Pandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
(sözde) samimi oldugumuz bir kuzenim var bize 5 dk mesafede oturuyor.ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ? Bir de gelip de "iftara gelebilir miyim" diye sormasını tuhaf bulmakta haksız mıyım sizce ? Pandemi olmasa zaten ben direk çagırıyordum ama geçen yıl cagırmadım hic.bu yıl gelmis kendini davet ettirmek istiyor ilginc.
pandemi başından beri düğün, cenaze, avm, kalabalık ortamlara girmedik. yazın tatile bile bungalov ev kiralayarak kendi aracımızla gidip geldik. fakat şimdi ben çalışan biri olduğum için ister istemez risk grubundayım ve çevremizdeki aile/arkadaşlarla şöyle bir mutabakata vardık, normal düzeninde çalışan kişiler varsa çok çok nadir ev gezmesi yapabiliyoruz, kalabalık olmadan.. ama evden çalışan veya çocuğu olanlarla online görüşme ile kısıtlı kalıyoruz.. açıkçası bunu da yapmazsak kafayı yemek işten değil.
çok sevdiğiniz biri ise, kırmak istemiyorsanız, sadece 1 kişi ise ve çalışma şartlarınız eşit ise ben görüşme konusunda beis görmüyorum. bu herkesin kendi tercihi tabi.. bu da benim görüşüm..