Kötülüğümde boğuluyorum....

Çok teşekkürler kesinlikle herşey insanın bakış açısından ibaret aslında, nasıl bakmak istiyorsak öyle görüyoruz

Evett çok belli değil mi
off tam 12den:) yanlış anlama ben de akrep burcuyum. anlattığın hisler bende de var. bunlar kötü olduğumuz için değil, aşırı hassas olduğumuz için. seni çok iyi anlıyorum. aynı şeyleri ben de yaşadım. arkadaşlarımı çevremden aslında bilerek uzaklaştırdığımı farkettim. çünkü bizde gri yok. bişey ya siyah yada beyaz.
sen kötü değilsin, duyarlısın tam tersine. lütfen kendinle barış. hayatı akışına bırak. su akar yolunu bulur.

Kötü biri degilsin .sağlam dostluklar için arkadaşlık evresinde sabırsız birisin hemen ilk hatalarinda postalamak yerine tolera etsen belki o kişide ileride senin tolerans sağladığını anlayıp gerçekten sağlam bir dost oldugunu düşünecek. Hayatta tek haksızliga ugrayan insan aile ya da birey bazında bakarsak anne senin olan değil.Herseyden once dost kazanabilmek icin birseyleri bahane et arkadaslarinla basbasa yemege git onlara yemek sinema bircok aktivite ismarla önce mertlik yap biraz daha sonra o basbasa kalmalarindan kendinden bahset karsindaki zaten sana kilit olacaktir destek olacaktir .ama kimseden yuzde yuz guven bekleme tabiki

ben de yazının tamamını okudum
ve dayanamıyorum söylüyorum . haksızlığa gelemiyorum demişsiniz .
söylemek var söylemek var .
kardeşiniz somurtmanız karşısında size tepki vermiş .
somurtup oturmak bi çözüm değil ki.
yani sizin psikoloğa gitmeniz lazım.
hayat boyu böyleydim diyorsunuz . yaratılış kaynaklı. kişiliğiniz bu.
ne kadar da düzelmeye çalışsanaz bi yerde yine özünüze döneceksiniz .
ama unutmayın ki negatif kişiler negatif enerji yayarlar.
böyle insanlardan da ben de uzak dururum .
kalbimi kırıp da ah' ımı almasın diyerek .
çünkü ben böyle insanlara laf yetiştiremem. susarak tepki gösteririm . arkadaşlığımı da bitiririm.
siz en kısa zamanda bi psikologa gidin.
kişisel gelişim kitapları okuyun desem de. okuyanları biliyorum. ne kadar okusalar da özünde katı insanlar. empati kitapları okuyorlar. bu böyle , şu da şöyle diyorlar. teoriye gelince çok güzel anlatıyorlar da pratikte empati diye bi şey asla yok beyinlerinde.

Tatlım keşke annenin yaptığı iyiliklere karışmasan.Annen baban da öyle huzur buluyorlardır.Hatta sen onlara destek olmalısın.Kendini asla kullanılıyormuş gibi hissetme.Affet ve unut bunlar senin ilacın.

Çok fazla dobra olmak bazen karşındaki insana itici gelebilir.Bence mutlaka terapi gör,davranışlarını yumuşatmana yardımcı olacaktır.Biraz daha sosyal olmaya çalış,güzel bir kahvaltı hazırla çağır arkadaşlarını,ister istemez muhabbet doğacaktır,oturun dertleşin.Dostluklar böyle böyle olgunlaşır.Hepimizin kusuru olduğunu unutma,hatasız insan ararsak inan ki yalnız kalırız.
Ailen ile duruma üzüldüm,annen durumdan hoşnutsuzsa eğer bence kendi tepki koymalı.

Hay yaşayın ya... Meğer arkadaşı olan insanlar ne beter insanlarmış, hepimiz yalancı, nabza göre şerbet veren, arkadan konuşan falan insanlarız çünkü!

Benim yazacaklarımı yazmış arkadaşlar :)

Kendimden de birkaç şey ilave edeyim;

Dürüstlük kendi içinde çok ince çizgileri olan bir kavram.
Her doğruyu her yer ve zamanda söyleyemezsiniz, buna dürüstlük değil, patavatsızlık denir.
Ve zannedersem buradaki pek çok kişinin haksızlığa tahammülü yoktur, ancak kimileri bazı anlarda, mecburiyetlere, şartlara göre bunu görmezden gelmek zorundadır. Mesela ben haksızlığa gelemeyen biri olarak bir işten istifamı verir çıkarım, çünkü maddi olarak o işten çıksam da zora girmeyecek kadar rahattayımdır, ama kiminin o işe ihtiyacı vardır, gözlerini yumar ve sadece kendi işine bakar, istifa etse aylarca faturalarını ödeyemeyecektir, çocuklarının boynu bükülecektir çünkü. Bu tartışılır yani, tahammül işi şartlara bakar.

Bir de dost dediğin, acıyı da tatlı söyleyebilendir diye bir söz var,
bir arkadaşımı salt bu sert konuşmaları yüzünden seneler sonra hayatımdan çıkardım mesela.
Herkes her an aynı haleti ruhiye içinde olamaz, çok moktan bir günümde söylediği bir söz o kadar kırdı ki beni, ister istemez kendisinden uzaklaşmama sebep oldu. Ama ona sorsanız o "Doğru" konuştu.

Kendinizi yalnızlığınıza hapsetmeyin, arkadaşlar da çeşit çeşittir.
Bak senle annemin öğüdünü paylaşayım, bana da çok söyler
(Çünkü ben de tek hatada insan silerdim, şimdi bunun üzerine çalışıyoruz )
Alış-verişe çıkmalık arkadaşların olsun, alış verişten anlayan. Onlarla dertleşme, alışverişe çık, gez, kikirde.
Dertleşeceğin 1-2 arkadaşın olsun, onlarla otur kahve iç, ağlaş.

Biraz da böyle be canım, herkesten her şeyi aynı mükemmellikte beklemek çok ütopik, sen de mükemmel değilken üstelik.
Psikolog işini atlama, faydasını görürsün.

Annem hep der mutlu olmak in insanları idare etmeyi bileceksin. . Biraz alttan alsan yumuşak huylu olsan ölmezsin der.. birde ben haksızlığa gelemiyorum ondan oluyor diyosun Allah aşkına burda çıkıp biri desin ki ben haksızlık karşısında susar otururum. Kimse haksızlığı kabul etmez. Ben insanlara yardım etmeyi gerçekten severim. Ama kullanıldığımı anlayınca çok kızarım. Ona göre önlemimi alırım.

Sende insanlara karşı biraz hoşgörülü olmakla başla bence.. yardımcı ol. Arkadaşlarını sen ara hal hatır sor. Onları sevdiğini düşündüğü belli et. Yada tek başıma yapamam diyosan doktora git aynı açık yüreklilikle herşeyi anlat.

Hep söylenir ya ‘arkamdan konuşulacağına yüzüme söylensin’ bunlar sözde kalan söylemlerdir. İnsanlar ne yüzüne ne de arkasından eleştirilmeyi sevmiyor.

Herkesin doğru bildiği ilkeleri vardır ama bazıları söyler bazıları söylememeyi tercih ederler. Söyleyenler sevilmeyen insanlardır. Çünkü senin doğrularınla karşı tarafınki örtüşmez. Söylemeyenler ise , ‘hoşgörülü’ dediğimiz insanlardır. Yüzüne gülerler ama arkandan da eleştirmezler.

‘İki yüzlü’ dediğimiz insanlar adı üzerinde yüzüne güler arkandan demediğini bırakmaz. Bunlardan uzak kalmak lazım. Arkadaş seçerken başta bilemeyiz ama kafa dengi olup olmadığını zaman gösterir. Bu da deneyim kazandırır.

Baştan tepki vermek, en ufak hatada hemen silmek insanı giderek yalnızlaştırır. İnsan toplumun parçasıdır ve özeleştirimizi yapıp kendimizin de dört dörtlük olmadığımızı, hatalarımızın olabileceğini kabullenmemiz gerekir. Önyargılı olmadan insanları anlamaya çalışmak lazım. Dr. a bile gitsen elinde sihirli değnek yok ki. Ya bir süre hoşgörülü olursun bir gün gelir patlarsın yine eski huyuna devam edersin ya da insanlara karşı anlayışlı olmanın ne kadar yararlı olduğuna kanaat getirir artık öyle devam edersin. Yani sonuçta yine her şey senin elinde.

Benim annem de herkes için koştırmayı kendine görev edinmiş bir insan. Bazen kızıyordum yoruluyorsun diye gücüne gidiyordu onun da. Sonra bıraktım. Çünkü o insanları mutlu ederek mutlu oluyor. İnsan zevk aldığı işten yorgunluk hissetmez.

arkadaş heleki dost bulabilmek gercekten zor canim senınde bazi davranıslarn kendince yanlış olabilir arkadaşlık kurmanı Çevre yapmanı etkiler ister ıstemez söyle dusun Bı cok insanın ailevi sıkıntıları maddı sıkıntıları var saglık problemleri olan var gun ıcınde bunları dusunerek sükret elbette sukredıyosundur rabbımıze dahada fazlalastır ınanko senın imkanlarını isteyen o kadar insan vardır Ki bende cok iyi oldugum İÇİN Bı cok kisiyi sildim hayatımdan cok ıyo olmakta bazen yaramıyor 28 yasındayım ve toplasan 5 yakın arkadaşım var gerisi naber nasılsın yanı kendini suçlama sadece biraz empati yap ne olursa olsun yaşamak zorundayız ve hayatı cok cıddıye alma hersy geçici biraz tebessüm ıyı niyet olsun yetiyor dostluk İÇİN ve sadık kalmak bunların hepsini namaz kılarakta bulmayı denesen belki faydası olur yanlıs anlama sakin hayat tarzına değiştirmeden denemenı tavsiye ederim canım

Merhabalar bunca yıldır buradayım o kadar konu okudum ki! İnanın harika yazmışsınız psikoloğa gitmenize gerek yok kendinizi neden mimliyorsunuz. Sizin psikolojik sorununuz olmuş olsaydı. Asla kendinizi yazınızda olduğu gibi karalayıp eleştiremezdiniz. Düşmanınız yazmış olsa idi sizin hakkınızda bu yazıyı karşı taraf olarak derdik. Sevmediği için mühendisi bu kadar yere vurmuş. Açık ve net yazmışsınız her şeyi size soracağım yazınızın içinde anlaşılmayan hiç bir şey yok. Yapmanız gereken sadece izin verin kendinize mutlu olmak için kurallarınızı kaldırın biraz o zaman her şey değişecek.

+1

Bende iyi bir insan olmama ragmen iş arkadaslarım tarafından gruplara topluluklara davet edılmezdim bu yüzden kendımı çok kötü hssederim biraz sert biraz değişken bi yapım var sanırım insanlar pek yanasmıyor sebebı ne acaba halen anlamıyorum

Çok çok teşekkür ederim, durumun farkındayım ama bunu bir türlü çözemiyorum. Aklım kalbim merhametim öfkem kıyasıya mücadele ediyor ve ben hata üstüne hata yapıp insanları üzmeye devam ediyorum.

En azından eksikliklerini biliyorsun
Bunlari düzeltmek elinde.
Bende sogugum yapım böyle ama bana kötülük yapana(tabi ne yaptığına bağlı)iyiliğimle eziyorum.
Zaten anlayan anliyor hakedende hak ettiğini yaşiyor.
Kindar yapını değiştirmeni oneririrm
Babam aramayani ara gitmeyene git afetmeyeni affet derdi.
Gerçekten de öyle olması lazımmiş

İnsanları tanıdıkça ben de bu moda girmeye başlıyorum sanırım. Sorun insanların düşüncesizliğinde, ama onları görmezden gelmeyi öğrenmek lazım hayatı katlanabilir kılmak için maalesef...

Sefiller kitabını bi okuyun derim .nokta
Insanlar nasil degisir görün.

Sanırım gerçekten öyle, fakat bunu anlayabilmek için olgunlaşmak deneyimlemek gerekiyor. Görüyorumki birçok insan benimle aynı düşüncle kapılıyor hayatının bir döneminde. Benim isteğim hatalarımı düzelterek pozitif olarak devam etmek

Kötülükle hiçbir alakası yok davranışlarının hatta bence iyi özelliklere sahipsin. İnsanlara yapmacık davranan sevmediğini seviyormuş gibi yapan,haksızlıklara susan ama arkadaş çevresi olan bir insan olsan kendine saygın kalmaz. Nasıl hissediyorsan öyle davran ki çevrende sahte kalabalıklar olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…