En mantıklı yorum buKoruyucu ailede çocukların bakım tedbiri kararı ortadan kalkmaz. Yani Çocuklar tüm hakları saklı olarak kurımlarda değil de uygun koruyucu ailelerin yanında 18 yaşına kadar hizmet alabilirler. Devlet bunun için koruyucu ailelere para öder. Dolayısıyla nasıl yurt da kalırken aileler durumları düzelince çocukları dilekçe verip uygun görülmesi halinde alabiliyorsa. Koruyucu aile hizmet mpdelide bu şekilde sonlandırılabiliyor. Bu bir hizmet modeli çünkü. Ama anneanne dilekçe verdi diye kesin alacak diye bir şey yok. Yapılan sosyal inceleme sonucu uygun da görülmeyebilir.
Evet ama evlatlık için yıllarca beklersiniz sırada binlerce aile var denildi. Abimle yengem 10 yıldır evli çocukları olmadı. Daha fazla beklemek istemediler. O yüzden bu yola başvurdular. 3 tane çocuk almalarının sebebi de buydu. Hem çocukları ayırmak istemediler hemde hiç çocukları olmadığı içinBakın koruyucu aile evlatlık edinmiyor. Bu yüzden gayet alabilirler. Bu sebepten asla düşünmem koruyucu aile olmayı. Çünkü elimden alırlarsa depresyona girerim.
Evlatlık alamayız çünkü anne baba sağ o yüzden alamıyoruz. 2 yıl baktık büyüttük bizi aile bildiler. Karsi tarafa da bisey demiyorum herkes kendince haklı. Ama burda önemli olan çocukların ne istediği. Onlarda bizi istiyolar. Ama kimse buna bakmıyoBenim bildiğim koruyucu aileden almak için 1 yıl süreleri var. Almazlarsa haklarını kaybedoyorlar. O nasıl anneanneymis 2 yıl boyunca neredeymiş. Sizinkiler evlatlik alsa tamamen olmaz mi ?
Abin ile yengen eli öpülesi insanlar. Ancak yasa bu güzelim. İnan çok üzüldümEvet ama evlatlık için yıllarca beklersiniz sırada binlerce aile var denildi. Abimle yengem 10 yıldır evli çocukları olmadı. Daha fazla beklemek istemediler. O yüzden bu yola başvurdular. 3 tane çocuk almalarının sebebi de buydu. Hem çocukları ayırmak istemediler hemde hiç çocukları olmadığı için
Keşke yasaları değiştirmenin bi yolu olsaydı. Veya çocukların mutluluğunun yasalar önünde anlamı olsaydı. O zaman almazlardı eminimAbin ile yengen eli öpülesi insanlar. Ancak yasa bu güzelim. İnan çok üzüldüm
Anne ve babası haklarından feragat ederse olmuyor mu ?Evlatlık alamayız çünkü anne baba sağ o yüzden alamıyoruz. 2 yıl baktık büyüttük bizi aile bildiler. Karsi tarafa da bisey demiyorum herkes kendince haklı. Ama burda önemli olan çocukların ne istediği. Onlarda bizi istiyolar. Ama kimse buna bakmıyo
İnanın biz kesinlikle para için almadık. Anneannenin de bu yüzden aldığına inanmıyorum asla. Torunları sonuçta almak doğal hakkı. Anne yada baba almak isteseydi itiraz etmezdik. Anneanne alınca is değişiyor. Çünkü burda aile ortamı var. Anne baba dede hala dedikleri insanlar var çok sıcak bi ortamdalar. Malesef aynı şey orda olmayacak.Maalesef alırlar sizden, adı üstünde koruyucu ailesiniz.
Abinizin çocuğu olmuyorsa neden evlat edinmeyip koruyucu aile olmayı secti? O çocukların bir gün alınacağını abinizde yengenizde biliyordu.
Çocuklar için kendi ailesinden biriyle kalmaları daha iyi olur ama onlara alışan sizler için zor tabi.
Para için mi alıyor anneanne bunu bilemeyiz ama 3000 tl yi sizde alıyorsunuz, anneanne de alır.
Abiniz tekrar böyle bir olay yaşamak istemiyorsa evlat edinsin, kendi nüfusuna geçirdikten sonra kanuni olarak kimse alamaz.
Anne babayı tanımıyoruz ama bildiğimiz kadarıyla etmezler malesedAnne ve babası haklarından feragat ederse olmuyor mu ?
Bu şekilde olsa evlatlık olarak alma önceliği size düşer çünkü çocuklar 2 yıldır sizlerle.
Küçük bebek için yani 0-1 yaş için bu dedikleriniz doğru 1-2 yıl beklenebilir. Ama abiniz büyük yaşta hemde 3 kardeşi aldığı için yaşla ilgili bir sorunları yok sanırım. Yani yine büyük yaşta çocuk ( 2 yada 3 yaş bile olabilir) yada kardeş isterse çok kısa bir sürede alır.Evet ama evlatlık için yıllarca beklersiniz sırada binlerce aile var denildi. Abimle yengem 10 yıldır evli çocukları olmadı. Daha fazla beklemek istemediler. O yüzden bu yola başvurdular. 3 tane çocuk almalarının sebebi de buydu. Hem çocukları ayırmak istemediler hemde hiç çocukları olmadığı için
Amin Allah sizede sabır versin. O kadar zor bisey ki. Artık bizim çocuğumuz gibi oldular. Nasıl vericez bilmiyorum. Odalarına nasıl giricez. Bunca zaman canımız ciğerimiz oldular. Çok zor olacak2 yıl önce bizde eşimle koruyucu aile olduk bir kız bir erkek kardeş verdiler bizde kardeşleri ayırmak istemedik bize geldiler onlara harika oda yaptık kendi evlatlarımız gibi sardık sarmaladık onlarda bize çok alışmışlardı her gün dua ederlerdi Allahım annemizin karnından bize kardeş ver diyesonra bir gün kötü haberi aldık anneleri evlenip düzen kurmuş almak istiyormuş çocuklarını ve sonuçta aldılar hayatımız alt üst oldu eve giremedik 1 hafta ablamda kaldık sonrada evimizi taşıdık her zaman fotoğraflarına bakıp ağlarız Allah sizlere sabır versin çok zor bir durum
Bunu araştırıcam teşekkür ederimKüçük bebek için yani 0-1 yaş için bu dedikleriniz doğru 1-2 yıl beklenebilir. Ama abiniz büyük yaşta hemde 3 kardeşi aldığı için yaşla ilgili bir sorunları yok sanırım. Yani yine büyük yaşta çocuk ( 2 yada 3 yaş bile olabilir) yada kardeş isterse çok kısa bir sürede alır.
Kurumla konuşsunlar, en doğru bilgiyi onlardan öğrenirler.
Iyice araştırın düşünün alacaksınız eğer çünkü çok zor bi durum inanın . Almayı düşünürseniz kimsesi olmayan bi çocuk alın. Bizim düştüğümüz duruma kimsenin düşmesini asla istememİşte benim korkum başınıza gelmiş.
Niyetim bar ama türlü senaryolar yazıyorum. Çünkü bu konuda inanışmaz hassasım ve bağlandım mı psikopat derecesine çözülemem
Siz bu haldeyseniz abinle yengeniz ne haldedir.Sakın elinizi üstlerinden çekmeyin Güzel yüreklerinizden öpüyorum.
Amin canım Allah razı olsun bizde bütün eşyalarını dağıtmıştık hemen bir günde çünkü eve giremiyordum haftalarca uyumadık evde yanlız kalamıyordum kendi kendime konuşuyordum eşim işten çıktı evi taşıdık sonra işe girdi çok zor günler geçirmiştik bizdeAmin Allah sizede sabır versin. O kadar zor bisey ki. Artık bizim çocuğumuz gibi oldular. Nasıl vericez bilmiyorum. Odalarına nasıl giricez. Bunca zaman canımız ciğerimiz oldular. Çok zor olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?