• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köstek olan ailem

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Ailem bana evlenirken hiçbir yardımda bulunmadı. Zaten annemle yaşadığım sorunlar var. Babam dahep kumar oynayan ve kumarda para kaybeden. Tefecilerden para alan bir adam. Bugün beni arada paraya ihtiyacım var dedi. Ama nasıl yalvarıyor. Biliyorum yine tefeciden para aldı ve vermek zorunda bugün. Yoksa alıkoyuyprlar. Küçükken defalarca yaşadım bu olayı......bennde gönderdim. Daha doğrusu eşim gönderdi. Şimdi size soruyorum bana ömür boyunca beş kuruş yardımı olmayan bir adam. Ve ben evimin rızkını bu adama göndermek zorunda kaldım. Neden mi çünkü baba!!!! Lanet olsun ki baba....ömrü boyunca benden para isteyecek biliyorum. Eşimde çok saftır iyi niyetlidir benden önce o gönderelim der. Allahım eşimi başımdan eksik etmesin. Benim bu tüm şanssızlıklarım mutsuzluklarım eşim sayesinde son buldu. Ama çok korkuyorum benim bu ailem yüzünden eşimle aram bozulacak diye. Çünkü gerçekten çok problemli bir ailem var?!!!!

esin iyi niyetliymis ama bir daha boyle bir olay olursa gondermesine izin verme canim bir olur iki olur ucuncude esim bir laf eder zoruna gider canim

Her insanın sınavı ayrı,sizinki de baba,hiçbir hayat mükemmel değil ve şükredin ki aile hayatınız iyi.......
Sadece baba değil ki anne de aynı durum var. Ailem yok benim. Eşime karşı hep başım eğik. Ama iyiki ezen bir adam değil. Bazen çok korkuyorum benden bir gün bıkacak diye. Babamın istediği para çok yüksek bir meblağ değil. Ben parasında değilim. Nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor. Ben bu kadar zor şartlarda evimi kurdum düğünümü yapcam. 2 ay sonra. Kendi bana bir bilezik bile takamayacak. Böyle işte!

Ailem bana evlenirken hiçbir yardımda bulunmadı. Zaten annemle yaşadığım sorunlar var. Babam dahep kumar oynayan ve kumarda para kaybeden. Tefecilerden para alan bir adam. Bugün beni arada paraya ihtiyacım var dedi. Ama nasıl yalvarıyor. Biliyorum yine tefeciden para aldı ve vermek zorunda bugün. Yoksa alıkoyuyprlar. Küçükken defalarca yaşadım bu olayı......bennde gönderdim. Daha doğrusu eşim gönderdi. Şimdi size soruyorum bana ömür boyunca beş kuruş yardımı olmayan bir adam. Ve ben evimin rızkını bu adama göndermek zorunda kaldım. Neden mi çünkü baba!!!! Lanet olsun ki baba....ömrü boyunca benden para isteyecek biliyorum. Eşimde çok saftır iyi niyetlidir benden önce o gönderelim der. Allahım eşimi başımdan eksik etmesin. Benim bu tüm şanssızlıklarım mutsuzluklarım eşim sayesinde son buldu. Ama çok korkuyorum benim bu ailem yüzünden eşimle aram bozulacak diye. Çünkü gerçekten çok problemli bir ailem var?!!!!
Bence annene de babana da bir daha göndermeyeceğini söyle ve vurgula.

Sana hiç yardımcı olmasalar bile senin onlara yardım etmen, erzak alman için falan olsa yardım et derdim. Ama kumar borcunu kesinlikle ödemek zorunda değilsin.

Alışkanlık yapabilir. Tavrını ciddi ciddi koy derim. Bu arada istediği miktar ne kadardı?

Kızlar bana destek olun nolur!!! Kimseye anlatamıyorum. En yalın arkadaşım dostum bile bilmez.

Bence annene de babana da bir daha göndermeyeceğini söyle ve vurgula.

Sana hiç yardımcı olmasalar bile senin onlara yardım etmen, erzak alman için falan olsa yardım et derdim. Ama kumar borcunu kesinlikle ödemek zorunda değilsin.

Alışkanlık yapabilir. Tavrını ciddi ciddi koy derim. Bu arada istediği miktar ne kadardı?
Erzak alırım hep. Eve gittiğimde mutlaka markete giderim. Ama onun dışında yardım etmem para vermem pek. Madem düğünüme yardım etmediler köstek olmasınlar bari. 1250 lira canım. Az çok değil. Yinede düğün arefesi daha gelinlik damatlık davetiye halledilmedi. Biz zor durumda biriktiriyoruz bu parayı. :(

Evet baba, haklısınız ama babalık yapmamış, adam olamamış bir baba.

Su testisi su yolunda kırılır.
Siz ne kadar o borçları odeseniz de gun gelecek bir kavgada vs yine başına gelen gelecek. Bence ödeyerek sadece bir sonraki cesaret vermiş oluyorsunuz.

Evet baba, haklısınız ama babalık yapmamış, adam olamamış bir baba.

Su testisi su yolunda kırılır.
Siz ne kadar o borçları odeseniz de gun gelecek bir kavgada vs yine başına gelen gelecek. Bence ödeyerek sadece bir sonraki cesaret vermiş oluyorsunuz.
:( inşallah bişey olmaz.... Ölümünü bile düşündükçe gözlerim doluyor ağlayasım geliyor.:(

Bir daha isterse bizimde durumumuz sıkıntılı k.bakma baba yardimci olamayız de ve eşini de tembihle o da vermesin

Bir daha isterse bizimde durumumuz sıkıntılı k.bakma baba yardimci olamayız de ve eşini de tembihle o da vermesin
Evet öyle dicem. Çünkü gerçekten sıkıntılı dönemdeyiz. Hem para biriktiriyoruz hem kredi ödüyoruz hemde kendi evimizin ihtiyaçlarına yetiyoruz.

sen gönderme. eşin de göndermesin. ömrünün sonuna kadar para göndermeyi niye kabulleniyosun ki. anlamadım yani. çek restini.

Kendinizi ilerisi için eşinize karşı ezdirmek istemiyorsanız çekin restinizi eşinizede bunu anlatın.
Ve aynen şöyle diyin tefeciden para borçlanırken banamı sordu,yapacak birşey yok çeksin cezasını ki uslansın.
Yoksa ömrü billah bu böyle süre gider.Aile yaşantınızı eşinizle saygı ve sevginizi zedelemek istemiyorsanız engel olun.
Babanızla gerekirse yüzyüze ayrıca konuşun bundan sonraki yapacağın borçlarda beni arama bizde para yok !Diyin lütfen...

senin gibi iyi niyetli insanlar bir kez vermese ya da sert çıksa , ailesi öldüğünde vicdan azabından perişan olur. o yüzden olabildiğince yumuşak davran. insana evlat da aile de eş de eş ailesi de sınav. yapacak bişey yok. inş baban ve ailen düzelir.

Baba dediğiniz adam sizi düşünmemiş..
Bırakın sizi kendini düşünmemiş..
Gerek yok onun borçlarını üstlenmenize..
Eşinize de yazık..
Kimbilir ne kadar yoruluyor o parayı kazanırken..
Kumar borcu için çalışmıyor sonuçta..

Bende ç
Baba dediğiniz adam sizi düşünmemiş..
Bırakın sizi kendini düşünmemiş..
Gerek yok onun borçlarını üstlenmenize..
Eşinize de yazık..
Kimbilir ne kadar yoruluyor o parayı kazanırken..
Kumar borcu için çalışmıyor sonuçta..
Çalışıyorum canım. Öğretmenim. Bende zor şartlarda çalışıyorum. Doğu da köy okulunda. Bomba döşeli yollardan geçiyorum her gün. Bende iti şartlarda çalışmıyorum yani.

Back
X