Kötü giden evlilik

aysunn_nusya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2016
37
14
88
34
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle daha önceden de size yazmıştım. Ve tekrar yazmak istedim. Çünkü çok bunalmış hissediyorum. Eşimle aramızdaki sorun ailesiydi. Ailesinin istekleri bitmiyordu. Para kısaca. Ve en son elimden gelen herşeyi yaptım yuvamız kurtarmak için ama kayınpederimin eşimi doldurmasiyla herşey kötüye gitti. Şuan görevde uzak bı yerde olmasına rağmen ne beni ne kızını arıyor. Bu evliliği yürütemiyorum. Tek çözüm boşanmaktan geçiyor. Ama korkuyorum kızım için kendim için. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım. Ama toplumumuzda oluşacak baskıdan korkuyorum. İnsanların bana bakışından beklentisinden korkuyorum. Size yazmak istedim anlatmak istedim.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle daha önceden de size yazmıştım. Ve tekrar yazmak istedim. Çünkü çok bunalmış hissediyorum. Eşimle aramızdaki sorun ailesiydi. Ailesinin istekleri bitmiyordu. Para kısaca. Ve en son elimden gelen herşeyi yaptım yuvamız kurtarmak için ama kayınpederimin eşimi doldurmasiyla herşey kötüye gitti. Şuan görevde uzak bı yerde olmasına rağmen ne beni ne kızını arıyor. Bu evliliği yürütemiyorum. Tek çözüm boşanmaktan geçiyor. Ama korkuyorum kızım için kendim için. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım. Ama toplumumuzda oluşacak baskıdan korkuyorum. İnsanların bana bakışından beklentisinden korkuyorum. Size yazmak istedim anlatmak istedim.
İlk başta öyle hissediyor insan inanın ben de çok düşündüm bunları sonra o sürece girince oh be diyorsun neden bu kadar cekmisim ki . Ekonomik özgürlüğünüz varsa arkanıza bile bakmayın derim

Ekonomik özgürlüğü olan kadınlar,toplum ne der diye düsününce bana bi kal geliyor.
Yani o ekonomik özgürlüğü kazanabilmis olmasına bile sasıyorm.
Cidden bunu düsünüyor olamazsınız.
Adam kızını bile aramıyormus,zaten siz yarı bosanmıs sayılırsınız bi resmiyete dökülmemis.
Tek basına cocuk büyütmek yeterli bi sebep.

O sizden vazgeçebilmiş guzel kardesim. Hayat inan bu sorunlu durumlara, sorunlu ilişkilere katlanacak ve sonunda duzelecek diye umutlanacak kadar uzun degil.

Düzelsin diye caba göstermissin, emek vermissin ama olmamis.

Ekonomik özgürlüğün varsa artik hikayeni kendin kaleme al. Paraci kp, kv kisaca es ailesi, size yuk olan, gençliğinizden, enerjinizden çalacak ne varsa silin gitsin. Yeniden bol güneşli, çiçekli, baharli rengarenk bir gelisme bölümü acin .

Boyle bir ömür üzülürsün. Ama sirtinda yuk olanlari birakirsan aliskanliktan dogan bir yas sureci yasarsin. Agla, üzül ama sonunda her sey gibi gececek ve ozgurleseceksin. Kendi kanatlarinla ucabilirsin. Eger gercekten istersen ve inanirsan...

sadece şunu merak ediyorum
bu durumda ekonomik olarak hiç kimseye muhtaç olmayisinizin

ailenizin bin bir emekle sizi böyle bir konuma getirmiş olmasıninne önemi var ?
eğer düşünce yapınız buysa bulunduğunuz konumun ne önemi var ?
yani daha açık söyleyeyim sahip olduğunuz şartlar yaşam kalitenizi arttirmiyorsa
sizi düze çıkarmıyorsa sizi mutsuzluktan kurtarmıyorsa

yavrunuzun geleceğini en iyiye doğruya en güzele götürmenize engel oluyorsa
birkaç haddini bilmezin arkanızdan konuşması
O zaman bu kadar zahmete niye girdiniz

toplum böyle böyle bekar annelere alışmalı bana kalırsa. toplumun içi ferahlayacak diye yalnız ve mutsuz bırakıldığımız evliliklerin içinde olmamalıyız. eşim uzakta görevde dediğinize göre belli ki ya asker ya polis büyük ihtimalle. bir ailenin tüm yükünü sırtlanacaksanız ha evli olmuşsunuz ha bekar. mutlu olmak sizin de hakkınız belki ileride bir daha evlenirsiniz yaşınız gençken.

İlk başta öyle hissediyor insan inanın ben de çok düşündüm bunları sonra o sürece girince oh be diyorsun neden bu kadar cekmisim ki . Ekonomik özgürlüğünüz varsa arkanıza bile bakmayın derim
Bu süreç bitince sanırım sizin de dediğiniz gibi psikolojik olarak da rahatlayacagim

Ekonomik özgürlüğü olan kadınlar,toplum ne der diye düsününce bana bi kal geliyor.
Yani o ekonomik özgürlüğü kazanabilmis olmasına bile sasıyorm.
Cidden bunu düsünüyor olamazsınız.
Adam kızını bile aramıyormus,zaten siz yarı bosanmıs sayılırsınız bi resmiyete dökülmemis.
Tek basına cocuk büyütmek yeterli bi sebep.
Bu süreç o kadar zorki insan düşünmediğini de düşünüyor inanın ve mantıklı düşünmek bde zor oluyor. Ama haklısınız sonuna kadar

toplumumuzdaki baskı meselesi biraz abartılmıyor mu?

Sizin özel yaşantınız kimseyi ilgilendirmez. Görmeyin duymayın. Etrafın söyledikleri sizin kızınızın hayatından daha mı önemli. Kızınızla sağlıklı bir ilişki kurabilmeniz için ona sağlıklı bir ev hayatı sunabilmek için boşanmanız gerekiyorsa etrafın bakışları kapınızın dışında kalır, eğer gerçekten varsa bilmiyorum.

etrafın sizden beklentileri meselesine gelince erkeklerle olan ilişkilerden bahsediyorsunuz sanırım. Hayır demeyi biliyorsanız endişeniz olmamalı.

Biraz güçlü durun bu endişeleriniz çok yersiz.

O sizden vazgeçebilmiş guzel kardesim. Hayat inan bu sorunlu durumlara, sorunlu ilişkilere katlanacak ve sonunda duzelecek diye umutlanacak kadar uzun degil.

Düzelsin diye caba göstermissin, emek vermissin ama olmamis.

Ekonomik özgürlüğün varsa artik hikayeni kendin kaleme al. Paraci kp, kv kisaca es ailesi, size yuk olan, gençliğinizden, enerjinizden çalacak ne varsa silin gitsin. Yeniden bol güneşli, çiçekli, baharli rengarenk bir gelisme bölümü acin .

Boyle bir ömür üzülürsün. Ama sirtinda yuk olanlari birakirsan aliskanliktan dogan bir yas sureci yasarsin. Agla, üzül ama sonunda her sey gibi gececek ve ozgurleseceksin. Kendi kanatlarinla ucabilirsin. Eger gercekten istersen ve inanirsan...
Hayat gerçekten bu kadar strese değmiyor sadece gücümü toplayıp yoluma devam etmem gerekiyor. Çok teşekkür ederim

Sacmalamayin ayol toplumda bosanan ilk kadin siz olmayacaksiniz kimse icjn istemediginiz hayata katlanmayin heleki el alem icin herseyi yapar baskalarini kinarlar neden siz o insanlar icin mutsuz bir hayata mahkum olasinizki

Back
X