- 24 Ağustos 2013
- 1.317
- 856
- 83
gelininizin bakire olup olmadıgını vs kardesiniz biliyo ve buna"ragmen"evleniyo olabilir tutki kardeşinize soylediniz ve ben biliyorum size ne dedi gelininiz ve kardeşiniz ömür boyu uzak kalcak size biraz dusunun derimPeki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
ben size anlatamadım sizde anlayamadınız sanırım .ortada çekirdek çitleyerek dedikodu yapılan bir durum yok.ben zaten iftiranın peşine düştüm diyorum.o kişi ile yüzleşmeye gittim hesap sormaya sen kim oluyorsum demeye .ama gerçekleri yüzüme orada çarptılar işteYemeyin o zaman.
siz bunu kardeşinize söyleseniz bile ispat edilecek birşey değil,kızı sevdiği için ona inanmayı tercih eder ve siz kötü olursunuz,ki zaten öyle olduğunuza inanıyorum.İyi niyetli bir insan olsanız size gelen dedikoduları gayet susturur,size kötülüğü dokunmayan bi insanın dedikodusunu yapmazsınız.
Gıybetten alev alacak konunuz...
çok çok kızla da konuşamaz hanımefendi ,yaşlarını mesleklerini de açık açık söylediği kocaman insanlar bunlar ,mümkün mü birbirlerinin geçmişlerini bilmemeleri ? duymuş işte bir kaç dedikoducudan saçma sapan bir hikaye ,doğruluğu kanıtlanmadan (ki kanıtlansa bile bu kadını değil kardeş ve gelin hanımı ilgilendirr ) kıza geçmişi kirli diyor ..keşke söylese kardeşine de kardeşi ağzının payını verseYa sonuc itibari ile o da bir abla ve bunlari duyup aman banane diyemez kaldi ki iftira olma ihtimali kadar olmama ihtimali de var.Ama yapmasi gereken yalan da dogru da olsa bunu dillendirmemek ve kimseye anlatip bu vebale girmemek cunku gozuyle gormedi ki gorse bile yaymaya hakki yok.Cok cok kizla konusur ve kizin bundan sonrasini gözlem altina alir.Kimseyi gecmisle yargilayama Allah sasirtmasin gelecekte kimin ne olacagi belli degil.
Neden gelin adayi ile konusup sorularinizin cevaplarini almiyorsunuz muhendis hanim cesaretinizmi yok ? Medeni insanlarının yapmasi gereken budur diye düşünüyorum! kardesinize yada ailenize bu durumu anlatmadan önce emin olmanız ve ona göre bir insani yargılamaniz gerekmez mi? Umarim dogru olani yapip ilk once gelin adayinizla bu konunun gercek olup olmadgni konusur sonra ailenize uygun olup olmadgina karar verirsiniz.ben bu konuyu zaten akıl almak için açtım.aklım bana yetmedi.pek çok kişi iftira olabileceğini kızın günahının alındığını söylemiş.peki ne yapayım ben şimdi.hadi söyleyin.karışma bırak demeyin ya doğruysa diye düşünüp kendimi yerin sonra..
ben bekarette değilim .olmayabilir o beni ilgilendirmez.konu bu kızın çok kısa süreli ilişkileri olduğu ve onlarla birlikte olduğu .hatta yer mekan zaman farketmeksizin yaşadığı v.sgelininizin bakire olup olmadıgını vs kardesiniz biliyo ve buna"ragmen"evleniyo olabilir tutki kardeşinize soylediniz ve ben biliyorum size ne dedi gelininiz ve kardeşiniz ömür boyu uzak kalcak size biraz dusunun derim
Teşekkür ederim .evet ben bir ablayım ve ailemize gelin olacak kızın terbiyeli namuslu şerefli bir insan olmasını isterim..
Hanımefendi dilediğiniz gibi davranın söz konusu olan Kardeşiniz ve ailenizin huzuru..burda yazan arkadaşların Birçoğu sizin karşılaştığınız durumla karşılaştıklarında inanın ki burda yazdıkları gibi rahat davranmayacakları aşikar.Burdakilerin Birçoğu taze gelin ve siz görümce konumunda olduğunuz için kendi görümcelerine duydukları nefreti burda size yansıtıyorlar.Kendi erkek Kardeşleri olsa burdaki gibi işkembeden sallamazlar.ben bu konuyu zaten akıl almak için açtım.aklım bana yetmedi.pek çok kişi iftira olabileceğini kızın günahının alındığını söylemiş.peki ne yapayım ben şimdi.hadi söyleyin.karışma bırak demeyin ya doğruysa diye düşünüp kendimi yerin sonra..
Gecmisinin kiri bir tevbeye bakar,kimsenin kinama hakki yok oyle bir pismanlik yasar ki en temizden temiz olur gerisi safsata.çok çok kızla da konuşamaz hanımefendi ,yaşlarını mesleklerini de açık açık söylediği kocaman insanlar bunlar ,mümkün mü birbirlerinin geçmişlerini bilmemeleri ? duymuş işte bir kaç dedikoducudan saçma sapan bir hikaye ,doğruluğu kanıtlanmadan (ki kanıtlansa bile bu kadını değil kardeş ve gelin hanımı ilgilendirr ) kıza geçmişi kirli diyor ..keşke söylese kardeşine de kardeşi ağzının payını verse
Çok teşekkürler yorumunuz için.henüz 2 aydır tanıyoruz kızı da aileyi de..2 ay sonra da düğün olacak.eğer evlendikten sonra kardeşim ordan burdan duyarsa birşeyler boşar kesin.tanıyorum onu .çok namusuna düşkün bir çocuk.hazmedemez..Bazilariniz cok sert tepki vermissiniz. Herhalde sert cikanlar kendi görümcelerinden sikayetciki bir anda konu sahibi arkadasi görümce olarak görüp üstüne yürüdüler.
Insan kardesi icin herseyin en iyisini ister. Biraz empati yapin. Sizin kardesinizin evlenecegi insanla ilgili olumsuz seyler duysaniz iciniz icinizi yemez mi? Konu sahibi zaten kötü görümce olsa aninda ortaligi ayaga kaldirirdi. 10 gündür sismis icinde, kimseye anlatmamis esinden baska. Esinede anlatacak tabi derdini, problemini, esine niye anlattin ne demek yahu, ölsün mü kadin dertten. Bu kadar sert tepkiye gerek yok bence, kadin gidipte kiza "seni edepsiz sen neler yapmissin öyle" diye cikismamis veya ortaligi ayaklandirmamis. Kendinize gelin ya, bu ne sinir.
Konu sahibi arkadas; sizin yerinizde olsam olayi arastiririm. Evlilik cok önemli birsey, es secerken cok titiz davranilmasi gerekiyor, yoksa sonuc hüsranla bitiyor. Iyice arastirin, bunun iftira olmadigina kesin emin olun, sonrada kardesinizle durumu uygun bir dil ile paylasin. Ama riskli bir durum oldugunuda kabul edin, kiza iftirada atmis olabilirler bilemiyorum. Birde kizin simdiki hal ve hareketleride önemli. Belki kardesinizle tanismadan önce cahillik yapmis ancak sonradan pisman olmusta olabilir. Her insan hata yapar. Gecmiste yaptigi hatalardan dolayida insanlari suclayamayiz, ama bazi insanlar vardir hatalara devam ederler, hic ders cikarmazlar. Birde bu kizi ne zamandir taniyorsunuz aile olarak? Kardesiniz ve gelin adayiniz ne kadar süredir birbirlerini taniyorlar? Atiyorum en az 2 senedir tanisiyorlarsa, bence kardesiniz kizi tanimistir - tabi kardesiniz asiri iyi niyetli biri degilse, insanlari kolay taniyan biriyse. Ama kisa sürede tanisip evlenmeye karar vermislerse, nisanlilik döneminin uzun tutulmasi daha uygun olur bence.
ben size anlatamadım sizde anlayamadınız sanırım .ortada çekirdek çitleyerek dedikodu yapılan bir durum yok.ben zaten iftiranın peşine düştüm diyorum.o kişi ile yüzleşmeye gittim hesap sormaya sen kim oluyorsum demeye .ama gerçekleri yüzüme orada çarptılar işte[/QUOTE]
Sıkıntı tam burada işte,
Siz zaten çoktan inanacağınıza inanmışsınız.Gözle görmeden kıza kirli geçmiş diye bir etiket yapıştırmışsınız oradan yürüyosunuz kıza.
Aceleniz neydi peki? Önce bir tanısaydınız belki bu kadar şüphe içinde olmazdınız.Çok teşekkürler yorumunuz için.henüz 2 aydır tanıyoruz kızı da aileyi de..2 ay sonra da düğün olacak.eğer evlendikten sonra kardeşim ordan burdan duyarsa birşeyler boşar kesin.tanıyorum onu .çok namusuna düşkün bir çocuk.hazmedemez..
işte geriye bir tek böyle kadınların ortalığı bulandırıp kurulacak bir yuvanın temeline dinamit döşemesi kalır ,dediğim gibi sorsan muhafazakardır ,ama sabahtan beri kıza şerefsiz,geçmişi kirli,erkeklerle boş evlere giriyor,eminim vb demediği kalmadıGecmisinin kiri bir tevbeye bakar,kimsenin kinama hakki yok oyle bir pismanlik yasar ki en temizden temiz olur gerisi safsata.
Nokta.Gecmisinin kiri bir tevbeye bakar,kimsenin kinama hakki yok oyle bir pismanlik yasar ki en temizden temiz olur gerisi safsata.
Hanımefendi dilediğiniz gibi davranın söz konusu olan Kardeşiniz ve ailenizin huzuru..burda yazan arkadaşların Birçoğu sizin karşılaştığınız durumla karşılaştıklarında inanın ki burda yazdıkları gibi rahat davranmayacakları aşikar.Burdakilerin Birçoğu taze gelin ve siz görümce konumunda olduğunuz için kendi görümcelerine duydukları nefreti burda size yansıtıyorlar.Kendi erkek Kardeşleri olsa burdaki gibi işkembeden sallamazlar.
birnevi görücü usulü diyelim.gördüler beğendiler istedik verdiler öyle oldu..Aceleniz neydi peki? Önce bir tanısaydınız belki bu kadar şüphe içinde olmazdınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?