Bu konuşmadan konu sahibi hiçbirşey cıkartamaz.Çünkü zaten kendi adına emin,cok güvendiği insanlar söylemiş yalan olma payı yok onun nazarında.
Çok teşekkürler yorumunuz için.henüz 2 aydır tanıyoruz kızı da aileyi de..2 ay sonra da düğün olacak.eğer evlendikten sonra kardeşim ordan burdan duyarsa birşeyler boşar kesin.tanıyorum onu .çok namusuna düşkün bir çocuk.hazmedemez..
Ben iftara demedim.konu sahibi kıza karşı ne kadar önyargılıysa buradaki insanlar da konu sahibine o kadar önyargılı.
her zaman için önyargı yanlıştır. siz daha kızı tanımadan iftira olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz. belki dolandırıcı. ne kötü insanlar şu devirde. daha 2 aydır kardeşi tanıyormuş.
herkes kardeşinin mutluluğunu ister. gitsin millete yaysın değil olay zaten kızla bir konuşsun diyorum. ne yapsın içi kemire kemire hiç bir şey yapmasın mı?
kardeşi istiyorsa zaten ona da mutluluklar demekten başka bir şey düşmez. iftiraysa da zaten asıl suçlu konu sahibinde önce bu iftirayı atanlardır.
Teşekkür ederim anlayışınız için..kardeşime nasıl anlatırım ..önce ne kadar tanıyorsun ablacım.bence bi araştır demeyi düşündüm sonra vazgeçtim .kızla konuşayım dedim vazgeçtim.konu sahibi kıza karşı ne kadar önyargılıysa buradaki insanlar da konu sahibine o kadar önyargılı.
her zaman için önyargı yanlıştır. siz daha kızı tanımadan iftira olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz. belki dolandırıcı. ne kötü insanlar şu devirde. daha 2 aydır kardeşi tanıyormuş.
herkes kardeşinin mutluluğunu ister. gitsin millete yaysın değil olay zaten kızla bir konuşsun diyorum. ne yapsın içi kemire kemire hiç bir şey yapmasın mı?
kardeşi istiyorsa zaten ona da mutluluklar demekten başka bir şey düşmez. iftiraysa da zaten asıl suçlu konu sahibinden önce bu iftirayı atanlardır.
Görücü usulü bile olsa tanımak için zaman gereklidir.birnevi görücü usulü diyelim.gördüler beğendiler istedik verdiler öyle oldu..
Peki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
Teşekkür ederim anlayışınız için..kardeşime nasıl anlatırım ..önce ne kadar tanıyorsun ablacım.bence bi araştır demeyi düşündüm sonra vazgeçtim .kızla konuşayım dedim vazgeçtim.
Hanımefendi dilediğiniz gibi davranın söz konusu olan Kardeşiniz ve ailenizin huzuru..burda yazan arkadaşların Birçoğu sizin karşılaştığınız durumla karşılaştıklarında inanın ki burda yazdıkları gibi rahat davranmayacakları aşikar.Burdakilerin Birçoğu taze gelin ve siz görümce konumunda olduğunuz için kendi görümcelerine duydukları nefreti burda size yansıtıyorlar.Kendi erkek Kardeşleri olsa burdaki gibi işkembeden sallamazlar.
Ben iftara demedim.
Velev ki gerçek,yine beni ilgilendirmez.
Ben benden sonrasına bakarım,saygılı mı yalancı mı merhametli mi bunlarla ilgilenirim,kardeşimle birlikte olduktan sonra herhangi bir yanlışını duyarsam işte o zaman girerim devreye konusurum kızla,ama bu şekilde pişmiş aşa su katılmaz.
Konu sahibi kızla değil de öncelikle kardeşinle usulünce konuşmalısın.Kız inkar eder size evet ben anahtar Alıp boş dairelere gidiyordum demez.Hiç yüz göz olma kardeşinde kendisi araştırmış öğrenmiş gibi kıza sorsun hatta belki sizde Yanlarında olabilirsinizTeşekkür ederim anlayışınız için..kardeşime nasıl anlatırım ..önce ne kadar tanıyorsun ablacım.bence bi araştır demeyi düşündüm sonra vazgeçtim .kızla konuşayım dedim vazgeçtim.
Sağol be canım.beni anlayabilen insanlar görmek güzel..sakin kafa ile birdaha düşünücemBu olay hanginizin başına gelse susup oturursunuz. Eğer bana ne diyorsanız herkes sizin kadar geniş olamıyor maalesef. Doğruysa kız resmen o...luk yapıyormuş hala zar diyorsunuz. Neye itiraz edeceğinizi şaşırdınız artık.
eylül sen bu konuyu aileden biriyle (kuzen, teyze, hala vs..) paylaş sonra kızla konuşun. Tek başına kızla konuşayım deme başın yanar. Kızın tepkisinden iftira mı değil mi anlarsınız zaten. Gerekirse mahallesinde de soruşturun.
Kardeşine de durumu anlatın dicem ama nasıl tepki verir bilemem. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.
Allah korusun böyle bir şey bizim başımıza gelse kesinlikle peşini bırakmam.
Kardeşime biraz daha araştır türü bişeyler söyleyeceğimbence önce bir kızla konuşun. kardeşine de sadece biraz hızlı olmadı mı biraz daha birbirinizi tanıyın diyebilirsiniz.
ah be canım anlatamadım derdimi .önce bekaretten vuralım dediler tutmadı mahalle dedikodusu dediler olmadı başka yerden .sustum bende onlara karşı..İnanamadım okuduklarıma. Bu yazılanlar nasıl bir terbiyenin ürünüdür. Kadın burda yüzde yüz haksız bile olsa kimsenin böyle şeyler yazmaya hakkı yok. Eleştiri olur tamam ama bu resmen terbiyesizlik. İnsanlar kendilerini ne sanıyorlar acaba. Kusura bakmayın konu sahibi öyle şaşırdım ki yazılan yorumlara size yardımcı olamayacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum. Bu duyduğunuz şeyler basit değil. Bir insanın namusu söz konusu. O nedenle gözünüzle görmediğiniz sürece iftira olarak kalır. Sessiz kalmanızı öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?