Olleeeeeeeeyyyyyyyyyyy süpersin sen küçük anneee
Canı gönülden tebrik ediyorum seni
vallaa senin adına çok sevindim yalan değil :13:
Darısı bizim başımıza inşallahh....
ayy süperim de miiiiii
sağoalsın canım ya, sen de 8 vermişsin,kaldı 12 herhalde demi? valla bayağı iyi gibi geldi bana,sen daha iyi bilirsin kendini
pazar akşamı o kotumu giydim kipaya gittik , üzerine uzun bi gömlekle karnımdan birascık fışkıran yağcıklar görünmedi :) doğum sonrası karnımda sarkıklık oldu,sezeryandan da kaynaklanıyor tabi...
nazar değmesin bize, güzel gidiyoruz maşallah
tuanacım, ben de farkedemem insanların verdiği kiloyu, ama nedense beni hemen farkederler, bugün arkadaşıma gittim, kilo vermişsin dedi, o da vermiş biraz ama farkedemedim, en iyi kendisi bilir insanın, kıyafetlerden özellikle...
ylnzeskici, neler yedin bakalım, diyetini fazla aşmadan atlatabildin mi akşam yemeğini ?
Pazartesi ( saat ıtıbarıyle suan salı ama erken uyudugum ıcın yazamadım )
Kahvaltıda : 800 kalori
Öğlen de : 200 kalori
+ pamuk şeker kaçamağı ile : 220
toplam : 1220 kalorı ıle gunu tamamlamıstım ..
57 dk = 300 kalori kosu bandında yaktım ( evı supurdum ama gunluk hareketı saymıyorum )
VE Günü toplam spor sonunda yaktıgım : 920 kalorıyle bıtırmış oldum..
yaaa harika bir kalori harcaması yapmışsın tebrikler salonda ne kadar süre neler yaptın bu kadar kalori yaktın bende yeniden yürüyüşe başlayanlardanım daha önce iyi bir dönem yapmıştım ama bıraktım tekrar başladım ondan sordum arkadaşım
Başlamakla iyi yapmışsınız, bir de kalori sayımı yaparak yediklerinize dikkat ederseniz tam süper olur :)
Aramıza hoşgeldiniz...
teşekkür ederim hoşbuldum kalori sayımı arada yapsamda şu günlerde elma diyeti yapmaya çalışıyorum ama sadece elma olmuyor tabi bakalım ama bende spor daha önceki denemlerimde işe yaradı inşallah bu seferde sonuna kadar sürdürebilirim ssizede başarılar :)
yaaa harika bir kalori harcaması yapmışsın tebrikler salonda ne kadar süre neler yaptın bu kadar kalori yaktın bende yeniden yürüyüşe başlayanlardanım daha önce iyi bir dönem yapmıştım ama bıraktım tekrar başladım ondan sordum arkadaşım
şükür canım şükür :)Vallaa çok yememeye çalıştım ama gene de biraz fazla kaçtı. Günlük hedef kalorimden 130 kalori fazla almışım. Amaa nasıl oldu bir sor
Öğlen 73 dk yürüyüş yaptım 313 kaloriyi bi yaktım , saat 4 e doğru bi daha geçtim koşu bandının başına 90 dk daha yürüyüp bi 388 kalori daha yaktım ( peşin peşin yaktım yani başıma geleceği tahmin ettiğim için )
Sonra yemekte ; 1 kepçe mercimek çorbası, 1 tane zeytinyağlı biber dolma, yarım tabak tavuk iskender, 2 kaşık közlenmiş patlıcan salatası, 2 kaşık piyaz ( keşke yemeseydim çok kaloriliymiş) , 2 kaşık közlenmiş kırmızı biber salatası , yarım kase yoğurt , 1 tabak salata yedim
Kalktığımızda çatlayacaktım neredeyse ortamdan( Üstüne soda, sade türk kahvesi, 3 fincan da şekersiz çay içtim , bunların hepsi yaklaşık 834 kalori falan yuhhh
Ama önceden yaktıklarımı düşünce bugün için toplam 336 kalori de kalmış oldum, neyse buna da şükür
Ya bu kalorıler de yanlıslık olabılır mı arkadaşlar ?
1 porsıyon zeytın ( 50 gr ) : 233 kalorı dıyor yuh yani..
Ben zeytın - peynir delisi bır ınsan olarak bugun de kahvaltıda : 843 kalori almış bulunuyorum bu kalorı degerlerıne göre
Tşk ederim,
Koşu bandında 57 dakıka kaldım onun harıcınde bır egzersız uygulamadım.
5.5km/hız ile başlayıp 7.0 - 9.0 ile devam ettim
Kardıyo yapmaya çalısıyorum ; nabzımı belli sevıyede tutup koşmaya calısıyorum ( calısıyorum dıyorum cunku 5dk.dan fazla koşamıyorum şuan )
Nacizane tavsıyem zayıflamak ıstıyorsanız ;
Elma dıyetı yapmayın hatta dıyet yapmayın..Sadece sağlıklı beslenın ( boyle soylemek cok sınır bozucu bılıyorum bende boyle soyleyenlere sınır olurdum ) ama oyle değilmiş.
Kalori saymanızı önerıyorum kılonuzu boyunuzu yasınızı yazın Vücut kitle endeksinizi cıkartın buna göre gunluk ıhtıyacınız olan kalorınızı belırleyın, daha sonra gunluk yaktıgınız kalorının ustune kalorı yakmaya calısın
Ancak bu sekılde yağdan yakıp kalıcı kılo verebılırsınız ; Aramıza da hosgeldınız :)
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler faydalı oldu doğru sölediniz elma diyetinden bugün vazgeçmiş bulunuyorum kalori sayımına sabah itibariyle başlıyorum bu demek oluyorki yediğimden fazlasını yakmam gerek bilsemde birinin bunu yüzüme vurması iyi oldu :)ben 100 dk yürüyüş bandında kalabiliyorum ama hızım okadar siziki kadar 7lere çıkamıyor tabi şimdilik böle başlayalım bakalım nasıl değişimler olacak tekrar güzel önerileriniz için teşekkürler takipteyim sizi :)
Ben de size kalori sepeti.com sitesini tavsiye edebilirim, oraya üye olup, yaşınız,boyunuz,kilonuz ve ne kadar bir süre zarfında kaç kiloya inmek istediğinizi söyleyerek günlük hedef kalori ihtiyacınızı hesaplatabilir, günlük tükettiğiniz her besinin kalori hesabını çizelge ve grafik şeklinde oluşturabilir, günlük yaktığınız kaloriyi de hareket olarak girip aldıklarınızdan düşürterek günlük hedef kalorinizin altında mısınız üstünde misiniz gibi rakamsal sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Hatta ve hatta canınızın o gün çok istediği birşeyi yemeden önce kalorisine bakıp, sonraki öğünlerde ya da yakacağınız kalorilerle kıyaslayarak tolere edip edemeyeceğinize karar vererek yiyebilme özgürlüğüne de sahip olabilirsiniz...
kendimden örnek ; bu sabah kahvaltıda 1 dilim kızarmış kepekli ekmek, 60 gr ezine koyun peyniri,
30 gr maydanoz, 1/2 domates , 1 kupa şekersiz çay içtim ( 207,251 kalori )
Öğlen 2 kase lahana çorbası, 1 hurma ( 115 kalori )
Akşam 140 gr haşlanmış brokoli üzerine 160 gr yağsız yoğurt , 1/2 tabak çoban salatası ( 174 kalori )
Gün içinde toplam 496,251 kalori almış oldum
Öğlen saatlerinde 100 dk koşu bandında yürüyüş , ( ki ben de hızlı yürüyemiyorum saatte 5 km hızla ) ( koşu bandının göstergesine göre 431 kalori yakmışım )
Akşam saatlerinde de 75 dk koşu bandında yürüyüş ( yine saatte 5 km hızla ) ( göstergeye göre 322 kalori yakmışım )
Yanii 496,251 kalori alıp, 753 kalori yakmış oldum.
Benim kalori sepetindeki kaydım 15 Nisan a kadar 62 kiloya düşmek , buna göre bana günlük 207 kalori hedef verdi , ( ancak tabii yaş , boy ve kilo durumuna göre günlük normal kalori ihtiyacımı binsekizyüzlü rakamlarla gösteriyor , ben hayatımın hiçbir döneminde bu rakamlarda kalori tüketmedim o yüzden onu pek ciddiye almıyorum )
Bir de koşu bandında yürüyüş seçeneği olmadığından en uygun seçenek olarak ( yürüyüş - asfalt - dk ) seçiyorum, bana örneğin 100 dk yürüdüğümde 578,4 kalori yaktığımı söylüyor, 75 dk da 433,8 diyor, ama bunlar koşu bandının göstergesinden çok yüksek olduğu için ben düşük olanı seçip hesaplamamı ona göre yapıyorum ( yani kalori sepeti sitesindeki hareket toplamım olan 1012,2 değil de 753 kalori yaktım diye bakıyorum
Bu durumda benim bu günkü farkım -256,749
Yani bu demek ki benim günlük hedef kalorim 207 + 256,749 da alacağım var , 463,749 kalorilik bişeyler tüketebilirim, tabi akşam çok çok geç saatlere kalmadan
Ben bu lüksümü 3 kadeh kırmızı şarap ( 300 kalori ), 8 adet fındık + 1/4 avuç fıstık ( 109,5 kalori ) olarak kullandım...
Sizin de mesela 463 kalorilik lehte farkınız olduğunda; atıyorum 100 gram Eti Browni İntense ( 465 kalori ) tüketme lüksüne sahipsiniz
Ne hoş değil miiiii
Kalori sayımı işte böyle işlere yarıyor
Ben bankacıydım , 4 işlem bilirim gerisini elektronik teknolojilere bırakırımmatematiğiniz çok iyi anlaşılan
ne güzel anlatmışsınız bi girip bakayım buraya
Ben bankacıydım , 4 işlem bilirim gerisini elektronik teknolojilere bırakırım
Bu siteye de zayıflama topiğinde tanıştığım bir arkadaş vasıtasıyla girdim ilk kez 13 Şubatta 75,8 idim, dün ( 25 şubat ) 72,3 idim. o güne kadar diyet ve spor da yapıyordum ama bu kadar fark etmemiştim. Dün akşam bir akşam yemeği daveti sonrası bugün sabah yine 73 ü gördüm, bugün yine o site sayesinde takibimi yaptım yarın sabah kilomu tekrar yazarım
Ama tavsiye ederim, özellikle hem zayıflamak isteyip, hem de kaçamaklardan vazgeçemeyenlere
gerçekten kalori hesaplayıp kilo verebiliyor musunuz
kaç günde verdiniz bu kiloyu
evet gerçekten !!!
işte 11 günde 3,5 kilo vermiş oldum :))
ama şöyle ; aldığınız kaloriyi hesaplamakla kalmayacaksınız, yaktığınız kaloriyi de hesaplamalısınız. Az önce yazdığım gibi...
Bir de tabii yaşınız, fiziksel aktivite yoğunluğunuz, metabolizma hızınız vs etkiliyor kilo değişimlerini.
Ben 39 yaşındayım, 1,70 boyum ve fiziksel olarak hareketsiz denebilecek bir durumdayım, koşu bandıyla yaptığım yürüyüşler hariç...
14 Ocak ta 80 kilo ile rejime başladım, 4 hafta sonunda 11 şubat pazartesi günü 75,8 i gördüm. 13 şubat gecesi ( halen 75,8 iken ) , kalori sepetine üye oldum, ertesi gün kalori sayımına başladım, koşu bandıyla yürüyüşlerimi de hem adet hem de süre olarak arttırdım , sonuç : 18 şubat pazartesi 74,3 , 25 şubat pazartesi 72,3
ayyy heveslendim bende takibimi yapıcam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?