- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Bende ç
Çalışıyorum canım. Öğretmenim. Bende zor şartlarda çalışıyorum. Doğu da köy okulunda. Bomba döşeli yollardan geçiyorum her gün. Bende iti şartlarda çalışmıyorum yani.
Evet vicdan azabı çekiyorum vermeyincesenin gibi iyi niyetli insanlar bir kez vermese ya da sert çıksa , ailesi öldüğünde vicdan azabından perişan olur. o yüzden olabildiğince yumuşak davran. insana evlat da aile de eş de eş ailesi de sınav. yapacak bişey yok. inş baban ve ailen düzelir.
Malesef bazılarımızın anne babası yada kardeşleriyle ilgili sıkıntıları var,siz onlar için yakınırsınız ama her daim yardımcısınız bu açıdan gönlünüz ferah,vicdanınız da....Ama eşinizin bu durumdan ötürü sizden soğumasını düşünüp bu konuda endişe duymanız biraz ilginç,en fazla başa kalkar sizi bir tartışmada üzer......Kendinize güveninin,çoğu insanın ailesi mükemmel değil ve eşiniz ailenizle yuva kurmadı!sizin kendinize has özelliklerinizi görerek mutluysa sorun yok demektir.....Sadece baba değil ki anne de aynı durum var. Ailem yok benim. Eşime karşı hep başım eğik. Ama iyiki ezen bir adam değil. Bazen çok korkuyorum benden bir gün bıkacak diye. Babamın istediği para çok yüksek bir meblağ değil. Ben parasında değilim. Nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor. Ben bu kadar zor şartlarda evimi kurdum düğünümü yapcam. 2 ay sonra. Kendi bana bir bilezik bile takamayacak. Böyle işte!
Ben bunu atlamışım..
Maşallah size..
O şartlarda okumuş benim için en değerli meslektir öğretmen olmuşsunuz..
Nerdeydi bu adam o zaman..
Yapmayın etmeyin..
Asalak bir adama rızkınızı vermeyin..
Galiba sizin gibi yapmalıyım artık.... Benim eşimde öyle verelim ne olacak der. Gelecek ay yerine koyarız diye diye verdiköyle iyi anlıyorum ki sizi
böyle bir baba bende de var maalesef
ama benimki çok daha farklı hayırsız
annemi sağlığında üzen aldatan bir insan
kadeşimi zamanında 15 bin tl kadar çarptı
benden de hep ufak büyük tırtıkladı kardeşim kadar olmasa da
sonunda yeter dedim ve bikaç yıldır ne zaman gelse istese yok dedim
düşün 20 tl bile olsa o istemeye utanmıyor ben mi yok demeye utanacağım
benim eşim iyi niyetlidir ver ne olacak der
bikaç kez yapın alışacaksınız
çünkü doymuyorlar arsızlığa vuruyorlar işiGaliba sizin gibi yapmalıyım artık.... Benim eşimde öyle verelim ne olacak der. Gelecek ay yerine koyarız diye diye verdikama artık olmuyor....
Sağol canım benim. Evet okudum yanımda toktu. İkinci öğretim okudum. Gündüz işte çalıştım akşam okula gittim. Dönüşte yürüyecek halim kalmazdı. Bazen kaldırıma oturup ağlardım. Ama yanımda kimsem yoktu eşimde yoktuçok tektim yalnızdım
Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız....Allah bize sabır versinçünkü doymuyorlar arsızlığa vuruyorlar işi
şimdilerde babamın eşi gönderiyormuş git gulendam dan para iste kiramiz birikti diye
üstelik doğum yapmıştım konut kredisi ödüyoruz ücretsiz izindeydim ve yeni çalışmaya başladım
daha kendimizi 2 aya anca toparlayacağız
onda vardır diyormuş düşünüyorlar ki bir şekilde yolunu bulur
babamın son malvarlığı olan başka ildeki mülkü sattırıp kendi üzerine ev aldırdı bide babamın eşi
hala benden para istemek dertleri...
Evet oynamasın. Yıllardır konuşuyorum oynama diye. Yok anlamıyor. Eşim beni istemeye gelmişti. Eşimin teyzesinin eşi beni araştırmış. Bababö için kumar oynuyor demişler. Eşimin teyzesinin eşi de isteme de herkesin içinde seni araştırdık baban kumarcıumış dedi. Kayınvalidem adama bir bağırdı. Seni ilgilendirmez bu bizim aile sorunumuz. Ben gelinim den memnunum.annesi babası ile evlenmeyecek benim oğlum dedi. Sahip çıktı sağolsun. Ama demem o ki herkes biliyor etrafımda. Neysek onlardan çok çok uzaktayım. Biz hep okuduk. Kardeşim de avukat. Kendimizi kurtardık uzaktayız ama kıymetimizi bilmediler. Öyle canım yazsam dağ olur yaşadıklarımo. Herkesin bir imtihanı var bizimde buymuşKıyamam ben size..
Neyse ki o kötü günler geride kalmış..
Herkes yaptığının bedelini ödeyecek..
Bu anne baba olsa bile..
Biz evlatlarımızı imkanlarımız ölçüsünde en güzel şekilde yetiştirmek zorundayız..
Mecburuz..
Bence çocuklar yatırım değil onlar anne abaya baksınlar diye yetiştirilmez..
Bakmak isteyen bakar..
Ama anne, baba doğurduğu evlada bakacak.. En güzel şekilde..
Sizinkiler bunu becerememiş..
Haketmiyorlar..
Sağlık olsa, elzem bir durum olsa anlarım..
Kumar borcu bu..
Oynamasın arkadaşım..
Nefsine sahip olsun..
Evet oynamasın. Yıllardır konuşuyorum oynama diye. Yok anlamıyor. Eşim beni istemeye gelmişti. Eşimin teyzesinin eşi beni araştırmış. Bababö için kumar oynuyor demişler. Eşimin teyzesinin eşi de isteme de herkesin içinde seni araştırdık baban kumarcıumış dedi. Kayınvalidem adama bir bağırdı. Seni ilgilendirmez bu bizim aile sorunumuz. Ben gelinim den memnunum.annesi babası ile evlenmeyecek benim oğlum dedi. Sahip çıktı sağolsun. Ama demem o ki herkes biliyor etrafımda. Neysek onlardan çok çok uzaktayım. Biz hep okuduk. Kardeşim de avukat. Kendimizi kurtardık uzaktayız ama kıymetimizi bilmediler. Öyle canım yazsam dağ olur yaşadıklarımo. Herkesin bir imtihanı var bizimde buymuş
İnşallah inşallahh Allahım size de sabır güç kuvvet versin inşallah....Allah size çektikleriminizin karşılığında böyle şahane bir aile vermiş ne güzel..
İnanın sizi çok iyi anlıyorum ben..
Benim çocuklarım da babalarını görmeden büyüyorlar..
Nafakamız var işte maaşından kesilen..
Ben çalışmasam, ailem sahip çıkmasa mümkün değil bu imkanlarla büyüyemezlerdi..
Allahın izniyle yardımıyla öncelikle onları büyütmeye çalışıyoruz..
Varımız yoğumuz benim evlatlarımın..
Çalışsınlar kendilerini kurtarsınlar..
İnşallah Rabbim onları da tüm evlatalrı da iyi insanlarla karşılaştırır..
Bende sadece bende var sanırdımben bu aile olayları sırf bende var sanırdım herkesin başında varmış Allah yardım etsin..
bu konuda yorum yapamam size şöyle yapın böyle yapın diye ama kim olursa olsun herkes ayrı bir birey. hastalık falan olmadıkça bir şey yapmak zorunda değilsiniz kimseyeBende sadece bende var sanırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?