Kötü bir şey yaptım, çok üzgünüm...

İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
Dayak cennet çıkmadır elinize sağlık . Kimileri yetiştirmiyor direk sokağa salıyor gelde uğraş artık çok arsızlar . Trafikte camlarım kapalı su satıyor istemediğimi el işareti belirtiyorum cama yapışıyor içeri bakıyor el kol hareketi yapıor sonra . Evime giricem mahalleden geçiyorum araçla 1. Vites çocuklar var die park edicem eliyle yanından geçerken arabaya pat die vuruyor.doğudayım çocuklarda gereksiz bir öfke var yani çok kötü çok

Bizde çocuk oldukta annemizin nir bakışıyla yerimizden kalkamazdık . Şimdikilere yetiştirmek zor geliyor dur sustan anlamaz çocuk bu diyip geçiyorlar . Düzgün bir birey olarak yetiştirmeyeceksen doğurma kardeşim !

Bence kendinizi yıpratmayın daha fazla.
Olan olmuş. Tokat atmanız yanlış olmuş ama karşınızda sizin özürünüzden anlayacak aile Yok.
Bir de amcası dövüyor yazmışsınız, aile belli ki dengesiz, şiddete başvuran tipler, 3 kadın kalıyormuşsunuz, siz se zor durumda kalmayın, ailenin ne yapacağı belli olmaz.

Özür için evlerine gitmeyin, çocuk zaten başıboş dolanıyor anladığım kadarıyla.
Bir arkadaşın yazdığı mantıklı.
Tek seferlik Ufak tefek bir şeyler alın bütün çocuklara, dağıtın hepsine, özrü de çocuktan dileyin.

annanne gelmeseydi gidin bi konuşun diyecektim ama kadın gelmiş sanki torunu haklıymış gibi konuşmuş onlar daha anlamamışlar çocuklarının hatasını şimdiden küfürü doğal karşılıyorlar canınızı sıkmayın boş yere o çocukta inşallah anlamıştır herkese rahat bi şekilde küfredilmeyeceğini

Hiç kafanıza takmayın
Ailesinin terbiye verip eğitemediği sokaklara saldığı çocuklarada hiç müdahale edip kendinizi üzmeyin. Terbiye gören bi çocuk olsa zaten yapma etme dediğinizde çekinirdi.
Bu tür çocuklar edepsizliği ele almış korkusuzdur.
Boşa gününüz kötü geçer

Boyle bir kadindan ozur dilenir mi ya. Ureyip ureyip ulkenin icine s.cti bunlar gibileri. O apartmani ockadinin basina yikardim. Bir de suclu suclu kapima gelip laf sayacak ha. Yasina basina bakmam valla. Bu cahillik de degil. Bu arsizlik terbiyesizlik. Cocuktan ozur dile diyenlere de sasirdim dogrusu. Zaten ozur dilersen yaptiginin dogru oldugunu sanacak. Hem elalemin egitemedigi cocugu biz mi egitecegiz. Yer tokadini oturur asagi. Kimse kusura bakmasin. Ben olsam daha kotusunu yapabilirdim. Hic tahammulum yok bu tarz cocuklara. Hay Allahim ne verirsen hayirlisini ver. :dua:

Bir dahaki sefere telefonla videoya alın çocukları koyun internete, o anneanne kendi gelir yalvarır videoyu kaldır diye.

Çocuklarını böyle edebsiz yetiştiriyorlar.bu cocuklar mahallede çevreye huzur vermiyorlar okulda öğretmene ders isletmiyorlar. ve ileride de topluma zararlı birer birey olabilme potansiyelleri var.evet vurmanız yanlış ama özür dilenecek birsey yok terbiye etsinler çocuklarını.herşeye aman cocuk psikolojisi aman çocuğun gelişimi bilmem ne diye diye bu hale geldik.

Hatalisiniz evet ama o kadının savunurken ettiği laflar çok saçma. Hatta o kişilikte ki kadın eve döndüğünde kendi çocuğunu pataklamistir.

İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...

Keşke evinize girip kapınızı kapatsaydınız. Annesinin babasının veremediği terbiyeyi siz neden üstlenir gibi ilgilendiniz o kadar ki duymayıp girerdim evime. Özür dilemeye gitseniz bi ton daha laf yersiniz bence bilmiyorum kararsızım

İyi akşamlar herkese.
o anneannenin sözü üstüne bir özür dilemezdim çünkü hak etmiyor. Çocuğuna küfür etmemeyi öğreteceği yerde resmen küfür etmeyi normal görüyor. Ondan sonra niye psikopat çocuklar yetişiyor diye şaşırıyoruz.

Bide cocugu savunmus ne ozur dilemesi hayir..
Boyle cocuklar yetistiriyorlar sonra saf temiz cocuklarda gelecekte yem oluyolar..
Iyi bari annesine babasina da ediyodur yâaa ahlaksiz yetistir ,buyuyuncede cocuk, siddet gor oz evladindan iste amannn onune gecilmiyor boyle cahillerin ne desen almiyor kafalari

Bide cocugu savunmus ne ozur dilemesi hayir..
Boyle cocuklar yetistiriyorlar sonra saf temiz cocuklarda gelecekte yem oluyolar..
Iyi bari annesine babasina da ediyodur yâaa ahlaksiz yetistir ,buyuyuncede cocuk, siddet gor oz evladindan iste amannn onune gecilmiyor boyle cahillerin ne desen almiyor kafalari
Evet ben buna da şaşırdım "çocuk bu vize de ediyor" dedi kadın bana. Ya bir çocuk annesine anneannesine nasıl böyle küfürler edebilir aklım almiyor. Siz hazmedebilirsiniz ama ben o... denilmesini hazmedemem dedim.

Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz"
Çocuktur tabi ki yapar kafası var ya burada da, çocuktur ağlar,bağırır, dinlemez, şımarır,oturmaz vs ..
Hah aynı kafa işte.
Piremses ve paşa anneleri
Zihniyetiniz batsın.
Özür falan dilemeyin, sizden dilenene kadar.

cocugun hatasina hata ile karsilik vermeniz hic dogru olmamis . cicuk o kelimenin anlamini bilmiyordur bile . arkadaslarindan duymustur buyuk ihtimal . ben ozur dileyin derdim hem cocuktan hem aileden

Cocuk küçük diye üzüldüm başta,burdaki anneler de ellerini kirardim diyince :KK43:
Oldu burdaki kadınların çocukları ağız dolusu küfür etsin millete zarar versin sonra çocuğa ufak bi dokunmana ellerini kırsınlar yok öyle bi dünya. Önce herkes çocuğna terbiye versin. Gerçekten suclu olsanız zaten o eller çoktan kırılır yapmadıklarını birakmazlardi emin olun. Çocuk çocuk diye diye canavarlarla doldu heryer. Küçük çocuklardan korkar olduk bune ya.

Utanmadan kapınıza gelip çocuk tabiki küfreder demelerinden belli terbiyesiz oldukları özür dilemeyin bence ama bu gibi durumlarda kapınıza geldiklerinde daha talı dilli ve olgun davranmayı deneyin daha çok işe yarar :)

Back
X