Merhabalar,
Konu aslında burda tam olarak "ölmek" değil gibi.
Konu, sevdiklerimiz bizim yanımızdan birşekilde giderse ve biz de onları birdaha göremezsek, onlar olmadan ne yaparız? İşte konu tam olarak da bu. Biraz bencilce çünkü hemen kendimizi düşünüyoruz. Biz onlarsız nasıl yaşarız diye. (Burada bir durup kendinize bu soruyu sorun ve açık olun) Bu gayet normal aslında, her insanın birçok kez kafasından geçirdiği bir konudur bu. Bu tam olarak ölmesinden korktuğumuz kişilere duyduğumuz "sevgi"'nin şiddetiyle doğru orantılıdır.
Bir insanı, nesneyi, ev hayvanını..vs (ne olduğu farketmez) ne kadar çok seviyorsak, korku da o derece şiddetli olacaktır. Çünkü yönelttiğimiz bu sevgi şiddeti itibariyle ilahi bir sevgidir. Sevginizi yönelttiğiniz her kimse/neyse bir sonunun olduğunu biliyorsunuz, kimse sonsuza kadar yaşamayacak, yarınımız belli değil veya nesnelerin bile belli bir ömrü var, bunun bilincindeyiz. Bunu bile bile bize bahşedilen o ilahi sevgiyi sonu olanlara yöneltiyoruz, ailemize, sevgilimize, köpeğimize, veya arabamıza. Bunun sonucunda, sevdiğimiz kişi bizi birşekilde terk ettiğinde (bu illa ölüm değil, terk edilmek olarak değerlendirebiliriz) tarifsiz bir keder içerisine düşüyoruz. Çünkü sonu olan birine, sana bahşedilen o sonsuz ilahi sevgiyi yöneltiyorsun... işte sorunlar burdan başlıyor.
Ben de sevgimi hep bu şekilde kullanırdım. Annemi çok seviyordum, hem de çok abartılı bir sevgiydi bu, ne oldu daha ondokuz yaşımdaydım kaybettim, köpeğimi kaybettim, kedilerimden birini kaybettim.. yani kaçınılmaz son yine korkunun ecele faydası yoktur misali karşına çıkıveriyor. Birini çok sevmiştim beni terk etti, bu da nereden bakarsan bak ölmesi gibi birşey... Yani sonu olan birilerine sonsuz sevgimi vermiştim. Çok üzüldüm, kendimi zor toparladım.
Ölüm konsuna deyinirsek de ister inanın, ister inanmayın ölüm bir son değildir. Bir emeklilik, bir terhistir, boyut değiştirmektir, yeni bir hayattır. Ölmüşlere sorsaydık geri döner miydiniz diye, eminim bu rezil ve zor sınavlarla dolu dünyaya geri dönmeyecek istemeyeceklerdi.... (buna şiddetle inanıyorum)
Bu ilahi / sonsuz sevgimizi yöneltmemiz gereken birtek O var. Böyle düşünürseniz eğer, kalbinizdeki acı şimdiden silinecektir.
Sürç-i lisan ettiysem affola
Umarım küçücük de olsa faydam olmuştur.
Sevgiler.