kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

Bu konuşmadan konu sahibi hiçbirşey cıkartamaz.Çünkü zaten kendi adına emin,cok güvendiği insanlar söylemiş yalan olma payı yok onun nazarında.

konu sahibi kıza karşı ne kadar önyargılıysa buradaki insanlar da konu sahibine o kadar önyargılı.

her zaman için önyargı yanlıştır. siz daha kızı tanımadan iftira olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz. belki dolandırıcı. ne kötü insanlar şu devirde. daha 2 aydır kardeşi tanıyormuş.

herkes kardeşinin mutluluğunu ister. gitsin millete yaysın değil olay zaten kızla bir konuşsun diyorum. ne yapsın içi kemire kemire hiç bir şey yapmasın mı?

kardeşi istiyorsa zaten ona da mutluluklar demekten başka bir şey düşmez. iftiraysa da zaten asıl suçlu konu sahibinden önce bu iftirayı atanlardır.

Madem bu kadar seçici kardeşiniz neden 4 ay içinde tanışıp evleniyor ?
Görücü usulü evlenildiğinde her iki tarafta araştırılmalıdır.
..

Aklıma birşey takıldı ; size bunu söyleyen kişi / yüzleştiğiniz kişilerin cinsiyeti neydi ? Onlarında iftirası olabilir , kız yuz vermediyse ya da hata yapıp oyle insanlarla arkadaşlık kurmuşsa ?

Ben iftara demedim.
Velev ki gerçek,yine beni ilgilendirmez.
Ben benden sonrasına bakarım,saygılı mı yalancı mı merhametli mi bunlarla ilgilenirim,kardeşimle birlikte olduktan sonra herhangi bir yanlışını duyarsam işte o zaman girerim devreye konusurum kızla,ama bu şekilde pişmiş aşa su katılmaz.

Teşekkür ederim anlayışınız için..kardeşime nasıl anlatırım ..önce ne kadar tanıyorsun ablacım.bence bi araştır demeyi düşündüm sonra vazgeçtim .kızla konuşayım dedim vazgeçtim.

birnevi görücü usulü diyelim.gördüler beğendiler istedik verdiler öyle oldu..
Görücü usulü bile olsa tanımak için zaman gereklidir.
Diyelim ki mesele doğru ve kız pişman, ne olacak o zaman?
Ya da kızla konuştunuz ama öle bir şey olmadığını söyledi, kardeşinizle evlendiler; size bakışı nasıl olacaktır?
Veya kardeşinizle konuştunuz, anlamadan dinlemeden ayrıldı, belki gerçekten iftiraydı...
Bilemiyorum...

bence hiç karışmayın ortada kalan siz olursunuz yine suçlu olup eliniz bağrınızda kalakalırsınız... bu işler tehlikeli ortada mualllakta bir durum var iftira attığını söyelebilirler... tam anlatmadınız konuyu hem ne olabilirki ? bakın açık net söylüyorum söz konusu kız şuan eş adayını aldatmıyorsa asla bu işin içine girmeyin geçmişte olan birşey için.... hala devam ediyorsa ozaman bir aile büyüğüne danışın güvendiğiniz birine o bir fikir verebilir...

Konus kardesinlede gelinlede ama eger kardesin biliyorsa herseyi kotu gorumce unvanini ömür boyu taşıyacak kiz belki gecmisinden tovbe etti sevdi kardesini yada kiza iftira atiyolar belki daha once istediler vermediler onlarin yakini yada kiz doktora gidip bekaretini ispatlasa napcaksiniz cok hassas bi konu cok arastirin oyle kulaktan duyma degil yani

Bu olay hanginizin başına gelse susup oturursunuz. Eğer bana ne diyorsanız herkes sizin kadar geniş olamıyor maalesef. Doğruysa kız resmen o...luk yapıyormuş hala zar diyorsunuz. Neye itiraz edeceğinizi şaşırdınız artık.

eylül sen bu konuyu aileden biriyle (kuzen, teyze, hala vs..) paylaş sonra kızla konuşun. Tek başına kızla konuşayım deme başın yanar. Kızın tepkisinden iftira mı değil mi anlarsınız zaten. Gerekirse mahallesinde de soruşturun.
Kardeşine de durumu anlatın dicem ama nasıl tepki verir bilemem. Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.
Allah korusun böyle bir şey bizim başımıza gelse kesinlikle peşini bırakmam.

bence önce bir kızla konuşun. kardeşine de sadece biraz hızlı olmadı mı biraz daha birbirinizi tanıyın diyebilirsiniz.

İnanamadım okuduklarıma. Bu yazılanlar nasıl bir terbiyenin ürünüdür. Kadın burda yüzde yüz haksız bile olsa kimsenin böyle şeyler yazmaya hakkı yok. Eleştiri olur tamam ama bu resmen terbiyesizlik. İnsanlar kendilerini ne sanıyorlar acaba. Kusura bakmayın konu sahibi öyle şaşırdım ki yazılan yorumlara size yardımcı olamayacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum. Bu duyduğunuz şeyler basit değil. Bir insanın namusu söz konusu. O nedenle gözünüzle görmediğiniz sürece iftira olarak kalır. Sessiz kalmanızı öneririm

Söz konusu kişi kardeşiniz bence eminseniz alın karşınıza delillerinizle anlatın....ama eğer iftiraysa çok kötü bir durum, masum bir genç kızın günahına girmek çok kötü olur...ben olsam emin olsam direk söylerdim sonradan öğrenip yıkılacağına baştan bilsin...ben size hak veriyorum...burdaki herkesin hayat görüşü, aile yapısı, inandığı değerler farklı herkes kendine göre yorum yapıyor...eğer duyduklarınız gerçekse anlatın kardeşinize, zor olacak ama yapacak birşeyiniz yok...sonradan kardeşiniz başka yerden duyar ve sizinde bilip söylemediğinizi öğrenirse size tepki gösterebilir...

Bakiyorum en az konu sahibi kadar iftirayi sevmiyorsun

Ben görümceme hicte kin duymuyorum. Hatta umarim ilerde hem is hayatinda, hem özel hayatinda cok mutlu olur.

Ben gelinden, evlattan önce bir kadinim, ve konu sahibi gibi kadinlardan dolayi "bir kadinin en büyük düsmani baska bir kadindir" lafin gercek payi oluyor.

Bana yapilmasini istemedigim seyin, baskalarinada yapmam. Esimin ailesi beni didik didik arastirmasi benim hosuma gitmez. Kardesimde olsa, kuzende olsa ben kimseyi, gecmisini arastirmam. Bir evlilikte önemli olan huzur, saygi,... Velev ki dedikodular dogru, bu kizin simdiki halini engellemiyor ki. Saygili olmayi, konu sahibin kardesini mutlu olmasini engellemiyor.

Ama böyle bir iddia ortaya atmak ile o kizin hayati kararabilir. En basit babasi deliye dönüp o kizi asiri derecede kisitlayabilir, hatta öldürebilir. Kardesi mutsuz olabilir. Ve konu sahibin elinde ne var? Güya cok güvendigi biriler bu dedikoduyu yapmis.

Bilmiyor mu konu sahibi bu devirde kimseye güvenmeyecegini? Yahu surda 30 yillik evli olanlar karisini/kocasini aldatiyor, hatta onu birak, öz evlat annesine, babasina kazik atabiliyor.

Konu sahibi sirf biraz dedikodulardan dolayi hemen o kiza "kirli gecmisi" diye yaftayi yapistirmis, ve kardesine, annesine bunlari anlatmayi düsünüyor. Baskasinin lafi ile bir genc kizin hayatini karartmayi düsünüyor. Bu nedenlerden dolayi da konu sahibini hiiic iyi niyetli bulamadim.

buna cevap yazacaktım ama farklı düşünce tarzımızdan dolayı tartışma çıksın uzasın istemiyorum. ondan dolayı yazmaktan vazgeçtim. herkesin bakış açısı farklı.

Konu sahibi kızla değil de öncelikle kardeşinle usulünce konuşmalısın.Kız inkar eder size evet ben anahtar Alıp boş dairelere gidiyordum demez.Hiç yüz göz olma kardeşinde kendisi araştırmış öğrenmiş gibi kıza sorsun hatta belki sizde Yanlarında olabilirsiniz

Sağol be canım.beni anlayabilen insanlar görmek güzel..sakin kafa ile birdaha düşünücem
bence önce bir kızla konuşun. kardeşine de sadece biraz hızlı olmadı mı biraz daha birbirinizi tanıyın diyebilirsiniz.
Kardeşime biraz daha araştır türü bişeyler söyleyeceğim
ah be canım anlatamadım derdimi .önce bekaretten vuralım dediler tutmadı mahalle dedikodusu dediler olmadı başka yerden .sustum bende onlara karşı..

Bu olay ve benzerini yasayan yapan kişiler gördü m. Ve inanın inanılması zor imkânsız kızlardi... Allah şasirtmasin kimseyi. İftira mi değil mi ?
Kanımca böyle bir iftirayi atan kişi güvenilir değilse ifyira olmasi düşünülebilir ama birkaç kişi aynı şeylerden bahsediyorsa olayın doğruluğundan şüpheederim. Yapacaginiz her hamle sizi zan altında koyacaktır . ama boş boş beklemek te olmaz. Eğer ben olsaydım bu fiilleri söyleyen kişileri bulur konsurdum. Annemle yuzlestirirdim. Kardeşim de bir şekilde ogrenirdi. Bu tur olaylarmmaalesef artık çok var. Kimseye guvenim Yok. Bu kişi asla yapmaz dediğim kızlar size bahsettiği m kızlar. Bir yandan da şunu düşünüyorum , gençlik günahları acaba tevbe etmismi dır. Belki de kardeşin onun için bir dal oldu. Yuva kurup mutluluğu yakalamış olacak. Siz büyük bir hocaya danışın. Çok ciddiyim. Allah katında hüküm neyse onu yapmanız en doğrusu. Allah Fettah ismiyle acsin yollarınizi.

hanımefendi, bu dedikoduları size söyleyen kişiler güvendiğiniz insanlar olsa bile bu söyledikleri şeylerin yüzde yüz doğru olduğu anlamına mı gelir?kendi gözleriyle mi görmüşler?video falan mı görmüşler?siz de kendiniz şahit olmadınız ama KİRLİ geçmiş falan diyorsunuz, emin olmadığınız(ve somut bir kanıt görmeden veya gelin adayı kendisi itiraf etmeden emin olamayacağınız) bir şey yüzünden kirli geçmişi var demeniz doğru mu bir düşünün.hem sizin de dediğiniz gibi GEÇMİŞ, kızın şimdiki zamanda nasıl olduğu daha önemli.

kardeşinizle ilgili şeyler tabi ki de sizi ilgilendirir ama kardeşiniz evlenecek yaşa gelmişse yetişkin bir adam demektir ve yetişkin bir insanın kararlarına somut delil olmadan müdahale etmeyi doğru bulmuyorum.

illa ki ben rahat edemem, bir şeyler yapmak zorundayım diyorsanız kızla konuşun.inkar ederse daha da kurcalamayın.eğer dedikodular doğruysa ve bunu itiraf ederse de öyle herkese yaymayın hemen, kızla iyice konuşun yaptıklarından pişman mıymış, kardeşinizi seviyor muymuş, ona sadık kalacak mıymış...gelecek geçmişten çok daha önemli.kızın şimdiki hali daha önemli.

hem siz bunu düşüneceğinize ilk önce ailece yaptığınız saçmalığı düşünün.kızı iki aydır tanıyormuşsunuz ve iki ay sonra da evleneceklermiş.bu ne saçmalıktır ya?her şey dört ayda olup bitecek yani.on beş günde evliliğe karar verilmiş, söz takılmış falan...evlilik bu kadar basit bir şey mi ya?kardeşiniz ve müstakbel gelininiz(ya da aileler) yangından mal kaçırır gibi evlenmeye karar vermeseydi, birbirlerini iyice tanısalardı eğer dedikodular gerçekse büyük ihtimalle öğrenirdiniz zaten.böyle önemli bir karar bu kadar kısa sürede verilmez ki ya.

Konu sahibine yersiz yuklenilmis..Yani dünyann binbirturlu hali var..Eğer cidden dogruysa kardesnz hassassa bu konularda evlendkten sonra duymasi daha ciddi sıkıntı olacaktr..Çok kısa surede verilmis bi karar.Siz bence kardeşinize ya da annenize nişan suresinn uuzn tutulmasinn daha iyi olacağını soyleyin..birbirlerini tanima acisndan ..Eğer biseyler varsa kardesnz farkeder,hem daha iyi taniyabilir..Birde aracı kişi ile nasıl yakinlgnz böyle bisey varsa nasıl size tavsiye etmisler? Yani öyle bikac sevgi eski seylerse ortulmesi gerek diye dusunuyorum.Bence kızın karakterini anlamaya calisn..Evllk bu..

Bazi arkadaşlar "gelin adayiyla konusun" demiş. Düşünüyorum da ben olsam alirdim karsima "boyle seyler duydum, kardesime bahsetmedim" derdim öncelikle. Bu size guvenmesini sağlayabilir. Sonra da "gel bu durumu beraber atlatalim. Gerçekse anlatablirsin bana. Iftiraysa gel hakkini beraber savunalim" derdim ve dedikodu yapan kisilerle onu yuzlestirirdim. Bence bu sekilde gerçek ortaya cikablir. Neden boyle düşündüğümu aktarayim. Bunu siz duyduysaniz ve dedikoduysab (yahut gercekse fark etmez) hizli yayilir boyle seyler. Halkimiz dedikodu yapmayi sever. Siz duysuysaniz baska birileri de duyablir. Allah korusun sapik filan da duysa gelin adayiniza musallat olablir birileri. Ben sanirim bu sekilde iyi niyetimi acklmaya calisp yuzlestirirdim. Her şekilde risk var yalniz. Kardesinizi de gelininizi de hayat boyu kendinize kustureblirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…