Kötü giden evlilik

Sabrediyorsunuz diye size madalya takmayan toplum o baskıyı da yapamasın bir zahmet.

Paranızla kimseyi memnun etmek zorunda da değilsiniz.

Alışkanlıkların konforu diye bir şey var. Aslında temel korkunuz yeni bir ev yeni bir düzen kurmaktan, yalnız anne olmaktan çünkü biliyorsunuz ki baba boşanma sonrası iskele babasına dönüşecek.

Şöyle düşünün asker eşleri zaten %60 bekar annedir çünkü baba ya uzakta görevdedir ya da nöbette, bayram seyran bilmez, senelik iznini bile bütün olarak kullanamaz, bütün yük zaten sizin üzerinizde aslında siz yalnız bir annesiniz sadece resmiyette de yalnız anne olacaksınız hepsi bu kadar, yürümüyorsa itelemeyin, size yazık

Sevgili meslektaşım önceki konularınızı da okudum. Size ve ailenize değer vermeyen bir eşiniz var. Öncelikleri Farklı. Terapi almadan nasıl olur bilmiyorum ki zaten aile terapisi almak da istemiyormuş.. bu şekilde evlilik sizi mutsuz eder, mutsuz anne mutsuz bir çocuk demektir, bunu en iyi biz biliriz sınıflarımızdan

Ekonomik özgürlüğünüz olmasaydı bunu bahane edecektiniz muhtemelen.Kimse için değil kendiniz için yaşayın elalem sizin mutsuzluğunuza ortak olmuyor.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben de boşanma sürecindeyim. Davayı açtım,15 gün oldu. 2 buçuk aydır ayrı yaşıyoruz zaten.
İlk 1 ay müthiştim. Oğlumla evde kendimize yeni bir düzen kurduk. En yakın arkadaşımı yatılı çağırdım, sabahlara kadar dertleştik. Huzurlu uyudum, enerjik uyandım. Kuş gibi hafiflemiştim sanki. Hayatımdan bir yük gitmişti.
Son 15 gündür ben de kendimi yorulmuş hissediyorum. Özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum, tahmin edersiniz ki canım çıkıyor işte. Bir yandan bir evin tüm sorumluluğu, çocuğun tüm sorumluluğu, artan ilgi beklentisi, tüm maddi sorumluluğu almak... İnanın çok ama çok zor.
Ara ara ben de sanki apartmanımdaki arada sırada selamlaştığım dedikoducu komşularım durumumu öğrense imza toplayıp bu dul kadın, istemiyoruz bunu burda derler mi gibi bir paranoyaya kapılıyorum. Sonra bir nefes alıyorum ve düşünüyorum. İşyerinde boşanma davası açtığımı söylediğim evli arkadaşlarımın yargılayıcı ve şaşkın bakışlarını beklerken, hepsi de gücüme, ayakta kalışıma hayran kaldıklarını ve beni takdir ettiklerini söylediler. İnanabiliyor musunuz? Alnımdan öpmedikleri kaldı :)
Toplum baskısı diye birşey yok. O baskı bizim bilinçaltımızda. Biz kendimizi topluma nasıl gösterirsek, onlar da öyle görür. Biz güçlü, sağlam, kararlı, akıllı bekar anneleriz. İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben de boşanma sürecindeyim. Davayı açtım,15 gün oldu. 2 buçuk aydır ayrı yaşıyoruz zaten.
İlk 1 ay müthiştim. Oğlumla evde kendimize yeni bir düzen kurduk. En yakın arkadaşımı yatılı çağırdım, sabahlara kadar dertleştik. Huzurlu uyudum, enerjik uyandım. Kuş gibi hafiflemiştim sanki. Hayatımdan bir yük gitmişti.
Son 15 gündür ben de kendimi yorulmuş hissediyorum. Özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum, tahmin edersiniz ki canım çıkıyor işte. Bir yandan bir evin tüm sorumluluğu, çocuğun tüm sorumluluğu, artan ilgi beklentisi, tüm maddi sorumluluğu almak... İnanın çok ama çok zor.
Ara ara ben de sanki apartmanımdaki arada sırada selamlaştığım dedikoducu komşularım durumumu öğrense imza toplayıp bu dul kadın, istemiyoruz bunu burda derler mi gibi bir paranoyaya kapılıyorum. Sonra bir nefes alıyorum ve düşünüyorum. İşyerinde boşanma davası açtığımı söylediğim evli arkadaşlarımın yargılayıcı ve şaşkın bakışlarını beklerken, hepsi de gücüme, ayakta kalışıma hayran kaldıklarını ve beni takdir ettiklerini söylediler. İnanabiliyor musunuz? Alnımdan öpmedikleri kaldı :)
Toplum baskısı diye birşey yok. O baskı bizim bilinçaltımızda. Biz kendimizi topluma nasıl gösterirsek, onlar da öyle görür. Biz güçlü, sağlam, kararlı, akıllı bekar anneleriz. İnşallah herşey gönlünüzce olur.
Siz ne kadar güçlü bir kadınsınız çok okudum yazdıklarınızı şimdiye kadar ailenizlede problemler yaşamıştınız hatırlıyorum ve bunlara rağmen boşanma kararı aldınız tebrik ediyorum sizi 🙏🏻 Ben de boşanıyorum umarım beni de tebrik eder içinde bulunduğum toplum 😂

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle daha önceden de size yazmıştım. Ve tekrar yazmak istedim. Çünkü çok bunalmış hissediyorum. Eşimle aramızdaki sorun ailesiydi. Ailesinin istekleri bitmiyordu. Para kısaca. Ve en son elimden gelen herşeyi yaptım yuvamız kurtarmak için ama kayınpederimin eşimi doldurmasiyla herşey kötüye gitti. Şuan görevde uzak bı yerde olmasına rağmen ne beni ne kızını arıyor. Bu evliliği yürütemiyorum. Tek çözüm boşanmaktan geçiyor. Ama korkuyorum kızım için kendim için. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım. Ama toplumumuzda oluşacak baskıdan korkuyorum. İnsanların bana bakışından beklentisinden korkuyorum. Size yazmak istedim anlatmak istedim.
Toplum dediğin takma dişli nuriye. Boşver hepsini bu hayat senin bu hayati sen yaşiyorsun. Herkesi boş ver hayatin için ne doğruysa onu yap zaten elalem hep konuşur. Sustuklari gün yokki Allahin cezalarinin

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle daha önceden de size yazmıştım. Ve tekrar yazmak istedim. Çünkü çok bunalmış hissediyorum. Eşimle aramızdaki sorun ailesiydi. Ailesinin istekleri bitmiyordu. Para kısaca. Ve en son elimden gelen herşeyi yaptım yuvamız kurtarmak için ama kayınpederimin eşimi doldurmasiyla herşey kötüye gitti. Şuan görevde uzak bı yerde olmasına rağmen ne beni ne kızını arıyor. Bu evliliği yürütemiyorum. Tek çözüm boşanmaktan geçiyor. Ama korkuyorum kızım için kendim için. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım. Ama toplumumuzda oluşacak baskıdan korkuyorum. İnsanların bana bakışından beklentisinden korkuyorum. Size yazmak istedim anlatmak istedim.

o toplum gelsin kocanı düzeltsin önce o zaman. o toplum seni mutlu etmek değil mutsuz etmek için laf söyleyecekse yansın bitsin tükensin..

bunlar olmayacağına göre sen nasıl mutlu ve huzurlu olacaksan onu yap ve öyle yaşa.. gerisi hiç önemli değil..

El alem değil, 50 alem bile konussa siz meselenizden ve kendinizden eminseniz, el konusur siz yasarsınız. Kendinize güvenin

Benim 6 tane arkadaşım var 2 çocukla boşandılar . Bence kangren olan bir uzvu kesmek gibi boşanmak . Bazen hayat kurtarıcı oluyor . Korunaklı bir yerde bir ev tutarsınız , geçinir gidersiniz .

Kız kardeşim boşandı. Şimdi keşke daha erken boşansaymışım diye pişman. Biran önce boşanıp yeni hayatınızın ilk günüe başlayın. Elalemi takmayın

Sizin korunmaya mi ihtiyaciniz var?... ille erkek egemenliginin altinda olmaya mi ihtiyaciniz var? Toplumun baskisi falan yok. Ben hic yasamadim. Guclu olun biraz. Bu kadar zayif olmayin. Cocuk da babasiz kalmiyor. Bosanan kadin ve adam. Cocuklar babalarindan bosanmiyor, onlar gorusuyor. Cocuklar bahane degil.

sadece şunu merak ediyorum
bu durumda ekonomik olarak hiç kimseye muhtaç olmayisinizin

ailenizin bin bir emekle sizi böyle bir konuma getirmiş olmasıninne önemi var ?
eğer düşünce yapınız buysa bulunduğunuz konumun ne önemi var ?
yani daha açık söyleyeyim sahip olduğunuz şartlar yaşam kalitenizi arttirmiyorsa
sizi düze çıkarmıyorsa sizi mutsuzluktan kurtarmıyorsa

yavrunuzun geleceğini en iyiye doğruya en güzele götürmenize engel oluyorsa
birkaç haddini bilmezin arkanızdan konuşması
O zaman bu kadar zahmete niye girdiniz

O sizden vazgeçebilmiş guzel kardesim. Hayat inan bu sorunlu durumlara, sorunlu ilişkilere katlanacak ve sonunda duzelecek diye umutlanacak kadar uzun degil.

Düzelsin diye caba göstermissin, emek vermissin ama olmamis.

Ekonomik özgürlüğün varsa artik hikayeni kendin kaleme al. Paraci kp, kv kisaca es ailesi, size yuk olan, gençliğinizden, enerjinizden çalacak ne varsa silin gitsin. Yeniden bol güneşli, çiçekli, baharli rengarenk bir gelisme bölümü acin .

Boyle bir ömür üzülürsün. Ama sirtinda yuk olanlari birakirsan aliskanliktan dogan bir yas sureci yasarsin. Agla, üzül ama sonunda her sey gibi gececek ve ozgurleseceksin. Kendi kanatlarinla ucabilirsin. Eger gercekten istersen ve inanirsan...
Kendi kanatlarınla uçmak çok güzel ifade ettiniz teşekür ederim

Back
X