdim, çocuğum yalvarmasına rağmen dışarıdan pizza siparişi bile vermedim sadece sitemizin parkına çıkardım o da haziranın ortasından sonra

annem babam dışarı çıkamıyorlar çocuklarının mezarına gidemediler yasaklardan dolayı aynı evde yaşıyorlardı o ev onlara nasıl dar geliyordur, ama burunlarını çıkarmadılar, kendileri için değil aman bize bulaşırda bizden de başkasına geçer diye

ama bakıyorum millet maske bile takmıyor
haaaa takıyor daha doğrusu ama dirseğine!!!

ondan sonra virüs bitmiyor, bitmez tabii :sinirli:

Hangimiz mental olarak yorulmadik ki bu yil.Hersey hala kabus gibi..Umarim daha kotusu olmaz tek duam bu bu yil icin..Yasaklar gelir yine eve kapaniriz diye surekli kislik malzemeler hazirlarken buluyorum kendimi.Dondurucuyu fulledim sayilir ki normalde hic yapmazdim boyle hazirliklar..Benim imkanim da yok bu yil tatil icin ama ozel araciniz varsa ve kurallara uyup sakin sessiz bir yere gidecekseniz gidin yapin tatilinizi bence.

Koronayı çok güzel kullanıyoruz işimize geldiği gibi. 🤣🤣 İşimize gelen yerde önlemlerrrrrrrrr var diyoruz işimize gelmeyen yerde koronaa varrrrr. 🤣
Herkes mental anlamda yoruldu. Ülkecek. Herkes deşarj olmaya kalksa tatillerde, düşünemiyorum sonumuzu. :)

Koronayı çok güzel kullanıyoruz işimize geldiği gibi. 🤣🤣 İşimize gelen yerde önlemlerrrrrrrrr var diyoruz işimize gelmeyen yerde koronaa varrrrr. 🤣
Herkes mental anlamda yoruldu. Ülkecek. Herkes deşarj olmaya kalksa tatillerde, düşünemiyorum sonumuzu. :)
Benim yorgunluk durumum koronadan bağımsız o ekstra diyebiliriz kimse tatile gitmezse ve deşarj olmazsa daha çabuk atlatırız diyosunuz sanırım :)

Hangimiz mental olarak yorulmadik ki bu yil.Hersey hala kabus gibi..Umarim daha kotusu olmaz tek duam bu bu yil icin..Yasaklar gelir yine eve kapaniriz diye surekli kislik malzemeler hazirlarken buluyorum kendimi.Dondurucuyu fulledim sayilir ki normalde hic yapmazdim boyle hazirliklar..Benim imkanim da yok bu yil tatil icin ama ozel araciniz varsa ve kurallara uyup sakin sessiz bir yere gidecekseniz gidin yapin tatilinizi bence.
Umarım herşey daha iyi olur hepimiz için

Şu dönemde her şey dahil, bedava tatil verseler bile gitmem.
Üzerine benzin paranı da vereceğiz diye ısrar etseler yine de fikrim değişmez.
Ben de yoruldum, bunaldım, psikolojik olarak çok iyi hissetmiyorum ama riskin büyüklüğünü düşündüğümde tatil bekleyebilir.

Bu sene koronadan önce ayarlamıştık herşeyi. Yazın en kalabalık olduğu zamanlardansa eylül sonu ekim başı gitmeyi hep seviyoruz. Yine öyle yapacağız. Ekimin ilk haftasında marmaris tarafına 1 haftalığına gideceğiz. Küçük bir otel ayarladık sadece yatıp, kahvaltı ve akşam yemeği sonrasında sabah araçla çıkıp etrafta gezebileceğimiz yerlere gitmeyi düşünüyoruz. Belki bir iki günde günlük bir tekneyle sakin koyları turlarız. Az temaslı ama huzurlu olmasını diliyorum. Bence sizde gidebilirsiniz. Sakin sessiz kalabalık olmayan yerleri tercih etmenizde fayda var. İyi tatiller.

Bu sene koronadan önce ayarlamıştık herşeyi. Yazın en kalabalık olduğu zamanlardansa eylül sonu ekim başı gitmeyi hep seviyoruz. Yine öyle yapacağız. Ekimin ilk haftasında marmaris tarafına 1 haftalığına gideceğiz. Küçük bir otel ayarladık sadece yatıp, kahvaltı ve akşam yemeği sonrasında sabah araçla çıkıp etrafta gezebileceğimiz yerlere gitmeyi düşünüyoruz. Belki bir iki günde günlük bir tekneyle sakin koyları turlarız. Az temaslı ama huzurlu olmasını diliyorum. Bence sizde gidebilirsiniz. Sakin sessiz kalabalık olmayan yerleri tercih etmenizde fayda var. İyi tatiller.
Teşekkür ederim sizede iyi tatiller

Haftaya gidiyorum ben de. İki aileyiz,yan yana 2 villa bulduk kiralik. Sadece cocuklar havuza girsin derdindeyiz,biz tatil yapmasak da olurdu ama cocuklar olmaz iste. Yemekleri evde yapacagiz,disari cikmayi planlamiyoruz,normalde evde oturacagimiza orada otururuz dedik. Bence en iyi secenek villa.

Ağustos ayında üç gün Cunda’ya gittik. Yarı kapasite ile çalışan ve önlemlere uyan bir oteli iyice araştırarak (müşteri & google yorumları) bulduk. Maskemiz, dezenfektanımız ile virüsü kapmadan döndük. İnternetten, instagramdan otelleri soruşturabilirsiniz. Tedbirsiz değilim ama bu illet bitmeyecek, kendimizi koruyarak yaşamayı öğrenmek zorundayız düşüncesindeyim. Bu üç gün de yetti mi derseniz yetmedi ama en azından kısa bir mola oldu. UHD olmayan butik otellere bakın, mümkünse merkeze çok yakın olmasın. Havuz yerine denizi tercih edin. Nacizane tavsiyelerim bunlar.

Tatil olarak sakin, izole yerlere gidebilir, kafa dinleyebilirsiniz,
Eylül ayı, orman havası, sonbahar, yağmur, toprak kokusu vs.
Fakat seyahat şu ara önerilmiyor, gittiğiniz yerde kalma durumu sıkıntı olabilir belki.

Ben şu an korona zatürre sinden hastanede yatıyorum ve zor nefes alıyorum. Yolculukta hastalık kaptım. Söyleyeceklerim bu kadar
çok geçmiş olsun Mavi_gokyuzu Mavi_gokyuzu , acil şifalar diliyorum.
annem de yeni hastaneden çıktı tedavi evde devam edecek.
beslenme ve ilaç kullanabiliyor olmanız önemli. Atlatacaksınız inşallah.

bu tip konulara herkes; oraya buraya giden insanlara hakkımı helal etmiyorum filan yazıyor ama böyle kitlesel dikkat gerektiren olaylarda tedbir bireylere bırakılmaz. hadi kamuyu çok bilmiyorum ama özel sektörde fabrikalar lokantalar mağazalar insanları full mesai çalıştırıyor. bu insanlar toplu taşımaya binecek, o yoğun güvensiz hijyensiz işyerlerinde saatler geçirecek mecburen. sonra kalkıp haftanın altı günü enine boyuna tehlikeye atılıp sömürülen insanlara bir izin günlerinde evde kal, bir kaç gün tatile gitmeyiver demek de bana acımasızlık haksızlık gibi geliyor. devlet yapsın ücret yardımını kapatsın işyerlerini, ondan sonra hala sokaklarda dolanan insanlara hakkımızı helal etmeyelim. ama dediğim gibi; ekonomi yürüsün diye çalıştır sonra kendilerine kalan minicik zamanlarda göstermelik evde kal. öyle olmaz

bu tip konulara herkes; oraya buraya giden insanlara hakkımı helal etmiyorum filan yazıyor ama böyle kitlesel dikkat gerektiren olaylarda tedbir bireylere bırakılmaz. hadi kamuyu çok bilmiyorum ama özel sektörde fabrikalar lokantalar mağazalar insanları full mesai çalıştırıyor. bu insanlar toplu taşımaya binecek, o yoğun güvensiz hijyensiz işyerlerinde saatler geçirecek mecburen. sonra kalkıp haftanın altı günü enine boyuna tehlikeye atılıp sömürülen insanlara bir izin günlerinde evde kal, bir kaç gün tatile gitmeyiver demek de bana acımasızlık haksızlık gibi geliyor. devlet yapsın ücret yardımını kapatsın işyerlerini, ondan sonra hala sokaklarda dolanan insanlara hakkımızı helal etmeyelim. ama dediğim gibi; ekonomi yürüsün diye çalıştır sonra kendilerine kalan minicik zamanlarda göstermelik evde kal. öyle olmaz

+1000000000000000

Bu virusun en can alici noktasi, ne zaman bitecegini bilmememiz.Yani tamam duralim evlerde de ne zamana kadar?Bir ay bir yil on yil..Zaten hepimiz dikkatliyiz artik virus ile yasamayi ogrendik biraz da olsa..Haziran ayindan itibaren tatildeler unluler mesela..Bize hayat eve sigar deyip durdular ama maasallah hepsi bi yerde simdi..Unlusu,siyasisi gitmedi mi simdi biyere?Gariban halkta bir yildir bunaldi essek gibi calisti ama bi hafta tatili cok goruyorlar..Valla bu isten hicbisey anlamadim ben...

65yas sokaga cikma yasaklarinda annemi alip kampa gitmistim Uludaga. İki yasak arasinda gittik geldik. Kadin aylardir evde oturmaktan geberecekti. Orasi cok iyi gelmisti anneme.Virus gercegine ragmen sacmasapan alinan onlemler insanlara fayda saglamadi tam tersine insanlarin psikolojilerini bozdu. Kamp tatilini Uludagda dusunurseniz o da iyi bir fikir bence konu sahibi. Tabi deniz olmasa da olur diyorsaniz. Ormanda yuruyus,ateste kahve,alkol kullaniyorsaniz raki mangalda balik falan on numara tatil olur.

Ne güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık

Ağustos ayında üç gün Cunda’ya gittik. Yarı kapasite ile çalışan ve önlemlere uyan bir oteli iyice araştırarak (müşteri & google yorumları) bulduk. Maskemiz, dezenfektanımız ile virüsü kapmadan döndük. İnternetten, instagramdan otelleri soruşturabilirsiniz. Tedbirsiz değilim ama bu illet bitmeyecek, kendimizi koruyarak yaşamayı öğrenmek zorundayız düşüncesindeyim. Bu üç gün de yetti mi derseniz yetmedi ama en azından kısa bir mola oldu. UHD olmayan butik otellere bakın, mümkünse merkeze çok yakın olmasın. Havuz yerine denizi tercih edin. Nacizane tavsiyelerim bunlar.
Havuz pek sevmiyorum zaten bende maksimum 3-4 günlük bişey bakıcam teşekkürler tavsiyeler için :)

Back
X